Tüm Versiyonu Göster : Yapım Şirketlerinin Dizilerde En Çok Neye Önem Vermesini İsterdiniz?

DiziFilmAdmin
05-09-06, 11:26
Yapım Şirketlerinin Dizilerde En Çok Neye Önem Vermesini İsterdiniz?

Bu anket için yorum yapabilirsiniz.Ancak yorumlar yönetici onayından sonra sayfada bellirecektir.

zugasibere
05-09-06, 11:39
senaryo çünkü oyuncular ne kadar kaliteli olsada bazı dizileri reyting yüzünden uzatmaya çalışıyorlar ve o zaman da senaryoda ii ce saçma bi hal alıyor ve insanın seyir zevki mahvoluyor...ayrıca senaryosu sağlam olmayan bi dizi ne kadar izlenebilirki...

artist_kiz
05-09-06, 15:24
aslında hem senaryo hemde oyuncu çok önemli bence.çünkü oyuncu güzel oynayamıyosa senaryo güzel olsa bile o duyguyu yansıtamadığğı için kimse beğenmez.senaryo kötüyse oyuncu iyi bile olsa bişeye yaramaz ikiside çok önemli ama senaryo biraz daha önemli tabi:img-grin2

burcumm
05-09-06, 15:27
bnce oyuncular
çnkü sonuçta o dizinin büük bi bölümü hatta neredeyse tamamı onların üzerine kurulu ...

Flora
05-09-06, 17:18
Bende Senaryo olduğunu düşünüyorum ama oyuncularında arkalarında durulması gerektiğine inanıyorum.Yalnız onunda bir sınırı olmalı.

ECE...:)
05-09-06, 18:01
ya aslında hepsi bi butun olunca dizi tutuo .. hepsinin iyi olması gerek ama bn de senaryoya verdim oyumu .. ondn sonrada bnm için muzik ve jenerik cok önemlidir :)

ECE...:)
05-09-06, 18:08
aslında hepsi önemli hepsi bi butun olunca ortaya ii iş cıkıo ama bn senaryoya verdim ayrıca bnm için muzik-jenerik de cok önemliidir ve de tabiki oyuncular :)

*duygu*
05-09-06, 19:03
Senaryo ve oyuncular önemli ama ilk başta senaryo geldiği için oyumu senaryoya verdim.Senaryosu güzel değilse oyuncu kadrosu süper olsa bile izlenmez bence.

GENÇ GÜLLER
05-09-06, 20:18
Bence oyuncu...
çünki senaryoyu belli eden,senaryoyu şekillendiren oyuncudur...
kötü bir senaryo,iyi bir oyuncuyla birleştirilirse,güzel bir hal alabilir...
en önemli oyuncu bence...:img-grin2 :img-grin2 :img-grin2

ladincan
05-09-06, 20:44
Aslında senaryo ve oyuncu bana göre ikiside birbirini tamamlayan şeyler bence.Senaryo iyidir ama oyuncu seçimi doğru yapılmamıştır,oyuncular iyi seçilmiştir ama senaryo kötüyse meydana gelen proje fazla kalıcı olmaz.Bana göre oyuncunun seçimi daha ağır basıyor senaryo iyi olmasada oyuncu yeteneğiyle yine de oyunu götürecektir ama ikisi de iyiyse mükemmel olacaktır.

pegassus
05-09-06, 22:36
En önemlisi senaryo, sonra yönetmen, sonra cast ve tabiki teknik kadro..

harvard
06-09-06, 06:57
Bence oyuncu.Oyuncular kalitesiz olunca senaryo ne kadar kaliteli olursa olsun izlenmez...

*özgürkız*
06-09-06, 07:53
Senaryo diye düşünüyorum.Kötü bir senaryo varsa ortada ouncular ellerinden gelenide yapsalar,müzikleri çok iyide olsa,mekanlar harika olsa önemli değildir bence sadece senaryoyu kapatmaya çalışmaktır.Zaten kötü senaryoları iyi oyuncular kabul etmezler.

GS91
06-09-06, 11:21
bence senaryo çünkü senaryo eğer berbat olursa oyuncu mekan gibi şeyler güzel olmaları başarılı olmaları hiç bir işe yaramaz bu nedene senaryo dedim

Ay90
06-09-06, 13:01
Aslında hepsine birden önem verildiği zaman dizi kesinlikle tutuluyor ama tabiki önce önemli olan Oyuncu ve Senaryo. Ben oyumu Oyuncuya verdim cünkü sevdiğim bir oyuncu bir dizide oynuyorsa senaryosu cok ilginc olmasa bile izliyorum.

parlakz güneş
06-09-06, 13:14
ben senaryo olduğunu düşünüyorum en önemli etken ama tabiki oyuncularda önemli yazılan role uygun tipte ve iyi enerjisi olan oyuncular olması oyuncuların ekranda uymasıda çok önemli ama bunlar ne kadar olursa olsun senaryo ve konu kötüyse olmaz..

*{LOLLY}*
06-09-06, 13:45
bence her şeyden önce senaryo önemli.. oyuncular ne kadar kaliteli olursa olsun senaryo iyi olmadıktan sonra hiçbir kıymeti kalmaz...

gül_ecem
07-09-06, 11:37
bence en önemli üç unsur senaryo, oyuncular ve kurgu.açıkçası ben de senaryo dedim çünkü bunca birbirinin kopyası dizi arasında senaryonun değeri daha iyi anlaşılıyor.

37yasmin
07-09-06, 14:13
bence önce oyuncuların iyi olamsı gerekir senaryo ne kadar iyi olursa olsun oyuncular iyi olmazsa hiç bir degeri kalmazzz

girl01
07-09-06, 16:09
bence en önemli oyunucular,cünkü bazi dizileri sade oyuncular icin de seretdim oluyor!ama tabiki senaryoda cok önemli,iyi bir senaryo olmasa,dizide güzel olmas!

topraksu
07-09-06, 16:31
Oyuncu son derece onemlıdır.cunku;yazılan senaryo ne kadar mukemmel olursa olsun oyuncu rolunu tam anlamıyla canlandıramıor ve kendını o rolde kı kısılıge burunduremıorsa senaryonun sonuk kalmasına sebep olabılır.o yuzden dızıyı dızı,sınemayı sınema,fılmı de flım yapan oyuncudur demek ıstıorum...unutmayalım kı oyuncular olmasaydı senaryo tek basına bır anlam ıfade etmezdı...;)

_kermit_
07-09-06, 20:46
öncelikle önemli olan senaryo bence..kaliteli olmadıktan sonra çekici olmadıktan sonra en ünlü oyuncuları oynatsan yinede izlenmez dizi..

salonsalomanje
08-09-06, 02:45
oyuncu ve senaryo arasında çok gidip geliyorum ama iyi oyuncuları iyi senaryolarla birlikte görmek bence daha önemli

ayrıca yönetmen faktörünü de unutmamak gerekir

arzunevin
08-09-06, 09:52
Bence öncelikle senaryo daha sonra oyuncular.Çünkü senaryosu etkileyici, farklı ve güzel olan şeyler dikkatimi çeker önce.Oyuncuların gösterdiği performans da önemli ama oyuncular ne kadar iyi olursa olsun senaryo saçmaysa beni etkilemez ve de en sevdiğim oyuncu da olsa izlemem o zaman.

bir_demet_sevgi
08-09-06, 10:22
...Bence hem senaryo hem de oyuncu.Çünkü ikisi de birbirini tamamlıyor.Senaryo iyi olmadıkça oyuncular ne kadar iyi olurlarsa olsun bir önemi yoktur.Aynı şekilde senaryo iyi oyuncular kötü olursa bu sefer de oyucular senaryodaki o duyguyu veremez.Bunun için de ikisi de önemLİ....

Niçle
08-09-06, 18:08
Bi dizi oyuncu için izlenmemeli seneryo için izlenmeli tabii kurguda önemli ama mesela aynı kurgu üzerine çekilen 2 dizinin birinin seneryosu kötü diğerinin ki iyise, iyi olan izlenir tabii yani kurguda etki etmiyor oyuncu da...

miss_t0eba
08-09-06, 20:56
Bende Senaryo olduğunu düşünüyorum ama oyuncularında arkalarında durulması gerektiğine inanıyorum.....:)

ALEV87
08-09-06, 21:25
aslında hepsi bir bütün ama öncelik verilirse senaryo ve oyuncu tabi umarım başlayan dizilerimiz ve yeni başlayacak dizilerimiz bu konuda kalitelidirler

yupyy
09-09-06, 08:21
aslında hepsi önmli ama kötü bi senaryodan neyapılırsa yapılsın ii bişi cıkmas..

ekin-sarp
09-09-06, 08:34
bence senaryoya önem vermeliler,cünkü oyuncular ne kadar iyi olsada bazen senaryolar saçmasapan oluyor...

yüzbaşı manyağı
09-09-06, 09:27
bence senaryo ama oyuncuların kaliteside önemli KIRIK KANATLAR bu dizilerden biri

purna
09-09-06, 09:57
Bence en önemlisi oyunculardır

XXBÜŞRAXX
09-09-06, 12:43
ben senaryo diyorum.bazı dizilerde oyuncular iyi ama senaryo kötü.bence senaristler dizilerinin senaryosunun kötü olduğunu bildikleri için çok güzel ve yakışıklı oyuncu alıyolar.tabii her güel ve yakışıklı oyuncu alan dizinin senaryosu da çok kötü değil yani.bunu da belirtmek lazım diy mi?:D

cihan okancı
09-09-06, 13:47
bence hem oyuncu hemde seneryo çünküü seneryo olmazsa oyunculuk n eye yarar oyuncu olmassa seneryoda neye yarar ben,ceeeee böylee

angelstone505
09-09-06, 15:19
Senaryo harika olsada oyuncu rolün hakkını veremezsse olmuyor bizlerde sıklıyoruz ama sadece oyunculardan oluşan kadrolu senaryosu zayıf olan dizilerde kötü oluyor....yani ikiside ,hatta seslendirmede çoook önemli....

s.a.
09-09-06, 16:37
oyuncu ve senaryoya dikkat etmeli bnceee

_ozge_
09-09-06, 17:28
seneryoya ve oyunculara öncelik verilmesini isterim çükü seneryo kötü olunca oyuncuların iyi olması diziyi kurtarmıyor:img-lady:

Asli21
09-09-06, 17:43
bence hem oyuncular hemde senaryo cok önemli...

MardiGras
09-09-06, 22:06
Turk televizyonlarinda yerli dizi akininin baslamasindan bu gune dek, bu soruya dogru cevabi bulabilecek sayida dizi izledigimize inaniyorum. Ilk bakista bir dizinin seyirci nezdinde basarisini belirleyen bu etkenleri onem bakimindan bir siralamaya tabii tutmak zor gorunse de dizilerin final bolumlerindeki son yazisi ile beraber agzimizda biraktiklari tadi belirleyen ve bu manada diger etkenlerin onune gecen faktorler var. Senaryo ve oyunculuk su ana dek eklenen mesajlarin gosterdigi sekilde bunlar icinde en cok one cikanlari. Ben one cikan bu iki dizi elemani icinde tercihimi senaryodan yana kullanmayi uygun buluyorum.

Dizi tarihimiz mukemmel kadrolarinin yanisira baslangictaki sahane senaryolari - bazen uyarlama bile olsa - bizi kendilerine hayran birakmis, ancak bolumler ilerledikce, senaryodaki bozulmalar sonucunda final yazisi ile beraber agzimizda "buruk bir tad" birakan dizilerle dolu. Benim ilk aklima gelen, bu siteye uye olmama da vesile olmus olan Bir Istanbul Masali. Senaryosu, cok iyi bildigimiz bir baska filmden tipki uyarlama olmus olsa da bizi saglam oyuncu ekibinden muzigine, kurgusundan senaryosuna dek butun elemanlari ile bir cirpida etkisi altina alan bu dizi, ikinci sezonundaki son derece zayif, zorlama , genel olarak basarisiz senaryosu sebebi ile ciddi bir seyirci kaybina ugradi. Izleyici gozunde ise, yerli dizi tarihimizin en iyi dizilerinden birisi olarak aday gosterilmek durumundan, "bitsin artik bu cile cekemem bile bile" dusuncesinin dogmasina varan bir evrim gecirdi. Sitemizin ve dizinin mudavimlerinin cok iyi bildigi uzere,senaryo geregi ikinci sezonun pek cok bolumleri iki asil kahramanin birbiri ile konusmamasi ve bunun uzerine meydana gelen zorlama facialarla gecti. Dizinin basarili kadrosu bile bu senaryo faciasini perdeleyemedi.

Senaryo basarisizliklarinin izleyici gozunde "son karari" belirledigi diziler bugunde ekranlarda yeralmakta.

Buna mukabil yildiz oyuncularin parlak oyunculuk gosterilerine sahne olmasa da saglam senaryosu ve inandirici oyunculugu ile zihinlerimizde cok daha olumlu izler birakan diziler var.

Yapimcilarin tercihlerini belirleyen tek kriterin "rating ve buna mukabil reklam gelirleri" oldugu bir donemde, izleyiciye saygiyi on planda tutarak, basarili senaryosu ile tadinda birakilan diziler yerine, sakiz gibi uzatilan, birbirinin aynisi kliselerin tuhaf olaylar zincirine yolactigi, inandiriciligini kaybettigi icin de oyunculari ne kadar basarili olurlarsa olsunlar, toplam performanslari acisindan efsane diziler olmak yerine amator ilkokul musamerelerini animsatan dizilerin azalmak yerine giderek cogalacagini tahmin etmek ise herhalde cok buyuk ongoru gerektiren bir dusunce olmayacaktir diye dusunuyorum.

Çanakkale83
09-09-06, 22:14
Senaryo ve oyuncular çok önemli ama ikisi arasında seçim yapmak gerekirse kesinlikle senaryo saçmasapan bir senaryo en başarılı oyuncularla bile çekilmiyo yani

merveve
10-09-06, 09:31
bence basta senaryo ve oyucular ama genede diğer seceneklrede önemli yani hepsi aslında bi bütün bana göre ,

GSealment
10-09-06, 10:42
Ya Aslında Senaryo .. Ya Yeni Çıkıp Sevilen Oyuncuların Sevilmesini Sağlayanda Senaryo .. Senaryo Kötü Olsa Dizi İzlenmez ..

GÜLÇEM
10-09-06, 11:13
oyuncu ve senaryo önemlidir ama ilk önce oyuncu diye düşünüyorum çünkü dizinin tanıtım fragmanından senaryo değilde oyuncuları görüyoruz bu da izlememizde büyük bir etken

gül_mavi
10-09-06, 13:05
Bence hepsi birbirleriyle bağlantılı, önemli ama en önemlisi senaryo, sonra oyuncular ve tabiki müzik

ttop
10-09-06, 14:05
bence senaryoya ve oyuncuya daha çok önem verilmeli ama benim oyun oyuncuya

scoorpioo
10-09-06, 17:28
Bundan mantikli bisey varmi??
En iyi ornek Melekler Adasi!! Hiç bir senaryo yoktu dizide ama oyuncular iyiydi, dizi bu yuzden bi çekicilige sahipti! Sirf bu yuzden nice harika senaryolar harcaniyor...

zinednah
10-09-06, 20:10
öncelikle kesinlikle seneryo,
çünkü o kadar çok birbirinin aynı seneryolar varki neredeyse kendimi hep aynı şeyleri izler gibi hissediyorum. Sürüden ayrılmak bence öncelikli başarı arkasından benim tercihim oyuncular muhteşem ve farklı bir seneryoyu muhteşem oyuncularla taçlandırmak kadar keyifli bir şey olamaz herhalde...
Ayrıca halkı bu kadar küçümsemeninde gereği yok...
yani mantık değişmeli hep aynı şeyleri izlemekten mutlu olan bir kitle yok karşılarında...

sevgilerimle...

sinemsert
10-09-06, 20:54
walla ne yalan söylim kurgu , müzik yada mekan yüzünden hiçbir diziyi izlemedim.ama oyuncu , senaryo ve yönetmen en önemli unsurlar

lindsay
11-09-06, 10:22
bence senaryo çok önemli pyuncuda çok önemli ama iyi bi senaryo olmadan süper bi oyuncu bile olsa hiç bişey olmaz o yüzden bence en önemlisi senaryo:)

_free_
11-09-06, 23:20
oyuncu bence...çünkü senaryo ne kadar güzel olursa olsun o dizide saçma sapan kişiler oynatılıyosa kesnlikle izlemem..

BUSE-KRMCM
12-09-06, 07:40
ilk önce senaryo bnce.sonra kurgu,jenerik,müzik die gidio...senaryo önemli çünkü eğer güsel br senaryo hazırlanmışsa o smn dizi daha fzla izlenir....:icon_redf :love04: :happy0064 :love01: :img-black :cheer:

Aslı_01
12-09-06, 22:20
bnde _free_ ye katlıyorum bncede oyuncu cünkü bazı dizilerde sacma sapan oyuncular oynatılıyo ve sonucta bu dizi tutmuo bende kesinilkle öyle dizileri izlemem

kardem
12-09-06, 23:56
arkadaşlar eminim çoğunuzun ikilemde kaldığı iki şık var:oyuncular ve senaryo..
ben tam bir KK delisiyim..ve dizimz müthiş bir kadrodan oluşmasına rağmen senaryoda 12. bölümden sonra büyük bir can çekişmesine sahne oluyor maalesef..
şimdi diziniz başrol oyuncularında iki kişi ayrıldı ve geriye 4 başrol kaldı..4ü de bnm gözümde mükemmel oyuncular..nerde olsa zevkle izlerm diyorum ama aldığım berbat senaryo haberleri de KK ya üzülerek bakmama neden oluyor..
o yüzden sanırım senaryo iyi olmadan oyuncular,kaliteli oyuncular olmadan da iyi senaryo olsa bile olmaz..
haa senaryo kötü diye diziye devam etmicek miyim?elbette edeceğim..hem oyuncular hem de kurgusu için..
saygılarımla..

Memo_İSOM
13-09-06, 02:41
öncelikle oyuncu,oyuncuların gerçek oyuncu dediğim cinsten yani,tiyatrocu olmaları şart bana göre.diğer mesleklerden olanlar yapaylar çünkü ilgimi çekmiyolar hiç.doğal ve tiyatrocu olması lazım,ilk önce bana seneryoyu ve kendini sevdirsin.Seneryoyu sevmem de tek şart oyuncudur.yoksa seneryı güzel oyuncu olmazsa ben o projeyi izlemem kesinlikle.Benim için ilk şart oyuncu ama gerçek oyuncu.sesiyle ve eğitimi ile

mavi bir çınar
13-09-06, 08:20
bencede senaryo çünkü ben bir istanbul masalı,hırsız-polisten,kurtlar vadisinden hiç bir oyuncuyu tanımıyordum ama senaryo güzel olunca izledim

aeysaeaeysae
13-09-06, 08:24
bnce önce oyuncu sorra senaryo.eminmi ki insanlar bi diziyi izlemeden önce kadro ya bakıyorlar ve kadro güzelse izlemeye baslıyor.senaryonun güzel olup olmadıgına karar vermek için izlemek gerekir izlemek içinse en basta insanlrı cekecek bişi olması gerekir buda oyuncudur.yani oyuncu önce gelir.tabi bu benm fikrim

prenzez
13-09-06, 09:45
aslında hepsi önemli ama senaryo diyorum, oyuncu,mekan,müzik süper de senaryo da iş yoksa izlemem.

elif219
13-09-06, 10:32
bence başta ii bi senaryo ve bu senaryoyu ii oynayabilicek oyunculr gerekli....çünkü bu ikisi olmassa ztn gerisinin bi önemi kalmaz...

-özgü_namal-
13-09-06, 22:55
bir dizinin izlenilebilir olması için önce oyuncular önemlidir ardından konu,müzik vs....gelir.eger oyuncu rolünü iyi yapamazsa konu çok güzel olsa bile izlenmez.bunda oyuncuların ne kadar iyi olduğuna bağlı.

helede insanların çok sevdiği bi oyuncu olursa meraktan bile o dizi izlenir.....

Messa
14-09-06, 08:53
1-Senaryo
2-Oyuncu
3-Proje Tasarım...

nida_gül
14-09-06, 12:59
senaryo önemli bence hiç tanımadığımız birini bize sevdirebiliyor da

elifeylul
14-09-06, 15:22
aslında tek başına senaryo yeterli değil arka sokaklar dizisinin senaryosu mükemmel ,oyuncu kadrosu mükemmel(gamze özçelik hariç) ama oyuncular duygularını tam yansıtamıyorlar ve bir boşluk oluşuyor diziyi izlerken şöyle olsaydı daha iyi olurdu diyorsun.bir eksik var izlediğinde zevk almıyorsun diğer dizilerde olduğu gibi etkisinde kalmıyorsun.bence yönetmen çok önemli..

manahose
14-09-06, 22:08
elbetteki senaryo... salak saçma yazilan isler, sirf oyuncu kadrosu yüzünden tutuyor.. Ve bu yüzden yapimcilar, ellerine güzel bir senaryo gelse bilse, illa kafa bir oyuncu ve oyuncular olsa diye tutturuyor.. Eger senaryoya önem verilseydi, su an herkes Aliye'nin senaristi kim bilirdi? ama kimse bilmiyor. Hep ekran önündekiler prim yapiyor.. Bilinen senarsitlerin hepsi komedi yazari, Gani Müjde, Birol Güven v.s... Ama asmali konogi kim yazdi?, Kinali Kar'i kim yazdi? Ya ihlamurlar Altinda dizisini kim yazdi? kimse bilmiyor.. Bilmez de bakmaz da.. Çünkü ask dizilerinin cogu birbirinin aynisi ve senaryosu bence o kadar da zor degil.. çünkü catismalari cok basit...o yüzden ülkemizde kaliteli senarist yok. zaten kaliteli senarist sinema filminde belli olur.. Hababam Sinifi yenisi cekildi. Ama sirf senaryoya güvenmedikleri için Mehmet Ali Erbil'i koydular ve çok itici oldu.. Ama eski hababam sinifinda oynayan oyuncularin hiçbiri o kadar meshur degildi.. 0ste yönetmen zekasi girdi isin içine ve Ertem Egilmez dogru karakterleri yerine oturttu ve hababam sinifi klasigini yaratti.. Bizde komedi filmi cekiliyor. Hep mehmet ali erbil, Hep mehmet ali erbil.. veya Maskeli Besler filminin tayfasi... Cünkü hiçkimse senaryoya güvenmiyor, hep oyuncuya yükleniyor, herkesin gise kaygisi var... Ama sinema bu degil maalesef.. Ülkemizde binlerce tiyatro ögrenimi genç ve kailteli oyuncular var. Ama kimse onlara bas rol vermiyor.. Neden? cünkü reytingleri yok... Uzun lafi kisasi, su an için senaryodan öte herkes reytinge ve reyting yapan oyuncuya bakiyor. Ama birilerinin cikip iyi senaryolara hiç taninmamis oyunculari koymasini dört gözle bekliyorum

Billush
15-09-06, 13:49
Bence hepsi bir arada olması.Zaten ancak böyle diziler izleniyor.

aysenur_diego
15-09-06, 17:57
bence hem oyuncuya hemde senaryoya önem versinler :love01:

onur29
15-09-06, 20:49
kesinlikle oyuncu evet senaryoda önemli ama ben bi diziye başlarken önce oyuncu kadrosuna bakarım

mavirüya
16-09-06, 09:06
ne kadar iyi bi yönetmen olursa olsun kötü bi senaryoyla harikalar yaratamaz. aynı şey oyuncu için de geçerli(uğur yücel hariç tabii ki.. o adam eşyayı bile süper oynar:))
en önemli şey senaryodur

dileksu
16-09-06, 21:32
Senaryo,Oyuncu,Mekan,Müzik,Jenerik,Kurgu
bir dizinin tutmasi icin yapimcilarin hepsine önem vermesi lazim.bunlar birbiri ile baglantili.
mesela ben öncelikle sevdigim sanatcinin flimini takip ederim.senaryoda güzelse icime sine sine keyifle izlerim.mekani hos insani seyrederken yormuyorsa flimle konuyla baglantili müzik caliyorsa kurguda iyi ise daha ne olsun ardindanda jenerik kulaga hos geliyorsa iste al sana tutacak dizi:img-grin2

oyumu oyuncu dan yana kullandim
yanliz bir dizide haric önce senaryosu konusu dizi baslamadan önce dikkatimi cekmisti oda kirik kanatlar

trueblue
17-09-06, 12:28
Oyuncu seyirci için bir diziyi izlemeye başlamasına neden olsa bile senaryo bir şeye benzemiyorsa izleyici diziyi bırakır. Ayrıca en iyi oyuncu bile berbat bir senaryoya çok fazla bir şey katamaz. İyi bir senaryo iyi bir oyuncu kadrosu ile desteklenirse dizinin başarısı artar.

büşü
17-09-06, 15:37
bence senaryo çok önemli siz dünyanın en iyi oyuncularını getirsenizde senaryo kötüyse hiç bişiye yaramaz daha sonra benm için yönetmen gelir çünkü bir yönetmen gerek çekim teknikleri gerek disiplini ile diziyi ayakta tutar sonrası oyuncu gelir çünkü ben hiç ünlü bi oyuncusu olmamasına rağmen pek çok dizi izlediimi hatırlıyorum

sevim1967
17-09-06, 19:47
Bence en önemlisi senaryo.Bu dizi furyasinda,beni kendisine baglayacak en önemli unsur,özgün bir senaryodur.Oyuncularda önemli tabiki ama illaki senaryo!!!

cerenn
18-09-06, 15:15
senaryo we oyuncuya oy wermek isterdim çünkü her ikiside önemli bence ama oyumuzu sadece birine wermek zorunda olduğumuz için oyuncuya werdim çünkü bazı arkadaşlarımın da dediği gibi senarya kötü bile olsa oyuncu oynadığı karakterin duygularını hissettiriyorsa o senaryo güzel olur ayrıca insanlar genellikle sewdiği oyuncuların dizisini seyrettiği için oyuncunun çok daha önemli olduğunu düşünüyorum

desire
19-09-06, 11:33
bence en önemlisi oyuncu ve senaryo...digerli sadece diziyi süslüyor...ama müzik iyise ama oyuncu veya senaryo kötüyse diziyi kimse izlemez...ama müzik kötüyse yinede izlenir...

posh
20-09-06, 16:42
senaryo özgün olmalı ve dizi ilerledikçe aynı senaryoya bağlı kalınmalı yani yeni bi dizi şeklinde devam etmemeli bence!!:img-elvis

ssvshy
20-09-06, 17:52
önce oyuncu sonra senaryo sonra müzik sırf kötü oyuncu yüzünden izlenmeyen dizi var senaryo uzatılmadığı zaman saçmalamadığı zaman güzel müzik herzaman diziye izleyici çeken unsur mesela ben sırf ilk göz ağrısı dizisini nilüferin şarkısını duyunca sırf şarkı için merak edip izlemiştim sonra sevdim diziyi hoş kanalllar çok iyi oyuncusu senaryosu olan dizileri düzgün bir güne ve saate koymadığı için düşük raytingten dolayı yayından kaldırıyorlar bu durumda da bunların bi önemi kalmıyor

eleni
21-09-06, 12:13
Senaryo çok önemli elbette... oyuncular, yönetmen... hepsi bir bütün söylendiği gibi. Ama benim için müzik ilk sırada neredeyse.. Yalnızca müziği yüzünden izlenen diziler bile olabiliyor... Tabi ki tek başına müziğin iyi olması yeterli olamıyabiliyor. Mesela "Ölümüne Sevdalar" diye bir dizi vardı. Müzikleri çok iyiydi ama senaryo, çekimler ve kurgu o kadar kötüydü ki ancak 4-5 bölüm dayanabildi...

gdemirdiken
21-09-06, 16:16
Bence önemli olan oyuncu
Elinizde iyi bir senaryo olabilir ama bu senaryoda bulunan kişiliği oynayacak kapasitede yetenekli bir oyuncunuz yoksa elinizde senaryo senaryoluğu ile kalır.Hiç bir işe yaramaz.

tuana:)
21-09-06, 18:45
senaryo elbette sonra oyuncu ama önce senaryo;)

muğlak
23-09-06, 12:01
neye önem vermesi değil de neye önem vermemesi gerektiğini söyleyebilirim. yapım şirketleri ve kanal yetkilileri eğer projeye yürekten inanıyorlarsa raitinge fazla önem vermesinler

__gözde__
23-09-06, 13:13
oyuncusu iyi olmadan bi dizi tutmaz

ENİS C. OZTRK
23-09-06, 15:47
tabiki senaryo ...cunku senaryo bır dızının gıdısatını yonlendırır .ben cok dızı bılıyorum ters yorum alıp senaryosunun farklı yone cekıldıgı.tabı durum bole oluncada dızı patlıo :img-banne bence dızının basarısı cogunlukta senaristlere baglı.

_melek_
23-09-06, 21:26
aslında senaryoda önemli ama benm öncelik oyuncularda.mesela sadece sewdii oyuncular olduu için dizi izleyenelri biliorz senaryonun ne olduu onlar için 2. sırada onlar içinde bende warım elbette:img-angel

adana
24-09-06, 20:50
oyuncu seçimi..
özellilklede başroldekiler.
magazinel diye ruhsuz insanları izlemek istemem
ve onların yüzünden diger roldeki oyunculara yazzık oluyor...

phebe
24-09-06, 20:50
aslında hepsi bir bütün. biri olmadan diğeri olamaz. senaryo önemli olmalı ama senaryonun hakkını verecek iyi oyuncularla. sonrası zaten gelicektir. ama yapım şirketlerinden ve yapımcılardan rica ediyorum sürekli aynı yüzleri çevirip çevirip karşımıza çıkarmasınlar. tanıdık olsun reklamı olsun diye yüzleri eskimiş oyuncuları oynatmasınlar. bir sürü genç oyuncu mezun oluyor konservatuvarlardan. onlara yönelsinler biraz. ne kadar iyi senaryo çıkarsa o kadar iyi ve çok oyuncu ne kadar iyi oyuncu çıkarsa o kadar kaliteli işler çıkar.
ve yapımcılardan şunu rica ediyorum lütfen dizilerin ilerleme sürelerini hızlandıralım. bütün diziler çok yavaş hareket ediyo ilerliyo. olaylar o kadar uzuyo ki bitmek bilmiyo.heycanını kaybediyo izlenirliği düşüyo. biri okursa bu msjımı noolur ciddiye alsın.

seheray
25-09-06, 22:51
bencede bir dizide en önemli şey dizinin seneryosudur. tabiki sonrada oyuncuların eğitimli ve tiyatro köknli olmasıdır.ikisi bir arada olursa ortaya tadına syrine doyum olmayan mükemmel yapımlar ortaya çıkar...

essra
26-09-06, 15:54
bence senoryo senoryo güzel olursa ne oyuncular nede mekan falan önemli değil

babende
27-09-06, 08:30
Senaryo hepsinden önemli çünkü tanınmamış oyuncular bile iyi bir senaryoyla birden yıldız olabiliyor.

SILVER
28-09-06, 07:45
Benim için öncelikle senaryo... Oyuncu ikinci sırada... Senaryo saçmaladığı zaman dizilerin seyirci kaybetmesi de zaten bunu ispatlamıyor mu? Hatta diziler bu yüzden oyuncularını bile kaybediyor. Sırf oyuncuları iyi olduğu için saçmalıklara boğulan bir dizi ne kadar dayanabilir ki! Seyirci bu eziyeti ne kadar çeker???

Şah-Rû
28-09-06, 13:00
Senaryo en çok dikkat edilmesi gereken konu bence. Herşeyin alternatifi bulunabiliyor, kötü oyuncular bile zamanla biraz da olsa toparlanabiliyor ama senaryo bozulmaya başlayınca hiçbirşey düzeltemiyor. İyi bir senaryoda eksiklikleri hoş görebiliyoruz ama başarısız bir senaryoyu, en sevdiğimiz oyuncular hatırına bile izlemeyebiliyoruz.

Nejat İşler
28-09-06, 18:56
Senaryo Bir Dizinin Bel Kemiğidir.Çünki Ne Kadar Kurgusu,Yönetimi Güzel olursa olsun Senaryo Baştan Salma Olduktan Sonra Dizi Veya Film Hiç Bir İşe Yaramaz..Belki Bu Kişiden Kİşiye Değişir,Senaryoya Önem Vermeyenlerde Olabilir Ama Nesnel Olan Bİrşey Varsa O da Senaryonun İyi olmasıdır.Örneğin GÜLBEYAZ Senaryo Mmükemmeldi Yıllarca Halkın Dilinden Düşmedi Düşmüyorda..

tülinnn
29-09-06, 03:30
bencede en onemlı olan sey basta senaryo daha sonra oyuncular jenerık nasıl olsa senaryoya gore bulunur ama filme gore oyuncu bulmak birazz zorr

gulumse&cevahir
29-09-06, 08:56
bence oyuncu,
mesela senaryosu ne kadar kötü olursa olsun yetkin dikinciler oynuyorsa benim için süper bir dizidir:img-grin2

actorenes
29-09-06, 12:30
merhabalar ben bu forumdan çok uzak kalıdım ve yine almanyaya gidiceğim için bi kaç ay uzak kalacağım buna üzülüyorum bu forum çok iyi çok başarılı olmuş bence kısa kesiyim senaryo çünkü siz hülya avşar'ın oynadığı veya başka ön planda olan isimlerinde oynadığı bir çok diziyi gördünüz senaryo iyi lmayınca oyuncu çok önemli değil bence...

melike_ekin
29-09-06, 14:38
oyuncu we senryo olmazsa bnce hiç bişi olmaz cünkü insanlar o diziyi oyuncu we seneryo için zilerler

Cukurova Masalı
02-10-06, 13:17
Bence Bir dizinin tutması için hepsi de önemli unsurlar..Bunlardan biri bile bozulsa dizi yatar..Ama bunlardan biraz daha önde olan oyuncular.Çünkü her ne kadar senaryo iyi de olsa oyuncular iyi oynayamıyorsa o dizi izlenmez.

nurz
04-10-06, 00:57
senaryo başta bencede oyuncularda önemli faktör tabi izlenmesi bakımından ama senaryo kötüyse kim oynarsa oynasınizlenmezz:img-yes: :img-yes:

cadu77
04-10-06, 12:00
Öncelikle senaryo,daha sonra oyuncu bir film konusuyla kötüyse oyuncuya hayran olsam bile dizinin filmin yüzüne bakmam.:img-grin2

alwaysseda
04-10-06, 12:49
Iyi Bir Yapimci Iyi Seneryoyu.mükemmel Oyuncuyla Birleştirip .vazgeçilmez Bir Karakter Yaratabilir.hepsi Bir Bütün Ama Temeli Yapimci Oluşturuyor.bazen çok Güzel Bir Hikaye Bu Yüzden Heba Olabiliyor.doğru Kararlar Ve Akilli Yerleştirme Bunu Ortadan Kaldirir..:

aşk_oyunu
15-11-06, 09:10
aslında oyuncu da önemli ama senaryo ii olmazsa ne işe yarar o kadro?:)

gs-tugba93
21-11-06, 09:49
bence ilk önce senaryo ondan sonra oyuncu
senaryo kötü olursa oyuncular ne yapsin ya

EbRu_EkiN
04-02-08, 17:24
hepsi aslında gerekli ama bence en önemlisi oyuncu ;)
ondan sonrada senaryo...