Tüm Versiyonu Göster : Diziler hakkkında haberler......

_butterfly_
22-08-05, 17:27
http://www.hurriyetim.com.tr/displayimage/0,,208939,00.jpg

Kanal D’de adı ‘Ayrılanlar İçin’ olan yeni bir dizi başlıyor. Lale Mansur, Menderes Samancılar, Deniz Türkali, Aytaç Arman, Gamze Özçelik, Toprak Sergen, Uğur Pektaş, Arzu Yanardağ, Kutay Köktürk, Ömür Arpacı, Umut Karadağ, Ahmet Kaynak ve Nesrin Akdağ’ın rol aldığı dizi, eylül ayının ortasında ekrana gelecek.

Yönetmenliğini Kumral Pakel’in üstlendiği, senaryosunu Barış Pirhasan’ın yazdığı dizi, mütevazı bir ailenin zıt karakterlerdeki oğullarının macerasını konu alıyor.

Hürriyet

_butterfly_
22-08-05, 17:29
http://www.milliyet.com.tr/2005/08/21/magazin/resim/amag.jpg

Bıçak Sırtı' isimli dizide Özlem Tekin, gizli kimliğini, sevdiği adamdan bile saklayacak...

Rock müziğin asi kızı Özlem Tekin, yapımcılığını ve yönetmenliğini Abdullah Oğuz'un, senaristliğini Hamza Aşgın ve Emin Gürsoy'un üstleneceği 'Bıçak Sırtı' adlı diziye hazırlanıyor.
Bugüne kadar oynadığı 'Sil Baştan', 'O Şimdi Asker', 'Karaoğlan' ve 'Mucizeler Komedisi'nde ortaya koyduğu oyunculuk performansıyla dikkatleri üzerine çeken Tekin, bu kez bir ajanı canlandıracak.

Kod adı 'Yeşim'
Eylül sonlarında yayımlanacak dizide, görünürde bir bankanın genç, başarılı genel müdür yardımcısı olan Tekin, aslında 'Yeşim' isminde cesur bir ajanı oynayacak.
Tekin'e dizide sevgilisi olarak eşlik edecek Türkiye Cumhuriyeti Güvenlik Teşkilatı'nın soğukkanlı, cesur ve kahraman ajanı 'Levent' karakteri ile karanlık bir şirket hesabına çalışan tehlikeli terörist Binbir Surat karakteri için ise oyuncu arayışı sürüyor.

Milliyet

_butterfly_
22-08-05, 17:32
http://www.sabah.com.tr/2005/08/14/gny/im/27C0B86BDCF1C84EA67FFFF0b.jpg

TV dizisi yapımcıları, birbirlerinden oyuncu almama konusunda centilmenlik anlaşması yapmıştı. Ancak, rekabet kendi kararlarını yine kendilerinin bozmasına neden oldu.

Televizyonlara dizi hazırlayan yapımcı firma sahipleri, geçtiğimiz aylarda bir araya gelerek yeni sezonla ilgili fikir alışverişinde bulunmuş, maliyetlerin artışını önlemek için birlikte çözüm arayışı içine girmişlerdi.

OYUNCULAR KARLI ÇIKTI Osman Yağmurdereli, Faruk Turgut, Erol Avcı, Osman Sınav ve Necati Akpınar, görüşmelerinde daha kaliteli diziler yapmak konusuna yoğunlaşmıştı. Yapımcılar zirvesinin en önemli konusu ise, star oyuncu ücretlerindeki artışı durdurmak için yapılan sözlü anlaşmaydı! Bu centilmenlik anlaşmasına göre, birisinin dizi için görüştüğü oyuncuyu başka birisi görüşmeye çağırmayacaktı. Ancak, hem yetenekli hem de reytingi yüksek oyuncu sıkıntısı yaşayan yapımcılar, kendi koydukları kuralı yine kendileri bozdu. Yapımcı rekabetinden oyuncular karlı çıkarken, ciddi transferler yaşandı.

Kim, Nereye Gitti?

* Osman Yağmurdereli'nin 'Köpek' adlı dizi ile başrole taşıdığı Erkan Petekkaya, Erol Avcı tarafından transfer edildi. Petekkaya önümüzdeki sezon, 4 erkek kardeşin hikayesini anlatan 'Beyaz Gelincik' isimli dizide oynayacak.

* Faruk Turgut'un yeni dizisinde oynatmak için görüştüğü Kenan İmirzalıoğlu, eski hocası Osman Sınav'dan gelen teklifi kabul etti. Faruk Turgut ise Erol Avcı'nın 'Bir İstanbul Masalı'ndaki Esma rolüyle milyonlara tanıttığı Ahu Türkpençe'yi transfer edip, 'Şöhret' dizisine başrol oyuncusu yaptı.

* Osman Yağmurdereli, kendisinin lanse ettiği Mehmet Ali Alabora ve Emre Altuğ'u başka yapımcılara kaptırmamak için ortada kesinleşmiş bir proje olmadığı halde onlarla anlaşma yaptı. Yağmurdereli, Alabora ve Altuğ'u aynı dizide oynatmak niyetinde.

Sabah

_butterfly_
22-08-05, 17:35
atv'de neler olacak neler...

Hep eleştirmek olmuyor; iyi ya da kötü... Haber lazım, müjde lazım, sürpriz yapmak lazım. İzleyici kış ekranını uzun süredir merak ediyor. Lafa atv'den gireyim istedim. Bu yıl hani teşbihte hata olmaz; büyük bombaları var. Önce diziler: Geçen yıldan kalan 6 dizi eylül ortasından itibaren tek tek yayına giriyor. Alfabetik gidersek, Aşka Sürgün, Aliye, Avrupa Yakası, Büyük Yalan, Melekler Adası ve Saklambaç... Bitmedi bu yıl dört yeni dizi daha var. Favorimden başlayayım; Beyaz Gelincik... Başrolünde Erkan Petekkaya, Altan Erkekli, Mehmet Günsur ve İsmail Hacıoğlu'nun olduğu... Misi var bir de. http://sabah.com.tr/2005/08/22/gny/im/91C19512BC6F424BA09825A1b.jpg
Bülent Alkış da oradaki adamım. Çok konuşulacak bir aşk... Öyküsü, Osman Yağmurdereli imzasıyla... Körfez Ateşi de yeni. E Plus çekiyor ve petrol entrikaları üzerinde devam eden yüksek aksiyonlu bir dizi olacak. Tutacağına eminim... Son olarak Most'un çektiği Cem Davran ve Ebru Akel'li İlk Göz Ağrısı giriyor yayına. Yazmıştım ayrıntılı hani... Bunlar diziler. Evet atv'nin deyişiyle, dizi atv de izlenir ama sadece dizi değil. Başka bombalar da var. Mesel, yuvaya geri dönen Esra Ceyhan'la A'dan Z'ye... Mesela, Kuşum Aydın'la sürpriz bir ismin birlikte sunacağı zayıflama yarışması ki ayrıntıları sonra vereceğim. Mesela, geçen yıl küçük bir ekranda parlayıp bu yıl büyük ekranda siftah yapacak Şahan Gökbakar'ın şovu... Ve mesela, cumartesi akşamları izleyiciyi ekrana kilitleyecek ekranların en kapsamlı şov programı; ki sunucusu şoke edecek. Dahası var. Ama yerim dar. Hani ne deriz biz haberciler: Azzz sonraaaa!
MESUT YAR
http://sabah.com.tr/gny/yaz1362-70-101-20050822-200.html

MasalTeam
23-08-05, 09:45
MEDYAPIM'ın patronu Fatih Aksoy, son günlerde kendisi ve yeni sevgilisi Aysun Kayacı'yla ilgili çıkan her haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Aksoy, "Her proje önce Aysun'a gidiyor" başlıklı haberin doğru olmadığının altını çizerek, "Bu şekilde 15 yıllık emeğime ve çabama saygısızlık yapılıyor" dedi.

"SADECE İŞİMİ YAPIYORUM"
15 yıldır televizyon programları yapan bir şirketi yönettiğini ve aralarında 'Kim 500 Milyar İster' gibi hem halkın, hem de TV kanalının yapımcıya güven duymasıyla üretilecek bir programı, iki ayrı kanalda 500 bölüm yaptığını söyleyen Aksoy, "Bütün dürüstlüğüm ve iyi niyetimle yalnızca işimin gereklerini yerine getiriyorum" diye konuştu. Aksoy, 'Evlendiler' haberinin de gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekledi

Ayrica arkadaslar , MEDYAPIM bu sene Kanald ve Show TV ile calisacak.

Cok kaliteli diziler yine MEDYAPIM imzasi tasiyacak ! Yani bence zaten medyapim kalite demek :) Benim aldigim haberlere göre su anda 3 yeni dizi icin görüsmeler sürüyor !

_butterfly_
23-08-05, 10:37
http://medyacafe.com/images/kurtlar_vadisi_3.jpg

Yabancı Damat ve Asmalı Konak’ın ardından Kurtlar Vadisi de Yunanistan’da yayınlanacak.

--------------------------------------------------------------------------------

Türkiye'de reyting rekorları kıran "Kurtlar Vadisi" dizisi Yunanistan'ın Alpha televizyonu tarafından yayınlanmaya başlıyor.

Dizinin Yunanistan'da yayın haklarını satın alan Alpha televizyonu mafya, para, silah ve derin devlet konularını işleyen dizinin ilk bölümünü bugün 18.30'da yayınlayacak.

Yeni yayın döneminde 14 bölüm sonra sona erecek olan "Kurtlar Vadisi" Yunanistan'da hafta içi her akşam ana haber bülteninden önce yayına girecek.

Kanal D ekranlarında Eylül ayında seyircisiyle buluşacak Kurtlar Vadisi dizisi, 14 bölümden sonra ekranlara veda edecek

http://medyacafe.com/detay.asp?id=11844

_butterfly_
25-08-05, 08:39
Arzu AKBAŞ

http://www.hurriyetim.com.tr/displayimage/0,,210038,00.jpgEylülde Kanal D’de yayınlanacak ‘Düşler ve Gerçekler’ dizisinin oyuncuları Toprak Sergen, Gamze Özçelik ve Survivor birincisi Uğur Pektaş kısa sürede dost olmayı başardı. Genç çalışma arkadaşlarının oyuncu koçluğunu yapmak da tiyatrocu Toprak Sergen’e düşüyor.

Sonuna kadar savaşacağım

- Survivor’da birinci olmanızın ardından, neler yaşadınız?
Survivor’dan çıktım, direkt bu projenin teklifi geldi. İsteklerim de tek tek karşıma çıkmaya başladı. Hep motor kulllanmak isterdim. Bu dizi için motor kursu verdiler bana. Oyunculuk eğitimi almayı istiyordum, o eğitimi aldırdılar.

- Karakterde sizi ne etkiledi?

Doğan çok serseri! Kendime göre ben de serseriyim. Ama o uç şeyler yapıyor. Doğan’dan öğreneceğim çok şeyler var. Bir şekilde denge kuracağım.

- Oyuncu arkadaşlarınız azminiz ve yeteneğinizden dolayı sizi beğendiklerini söylüyorlar.

Bana inanılmaz yardımcı oluyorlar. Bu ekipte ben aileyi, birliği ve kardeşliği gördüm. O yüzden çok mutluyum.

- Son birkaç aydır hayatınızda başka neler değişti?

Oyunculuk beni çok mutlu ediyor. Oyunculuğun tam anlamıyla içine girebilirsem, çok mutlu olurum.

- Rol yaparken zorlandığınız zamanlar oluyor mu?

Şu anda kasılıyorum, o zamanlarda da mutsuzlaşıyorum.

YARIŞMADA TELEVİZYONA ÇIKTIĞIMI UNUTUYORDUM

- Yarışmaya katıldığınızda bir gün ekranlardan izlediğiniz oyuncularla kamera karşısına geçeceğinizi hayal etmiş miydiniz?

Hiç böyle bir düşüncem yoktu. Yarışmaya katıldığımda televizyona çıktığımı bile unutmuştum! Dışarı çıktığımızda yarışmada olduğunu hissettim. Çünkü o sıralarda benim tek amacım başarmaktı. Ama oyunculuk hep aklımdaydı. Her zaman ‘Sokakta beni belki bir yönetmen görür, ah bu aradığım adam der’ hayaliyle dolaşıyordum. Survivor yarışması benim için büyük şans oldu. Küçüklüğümde ada filmlerini izler, hayranlık duyardım. O da karşıma Survivor olarak çıktı.

- Oyunculuk konusunda ileriye yönelik hayalleriniz neler?

Benim bu işi başarmam ve beğenilmem önemli. Bunların olması için de mücadelem bitmeyecek. Hiçbir zaman mücadeleyi bırakmam. Hissetmeye ve içine girmeye başladım ve daha çok haz almaya başladım. O yüzden sonuna kadar savaşacağım.

Çok çalışmayı seviyorum

- Dizideki karakterinizden bahseder misin?

Yasemin kasabada yaşıyor ve kasabanın yaşam şartlarından çok memnun olmadığı için bir an evvel oradan kurtulmak istiyor. Sevgilisi Yiğit(Toprak Sergen) ile kaçmak istiyorlar. Ama kız hedeflerine ulaşmak için daha sonra sevgilisinden de kopuyor.

- Yasemin ile Gamze arasında yakınlık var mı?

Var tabi. O da kafasına koyduğunu yapıyor, ben de! Ama ben aşırı hırstan deliren bir insan değilim. Yapamadım diye kendimi hırpalamam. - Hırslı değil misiniz yani?

Ben hırsı iki kısma ayırıyorum. Bazılarının hırsları yüzünden yapmayacakları şey yok, bazıları da sevdiği işte başarılı olmak için çok çalışırlar. Ben çok çalışan kısma giriyorum. Benim hırsım yaptığım işi en iyi yapabilmek.

- Oyunculukta kendinizi belli bir yerde görüyor musunuz?

Özellikle ‘Savcının Karısı’yla birlikte çok güzel tepkiler aldım. Bu yaşıma kadar büyük bir şansa sahiptim, hep çok iyi oyuncularla oynadım. Çok şey öğrendim, kendi çapımda eğitimimi aldum. Ben kendimden memnunum.

GÜZELLİK ÖNEMLİ DEĞİL

- Artık sadece oyunculuğa mı kanalize oldunuz?

16 yaşından beri modellik yapıyordum ama son üç dört senedir çok azalttım.

- Dizilerde en büyük korku reytinglerdir. Sizde de bu endişe var mı?

Benim öyle korkularım yok. Zaman zaman bazı projelerde oldu. ‘Serseri’ birinci giden bir işti. Üçüncülüğü düştüğünde karaları bağlıyorduk. Ama ‘Savcının Karısı’nda reytinglere bakmıyorduk. Her işte olmuyor o endişeler.

- Yeni bir projede rolünüze hazırlanmak için özel bir çalışmanız oluyor mu?
Ben her iş öncesinde ön çalışma yaparım ve o karakter gibi hissetmek için elimden geleni yaparım. Gözlemlemek bu meslekte çok önemli.

- Güzelliğinizin bulunduğunuz yerde ne kadar etkisi var?

Benim için güzellik hiç önemli değil. Oynadığınız karakteri ne kadar başardığınız ve insanları inandırdığınızla bağlantılı.

Çabalayan herkese destek olurum

- Yiğit karakterini biraz anlatır mısınız?

Bir avukat. Sakin, kararlı ve başarıya ulaşmak için küçüklükten beri kendini hazır hisseden bir tip.

- Toprak ile Yiğit birbirine benziyor mu?

Beni Toprak Sergen olarak biliyor insanlar. Benim bu dizide rol yaptığımı biliyor, bir karakterin bir yere başladığını düşünmüyor. O çok büyük bir avantaj. Üstelik 20 senedir bu sektörün içindeyim... Bu gözler çok alkolük olan, yok olanlar gördü.

- Siz kendinizi nasıl korudunuz?

Nefes alacağım alanlarım oldu. Dizi yoksa reklam, seslendirme, sunuculuk, albüm. Hiç boş durmadım.

- Projenin yanı sıra rol arkadaşların ne kadar önemli?

Çok önemli. Bir kere olmazsa olmaz bir ön şartımız var: Reyting almak zorundayız ve bu kişilerin reyting alabilecek kapasitede olduğunu varsaymak gerekiyor. Her oyuncu bir açığı kapatıyor. Aytaç Arman bir taraftan, Lale Mansur bir taraftan, Menderes Samancılar, Gamze Özçelik, Uğur Pektaş, Arzu Yanardağ bir taraftan.

- Ben onunla aynı kadroda olmam dediğiniz birileri var mı?

Fotoğrafı iyi görmek gerekiyor. Gamze çok başarılı, ‘Ben mankenle oynamam mı’ diyeyim?Uğur inanılmaz derecede işine asılıyor ve hazırlanıyor. Gözlerinde inanılmaz bir ışık var, ben karşı mı çıkmalıyım? Önemli olan çabalayan herkese destek olabilmek.

- Ünlüler Çiftliği, sizi rahatsız etmedi mi?

Bilerek ve isteyerek katıldım. Orada sabrımı, özgüvenimi, azmimi, çalışkanlığımı zorladım. İnsanlar beni orada ‘Toprak’ olarak gördü.
http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~436@nvid~621881,00.asp

_butterfly_
25-08-05, 16:31
FLAŞ!.. FLAŞ!.. FLAŞ!... TV DÜNYASINDA SÜRPRİZ GELİŞME!... SHOW TV, KANAL D’YE GEÇEN “KURTLAR VADİSİ”NİN KARŞISINA “CAN’LI HAYAT”I KOYMAYA KARAR VERDİ!.. SON HAFTALARDAKİ BAŞARISINDAN SONRA “CAN’LI HAYAT” PROGRAMINI PERŞEMBE GÜNLERİ YAYINLANACAK OLAN KURTLAR VADİSİ’NİN KARŞISINA ALAN SHOW TV, İLGİNÇ BİR KARARA İMZA ATTI. VE BÖYLECE “CAN’LI HAYAT”, ÖNÜMÜZDEKİ HAFTADAN İTİBAREN PERŞEMBE GÜNLERİ YAYINLANMAYA BAŞLAYACAK. BAKALIM, KURTLAR’IN İNANILMAZ RATİNGİ, CAN’LI HAYAT KARŞISINDA KAN KAYBEDECEK Mİ?..
Show TV yönetimi, bugün sürpriz bir karar aldı. http://ucankus.com/img/imgyeni/canli_hayat_bulentersoy.jpg

TV dünyasında ilginç gelişme...

Show TV, Can’lı Hayat’ı Kurtlar Vadisi’nin karşısına dikmeye karar verdi.

Can’lı Hayat’ın son haftalarda aldığı yüksek izlenme oranlarını dikkate alan Show TV yönetimi, bugün yapılan toplantı sonunda,

Kanal D’ye geçen Kurtlar Vadisi’nin karşısına Can’lı Hayat’la çıkmaya karar verdi.

Can’lı Hayat’ın hemen önümüzdeki haftadan itibaren Perşembe günleri yayınlanmaya başlayacağı açıklandı.

Bakalım Kurtlar’ın inanılmaz rating, Can’lı Hayat karşısında kan kaybedecek mi?..

www.ucankus.com

_butterfly_
26-08-05, 08:48
Gençlere hayran

Çekimleri süren "Düşler ve Gerçekler" adlı dizide rol alan Deniz Türkali, gençlerle çalışmaktan memnun, "Onlardan çok şey öğreniyoruz" diyor

Eylül ayında Kanal D'de ekrana gelecek "Düşler ve Gerçekler" adlı dizinin çekimleri başladı. Yapımcılığını ANS'nin üstlendiği, yönetmenliğini Kumral Pakel'in yaptığı ve senaryosunu Barış Pirhasan'ın (Senaryo Stüdyosu) yazdığı dizi, yakın bir kasabada başlayıp, İstanbul'a uzanan, hayallerin, yaşanamayan aşkların öyküsünü anlatıyor. Kadroda ise Lale Mansur, Menderes Samancılar, Aytaç Arman, Deniz Türkali, Gamze Özçelik, Toprak Sergen, Uğur Pektaş, Arzu Yanardağ, Kutay Köktürk, Nesrin Akdağ ve Umut Karadağ yer alıyor.
Dizide alkolizm tedavisi gören bir hemşireyi oynayan Deniz Türkali, bu dizi sayesinde insanların alkol sorunu yaşayanlara daha farklı bakacaklarını söylüyor. Türkali, "Kötü olmayan, insanları olumsuzluğa yöneltmeyen keyifle izlenecek bir dizi bu" diyor. http://www.milliyet.com.tr/2005/08/26/tv/resim/ekran1.jpg
Farklı bir dinamizm
Genç oyunculardan çok şey öğrendiğini belirten Türkali, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Genç isimlerin oyunculuğa adım atması çok sevindirici. Şöhret için değil oyunculuk için adım atanlar, ileride o seviyeye layıkıyla gelecekler. Yeni oyuncuları çok heyecan verici buluyorum. Onlardan hepimiz çok şey öğreniyoruz. Genç kuşağın farklı bir dinamizm getirdiğine inanıyorum. Bu dinamizmi, heyecanlarını ve coşkularını herkese bulaştırıyorlar."

http://www.milliyet.com.tr/2005/08/26/tv/index.html

_butterfly_
26-08-05, 11:54
http://medyacafe.com/images/Atv.JPGİLK TANITIM GECESİ ATV’DEN !

Televizyon kanalları içinde ilk tanıtım gecesini ATV yapacak.

ATV’nin tanıtım gecesini 6 Eylül Salı gecesi Çırağan Sarayı'nda yapacak.

Gecede Laço Tayfa ve Nilüfer de sahne alacak.

_butterfly_
26-08-05, 12:10
http://medyacafe.com/images/vadi_2408.JPGYapılan bir araştırmada öğrencilerin en çok mafya dizilerini izlediği ortaya çıktı.

--------------------------------------------------------------------------------

Türk Eğitim-Sen, ortaokul öğrencilerinin eğilimlerini belirlemek amacıyla 15 ili kapsayan bir anket yaptı. Çalışma, gençleri şiddete teşvik etmekle suçlanan mafya dizilerine ortaokul öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiğini ortaya koydu.

Anket sonuçlarına göre ortaokul öğrencilerinin seyrettiği dizilerin yüzde 21'inin konusu mafya. Psikologlar, mafya dizilerinin kolay para kazanmayı ve insan hayatını değersiz görmeyi özendirdiğini belirterek, tehlike çanlarının çaldığına işaret ediyor.

Prof. Dr. Cihat Özönder başkanlığındaki bir ekip tarafından hazırlanan anket, Türkiye genelindeki yedi bölgede yapıldı. Sendika şubelerine gönderilen anketin sonuçları önümüzdeki günlerde basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak. . Öğrencilerin eğitici filmlerden 23 kat daha fazla mafya dizisi seyretmesi bilim adamları tarafından kaygıyla karşılanıyor. Dehşet içerikli filmlerin gelişim çağındaki gençleri olumsuz yönde etkilediğini belirten psikolog Orhan Keskin, “Mafya dizileri, gençlerin gözünde insan hayatının çok değersiz, insan öldürmenin veya sakat bırakmanın çok basit bir iş olduğunu göstermektedir. Ayrıca mafya tarzı yaşamın lüks olduğunu, kısa yoldan köşe dönmenin inceliklerini anlatmaktadır. Olgun bir insan bu duygularını kontrol edebilir; ancak ergenlik dönemindeki gençler kontrol altına alamaz.” diyor. Keskin, televole tarzı magazin programlarının da özellikle ilköğretim çağındaki çocukların düzene başkaldırma, gelir seviyesi yüksek kişilere düşman olma eğilimleri göstermesine sebep olduğunu ifade etti. Ankete katılan öğrencilerin yüzde 19,6’sının karşı cinsten bir arkadaşı olmasına da değinen Orhan Keskin, “Bu dönemdeki kişilerin en sevdikleri şeyin başında bu ilişkileri arkadaşlar arasında anlatma gelmektedir. Bu davranışların temelinde de egoyu ispatlama yatmaktadır. Medya gençlerin cinsel ve şiddet duygularını da körüklemektedir.” şeklinde konuşuyor. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Sosyolog Prof. Dr. Ercan Tatlıdil ise dünyanın her yerinde aksiyon ve macera dizilerinin izleyici cezbettiğine dikkat çekerek, bu dizilerin en fazla hangi ailelerin çocukları tarafından seyredildiğinin araştırılması gerektiğini kaydetti. Yayın kuruluşlarının bu konuda birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Prof. Tatlıdil, “Geçtiğimiz yıl bütün kanallar mafya filmi koymak için birbirleriyle yarışıyordu. Çünkü bu dizilerin reytingi çok yüksek.” dedi.

Birçok kişinin öldürülmesiyle dikkat çeken mafya dizilerinin başında Deli Yürek, Kurtlar Vadisi, Alacakaranlık, Şifre ve Köpek filmleri geliyor.

En Çok Seyredilen Dizi Türleri
Mafya - 21,0
Komedi - 19,5
Aksiyon, Macera, Gerilim, Korku - 13,6
Aşk - 12,7
Çocuklarla ilgili, Okul dizileri - 10,1
Aile dizileri, Eğitici-öğretici - 5,6
Yerli dizi - 4,8
Aşiret-ağalık - 4,5
Diğer (Belgesel, magazin) - 2,8
Seyretmem - 2,0
Fark etmez, akşam yayınlar - 1,9
Yabancı dizi - 1,5
Zaman

_butterfly_
30-08-05, 16:47
http://sabah.com.tr/2005/08/30/gny/im/806F54AFCB002041ABD32085b.jpgYeni yayın döneminde pek çok kanal yerli dizilere ağırlık veriyor. CNBC-e ise yine yabancı yapımlarla izleyiciye alternatif olacak. Kanal, sezonu 12 Eylül'de açıyor.

Orjinal dilinde, alt yazılı olarak gösterdiği filmleri ve yabancı dizileriyle izleyiciye alternatif olan CNBC-e, yeni yayın dönemini 12 Eylül Pazartesi günü açıyor. Yayımlandığı ülkelerde popüler olan diziler yeni dönemde yine CNBC-e ekranında olacak. Gençlere yönelik "One Tree Hill", başrolünü seksi yıldız Pamela Anderson'ın oynadığı "Stacked", Superman efsanesinin başlangıç noktası "Smallville" ve sirk hayatını anlatan "Carnivale" kanalın yeni dizileri...

LİSELİ GENÇLERİN DİZİSİ
Lise çağındaki gençlerin severek izleyecekleri "One Tree Hill" birbirine zıt iki kardeşin hikâyesini ekrana getiriyor. Bu kardeşlerin tek ortak yönleri aynı babaya sahip olmaları... Dizide karmaşık ilişkiler, basketbol, yıllar boyunca saklanan sırlar, hırs, rekabet ve aşk başrollerde.

FANTASTİK BİR SİRK
"Carnivale" ise özellikle fantastik konulara ilgi duyanların dikkatini çekecek. Dizi, alışılmadık bir sirki anlatıyor! Olaylar ekonomik bunalımın bütün dünyayı huzursuz ettiği 1930'larda geçiyor...

SUPERMAN KÜÇÜKKEN
"Smallville"de Clark Kent'in Superman olmadan önceki gençlik yıllarında yaşadıkları ekrana geliyor. Clark'ın lise öğrencisi olduğu yıllarda Smallville Kasabası'nda geçen dizide onun ergenlik sorunlarına tanık olacaksınız.

PAMELA BAŞROLDE
Bir kitabı sadece kapağına bakarak eleştirenlerden misiniz? Dışı neyse içi de öyle olmayabilir. İnsanları dış görünüşlerine göre değerlendirenlerin ders alma zamanı geldi. Seksi yıldız Pamela Anderson'ın başrolde olduğu "Stacked", bu önyargıyı izleyiciyi güldürerek kırıyor. Dizi, zekâyla güzel görünüşün aynı anda var olabileceğini kanıtlayacak. http://sabah.com.tr/2005/08/30/gny/im/6E0C0AE4CC61A24699EDC668b.jpg

http://sabah.com.tr/gny/gny117-20050830-200.html

_butterfly_
07-09-05, 09:54
Yeni sezona muhteşem başlangıçatv yeni yayın dönemine Çırağan Sarayı'nda düzenlenen görkemli bir geceyle "merhaba" dedi.

Birbirinden yeni ve fark yaratacak diziler, spor programları, filmler ve tartışma programları ile bu sezon yine izleyicileri ekranlara kilitleyecek olan atv, yeni yayın dönemini muhteşem bir geceyle karşıladı. Çırağan Sarayı'nda dün akşam düzenlenen davette dizi oyuncuları ve sanatçıların yanısıra iş dünyasının ünlü isimleri ile atv ve Sabah Gazetesi'nin yöneticileri katıldı. Büyük Yalan, Aliye gibi geçen dönem büyük ses getiren dizilerin devam edeceği atv'de yeni yayın döneminde yine izleyicilerde tiryakilik yaratacak diziler var. Bendeniz Aysel, Beyaz Gelincik, Misive daha bir çok yeni dizinin ekibi gecede birbiriyle tanışma ve sezona coşkuyla girme fırsatı buldular. Ali Kırca'nın açılış konuşmasıyla başlayan kokteylde Laço Tayfa grubu davetlileri eğlendirirken gecenin sonunda sahneye çıkan Nilüfer şarkılarıyla atv'lileri coşturdu. Geceye İstanbul Valisi Muhammer Güler'in yanısıra Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner, yöneticiler ile birlikte Mahsun Kırmızıgül, Ebru Gündeş, Oktay Kaynarca, Gülse Birsel, Deniz Akkaya, Ebru Akel, Cem Davran, Nurgül Yeşilçay gibi bir çok ünlü sima katıldı.

http://www.sabah.com.tr/2005/09/07/im/E0A1B8F3F71449418C2DC850b.jpghttp://www.sabah.com.tr/2005/09/07/im/18888647E88DC34FB62AF743b.jpghttp://www.sabah.com.tr/2005/09/07/im/FBD981245FC32749A24DC304b.jpghttp://www.sabah.com.tr/2005/09/07/im/9FE417DBDF4B514B9A041422b.jpg

http://sabah.com.tr/gun105.html

babyyy2
08-09-05, 17:02
http://img290.imageshack.us/img290/853/008019041lt3ei.jpg

bu eski tarihli bir röpörtaj demekki aşkları daha önce başlamış.

_butterfly_
09-09-05, 07:57
Yıldız yağmuru
http://www.hurriyetim.com.tr/displayimage/0,,212423,00.jpg
12 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek muhteşem bir parti ile yeni yayın dönemine başlayacak olan Kanal D’de Türkiye’nin starları bir araya geldi. En başarılı yerli diziler, en kaliteli eğlence programları, en güvenilir haber yine Kanal D’de.

Yeni yayın dönemi için birbirinden seçkin programlar hazırlayan Kanal D’nin tanıtım filmi çekimlerinde kamera arkasına da birbirinden ilginç görüntüler yansıdı. Adeta bir yıldızlar geçidini andıran çekimlerde kimler yoktu ki...

Yılın dizisi ‘Kurtlar Vadisi’nin emri demirleri kesen Polat’ı Necati Şaşmaz, dizide sevgilisi Elif’i canlandıran Özgü Namal, can dostu, sağ okulu Memati yani Gürkan Uygun ve Safiye karakterine can veren Begüm Kütük. Başarılı oyunculuklarıyla milyonları kendilerine hayran bırakan Kurtlar Vadisi oyuncuları, tanıtım filmi çekimlerinde de kelimenin tam anlamıyla mükemmeldiler.

Çekimleri Bolu’nun Göynük İlçesi’nde devam eden, yeni sezonun en iddialı yapımlarından ‘Rüzgarlı Bahçe’ dizisinin başrol oyuncuları Selçuk Yöntem, Zeynep Beşerler, Yiğit Özşener ve Cengiz Coşkun.

Sezonun yeni dizilerinden ‘Deli Duran’ın başrol oyuncuları Kadir Çöpdemir, Sümer Tilmaç, Oya Aydoğan ve Özgür Ozan.

‘Survivor Türkiye: Büyük Macera’ yarışmasının birincisi Uğur Pektaş ve ‘Düşler ve Gerçekler’ adlı dizideki rol arkadaşları Toprak Sergen, Lale Mansur, Gamze Özçelik.

‘Ihlamurlar Altında’ dizisi ile milyonların gönlünde taht kurmaya hazırlanan Bülent İnal, Tuba Büyüküstün, Özge Borak ve Sinan Tuzcu.

‘Masum Değiliz’ adlı yeni dizi ile hayranlarıyla yeniden buluşmaya hazırlanan Aydan Şener ve Mustafa Uğurlu.

Türkiye’de olduğu kadar Yunanistan’da da olay yaratan ‘Yabancı Damat’ dizisinin starları Nehir Erdoğan, Özgür Çevik, Erdal Özyağcılar, Zeki Alasya ve Sumru Yavrucuk.

‘Haziran Gecesi’nin starları Özcan Deniz ve Naz Elmas.

‘Gümüş’ün yıldızları Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden.

Osman Sınav’ın yapımcılığını üstlendiği ‘Kapıları Açmak’ dizisinin başarılı oyuncuları Olgun Şimşek, Bahar Yanılmaz ve Erkan Can.

‘Aşk Oyunu’nun gözde ikilisi Keremcem ve Yasemin Ergene.

‘Sihirli Annem’ dizisi ile küçükler kadar büyük izleyicilerinde sevgilisi olan Şahap Sayılgan, Defne Joy, Nevra Serezli ve dizinin yeni yüzü Emine Ün.

‘Aşığım Sana’da Haluk Bilginer ile başrolü paylaşacak olan Şevval Sam.

‘Nefes Nefese’ dizisinin ikilisi Mehmet Aslan ve Sinem Kobal.

‘Tadımız Kaçmasın’ ile ekrana neşe katan Ragga Oktay ve Rojde Demirer.

Tüm bu yıldızlar Kanal D çatısı altında, Kanal D izleyicileri için buluştular.

Masum Değiliz

Ünlü sanatçı Aydan Şener ile son dönemin yükselen yıldızı Mustafa Uğurlu, ‘Masum Değiliz’de buluştu.

Düşler ve Gerçekler

Yeni dizi ‘Düşler ve Gerçekler’de, genç oyuncu Gamze Özçelik, ‘Survivor‘ birincisi Uğur Pektaş ve deneyimli oyuncu Toprak Sergen oynuyor.

Sihirli Annem

Reyting rekorları kıran ‘Sihirli Annem’ dizisinin oyuncuları Şahap Sayılgan, Defne Joy, Nevra Serezli ile diziye yeni katılan Emine Ün, yeni dönemde de iddialı olduklarını söylüyor.

Tadımız Kaçmasın

Raga Oktay ile Rojda Demirer’i buluşturan ‘Tadımız Kaçmasın’, yeni dönem kozlarından.

Ihlamurlar Altında

Kanal D’nin yeni dönemi kozlarından biri olan ‘Ihlamurlar Altında’da, genç oyuncular Bülent İnal, Tuba Büyüküstün, Özge Borak ve Sinan Tuzcu başrolleri paylaşıyor.

Haber deyince Kanal D

Kanal D ailesi bu isimlerle de sınırlı değil... Kanal D Haber Grup Başkanı, yeni sezonda Kanal D’de ekrana gelecek ‘32. Gün’ programının yaratıcısı Mehmet Ali Birand, haberin usta isimleri Deniz Arman, Şule Zeybek ve Tuluhan Tekelioğlu.

Haber, tartışma, forum, sohbet, aktüalite ve spor programlarıyla artık Kanal D ile özdeşleşen medya dünyasının starları; Uğur Dündar, Güneri Cıvaoğlu, Uğur Cebeci, Abbas Güçlü ve İlker Yasin. ‘32. Gün’ programıyla yıldızı parlayan Rıdvan Akar. Spor spikerleri Gökhan Telkenar ve Ender Bilgin. Spor yorumcuları Osman Tanburacı, Engin Verel, Hikmet Karaman, Bülent Yavuz, Hakan Dilek, Ebru Kılıçoğlu, Cem Dizdar, Ahmet Ağaoğlu ve Bozkurt Yılmaz yeni sezonda Kanal D ekranında olacaklar.

3. DEVRE CAFE
Kanal D, sporseverleri de ekran başına toplayacak. İlker Yasin, Osman Tanburacı, Engin Verel ve Hikmet Karaman, spordaki sıcak gelişmeleri ekrana taşıyacak.

TARTIŞMA VE HABER

Abbas Güçlü, ‘Genç Bakış’ programında gençlerin sorunlarını ekrana taşırken, Uğur Dündar da ‘Arena’daki haberleriyle yine gündem yaratacak.

CIVAOĞLU YORUMLARI

Gündemin yakın takipçisi Güneri Cıvaoğlu, yorumlarıyla haberlere farklı bir bakış getirecek.

YABANCI DAMAT

Zeki Alasya, Sumru Yavrucuk, Nehir Erdoğan ile Erdal Özyağcılar’ı buluşturan ve Türk-Yunan dostluğuna esprili yaklaşımıyla dikkat çeken ‘Yabancı Damat’, yeni yayın döneminde Kanal D’nin iddialı dizilerinden biri olmaya devam edecek.

KURTLAR VADİSİ

Reyting rekorlarını altüst eden ‘Kurtlar Vadisi’, yeni yayın döneminde Kanal D izleyicileriyle buluşacak. Necati Şaşmaz ile Özgü Namal’ın dizi aşkı da, Kanal D izleyicilerine duygusal anlar yaşatacak. Dizinin yeni bölümlerindeki olaylar seyirciyi ekrana bağlayacak.

RÜZGARLI BAHÇE

Yeni yayın döneminin yeni ve iddialı dizisi ‘Rüzgarlı Bahçe’de, Selçuk Yöntem, Zeynep Beşerler, Yiğit Özşener ve Cengiz Coşkun oynuyor.

Kanal D Şovun şöhretler karması

Dizileri gibi, programları da şöhretlerden kurulu olan Kanal D’nin yeni sezon çekimlerinde, Seda Sayan, Ebru Akel, Açelya Akkoyun, Tuğba Özay, Yeliz Yeşilmen, Gül Gölge, Sema Öztürk, Neslihan Uyaroğlu, Korhan Abay, Kartal Balaban, Emel Özuğur, Serhan Aslan, Ümit Erdim ve Esra Sancak da hazır bulundu.

Uğur Cebeci’nin hazırlayıp Emel Özuğur’un sunduğu ‘Kokpit’, sivil havacılık tutkunlarını ekran başına toplarken, Gül Gölge’nin sunduğu ‘Canlı Canlı’, magazin gündemini yakından takip edip sanatçıların hayatının gizli yönlerini Kanal D ekranlarına yansıtacak.

_butterfly_
11-09-05, 10:41
http://www.milliyet.com.tr/2005/09/11/pazar/resim/apaz.jpg Diziler köyden kente taşınıyor

Yeni yayın dönemi dizi bombardımanıyla başlıyor. Eski "reytingciler" devam ederken komediden drama kanal başına ortalama altı-yedi yeni dizi düşüyor. Bu sezonun dizilerindeki yaşamlar köylerden kentlere kayıyor, bu arada birçok genç yetenek de diziler sayesinde ünlü olacağa benziyor. Deniz, kum, güneş zamanı bitti. Söz kumandada!

Reyting savaşının tecrübelileri

"Kurtlar Vadisi"-Kanal D
Oyuncular: Necati Şaşmaz, Özgü Namal, Gürkan Uygun, İpek Tenolcay
Sezonun son bölümünde Polat Alemdar tuzağa düşürülerek tabuta konmuştu. "Kurtlar Vadisi" yine perşembe günleri yayınlanacak.

"Aliye"-atv
Oyuncular: Sanem Çelik, Halit Ergenç, Nejat İşler, Ayla Algan, Ayten Uncuoğlu, İlhan Şeşen
Herkes Aliye ve iki çocuğunun geçirdiği feci kazanın ardından yaşanacakları bekliyor. Salı akşamları 21.40'ta yayınlanacak.

"Haziran Gecesi"-Kanal D
Oyuncular: Özcan Deniz, Naz Elmas, Burcu Kara
Sezonun son bölümünde Baran ve Cemal'in olduğu teknedeki bomba patlamıştı. Dizi yine pazartesi günleri 20.00'de ekranda.

"Avrupa Yakası"-atvOyuncular: Gülse Birsel, Gazanfer Özcan, Hümeyra, Ata Demirer

"Emret Komutanım"-Show TV
Oyuncular: Mehmet Ulay, Demet Evgar, Sarp Levendoğlu / Cuma günleri 20.30'da.

"Aşka Sürgün"-atv
Oyuncular: Mahsun Kırmızıgül, Beren Saat, İzzet Günay, Elif Dağdeviren / Pazartesi günleri saat 20.00'de yayınlanıyor.

"Melekler Adası"-atv
Oyuncular: Hande Ataizi, Devrim Nas, Kenan Kalav / Perşembe günleri 20.00'de yayınlanıyor.

"Büyük Yalan"-atv
Oyuncular: Emrah, Halil Ergün, Sinem Öztufan, Hülya Darcan / Cuma günleri 20.00'de.

"Saklambaç"-atv
Oyuncular: Sibel Can, Talat Bulut, Yıldız Kenter / Cumartesi günleri saat 20.00'de.

"Gümüş"-Kanal D
Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Songül Öden, Güngör Bayrak / Perşembe günleri yayınlanacak.

"Kapıları Açmak"-Kanal D
Oyuncular: Olgun Şimşek, Bahar Yanılmaz, Erkan Can, Zafer Algöz / Çarşamba günleri ekranda olacak.

"Sihirli Annem"-Kanal D
Oyuncular: Emine Ün, Şahap Sayılgan, Nevra Serezli , Defne Joy Foster, Gül Onat, Suat Sungur / Cumartesi günü yayınlanacak.

"Kadın İsterse"-Show TV
Oyuncular: Cihan Ünal, Hülya Avşar

"Hayat Bilgisi"-Show TV
Oyuncular: Perran Kutman, Kerem Kupacı, Tarık Papuçcuoğlu

"Cennet Mahallesi"-
Show TV
Oyuncular: Müjdat Gezen, Melek Baykal, Alişan, Çağla Şikel

"Yağmur Zamanı"-Show TV
Oyuncular: Tamer Karadağlı, Eşref Kolçak, Azra Akın / Çarşamba günleri 21.30'da yayınlanacak.

"En Son Babalar Duyar"-Star
Oyuncular: Levent Ülgen, Hatice Aslan, Selahattin Taşdöğen / Pazartesi günleri yayımlanacak.

"Canın Sağolsun"-Star
Oyuncular: Şevket Çoruh, İdil Fırat, Bülent Kayabaş, Selim Erdoğan / Perşembe günleri saat 22.00'de ekranda.

"Dram da komedi de polisiye de olacak"
Sina Koloğlu (Milliyet gazetesi TV eleştirmeni)
Yeni sezona baktığımızda önce geçen seneden devam edenler ve bir şekilde yolunu tutturmuş olanların yine başarıyı yakalayacaklarını söyleyebilirim. Yani "Aliye", "Haziran Gecesi" yine seyredilecektir. Ancak "Kurtlar Vadisi" bana göre bu sezon miadını dolduracak. Daha dizilerin tümünü göremedik. Ama aralarından sıyrılanlardan biri "Bendeniz Aysel" olabilir.
Bu sezon her şey var. Dram da, polisiye de, komedi de... Ama daha şehirli dizilerin tutacağını, köylü dizilerin çok izlenmeyeceğini düşünüyorum. Ama şehirli derken çok fazla beyaz Türk'lü dizilerden bahsetmiyorum.

AŞK-DRAM
Yapımcılar hesaplaşmalara ve aşka ağırlık verdi
"Düşler ve Gerçekler"-Kanal D
Yapım: D Productions-İrfan Şahin Yönetmen: Kumral Pakel Oyuncular: Toprak Sergen, Gamze Özçelik, Uğur Pektaş, Lale Mansur, Arzu Yanardağ, Aytaç Arman
Şeker ve helva imalathanesi işleten, aksi huylu Sadık Helvacı, gözü yükseklerde olan karısı Nesrin ve iki oğlu ile İstanbul'a yakın bir kasabada yaşamaktadır. Hukuk fakültesi mezunu, başarılı Yiğit ve özgürlüğüne düşkün, serseri ruhlu kardeşi Doğan ailenin çocuklarıdır. Pınar ise Yiğit'e ümitsizce sevdalıdır. Ünlü "Zengin ve Yoksul"dan esinlenilerek yazılan dizinin ilk bölümü 13 Eylül Salı günü saat 20.00'de.

"Körfez Ateşi"-atv
Yapım: E Plus-BBO Yapım Yönetmen: Şafak Bakkalbaşıoğlu Oyuncular: Alpay Kemal Alatan, Selma Ergeç, Yücel Erten, Zeynep Eronat
"Körfez Ateşi" güçlü bir ailenin, büyük bir aşkın, gecikmiş bir hesaplaşmanın öyküsünü anlatıyor. Dizi pazar günleri saat 21.45'te yayınlanacak.

"Güz Yangını"-Show TV
Yapım: Avşar Film-Şükrü Avşar Yönetmen: Zeynep Günay Oyuncular: Cansu Dere, Fikret Kuşkan, Işıl Yücesoy, Kenan Bal
Eşini kaybeden Dila hanım, koca köşkte dört çocuğuyla yalnız kalır. Çocuklarını tek başına büyütmek zorunda kalan Dila hanımın çocuklarıyla yaşadıklarını ve etrafında gelişen olaylar anlatılıyor.

"Yeniden Çalıkuşu"-Star
Yapım: Kalinos Filmcilik-M. Fırat Gülgen Yönetmen: Cem Akyoldaş Oyuncular: Tuba Ünsal, Burak Hakkı, Zerrin Arbaş
Zengin ailenin iyi eğitim almış kızı Handan, Çalıkuşu Feride'nin günlüğünü okumaya başlar. Genç kız, anılarının bir kısmını okuyabildiği Feride'nin kim olduğunu; bunların neden kendisine verildiğini merak etmektedir. Anıların izini sürerek yaşadığı yerlere gider. Şimdi Feride'nin günlüğü genç kızın yaşam kılavuzu olmuştur.

"Misi"-atv
Yapım:Yağmur Ajans-Osman Yağmurdereli Yönetmen: Taner Akvardar Oyuncular: Ayçin İnci, Yetkin Dikinciler, Bülent Alkış, Ayşegül Aldinç, Ege Aydan
Ünlü yapımcı Osman Yağmurdereli'nin imzasını taşıyan "Misi", adını az bulunur bir siyah üzüm cinsinden alan ve güzel bir genç kız olan Misi'nin hikayesini konu alıyor. Misi ailesini ve sevgilisi Hasan'ı bırakıp okumak için İstanbul'a gelmiştir. O yokken adadaki hayat değiştiği gibi mezun olan Misi ise adaya nasıl döneceğini kara kara düşünmektedir. "Misi" salı akşamları saat 20.00'de.

"Beyaz Gelincik"-atv
Yapım: TMC Film-Erol Avcı Yönetmen: Güzide Balcı Oyuncular: Altan Erkekli, Erkan Petekkaya, Mehmet Günsur, İsmail Hacıoğlu / Pazartesi günleri saat 21.45'te yayımlanacak.

"İlk Göz Ağrısı"-atv
Yapım: Most Production-Gül Oğuz Yönetmen: Faruk Teber Oyuncular: Ebru Akel, Cem Davran, Fırat Doğruloğlu, Salih Kalyon / Dizinin yayın günü pazartesi, saati 20.00.

"Maki"-Show TV
Yapımcı: Koliba Film-Ata Türkoğlu Yönetmen: Hakan Gürtop Oyuncular: Ceyda Düvenci, Müşfik Kenter, Melih Görgün

"Kanlı Düğün"-Show TV
Yapım: Fatih Aksoy Yönetmen: Sadullah Celen Oyuncular: Zafer Ergin, Arsen Gürzap, Seda Akman, Mertali Yavuzcan

"Ölümüne Sevdalar"-Show TV
Yapım: Erler Film (Türker İnanoğlu) Yönetmen: Şahin Gök Oyuncular: Cüneyt Arkın, Emre Kınay, Ece Uslu

"Ters Köşe"-TRT 1
Yapım: Liman Yapım Yönetmen: Fatmanur Sevinç ve Serpil Füler Oyuncular: Tuba Erdem, Taner Ertükler

"Rüzgarlı Bahçe"-Kanal D
Yapım: Masalevi Yönetmen: Metin Günay Oyuncular: Selçuk Yöntem, Zeynep Beşerler, Yiğit Özşener / Yarın saat 21.50'de başlıyor.

"Ihlamurlar Altında"-Kanal D
Yapım: Avşar Film ve Sinema İşl. Yönetmen: Aydın Bulut Oyuncular: Bülent İnal, Tuba Büyüküstün, Sinan Tuzcu, Billur Kalkavan / 16 Eylül Cuma günü saat 21.50'de başlıyor.

"Ödünç Hayatlar"-Kanal D
Yapım: Gold Film-Faruk Turgut Yönetmen: Nihat Durak Oyuncular: Selda Alkor, Çetin Tekindor, Berrak Tüzünataç

"Kırık Kanatlar"-Kanal D
Yapım: Avşar Film Yönetmen: Aydın Bulut Oyuncular: Özge Özberk, Begüm Birgören, Mehmet Ali Nuroğlu

"Masum Değiliz"-Kanal D
Yapım: Sinema A.Ş.-Osman Yağmurdereli Yönetmen: Hakan Aslan Oyuncular: Aydan Şener, Mustafa Uğurlu

AKSİYON-MACERA-POLİSİYE
Yaşanmış öyküler ve kurgu
"Hırsız Polis"-Kanal D
Yapım: TMC Yönetmen: Türkan Derya Oyuncular: Uğur Yücel, Timuçin Esen, Özlem Düvencioğlu
Babasının gidişi ve annesini ölümünün ardından ailesine bakmak zorunda kalan Mavi genç, güzel bir kadındır. Çınar adlı bir polise aşık olur ancak kendisi de bir çetenin üyesidir.

"Kayıt Dışı"-Star
Yapım: Kalinos Filmcilik-Fırat Gülgen Yönetmen: Murat Saraçoğlu Oyuncular: Hazım Körmükçü, Sinemis Candemir, İpek Tenolcay
Gerçeklerden yola çıkan senaryosu ile "Kayıt Dışı" geçtiğimiz 10 yıla damgasını vuran yolsuzluk furyasının perde arkasını ve bunlarla mücadele eden isimsiz kahramanları anlatıyor.

"Zaman Tüneli"-Star
Yapım / Yönetim: Tayfun Dinçer Oyuncular: Volkan Severcan, Buket Saygı, Haldun Boysan, Efe Dinçer
"Zaman Tüneli"nin kahramanları bir bölümde Cengiz Hanın çadırında iken, bir başka bölümde Graham Bell'in "Alo"su ile tanışacaklar.

_butterfly_
11-09-05, 10:43
http://www.milliyet.com.tr/2005/09/11/pazar/resim/apaz12.jpg KOMEDİ-EĞLENCE
Sitcom'larla güleceğiz
"Belalı Baldız"-atv
Yapım: Med Yapım-Işıl Karpuzoğlu Yönetmen: Günay Köker Demirel Oyuncular: Nurgül Yeşilçay, Berna Laçin, Kenan Işık
"Hope and Faith" adlı sitcom'dan uyarlanan dizide, birbirlerini aslında çok seven iki kız kardeşin farklı karakterlerinin çarpışması, sorumsuz baldızdan sürekli kurtulmaya çalışan Nihat'ın duruma isyanı işleniyor. "Belalı Baldız" cuma günleri 20.00'de.

"Bendeniz Aysel"-atv
Yapım: Plato Film-Sinan Çetin Yönetmen: Bora Tekay-Ebru Yalçın Oyuncular: Aysel Gürel, Deniz Akkaya, Şafak Sezer, Doğa Rutkay
Dizide, nikah masasına oturduğu genç erkek tarafından aldatıldığını öğrenen Aysel'in bir iksir içerek Deniz'e dönüşmesi ve erkeklere dünyayı dar etmesi işleniyor. Pazar günleri 20.00'de ekrana gelecek.

"Deli Duran"-Kanal D
Yapım: Plato Film-Sinan Çetin Yönetmen: Aram Gülyüz Oyuncular: Kadir Çöpdemir, Oya Aydoğan, Özgür Ozan
Agresifoğulları'nın imparatorunun fedaisi ve sağ kolu Deli Duran, hancının kızı Eftalya'ya aşıktır. "Deli Duran" 13 Eylül salı 21.50'de başlayacak.

"Aşığım Sana"-Kanal D
Yapım: MED Yapım/ Fatih Aksoy-Esin Güler Yönetmen: Atıl İnaç-Ayşe Çelik Oyuncular: Haluk Bilginer, Şevval Sam

"Çapkın"-Show TV
Yapım: Ali Gündoğdu Yönetmen: Bora Onur Oyuncular: Okan Yalabık, Özlem Conker, Suna Pekuysal

"Erkek Tarafı"-Star
Yapım: Mahmut Özden Yönetmen: Cem Sürücü Oyuncular: Burak Sergen, Asuman Dabak, Eylem Şenkal

"Alanya Almanya"-Star
Yapım: Bahadır Atay Yönetmen: Onur Tan Oyuncular: Bilge Bingül, Ruhi Sarı, Nihan Akkuş, Itır Esen

haberin daha içeriği okumak için aşağıdaki linke tıklayınn;)))

TIKLA (http://www.milliyet.com.tr/2005/09/11/pazar/apaz.html)

_butterfly_
13-09-05, 16:14
KANAL D YENİ YAYIN DÖNEMİNİ AÇTI !

Kanal D, yeni yayın dönemine Reina’da düzenlediği muhteşem bir partiyle başladı.

Ev sahipliğini, Kanal D İcra Kurulu Başkanı Arzuhan Yalçındağ ve Kanal D Yayın Grup Başkanı Murat Saygı'nın yaptığı geceye; Doğan Holding Başkanı Aydın Doğan'ın eşi Sema Doğan, Doğan Yayın Holding Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ve İstanbul Valisi Muammer Güler de katıldı.

Sinema, tiyatro, müzik ve televizyon ve medya dünyasının ünlü isimlerinin katıldığı gecede Kanal D'nin misafirleri arasında sanat dünyasından; Seda Sayan, Necati Şaşmaz, Özgü Namal, Raci Şaşmaz, Aydan Şener, Osman Yağmurdereli, Uğur Yücel, Güngör Bayrak, Erdal Özyağcılar, Güzin Özyağcılar, Ekrem Bora, Nilgün Belgün, İstemi Betil, Atilla Olgaç Toprak Sergen, Arzu Yanardağ, Hasan Kaçan, Adnan Şenses, Tuğba Büyüküstün, Bülent İnal, Burcu Kara, Korhan Abay, Cenk Ertan, Defne Joy Foster, Zuhal Topal, Nihat Doğan, Emine Ün, Emre Kınay, Songül Öden, Kıvanç Tatlıtuğ, Azra Akın, Açelya Akkoyun, Sema Öztürk, Yeliz Yeşilmen, medya dünyasından da;Oktay Ekşi, Ferhat Boratav, Nuri Çolakoğlu, Mehmet Y. Yılmaz, Uğur Dündar, Taha Akyol, Güneri Cıvaoğlu, Mehmet Ali Birand, Doğan Hızlan, Deniz Arman, Tuluhan Tekelioğlu ve daha birçok ünlü isim vardı. Geceye iş ve reklam dünyasından da birçok davetli katıldı.

Davetlilerin Ajda Pekkan'ın canlı performansı ve Şef Behzat Gerçeker yönetimindeki ENBE orkestrasının müzikleriyle eğlendikleri gecede, Kanal D'nin yeni yayın döneminde ekrana getireceği programlar da tanıtıldı.

http://www.medyacafe.com/images/kanald_kutlama5.JPG
http://www.medyacafe.com/images/kanald_kutlama11.JPG
http://www.medyacafe.com/images/kanald_kutlama14.JPG
http://www.medyacafe.com/images/kanald_kutlama16.JPG

http://www.medyacafe.com/detay.asp?id=12216

_butterfly_
13-09-05, 16:18
STAR’IN YENİ DİZİSİ GÜNDEM YARATACAK

http://www.medyacafe.com/images/kayitdisi.jpg Star TV, Türkiye’nin gündemini yakalayan “Kayıt Dışı” isimli diziyle yeni yayın dönemine iddialı bir giriş yapıyor.

Yaşanan yolsuzlukları gözler önüne seren ve Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutan ‘Kayıt Dışı’ yeni yayın döneminde Star TV ekranında olay yaratacak. Farklı konusuyla dikkat çeken ve yapımcılığını Kalinos Film’in üstlendiği dizinin senaryosu Ümer Lütfi Mete ve Burak Zeybek’e ait. Yönetmenliğini Murat Saraçoğlu’nun yaptığı dizide, başlıca rolleri Hazım Körmükçü, Sinemis Candemir, Demir Karahan, Hakan Bilgin, Levent Güner, Mustafa Avkıran, İpek Tenolcay, Cüneyt Türel, Hülya Şen, Devrim Saltoğlu, Deniz Oral, Nezih Tuncay, Melis İnci Pars, Evrim Solmaz ve Kaan Şahin paylaşıyor.

Mezarlıkta çekim
Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutan, ekonomik krizin en had safhaya çıktığı, yolsuzlukların mantar gibi çoğaldığı günlerde, halkın yaşadığı sosyal, ekonomik ve kültürel sarsıntıları gözler önüne sürecek dizi, şimdiden gündem yaratmaya başladı. Önceki gün Hasdal Mezarlığı’nda devam eden çekimlerde, başrol oyuncuları oldukça heyecanlıydı. Senaryonun temposuna kendilerini kaptıran oyuncular, başarılı performanslarıyla dikkat çektiler.

Eşi sette yalnız bırakmadı
Birinci bölümün sonlarını çektiklerini belirten Hazım Körmükçü’ye eşi Hilal Özdemir’in desteği sette de devam etti. Eşinin ziyaretini yorumlayan Körmükçü, ‘Sanatçı olmanın ötesinde insan olarak birbirimizi iyi anlıyoruz. Benim oyunculuk ve müzisyenlik yanım, onun da solistlik ve müzisyenlik yanı var’ diyerek düzgün aile yaşantılarının işlerine de olumlu yansıdığını savundu. Dizide ‘Gazeteci Aslı’ karakterini oynayan Sinemis Candemir ise, ‘Oyunculuğa iyice alıştım. Reklamlarla işe başladım, ondan sonra diziler oldu’ diyerek oyunculuk konusunda iddialı olduğunu sözlerine ekledi.

_butterfly_
21-09-05, 15:31
http://ucankus.com/img/kanallarlogo_karisik2.jpg

YENİ YAYIN DÖNEMİNİN BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE TV KANALLARI, İDDİALI DİZİLERİNİN TEKRARLARINI ÖĞLEN KUŞAĞINDA YAYINLAMAYA BAŞLADI!... KANALLAR ARASINDA “PRIME-TIME”DE YAŞANAN DİZİ SAVAŞI ÖĞLEN KUŞAĞINA DA TAŞINDI!...

21/9/2005 15:39

Yeni yayın döneminin başlamasıyla birlikte Tv dünyasındaki yarış hız kazandı!...

Ancak geçmiş yıllarda ekranda kadın tartışma programları ağırlığını gösterirken TV kanallarının yöneticileri, bu yıl taktik değiştirdi ve öğlen kuşaklarında iddialı dizilerinin tekrarını yayınlamaya başladı...

Kanal D Haziran Gecesi , Star Tv En Son Babalar Duyar, Show Tv ise Cennet Mahallesi dizisini yayınlıyor şu dakikalarda...

Atv, ise bugünlük Şener Şen ve Uğur Yücel’in başrol oynadığı “Milyarder”isimli filmi yayınladı...

Anlaşılan kanallar arasında "Prime-Time"da yaşanan dizi savaşı artık öğlen kuşağında da yaşanacak...

_butterfly_
29-09-05, 15:15
OSMAN SINAV’DAN YENİ DİZİ !

Yüksek reytingli dizilerin yapımcısı Osman Sınav, yeni bir sizi hazırlığında.. Ancak Sınav, dizi hakkında ser verip sır vermiyor.

‘Kurtlar Vadisi’, ‘Deli Yürek’ ve ‘Ekmek Teknesi’ gibi yüksek reytingli dizilerin yapımcısı Osman Sınav, bu günlerde biraz kırgın. Sınav, geçen yaz başında Kanal D’de yayına giren “Kapıları Açmak” dizisini düşük reyting aldığı gerekçesiyle geri çekmişti.

Yeni dönemle birlikte yeniden düzenlenmiş hali ekrana gelen ‘Kapıları Açmak’, beklenen ilgiyi görmeyince, taraflar anlaşarak diziyi yayından kaldırmaya karar verdi.

Osman Sınav ile “Kapıları Açmak’ın neden beklenen ilgiyi görmediğini, kanalın bundaki etkisini, anlaşmayı neden bitirdiklerini ve medyada hakkında çıkan haberler” hakkında Yusuf Bülbül konuştu:

Dizi yayından kalktı, sorun reyting mi?
Çekimlere devam etmiyorum, kanalla da konuştum anlaşmayı bitirdim. Sanıyorum bu haftaki 6. bölüm son olacak. Çünkü dizi gece saat 00.00’a kondu, olmadı, günü değiştirildi. Bu karmaşa içinde seyirciye ulaşacağına inanmadığım için ben de kanala bu işi bitirelim, dedim. Çünkü doğru gitmiyor.

Yayın saati konusunda kanalla görüştünüz mü?
Dizinin yayın saatinin değiştirilmesi kanalın kendi sorunudur, ben de bu şekilde başarılı olacağına inanmadığım için karşılıklı görüşerek bitirdik.

Kanaldan zaman istediniz mi?
Bu bir ticari anlaşmadır, önceden tavrınızı ve iş yapma şeklinizi hatta prensiplerinizi ortaya koyarsınız. Ben tavrımı koydum. Onlara, “Bu yayın politikası ile bu hikâye olmaz. Çünkü benim hikayemin belli bir zaman içinde seyirciye ulaşması ve tutması lazım.” dedim.

Bitirme konusunda acele edilmedi mi?
Sonuçta parayı veren onlar, bu iş sabredilirse olur dedik, ama onlar sabretmek istemediler. Böyle bir görüş farklılığı vardı. 13 yıldır dizi çekiyorum, bunların içinde yaptığım diziler ilk üçe girmiş ve hepsi de birincililik görmüştür. Yaptığınız işlerin bazıları olmayabilir, bu normaldir. Her yaptığınız iş başarılı olacak diye de bir kural yok.

Dizinin kalitesi için ne söyleyeceksiniz?
Herkes istediğini yazıp istediğini söyleyebilir; ancak ben yine söylüyorum, yaptığım işten memnunum. Yaptığım işin doğru olduğuna, kaliteli olduğuna ve seyirciye ulaşacağını inanıyorum. Doğru bir yayın politikası ile bu hikâye tutardı. Ama bu horoz dövüşünün, bu kargaşanın içinde bir gün saatini, başka zaman gününü değiştirirseniz olmaz. Ama bu, kanalın politikasıdır, buna ben bir şey diyemem. Yapabileceğim tek şey, bu anlayış doğru değil, burada benim hikâyem adrenalin konusunda başarılı olmadı deyip işimi geri çekerim.

Horoz dövüşünden kastınız ne?
Birçok yeni iş yayına girdi. Bunların rekabet etmesi gayet normal; ancak toz duman bir durum var. Yapılmış dizilerin isimlerini ve kimlerin oynadığını, hangi kanalda yayınlandığını ben bu işin içinde olduğum ve rekabetini yaptığım halde bilmiyorum. Seyircilerin de eğilimleri oluştuğunu zannetmiyorum. Böyle bir karambolün içinde, seyirci neyi gördü, neyi anladı? Hangi dizide kim oynuyor, konusu nasıl, senaryo yazarı ve yönetmeni kim, nasıl bir hikaye anlatıyor?.. Bunları doğru dürüst görüp anlamadı bile seyirci. Dizi beğenilmedi deniyor, biz daha o noktaya gelemedik bile. ‘Seyirci gördü, değerlendirdi, olmadı.’ kararı bu ortamda bence doğru bir karar değildir. Böyle bir kör dövüşü aldı başını gidiyor.

İlk görüştüğümüzde dizinin güçlü bir hikâyesi var demiştiniz...
Bu dizinin özellikle bu ülke için doğru bir iş olduğuna inanıyorum; ama şanssızlıktır, bazı şeyler doğru zamanda ve doğru yerde sunulmazsa tutmayabilir. Bir şanssızlık yaşanıyor, bu sadece bizim dizimiz için değil, birçok iş için de geçerli. Bunu da ‘Osman Sınav başarısız oldu, nakavt oldu, demek doğru değil’ güreş mi yapıyoruz burası Kırkpınar mı?

Yeni bir dizi çekiyormuşsunuz doğru mu?
Evet yeni bir dizi projemiz var, bu doğrudur. Ama bunun detaylarından bahsetmek şimdilik erken olur.

KALİTELİ BİR DİZİYDİ

Mustafa Kutlu’nun hikayesinden televizyona uyarlanan dizide, Çanakkale Babakale köyünün imamı Mahir Hoca’nın marangoz oğlu Cihan’la, kapı komşuları Gazelhan Hafız Seyit’in torunu Zehra arasındaki trajik aşk öyküsü anlatılıyordu. Günümüz Türkiye’sinde yaşanan “Pop Star” türü yarışmalara da göndermelerde bulunan dizide, Olgun Şimşek (Cihan) Bahar Yanılmaz (Zehra) Erkan Can (Suphi) ve Zafer Algöz (Kudret) gibi oyuncular rol almıştı.

nazmemoli
05-10-05, 13:00
WALLA SÜPERSİNİZ ..........:rolleyes:

_butterfly_
05-10-05, 16:05
YENİ DÖNEMİN İLK FİRELERİ !

Kanal D'de yayınlanan Rüzgarlı Bahçe ile Show TV'de yayınlanan Zafer Ergin ile Arsen Gürzap'ın rol aldığı Kanlı Düğün ekrana veda etti.

_butterfly_
05-10-05, 16:21
EKRANLARA YEPYENİ VE İDDİALI BİR DİZİ DAHA MERHABA DİYOR!.. PETEK DİNÇÖZ, İPEK TUZCUOĞLU VE SELMA GÜNERİ’Yİ BULUŞTURACAK “TERSİNE AKAN NEHİR” NASIL BİR DİZİ OLACAK?..

5/10/2005 17:59

http://ucankus.com/img/imgyeni/petek_ipektuzcu.jpg

“Nehir” tersine akacak!..

Ekranlar yepyeni bir yerli diziyle tanışıyor... Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlanacak olan “Tersine Akan Nehir” dizisi ünlü isimleri biraraya getiriyor...

Selma Güneri’nin uzun süre sonra imza atacağı ilk dizi projesinde Petek Dinçöz, İpek Tuzcuoğlu ve Savcının Karısı dizisinde Savcı’yı oynayan Sezen Aksu’nun vokalisti Cihan Okan da rol alıyor...

Vizyon Film adına yapımcı İbrahim Mertoğlu’nun imza atacağı yapımda Petek Dinçöz dizide hayatı anlatılan Nehir’i oynuyor...

Dizinin konusu şöyle; Aradığı aşkı Mert’te bulduğunu sanan Nehir (Petek Dinçöz), bir yanlış anlama sonucu bu ilişkisini ayrılıkla sonlandırır. Kaderin ilginç tesadüflerle karşısına çıkardığı Harun (Cihan Okan), yaptığı iyiliklerle bir anda Nehir’in (Petek Dinçöz) hayatında kurtarıcı kahramana dönüşür. Güzel Nehir (Petek Dinçöz), sonunda sığınabileceği bir liman bulduğuna inanarak bu kahramanla evlenmeyi kabul eder. Ancak bu evlilik de yazık ki hiç hayallerindeki gibi olmayacaktır. Esrarengiz ve psikolojik bunalımlı bir adam olan Harun (Cihan Okan) ve kardeşi Melek (Zeynep Eronat), hayatı Nehir’e (Petek Dinçöz) zorlaştıracaklardır. Bu kez de aradığını bulamayan Nehir (Petek Dinçöz), küçük kızıyla beraber kendi yaşam yolunu bulmaya ve karmaşık olaylar karşısında mücadele etmeye başlayacaktır.

İşte dizinin oyuncuları: PETEK DİNÇÖZ (NEHİR) – İPEK TUZCUOĞLU (LEYLA) – SELMA GÜNERİ (ZEHRA) – CİHAN OKAN (HARUN) – ZEYNEP ERONAT (MELEK) – IRMAK ÜNAL (ELİF) – SERPİL TAMUR (SULTAN) – ALPAY İZBIRAK (HIZIR) – MÜMTAZ SEVİNÇ (SAİT) – MEHMET ÇEPİÇ (CAFER)- SUNA SELEN (NERMİN) – ÖZGÜL KAVRUK (PERVİN)

Dizi Cuma günü Reina’da yapılacak basın toplantısıyla tanıtılacak..

_butterfly_
10-10-05, 16:23
http://ucankus.com/img/rating1.gif SON DAKİKA!.. KURTLAR VADİSİ “BASTIRDI”, GÜMÜŞ DİZİSİ GÜN DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDI. GEÇEN YIL 65 SHARE YAPAN ANCAK BU SEZON TAM 20 PUAN KAYIPLA 45 PUANA DÜŞEN KURTLAR VADİSİ’NİN YAPIMCILARI, KENDİLERİNDEN ÖNCE YAYINA GİREN KANAL D’NİN BAŞARILI YAPIMLARINDAN GÜMÜŞ’Ü ADETA “SÜRGÜNE” GÖNDERDİLER... BİTMEDİ!.. GÜMÜŞ’ÜN ÖNCE ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 20.00’DE YAYINLANACAĞI İLAN EDİLDİ. ARDINDAN SHOW TV’DE MAÇ OLDUĞU VE MAÇIN 20.50’DE BİTECEĞİ “HATIRLANINCA” BU KEZ SAAT 21.00 DİYE TANITIM DÖNMEYE BAŞLADILAR.
10/10/2005 17:02

Kanal D’de, Kurtlar eski share’ini bulamayınca problem başladı.

Geçen hafta Kanal D’de yayına giren Kurtlar Vadisi, Show TV’de yakaladığı (yüzde 65) share’i bulamayınca (yüzde 45 aldı) kabak Gümüş dizisinin başına patladı.

Ve Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcıları bastırınca haftalardır Perşembe akşamları prime time’ın ilk kuşağında yayına giren Gümüş, Çarşamba gününe kaydırıldı.

Önce Çarşamba akşamı saat 20.00’de yayına gireceği ilan edildi. Zaten bu duruma isyan eden ve zoraki bir şekilde kabullenen Gümüş’ün yapımcıları, Çarşamba günü saat 19.00’de Show TV’de maç olduğunu öğrenince “Bu kadarı da olmaz” diye isyan ettiler. Sonuçta bu kez prorotip alt üst oldu ve Gümüş dizisi saat 21.00’e alındı. (Maç 20.50’de bittikten sonra yayına girecek)...

Ve bakalım Kurtlar Vadisi bu hafta saat 20.00’de özet bölümü yayınlandıktan sonra yayına girince eskisi gibi yüzde 65 share’i bulabilecek mi?..

Çünkü şu aralar Aliye dizisiyle aralarında pek fazla bir rating farkı yok.

Aliye’nin yapımcıları, Kurtlar’ın adeta ensesinde... Bir de geçerlerse, o zaman seyreyleyin ATV’yi Sabah’ı...

O yüzden ATV’ciler de şu sıralar Kurtlar’ın karşısında yayınlanma cesareti gösteren Can’lı Hayat’ın iyi iş yapması için duacıdırlar herhalde... (Çünkü Can’lı Hayat dışında diğer tüm programlar Kurtlar’ın karşısında 5 share v.s gibi rakamlarda kaldılar. Can’lı Hayat geçen hafta 16’yı yakalamıştı)...

Bakalım yarın Aliye, Perşembe günü Kurtlar ne yapacak?.. Ve Can’lı Hayat bu performansını Kurtlar karşısında sürdürebilecek mi?.. Bu yarışı en çok bu durum etkileyecek.

_butterfly_
30-10-05, 08:22
http://ucankus.com/img/show_kanald.jpgFLAŞ!.. KANALLAR ARASINDAKİ YARIŞTAN OKAN BAYÜLGEN DE NASİBİNİ ALDI! TÜM GÜN DE SHOW TV’Yİ YAKALAMAYI, HATTA GEÇMEYİ PLANLAYAN KANAL D, SON ANDA OKAN’IN ŞOVUNU HAFTAYA ERTELEDİ VE YERİNE İDDİALI BİR DRACULA FİLMİ KOYDU. KANALLAR YAYIN AKIŞINI SÜREKLİ DEĞİŞTİRİYOR VE “RİSKLİ” PROGRAMLARI YAYINLAMIYOR. PAZAR AKŞAMI YAYINLANAN VE GEÇEN HAFTA ÖZELLİKLE PRIME-TIME’DA ÇOK KÖTÜ GİDEN MAGAZİN PROGRAMI DA YARIN KANAL D YAYININDA YOK. BAKALIM EKİM AYI SONUNDA İPİ KİM GÖĞÜSLEYECEK?..
30/10/2005 01:08

Kanallar arasındaki yarış kızıştı.

Kanallar arasındaki kıyasıya rekabetten bu gece nasibini Okan Bayülgen de aldı.
Bilindiği gibi prime-time’da kafa kafaya bir yarış var.
Tüm gün’de ise Show TV önde. Ancak tüm günde Show TV’yi geçmeyi kafaya koyan Kanal D, günlerce tanıtımını yaptığı Okan Bayülgen’in programını da bu gece yayına koymadı ve yerine iddialı bir Dracula filmi yayınladı.
Kanal D, Pazar akşamı yayınladığı ve geçen hafta özellikle de prime-time’da çok kötü giden magazin programını da yayın akışına almadı. Magazin programının daha önceden planlandığı gibi pazartesi gecesine alınması planlanıyor ama o saatte Uğur Dündar’ın programının olması ve Dündar’ın son dönemde başarılı bir grafik çizip sürekli ses getirmesi de “çözümsüzlük” yaratıyor.
Sonuçta şu anda, bugün, yarın ve öbürgün alınacak sonuçlar at başı devam eden yarışta çok önemli...
Bakalım Show TV’nin karşı atağı ne olacak?.. Ekim ayında nasıl sonuçlar alınacak.
2005’te her ayı birinci kapatan Show TV’ye karşı müthiş bir atak var.
Show’un rahatlığı ise bundan sonra kalan yılın iki ayında diğer kanallar Show’u geçse bile yıl bazında Show TV’nin yarışı önde kapatacak olmasından kaynaklanıyor. Ancak Show, buna da razı değil bir görüntü çiziyor ve her ayı birinci kapatmaya devam etmeye çalışıyor.
Şimdi herkes merakla hafta başını, daha doğrusu ay sonunu bekliyor.
Bakalım neler olacak?..

_butterfly_
11-11-05, 17:54
DİZİ ÇÖPLÜĞÜ
http://medyacafe.com/images/televizyon_anima2.gif Hürriyet gazetesi yazarı Ebru Çapa, bu sezon yayından kaldırılan televizyon dizilerinin yazdı !

Ebru Çapa’ın bugünkü köşe yazısı:

Geçtiğimiz salının Vatan’ında yer alan, Neslihan Akdaş’ın toparladığı bir habere göre, yeni sezona girdiğimizden beri sekiz dizi yayından kaldırılmış

Sezon başından beri huzura 70 adet dizi gelmiş. Sabilerin onda birinden çoğu, mürüvvetini göremeden sizlere ömür:

Düşler ve Gerçekler, Bendeniz Aysel, Deli Duran, Kapıları Açmak, Rüzgárlı Bahçe, Maki, İlk Göz Ağrısı, Kanlı Düğün...

Haberin dumanı tütmekteyken alınmış bir karar mıdır bilmiyorum ama geçen akşam televizyondan Misi adlı dizinin de yayından kaldırıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Etti mi size dokuz... (Maki ve Misi dizilerinin yapımcılarına özel not: İsterseniz bir de Miki ve Mini’yi deneyiniz. Gavur yapmış azizim! İki zibidi farenin hikáyesi 100 yıla yakındır vizyonda.)

Yüksel Aytuğ, haberin girişinde ‘Dizi tutturmanın sihirli formülü’ başlıklı bir yazı yazmış. Efendim, ‘buharlaşan’ dizilerin ortak özelliği nahif olmalarıymış, içinde aşk, sevgi ve insan barındırmalarıymış. (Tam bu noktada kendime, ‘Ne barındıracaktı yani fare mi?’ diye soruyor, neden sonra iki paragraf yukarda, parantezde sarf ettiğim cümleyi hatırlıyor, utanç içinde çenemi kapatıyorum.) Oysa dizi reytinginin sihirli formülünde mutlaka bir tutam entrika, iki çimdik barut, bir çorba kaşığı kan ve kaldırabildiği kadar gözyaşı olmalıymış...

Bu tip ‘öğreti’leri, direkt meydan okuma olarak almak şeklinde gaza gelen bir tabiatım var maalesef. Kendi çapımda küçük tefek birkaç senaryo denemesine girişmeye karar verdim. Aşağıda okuyacaklarınızı daha önce görmüşsünüz gibi bir hisse kapılacak olursanız, şimdiden savunmamı yapayım; günahı kimin boynunadır bilemem ama benim boynumun konuyla kesinlikle bir alákası yok. Zira, 1- Sanat, zaten hayatı taklit eder. 2- Gayet iyi bildiğiniz üzre, bizim diziler, sanatı, yani başka dizileri taklit eder...

Tahir, külhan mizaçlı, kendi okuduğu sürece şiirsever bir gençtir. Talihsiz bir sakatlanma neticesinde futboldaki parlak geleceği sönünce, belediyeye girer. Siyasete atılmaya karar verir ve hırsı sayesinde başarı basamaklarını süratli adımlarla tırmanmaya başlar. Katastrof, kahramanımızın ülkesi Absürdistan mı dünyaya uysun, dünya mı Absürdistan’a uysun, hangisi hangisine girsin çatışmasından doğar. Bir alamete binilmiş, yola çıkılmıştır, gerisini álemin en hınzır senaristi Mevlá kayıracaktır. Uzun süreli vizyon, garantidir. Jenerik müziği olarak, ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ şarkısı yerine ‘Bir şöyle söyledim bir böyle, aslında no problem’ şarkısının kullanılması daha mı uygundur, bilahare tartışılacaktır...

Fazilet, sizden pamuk olmasın, Hülya Koçyiğit’in Kezban’ına rahmet okutacak kadar saf ve duyarlı bir genç kızdır. En büyük aşkı, çocuklardır. Çocuk sevgisi öylesine gelişmiş bir boyuttadır ki memleketin her köşesinde, çocuklardan oluşan küçük istihbarat birimleri kurar. Dayak yemekten fırsat buldukları zamanlarda müzevirlik yapmak üzere eğitilen çocuklar, geleceğin küçük Nuriş’leri, Alaattin’leri, Sedat’ları olarak yetişecektir. Gerisi işte, ne bileyim, Kurtlar Vadisi’nden apartılabilir.

Bunlar üç saniye içinde ‘attırılmış’ kaba taslaklar... İki saat haber bülteni izlenmesi hálinde, insanın yaratıcılığı maşallah grizu misali patlar.

Kolay işmiş be... Üstelik, reyting garantidir. Seyirci beğenmese bile yayınına devam edileceği de...

Hürriyet [ Yurtsan ATAKAN ]

11 Kasım 2005 - 11:40126

_butterfly_
14-11-05, 16:21
DİZİ PİYASASINDA SON DURUM !

http://medyacafe.com/images/tv_izleyen_5.JPG Yeni yayın dönemi başlıyalı iki ay oldu.. Peki iki aylık süreçte hangi diziler yayından kalktı, hangi diziler başladı !

Yeni yayın dönemi başlayalı iki ay oldu, ancak hepsi de büyük umutlar ve iddialarla başlayan yeni diziler patır patır dökülüyor... Yeni dizilerden hiçbiri, 12 Kasım'da 31. bölümüyle ekrana veda eden 'Saklambaç' ile 24 Kasım Perşembe 77. bölümüyle sona erecek 'Melekler Adası' gibi uzun ömürlü olmadı. Yeni dizilerin hiçbiri iki haneli bölüm sayısını göremedi.

Televizyonlarda sonbahar- kış sezonunun başladığı eylül ayının ikinci yarısından itibaren peş peşe ekranda rating yarışına çıkan yerli dizilerden dokuzunun sonu, sonbaharda açıp kışın soldukları için hiç bahar yaşamayan güz gülleri gibi oldu.

Her birinin bölüm maliyeti 130-170 milyarlar arasında değişen ve iddialı tanıtımlarda ekranlara getirilen dizilerden çoğu seyircilerine veda bile edemeden yayından kaldırıldı.
Rating alamadıkları içinden yayından kaldırılanların yerine istenilen başarıyı elde edememeleri halinde aynı sonla tanışacak yeni diziler peş peşe seyirciyle tanışmaya başladı.

Yeni dizilerden hiçbiri, 12 Kasım'da 31. bölümüyle ekrana veda eden 'Saklambaç'' ile 24 Kasım Perşembe 77. bölümüyle sona erecek ''Melekler Adası'' gibi uzun ömürlü olmadı. Yeni dizilerin hiçbiri iki haneli bölüm sayısını göremedi.

EKRANA VEDA EDEN DİZİLER

1-Rüzgarlı Bahçe (Kanal D)
2-Düşler ve Gerçekler (Kanal D)
3-Kapıları Açmak (Kanal D)
4-Kanlı Düğün (Show TV)
5-Maki (Show TV)
14 Kasım 2005 - 17:4413

_butterfly_
15-11-05, 18:22
ASMALI KONAK VE YABANCI DAMAT’TAN SONRA HANGİ DİZİ YUNANİSTAN TELEVİZYONLARINDA GÖSTERİLECEK?... DİZİ "İHRACI" BİR TIK ÖTEDE!. .
15/11/2005 14:22

http://ucankus.com/img/kanallarlogo_karisik2.jpg

Yunanistan, Türk dizilerini sevdi...

Yunanistan’da Kanal D’nin ’Yabancı Damat’ dizisiyle başlayan Türk dizileri ’modası’ bir başka Türk dizisiyle sürüyor.

Mega TV, Yabancı Damat dizisinin yeni bölümlerini yeni yayın dönemine dahil ederken, Alpha TV ise akşam haberlerinden önceki saatini Türk dizilerine ayırıyor. Geçen cuma günü tamamlanan Asmalı Konak dizisinin ardından Alpha TV, 20.00 haberlerinden önceki kuşakta yine bir Türk dizisini tercih etti. Bugünden itibaren Alpha TV’de saat 19:00’da Bir İstanbul Masalı adlı dizi gösterilecek.

_butterfly_
16-11-05, 19:16
DİZİLER DEV HOLDİNG GİBİ

Televizyon ekranlarının vazgeçilmezi diziler o kadar büyüdü ki artık başlı başına bir sektör !

Haftada 50 diziyi ekrana taşıyan TV'ler dev bir sektör yarattı. Diziler 30 bin kişiye ekmek kapısı oldu. Rekor, "Haziran Gecesi" dizisinde bölüm başına 30 milyar lira alan Özcan Deniz'de. ÖZCAN Deniz'i, "Aliye'yi oynayan Sanem Çelik 25 milyarla izledi. Bir dizinin bölüm başı maliyetinin 75-150 milyar lira arasında değiştiği öğrenildi. Dizilere oyuncu temin eden ajans sayısı da 200'ü buldu.

Dizi Holding!
Kanallar en büyük gelirlerini dizilerden elde ediyor. Bu yüzden diziler yeni bir sektör ortaya çıkardı. Rekabet ise üst düzeyde...

Giderek büyüyen dizi sektörü sadece televizyon şirketlerine değil, Yeşilçam'a ve reklam piyasasına da hayat veriyor. Ortalama bir hesapla günümüzde yaklaşık 30 bin kişinin dizilerden ekmek yediği belirtiliyor. Halk tarafından beğenilmeyen, reyting alamayan diziler birer-ikişer yayından kaldırılıyor ama bu arada sürekli yeni diziler çekilerek yayına hazırlanıyor. TV kanallarının yapım şirketlerine ısmarladığı, çekimleri sürdürülen ve yayın için sırasını bekleyen çok sayıda dizi olduğu biliniyor. Bugün hemen her kanalda toplam sayısı 50'yi bulan diziler yayınlanıyor. Oyuncudan, yönetmene, ışıkçıya, sesçiye, dekorcuya, şoföre, figürana, kuaföre, makyajcıya, fotoğrafçıya, tanıtım ve halkla ilişkiler şirketine, yemek şirketine kadar binlerce insan bu sektörden ekmek yiyor. Tiyatrolar birbiri ardına kapanırken, işsiz kalan ünlü tiyatrocular birer ikişer dizi sektörüne geçiyor. Kısacası dizi sektöründen herkes kazanıyor ama en yüksek ücreti her zaman başrol oyuncuları alıyor.

Para Basıyorlar
Örneğin 'Haziran Gecesi'nde başrol oynayan Özcan Deniz bölüm başına tam 30 bin YTL alıyor. Sanatçı iki yıl önce 'Asmalı Konak' dizisinden bölüm başına 18 bin YTL alıyordu. Naz Elmas'ın bölüm başına aldığı ücret ise 10 bin YTL. Deniz'den sonra dizilerden en çok kazanan ikinci oyuncu ise, 'Aliye' dizisiyle zirveye yerleşen Sanem Çelik. Çelik bölüm başına tam 25 bin YTL kazanıyor. Son dönemlerin gözde oyuncusu Ata Demirer ise Avrupa Yakası dizisinden bölüm başına 15 bin YTL alıyor. Mahsun Kırmızıgül de 'Aşka Sürgün' dizisindeki başarısını sürdürdükçe her hafta kazanç hanesine 20 bin YTL yazdırıyor. Tamer Karadağlı ''Yağmur Zamanı'ndan, Haluk Bilginer de 'Yine de Aşığım' dizisinden bölüm başına 20 bin YTL alıyorlar.

Bugün

_butterfly_
03-12-05, 09:21
İŞTE RATİNG TOP 10 !

Vatan’ın Gülümse eki, ekranlarda bugüne kadar en çok rating alan 10 programı açıkladı !

Reyting rekortmenleri:

1- Galatasaray-Juventus (Star) 40.20
2- İsveç-Türkiye (Kanal D) 34.10
3- Biz Evleniyoruz final (Show TV) 32.20
4- A. Bilbao-Galatasaray (Star) 31.50
5- Galatasaray-Arsenal (TRT 1) 30.50
6- Juventus-Fenerbahçe (Star) 30.50
7- Türkiye-İsviçre (Kanal D) 30.40
8- Asmalı Konak (atv) 30.00
9- Türkiye-Belçika (Kanal D) 29.10
10- Asmalı Konak (atv) 28.90

1 Aralık 2005 - 17:22204

_butterfly_
03-12-05, 09:23
KANALLARIN DİZİ SAVAŞI BİTTİ, SIRA FİLM SAVAŞINDA !

Ekranlardaki dizi rekabeti yerini yavaş yavaş film rekabetine bırakıyor !

Bunun pek çok önemli nedeni var...

İlki; bu yıl tavana vuran dizi enflasyonunun izleyiciyi giderek ekrandan uzaklaştırması. Geçtiğimiz yıllarda bir dizi film yüzde 12 reytingin altına düştüğünde ekrandan kaldırılıyodu. Şimdilerde yüzde 7 reyting alabilen bir dizi başarılı sayılabili-yor. Çünkü alternatif neredeyse sonsuz. Dört büyük kanal, prime time'de ikişer dizi yayınlıyor. Yani haftanın beş günü sadece büyük kanallarda 40 yerli dizi ekrana geliyor. Mevcut izleyicinin reyting açısından bu 40 diziyi birden “doyurmasına” olanak yok. İşte bu nedenledir ki, izleyici dizi izlemekten sıkıldı. Zira eskileri yarıda bırakıp, yeni başlayan dizilerin hikayelerinin içine bir türlü giremedi. Ve pek çok izleyici için en iyi tercih “film” oldu.

Bu sezon dikkatlerden kaçmayan bir başka istatistik ise 4 büyük kanalın izleyicilerinin “Others” olarak adlandırılan diğer kanallara doğru göç etmeye başlaması. Geçen sezondan bu sezona yüzde 5'lik bir izleyici kitlesi “Others”a kaymış. Sektörün reklam pastasının dilimlenmesi aşamasında bu hiç de gözardı edilecek bir rakam değil. Vizyon filmlerinin VCD ve DVD satışlarındaki patlama da artık izleyicinin birbirinin kopyası yeli diziler yerine tercihini film izlemekten yana kullandığının bir göstergesi. Sektör bu verileri alt alta koydu ve yerli dizi enflasyonunun aslında kendi kazançlarını kemirdiğini görüp, filmlere yöneldi.

Reklam potansiyeli

İkinci neden ise kaliteli filmlerin daha büyük bir reklam potansiyeli barındırması. Zira süreleri, dizilerden çok daha uzun. Üstelik yapılan ölçümler, film kuşağı reklamlarının, dizilerin arasına giren reklamlardan daha fazla izlendiğini ortaya koyuyor. Zira film izleyicisi öykünün bir karesini bile kaçırmak istemiyor. Oysa dizilerin tekrarları olduğu için, reklam sırasında zaplama-nın izleyici açısından fazla bir riski yok. İzleyici bu hafta kaçırdığı bir ayrıntıyı, iki gün sonraki tekrarda ya da haftaya yayınlanacak “özet” ya da “özel” bölümünde yakalayacağını biliyor.

Televizyon sektörü filmlerin reklam pazarlamasında da giderek ustalaştı. Bunun son örneği G.O.R.A. filminde yaşandı. Görüntüyle ilişkilendirilen bant reklamları, ekranın köşelerinde uçuşan logolar, tam orta yerde ansızın beliriveren gaz tüpleri gibi... Ayrıca tanesi 300-400 bin dolara malolan süper filmler için sponsorlar da bulundu. Örneğin KC Group gibi sektöre yeni adım atan firmalar, yüksek rakamlarla “sunar-sundu” sponsorlukları için adeta kuyruğa girdi. Böylelikle TV kanalları için “reklam geliri riski” asgari düzeye indirilmiş oldu. Bu tür sponsorlukların önümüzdeki günlerde de yaygınlaşacağını düşünüyorum.

Üçüncü olarak; filmlerin elde ettiği yüksek reytingler, televizyon kanallarının büyük önem verdikleri “ay birinciliği” konusunda da kendilerine avantaj sağlıyor. Özellikle atba-şı rekabette, ay sonuna yaklaşılırken stratejik bir gün ve saatte ekrana getirilen “süper film” bir kanala “ay birinciliğini” getirebiliyor.

Özetle; her zaman eleştirdiğimiz “dizi enflasyonunun” belki de televizyon izleyicisine sağladığı tek yarar, birbirinden güzel filmlerin ekrana taşınması oldu. Umarım bu rekabet artarak devam eder...

MedyaFaresi

_butterfly_
03-12-05, 09:24
KANAL KANAL MAGAZİN !

Magazine en çok yer veren kanal hangisi? Hangi magain programı daha başarılı? İşte kanalların magazin profili..

Hemen hemen her gün en az bir magazin programının ekranlarda yer aldığı geçen ay magazine en fazla yer veren kanal Show TV oldu. Toplam sürenin % 7.66’sını magazine ayıran Show TV’yi ikinci sırada , sürenin % 4.57’sini bu programlara ayıran atv takip etti.

Kültür sanat programlarının aksine magazinler, izleyici sayısının daha fazla olduğu varsayılan prime time’da (PT) uzun süreli yer verildi. Magazine ayrılan 155 saatin yaklaşık 86 saati PT yayın diliminde izleyicilerle buluştu. Magazin programları 31 günde 59 kez, en çok izlenen 100 program arasına girdi.

Show TV’nin dört programı toplam 16 kez en çok izlenenler listesine girmeyi başarırken, Star’daki magazin programları toplam 13 defa, atv ve Kanal D programları ise 10’ar defa listede yer aldılar.

TGRT’de yayınlanan Haber Magazin, ilk 10 program arasına en sık giren program olurken, onu Canlı Canlı, Özel Hat, Renkli Hayatlar ve Uçan Kuş izledi.

_butterfly_
04-12-05, 11:18
İŞTE RTÜK’E EN ÇOK ŞİKAYET EDİLEN PROGRAMLAR !

http://medyacafe.com/detay.asp?id=13832 Vatandaşların RTÜK’e en çok şikayet ettiği programlar açıklandı !

Star TV’de yayınlanan “Ha Babam De Babam”, ATV’de yayınlanan “Ya Şundadır Ya Bunda” ve “Canlı Canlı” programlarını RTÜK’e şikayet eden vatandaşlar, rahatsızlıklarını şöyle dile getirdi:

“-Canlı Canlı: Sunucunun gençlerin ahlakını bozacak şekilde giyimini kınıyorum, sunucunun kıyafeti hiç uygun değil, toplumun örf ve adetlerine çok aykırı.

DANSÇI KIZLARIN DURUMLARI VE TÜRK AİLE YAPISI

-Ya Şundadır Ya Bunda: “Dansçı kızların durumları Türk aile yapısına uymuyor, Mehmet Ali Erbil’in yaptıkları ailece izlenebilecek gibi değil.

AİLECE PORNO MUHABBETİ

-Sorulan sorulardan hiç hoşnut değilim. Oradaki kişilere aileleriyle porno izleyip izlemedikleri soruluyor. Mümkünse daha edepli bir program haline getirilsin.

-Mehmet Ali Erbil kadınların orasını burasını elliyor. O adam kendi kızını çıkarsın.

-Cesi dedikleri doğulu bir adam var ve sürekli olarak terbiyesiz konuşmalar yapıyor. Telefon numarası ile ilgili açıklama yaparken ’Telefon numarasını aldınız aldınız almadıysanız babayı aldınız’ demesini kınıyor. İşlem yapmanızı istiyorum.

-Ha Babam De Babam: Çocuklara mı gençlere mi yönelik belli değil. Kadınlar çok açık giyiniyor.”

“KADIN PROGRAMLARI KALDIRILSIN”

Vatandaşlar ayrıca, ölümlere neden olan kadın programlarının kaldırılmasını isterken, “ahlaksız klipler”in de artık yayınlanmamasını rica ettiler.

TÜYLÜ PKK PROPAGANDASI

İbrahim Tatlıses’in “İbo Show” programında PKK propagandası yaptığını iddia eden bazı vatandaşlar ise “Asker kıyafeti giymiş bir bayan beline sarı, kırmızı, yeşil tüyler takmış. PKK propagandası yapılmaktadır. Umarım duyarlı olursunuz, PKK propagandası yapmalarına göz yumacak mısınız?” diye sordu.

ANKA

4 Aralık 2005 - 12:456

_butterfly_
06-12-05, 16:47
TV'DE DÜN!... MAGAZİN İŞİNİ "KOLAY" GÖREN KANAL D, DÜN YAPTIĞI HATAYLA, AYNI SAATTEKİ ATV'NİN "YA ŞUNDADIR YA BUNDA" PROGRAMININ 30 SHARE'E KADAR YÜKSELMESİNE NEDEN OLDU! KANAL D'NİN 18.28'TE YAYINA GİREN YENİ GÜNLÜK MAGAZİN PROGRAMI "NE VAR, NE YOK" DENEYİMSİZ BİR EKİP VE SEVİYESİ ÇOK DÜŞÜK BİR PROGRAMLA 26'NCI OLURKEN, SADECE 8 SHARE ALDI VE DÜN KANAL D'NİN HEM TÜM GÜN'DE ZARAR GÖRMESİNE, HEM DE HABER BÜLTENİNİN ÇOK DÜŞÜK BİR İZLENME PAYIYLA BAŞLAMASINA NEDEN OLDU.

6/12/2005 13:25

Dünün ilginç perde arkası ve ratingler için TIKLAYIN...

Dün Kanal D, haber öncesi yeni bir program başlattı.
İsmi "Ne var, ne yok" olan magazin programı olan, habere katkısı olsun, haber iyi bir ratingle başlasın diye bu saate alınmıştı ama!..

Aslında fikir güzeldi. Fakat magazin işini çok ciddiye almayan ve yıllardır bunun faturasını ödeyen Kanal D, yine aynı hataya düşünce, beklenenin tam tersi oldu.

Deneyimsiz bir ekibin hazırladığı her halinden belli olan ve Kanal D'nin seviyesine hiç yakışmayan bu program 26'ncı olurken, asıl önemlisi sadece ve sadece 8 share aldı.

Böylece umulanın tam tersi oldu ve kanal hem tüm gün izlenme payında zarar gördü, hem de haber çok kötü bir izlenme payıyla başladı.

Üstüne üstlük bu kadar kötü gidince, tam karşısındaki ATV'nin "Ya Şundadır Ya Bunda" programı prim yaptı ve 30 share'e kadar ulaştı.

Kanal D, zaten yaz sonlarında yayınladığı magazin programında da aynı hataya düşmüş ve çıplaklığa dayalı magazinle, sadece program bazında değil, kanal
bazında da seyircisinden önemli ölçüde prim kaybetmişti. (Ki şu sıralar RTÜK de takmış durumda)

Aynı tarz (yani agresip, saldırgan, çıplaklığa, mini etek ve bol kadın göğsüne dayalı) program dün de D'ye hem prestij, hem de rating kaybettirdi.

Bize göre, bu programın ömrü cuma gününü bile zor bulur.
D yönetimi ve haberciler, bu duruma 3-5 günden fazla katlanamaz. (Zaten yanlışın neresinden dönülse kardır)

Ve genel... Her hafta olduğu gibi Emret Komutanım uzak ara birinci oldu.

Ancak ardından yayına giren film (kaliteli olmasına rağmen) iyi gitmedi. ATV'deki Aşka Sürgün, istikrarını korudu. Beyaz Gelincik de öyle...
Kanal D'Deki Haziran Gecesi ise çok beğenilen bir dizi olmasına rağmen, kan kaybını sürdürüyor. D'deki Nehir dizisinin konusunu ise dördüncü bölüm olmasına rağmen anlayamadık.

Müthiş bir kurgu ve senaryo fakirliği yaşanan dizide, Petek Dinçöz ve İpek Tuzcuoğlu gibi isimlerin hiç de doğru
kullanılmadığını düşünüyor ve hem yapımcının, hem Petek'le İpek'in, hem de Kanal D'nin bu senaryo ve kurguya daha ne kadar tahammül edebileceklerini merakla bekliyoruz. (Bu isimlerle çok ama çok dahi iyi bir dizi yapılabilirdi)

Üstte yazmayı unuttuk, bizce Haziran Gecesi'nin Özcan Deniz'i de sanki Kanal D'de biraz sahipsiz kaldı gibi!..
REYTİNGLER (http://www.ucankus.com/ratingler.asp)

_butterfly_
08-12-05, 14:58
[B]SIR PROGRAMLARINDAKİ TEHLİKE

Uzmanlar uyarıyor.. “Sır programları” gençlerin psikolojisini bozuyor !

Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanı ve Psikolojik Hizmetler Uzmanı Prof. Dr. Ömer Üre, bazı televizyon kanallarında yayınlanan “sır dizileri”nin “Ortaçağ dogmalarını anımsattığını, bu tür programlardan özellikle gençleri olumsuz yönde etkilendiğini” söyledi.

Pof. Dr. Üre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de son yıllarda televizyona bağlı yaşam tarzının başladığını, bunun sonucu olarak da televizyonda yayınlanan programların kişilerin davranışlarına etki edebildiğini belirtti. “Reklamdan etkilenen bir kişi gidip o ürünü satın alıyorsa ağır psikolojik etki bırakan bir diziyi seyreden kişi de olumsuz davranışlar sergileyebilir” diyen Prof. Dr. Üre, bu olumsuz davranışların kişinin günlük yaşamını etkileyen travmalara dönüşebildiğini kaydederek şunları söyledi:

“Olumsuz psikolojik etkilerin tedavisi konusunda uzman olduğumu bilen çevremdeki bazı kişiler, psikolojik rahatsızlıkları konusunda benden yardım istiyorlar. Yardımcı olmaya çalıştığım kişilerin çoğunun benzer televizyon programlarından etkilenerek bu duruma düştüklerini üzülerek tespit ettim.

Bu programı izleyen ve psikolojik sorunlara yatkınlığı olan kişilerde içe kapanma, sessizleşme ve yanında biri varmış gibi hissetme sorunları ortaya çıkıyor.” Gençlerin bu tür programlardan olumsuz etkilenme riskinin orta yaş ve üzerindeki kişilere göre daha fazla olduğunu da bildiren Prof. Dr.

Üre, “Çünkü gençler, daha ileri yaş gruplarına göre dünya gerçeklerini algılama noktasında zemine sağlam şekilde basamıyor” dedi. Prof. Dr Üre, “bu tür programların kendilerine çeki düzen vermesi ya da kişilerin psikolojisini olumsuz yönde etkileyen bu durumun, RTÜK tarafından bir şekilde ortadan kaldırılması gerektiği” görüşünü dile getirdi.

“HURAFELER, İSLAMİ KILIFLA SUNULUYOR”

Bu tür “sır dizileri”ne yönelik yapılan eleştirilerin, sıradan bir program eleştirisi gibi görülmemesi gerektiğini vurgulayan Üre, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü insanımızın ruh sağlığını doğrudan etkiliyor. Kabaca, ilahi güçlerin, ’gasp edilen hakkı sahibine iade etmesi’ üzerine kurulu sır programları, Ortaçağ dogmalarını anımsatıyor. Bu programı içselleştiren bir kişi, haksızlığa uğradığında mücadele etmek ve bu haksızlıktan kurtulmak yerine (nasıl olsa cezasını bulacak) diye tepkisiz kalabilir.” “Bu durumun toplum için çok zararlı olduğuna, hurafe olduğu apaçık ortada olan durumların, adeta İslami bir kılıfla sunulduğuna” dikkat çeken Üre, şöyle konuştu:

“Bu durumu İlahiyat Fakültesi’ndeki arkadaşlarımla da ayrıntılı olarak konuştum, onlar da bu programların dinle uzaktan yakından alakası olmadığı görüşünde. Örneğin bu programlarda bir insanın aynı anda birden farklı mekanlarda olabildiği konusu sıkça işleniyor, kişilere insanüstü güçler atfediliyor. Oysa Allah, elçileri olan peygamberlere bile bu tür sınırsız güçler vermemiş.”

_butterfly_
08-12-05, 15:01
ALİYE’YE MECLİS DARBESİ !

Milletvekilleri ATV’de yayınlanan “Aliye” dizisinin topluma yanlış mesajlar verdiğini düşünüyor.. Neden mi? [/U]

Aliye’ye Meclis darbesi

Komisyon tutanaklarına göre, ‘Aliye’ dizisine müdahale tartışması şöyle gerçekleşti.

CHP Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur, Türkiye’de televizyon dizilerinin çok yoğun bir şekilde izlendiğini, bunlardan biri olan ‘Aliye’ dizisinde topluma yanlış mesajler verildiğini ve yanlış hukuksal terimlerin kullanıldığını, kadının ikincil konuma itildiğini vurguladı. Erbatur, “Ben şunu da yapmanızı istiyorum. Yanlış olan kanıyı değiştirmek için, örneğin Aliye dizisine bir biçimde müdahale etmeniz lazım. Yani burada yanlışlıklar var, bunu düzeltin, bu doğru değil. Ben Aliye dizisini birkaç kere izledim ve çok kızdım, neden böyle bir mesaj veriliyor; yani kadın neden bu konuma konuluyor diye. Onun için o aklıma geliyor, diğer dizileri izlemediğim için çoğunu pek bilemiyorum ama görebildiğimde bu yaklaşım var. Bunların mutlaka izleme yerleri vardır. Oradan izlenip bunlara sizin doğrudan müdahil olmanızı istiyorum ben. Olabilirsiniz, olmalısınız diye düşünüyorum” dedi.

AKP Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, “Kurum olarak müdahil olamıyorlarsa, kurumlararası işbirliği sağlayarak müdahale edecek kuruma iletmek durumu olabilir” dedi. Komisyon Başkanı AKP Gaziantep Mlletvekili Fatma Şahin ise “O da çok önemli” diye konuştu.

Akşam

_butterfly_
08-12-05, 15:04
YAYIN CEZALARINA AB STANDARDI !

Radyo ve televizyon cezaları konusuda sıkıntı çeken RTÜK’ün imdadına AB yetişti..

Radyo-Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ilgili yasaya göre, yayın ilkelerini ihlal etmesi durumunda bir televizyon veya radyo kuruluşuna öncelikle uyarı cezası veriyor. Aynı konuda ihlalin sürdürülmesi halinde program durdurma, tekrarı halinde de para cezası veriliyor. Cezanın uygulanması yargı süreciyle birlikte uzun sürüyor ve çoğunlukla yargıdan karar çıkana kadar programın süresi sona eriyor ve yayından kalkıyor.

Tüm bu sürecin caydırıcılığı olmadığı gerekçesiyle uzun süredir arayış içerisinde olan Üst Kurul'un imdadına AB yetişti. Türkiye, AB'ye tam üyelik müzakereleri sürecinde yayıncılık sektörünü, diğer sektörler gibi birliğin standartlarına göre yeniden düzenleyecek.

RTÜK, uyum için çalışmalara başladı. Avrupa Birliği Sınır Tanımayan Televizyon Direktifi, Avrupa Konseyi Avrupa Sınırötesi Televizyon Sözleşmesi ve Ek Protokolü ile Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin tavsiye kararları, Türkiye'de yayıncılık alanının temel çerçevesini oluşturacak.

Zaman [ Aslıhan AYDIN ]

_butterfly_
08-12-05, 15:06
“D PRODUCTION” DVD İŞİNE GİRİYOR !

Doğan Grubu’nun yapım şirketi D Production, “Kanal D Home Video” adıyla DVD dağıtım işine giriyor !

Düzenli olarak her ay vizyona sinema filmi çıkan D Productions bundan böyle hem sinemada gösterime soktuğu hem de yerli, yabancı sektörün önde gelen firmalarından video hakkını devraldığı filmlerin DVD ve VCD'lerini “Kanal D Home Video” markası ile izleyici ile buluşturacak.

DVD'ler 9.99 YTL VCD'ler ise 4.99 YTL'den başlayan fiyatlarla alıcı bulacak...

İşte Aralık ayı film listesi:

O Şimdi Mahkum (4 dalda Altın Portakal ödüllü),

Anlat İstanbul (İstanbul Film Festivali En İyi Türk Filmi Ödülü, Altın Koza'dan En İyi Film dahil 5 dalda ödül),

Hostage (Rehine, Bruce Willis),

The Punisher (İnfazcı, John Travolta),

Swindle (Hırsızlar Çetesi),

Target (Hedef),

Face Of Terror (Terörün Yüzü),

Belalı Tatil (Çocuk Filmi),

Büyülü Kalem (Ödüllü Çocuk Filmi),
Afacanlar Yolda (Çocuk fimi)

_butterfly_
09-12-05, 15:04
CAN SİMİDİ DE SUYA BATTI !

Kanal D Ana Haber’i kurtarması beklenen magazin programı ratinglerde dibe vurdu !

Kanal D’de haber öncesi iyi rating alınamamasına çözüm aranıyordu. Ve hafta başı, pazartesi gününden itibaren haber öncesine magazin programı konmuştu. Fakat planlananın ve umulanın aksine program son derece kötü gitti.

Üç gün üst üste sadece %7 share alabilen “Ne Var Ne Yok” isimli magazin programı apar topar yayından kaldırıldı.

Dün akşam da “Ne Var Ne Yok”un yerine Sihirli Annem’in tekrarı ekrana geldi.

9 Aralık 2005 - 11:05108

_butterfly_
09-12-05, 15:11
İBO’YA KARŞI B PLANI !

“İbo Show”u ATV’ye kaptıran Star TV B planını devreye soktu.. Yıldız Tilbe Star yolunda !

Buna göre, Yıldız Tilbe tıpkı Show TV'de yaptığı gibi bir programı ekrana taşıyacak. Yayınlandığı bölümlerde çıkardığı olaylar sayılmazsa Tilbe, oldukça yüksek rating almıştı !

9 Aralık 2005 - 14:58

_butterfly_
09-12-05, 15:19
YENİ BBG: AFRODİT-TAŞDEMİR EVİ !

Bir TV kanalı, kendisini terk edip başka birisiyle evlenen Murat Taşdemir ile Banu Alkan’ı aynı eve kapatıyor !

Bir televizyon kanalı Banu Alkan ile kendisini terkeden Murat Taşdemir'i aynı eve kapatacak.. Eve gelip giden konukların ve ikilinin diyalogları her gün ekrana yansıyacak.

Yapım, şimdiye kadar yapılan 'ev' formatlı programlardan farklı kurgulanacak..

_butterfly_
11-12-05, 10:49
“İLK GÖZAĞRISI” KANAL DEĞİŞTİRDİ !

Ebru Akel ve Cem Davran’ın başrolünü oynadığı “İlk Gözağrısı” adlı dizi kanal değiştirdi !

Ebru Akel ve Cem Davran'ın başrolünü oynadığı “İlk Gözağrısı” dizisi birkaç hafta önce ekranlara veda etti.

Herkes dizinin iyi reyting almasına rağmen yayından kaldırılmasına şaşırdı. Meğer dizi bitmemiş sadece kanal değiştirmiş.

Akel "İlk Gözağrısı kötü olduğu için yayından kalkmadı. Yapımcılarımız başka bir kanalda yayınlanmasına karar verdiler. Yeni yayın döneminde tekrar ekranlarda olacağız" diyerek hayranlarına müjdeyi verdi.

Vatan [ Başak ÇOKAN ]

_butterfly_
11-12-05, 10:50
ATV’DE REKLAMLAR DA İZLENİYOR..

ATV Genel Müdürü Mehmet Tezkan, ATV’de dizi seyredenlerin reklam kuşağı girdiğinde de kanalda kaldığını söylüyor.. İşte Sabah’a konuşan Tezkan’ın ağzında ATV’deki son gelişmeler:

Avrupa Yakası'nın hastası olan bir arkadaşıma, diziyi seyrederken reklam kuşağı girdiğinde ne yapıyorsun diye sordum. Avrupa Yakası müptelası olduğunu, 'Bu dizi benim için bir şölen' cümlesinden anlamalı ve cevabı da tahmin etmeliydim aslında! Arkadaşım, favori dizisini izlerken koltuğa çakılı kalıyormuş. Asla ve asla da eli kumandaya gitmiyor, zaplama denen şeyin yanına dahi yaklaşmıyormuş. Sonra başkalarına da sordum. Cevap aynı, kimi reklam kuşağının ne zaman biteceğinden emin olmadığı için dizinin bir iki saniyesini bile kaçırmak istemediğinden, kimi o dönemde yayınlanan reklamları izlemeyi de sevdiğinden ya da başka kanallarda neler olup bittiğini umursamadığından kanal değiştirmiyormuş. İtiraf ediyorum. Doğrusu ben atv Genel Müdürü Mehmet Tezkan ile bu söyleşi için oturup sohbet etmeden önce reklam kuşaklarının da diziler kadar büyük bir hassasiyetle ölçüldüğünü, derecelendirildiğini ve izleyicinin attığı her adımın bilindiği bilmiyordum. Bunu öğrenince de hemen kendi arkadaşlarım arasında küçük bir test yaptım ve yukarıda da anlattığım gibi tutkunu olduğu diziler gösterimdeyken kimsenin zaplamadığını gördüm. İlginç değil mi? Biz sadece dizi izleyenler mutlu sanıyoruz belki, oysa reklam verenler de bu sonuçlara bakarak müthiş mutlu oluyor. Bu hafta konuğumuz Mehmet Tezkan olduğu için atv'nin bir haftasına bakıyorum. Ve ardı ardına müthiş diziler görüyorum. Pazartesi Aşka Sürgün ve Beyaz Gelincik, Salı günü Belalı Baldız ve Aliye, çarşamba Avrupa Yakası ve Aşk Oyunu, Perşembe Şöhret, Cuma Büyük Yalan ve haftasonları Mehmet Ali Erbil ile İbo Show. Ratingler gösteriyor ki, atv izleyicisi bu dizileri izlerken, kanalına sadık kalıyor ve reklam kuşaklarını da izlemeyi sürdürüyor...

* atv,reklam kuşaklarının da diziler kadar izlendiğini ekim ayında verdiği ilanlarla duyurdu. Kasım ayında durum neydi?
Ekim ayı gerçekten büyük başarıydı. Başarımızın kasımda da sürdüğünü gördük. atv, reklam kuşaklarının izlenme oranında da rakipleriyle arasını önemli ölçüde açtı. Düşünün kasım ayında 20 yaş üzeri ve ABC1 diye adlandırdığımız grupta, reklam kuşaklarının izlenme oranı atv'de yüzde 4.1, en yakın rakibinde yüzde 3.3 ve onu takip eden kanalda ise yüzde 2.9 oldu. Kasım ayında reklam verenlerin en mutlu olduğu kanal atv oldu. Niye bunu söylüyoruz, çünkü biraz önce söz ettiğim rakamlar bunu söylüyor.

AB KATEGORİSİNDE BİRİNCİYİZ

* Önünüzdeki tablodan çarşamba akşamına ait ratingleri görüyorum. Neler olmuş o akşam mesela?
Çarşamba akşamı en çok Avrupa Yakası izlenmiş. Televizyon izleyenlerin yüzde 29'u bu diziyi izliyormuş. İkinci sırada yine atv'nin dizisi Aşk Oyunu izlenmiş. Avrupa Yakası izlenirken reklam kuşaklarının izlenme oranı ne olmuş diye bakıyoruz? AB kategorisinde yüzde 4.4, 20 yaş üzeri ABC1 kategorisinde ise yüzde 4.3 olmuş. Peki en yakın rakibin aynı saatlerde yayınlanan dizisi sırasında reklam kuşaklarının izlenme oranı ne olmuş derseniz? Büyük bir fark var! Reklam kuşağının izlenme oranı bu kanalda AB grubunda yüzde 2.7, 20 yaş üzeri ABC1'de yüzde 3.4.

ALİYE REKOR KIRDI!

* İlginç bir durum var. Bazı dizilerin izleyicisi çok sadık. Reklam kuşaklarını dahi izliyor, zaplayıp başka kanallarda ne gösterildiğiyle ilgilenmiyor, öyle mi?
Bizim iddiamız şu. Biz diyoruz ki atv olarak AB'ye oynuyoruz. Birinci kanalız. Ve diyoruz ki biz öyle kaliteli diziler koyuyoruz ki, bizi izleyenler reklam kuşaklarında diğer kanallarda

olduğu kadar zaplama yapıp başka kanallara gitmiyor. Avrupa Yakasını izliyorsa, sonuna kadar orada kalıyor. atv, 2005'in ilk 11 ayını önde kapattı. AB kategorisinde de önde kapattı, 20 yaş üzeri ABC1 kategorisinde de önde kapattı. Totalde önde değil. Zaten atv'nin televizyonda amacı yukarıdaki kategorilerde önde olmak. Dizi seçimlerinde de koyduğumuz programlarda da hep bu sınıflar göz önüne alınarak karar alıyoruz.

* Reklamların izlenme oranında sizi şaşırtan bir gün, saat, dizi var mı?
Salı günü atv'de Aliye dizisinin oynadığı saatlerde reklam kuşağının izlenme oranı yüzde 6.6'ya çıkmış. Düşünün bu oran dizilerin izlenmesinden dahi daha yüksek. Yani tablodan bakınca, Gümüş dizisinin izlenme oranı kadar Aliye'nin reklam kuşağı izlenmiş. Reklam veren açısından müthiş bir oran bu.

atv ARTIK FUTBOLDA DA VAR

* Sanki kanallar artık birbirinden oldukça farklılaştı. Dizileri bile birbirine hiç benzemiyor... Doğru. Biz kendimize hep AB diye adlandırdığımız şehirli, eğitimli sınıfı hedef aldık. Artık televizyonlarda bir ayrım oluştu. atv izleyiciyisiyle Show TV izleyicisi birbirinden çok farklı. Önümüzdeki dönem futbol denilince de akla atv gelecek. Dünya Kupası'nı aldık. İlk kez bir özel televizyon bir ay boyunca Dünya Kupası ile Türk izleyicisini buluşturacak. Bu özel televizyon tarihi için devrim sayılabilir. Ayrıca milli takımı 2010 yılına kadar oynayacağı maçlar da atv'de. İhaleye girdik aldık. Kısaca futbola çok büyük yatırım yaptık.

* Ratingler tartışılmayacak kadar kesin, öyle mi?
Elimizdeki tek veri bu. Tabii ki geliştirilmesi gerekiyor. Panelin yayılması gerekir. Gerçek AB'nin kıstaslarının yani kime AB dendiğinin kriterlerinin yeniden belirlenmesi gerekir. Bir çalışma yapılıyor, biliyorum. Üniversiteler yapıyor.

ŞUNA DİZİ ÇEKELİM TUTAR DEVRİ GEÇTİ

* atv'deki diziler çok tutuyor. Bunun sırrı nedir?
Biz atv izleyicisinin ne izlediğini biliyoruz. İstanbul Masalı'nın sürükleyeceğini biliyorduk. Şimdi Aliye öyle. Biz dizi seçerken hep izleyicimize uygun mu değil mi diye bakıyoruz. Şunu biliyoruz artık, atv'de iyi diziler tutuyor ve bu diziler tutunca reklam kuşakları da izleniyor. Biz şunu görüyoruz. Kuvvetli bir öykü, iyi senaryo. Bunun içine çok meşhur olmasa da iyi oyuncular da koyduğunuz ve yönetmeni de iyi olduğu zaman izleniyor. Sinemaya bakın. Babam ve Oğlum mesela. Filmde bana bir tane çok ünlü oyuncu söyleyin. Yok değil mi?

* Sırf oyuncusu ünlü diye bir dizinin, filmin tutması garanti diye bir şey yok galiba...
Kesinlikle öyle. Eskiden şöyle bir şey vardı. 'Şuna bir dizi yapalım, çok ünlü' denirdi. Şimdi böyle bir şey yok. Dizi ünlü oyuncusu yüzünden tutmuyor yani. Senaryosu, yönetmeni iyiyse o zaman tutuyor.

MÜTHİŞ BİR ŞOV HAZIRLIYORUZ!

* atv'nin yeni bombaları var mı? İzleyiciye yeni sürprizler hazırlandı mı?
Mehmet Ali Erbil ve Esra Ceyhan Sizlerle ve Sabah Yıldızları ile gündüz en çok izlenen kanal atv oldu. İbo Show'u aldık. Daha ilk günden ratingde birinci çıktı. Yeni sürprizler dediniz. Evet var. Dünya çapında Almanlar'ın yaptığı ünlü bir şov programı var. İsmi İddiaya var mısın. Bu program ayda bir yapılıyor ve Almanya'da 20 yıldır en çok izlenen program. Programın haklarını aldık. Şubat ayından itibaren atv'de yayınlayacağız. Büyük ilgi çekeceğine eminiz. Müthiş oyunlar hazırlıyoruz. Almanlar, geçenlerde Londra Flarmoni Orkestrası'yla birlikte bir oyun yaptı. Orkestra çaldı. Birisi oturup onları dinledi. Sonra gözlerini bağladılar ve orkestradan mesela bir kemanı çıkarttılar. Adam hangisinin çalmadığını buldu. Böyle yetenekli insanlar bu programa çıkacak. Bir de çok ünlü konuklar olacak. Bill Clinton ya da Brad Pitt gibi ünlüleri atv'de görürseniz sakın şaşırmayın yani.

Sabah [ Şelale KADAK ]

11 Aralık 2005 - 11:475

_butterfly_
11-12-05, 12:43
Oyuncuları seçip çekimi görünce kaç reyting alacağını söylerim

Şermin TERZİ

Erol Avcı (48), Yeşilçam’ın 30 yıllık isimlerinden biri. Ama son yıllarda reytingleri altüst eden dizileriyle ismini daha da sık duyar olduk. Zerda, Bir İstanbul Masalı, Aliye, Yağmur Zamanı, Beyaz Gelincik, Hırsız-Polis deyince ne demek istediğimi de anlayacaksınız zaten. Sadece televizyon dizileri değil, Türk sinemasında Atıf Yılmaz’la birlikte yaptığı Ah Belinda, Hayallerim Aşkım ve Sen, Adı Vasfiye, Asiye Nasıl Kurtulur, Anayurt Oteli gibi unutulmaz filmlerin de yapımcısı.
Yakın dönemde ise Balalayka ve Anlat İstanbul filmlerinin yapımcılığını üstlendi. Öne çıkmayı sevmeyen, mütevazı, en önemlisi başarıya da başarısızlığa da hazır kendiyle barışık biri.

Dizilerinizdeki oyuncularınız popülerlikten nasibini alırken, siz arka planda kalmayı tercih ediyorsunuz. Niye?

- Henüz Türkiye yapımcının ne olduğunu tam bilmiyor, yapımcının değeri daha yeni yeni anlaşılıyor. Üstelik bu röportaj işlerini de pek beceremiyorum. Yapımcılığım kadar iyi röportaj veremiyorum. Gazetelerde bir-iki resmim çıktı; kahyasından, garsonuna herkes ‘Sizi bir yerden tanıyorum, dizide mi oynuyordunuz’ dedi. Ben de ’Yok yanlışınız var’ dedim.

Yapımcı olmadan önce ne yapıyordunuz?

- Politik karışıklık yaşandığı yıllarda üniversitede inşaat mühendisliği okuyordum. Eskiden beri sanata karşı hep ilgim vardır. Yapımcılığa bilerek mi girdim bilmeyerek mi, hatırlamıyorum bile. O yıllarda Tunç Okan, Otobüs filmini yapmıştı. Filminin dağıtımını yapmak için Yeşilçam’a bir girdim, ‘Evet idealim bu’ dedim.

Özel televizyonlarla birlikte yapımcıların yüzü de gülmeye mi başladı?

- Sektör 1990’da Star televizyonunun açılmasıyla başladı. Arkasından başka televizyonlar da geldi. O zamanlar televizyonlara bir dizi projesi götürdüğünüzde televizyonlar hemen alıyordu. Sadece oyuncu kadrosu, kast önemliydi. Daha da önemlisi tanışıklık, ilişkiler önemliydi. Ama şimdi televizyonlar da halk da profesyonelleşti. Artık her ikisi de seçiyor.

Halk gerçekten seçiyor mu?

- Hem de nasıl seçiyor. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz doğruluk payını tartışırsınız ama reyting bizim kitabımız.

Reytinglerin doğruluk payı sizce yüzde kaç?

- Yüzde 70’lerin üzerinde.

Yapımcı ne yapar?

- İşin en başından, kasetin televizyona teslim edilmesine, reklamların yerlerinin ayarlanmasına kadar her şeyi yapar. Eskiden televizyonlar, ‘Üç ay içinde hemen bir dizi yap’ derlerdi. Üç ay içinde hiçbir şey yapılamaz. Ben bugün izlediğiniz dizilerin hazırlıklarını iki yıl önceden yaparım.

DRAMAYI DOZUNDA YAPACAKSINIZ

Senaryonun konusuna siz mi karar veriyorsunuz, oyuncular nasıl seçiliyor?

- Bazen üç-beş satırlık hikayeler yazarım. Sonra o hikayeleri en iyi kim araştırır, kim yazar onu araştırırım. Bazen birinden ilham alırsınız, bazen de senarist kendi teklif edebilir. Senaryolaştırdıktan sonra, ikinci en büyük seçim, yönetmeni bulmaktır. Sonra da ana karakterleri kim olacağına karar verilir.

Peki nasıl oluyor da, yaptığınız bütün diziler isabet buluyor?

- Doğru insanları buluyorum. Türk halkı, daha çok hangi oyuncuyu seçer, nasıl bir kurguyu sever, bunları düşünüyorum. Türkiye’de matematiği kurmak için ya toplumsal yaralara değineceksiniz, ya da komedi yapacaksınız. Ama toplumsal yaralara değinirken bunu da dozunda yapacaksınız. Yapamazsanız ters teper. Ama çok iyi dramatik kurguya sahip, merak ettiren, hakikaten olması istedikleri dramatik yapıyı kurarsanız, gerisinden korkmayın.

Tutulan diziler yapmanın formülü ne?

- Bir şeye karar verme, olur deme, önsezi, altıncı his, tecrübe bunların hepsi.

Peki tutup tutmayacağını nasıl kestiriyorsunuz?

- Genellikle hikaye çıkınca ‘Bu iş olur’, senaryo yazılınca ‘Bu işten yırttık’ diyorum. Oyuncuları seçip, çekimi görünce de kaç reyting alacağını söyleyebilirim. Bugüne kadar da yanılmadım.

Türk halkı neyi seviyor? Dramı mı, komediyi mi?

- Hem gülmeyi hem ağlamayı seviyor.

Ama siz hep ağlamaklı, damar konuları seçiyorsunuz. Mübalağa ediyorum ama bu gidişle adınız ‘Jilet Erol’a’ çıkacak.

- Komedi yapmayacağım demiyorum ama en iyi neyi yapıyorsanız onu yapmalısınız. Dramayı daha iyi yaptığımı düşünüyorum. Bir komedi yaptım, başarısız oldum. Türkiye’de komedi yapmak da zor. Dünya standartlarında komedi 25 dakikayken, Türkiye’de 60 dakika. Komedilerde her şey bir odanın içinde geçiyor. Onun matematiğini kurmak daha zor.

Bu işte bir ustanız oldu mu?

- Hayır olmadı.

Dizi yapımcılığı ve sinema yapımcılığı arasında zorluk ya da kolaylık açısından ne fark var?

- Sinema diziye göre yapım bakımından daha kolay. Sinema altı haftada bitiyor ama riski daha büyük. Sinemayı yapıyorsunuz, 1.5 milyon dolar harcıyorsunuz. Bu paranın geriye dönüşü hiç olmayabilir ama diziyi yapıyorsunuz 300 milyar harcıyorsunuz. Üç bölüm sonra olmazsa 150 milyar zararla kapatıp işinize devam ediyorsunuz. Bugüne kadar sinemadan para kazanmadım. Balalayka ve Anlat İstanbul zor hikayelerdi belki de o yüzden.

Bu piyasada tutunmanın tek ve en önemli şartı nedir?

- Kötü olmamak. Başkalarının üstüne basarak başarıyı hedeflersem bir yerde tökezlerim. İyi olmayı denediğinizde başarı biraz geç olur ama yine de olur.

DİZİLERDE NO NAME’LER OLACAK ÇARESİ YOK

Dizilerinizde sıfırdan yüzler şöhret oldu. İstanbul Masalı’nın Esma’sı, Zerda’nın Ece Uslu’su, Beyaz Gelincik’teki birkaç kadın oyuncu. Sıfırdan yüzlerin olduğu bir dizinin tutmama riski nedir?

- Riski çok. Deneme çekimi yapıyoruz, yönetmen ve senarist fikrini söylüyor ve ‘Evet bu iş için uygundur’ deyip karar veriyoruz. Bu dizilerle bir dünya yaratıyoruz. Bu dizinin içinde no-name’ler de olacaktır, başka çaresi yok. Ben iyi koku alırım. Hırsız-Polis dizisindeki Özlem Düvencioğlu’nu böyle seçtim. Ekranda onu gördüm, ‘Bunu geri alın’ dedim. O sırada hırsız rolüne bir sürü başka isim düşünülüyordu. Ben o kızı göstermedim. Çünkü biliyorum, yönetmen de, senarist de, ‘Hırsız çok önemli bir rol, bu kız tecrübesiz bu rolün altından kalkamaz’ diyecekti. Herkes her şeyi gösterdikten sonra, ‘Bir de bu kız var’ dedim. Denediler süper oldu.

EN BÜYÜK REKABET OYUNCU SEÇİMİNDE

İyi olan biriyle herkes çalışmak ister. Ben de isterim ama gitmek isteyenlere asla engel olmam. Aklı başka bir yerde kalarak benimle birlikte çalışmaya devam ederse, iki ay sonra o işten arıza çıkar.

İYİ DİZİ 150 MİLYARDAN AŞAĞI ÇEKİLEMEZ

Dram, her zaman sitcom’dan en az 1.5 misli masraflı olur. Bugün yapılan dizilerin maliyetleri bölüm başına 100-250 milyar lira arası değişiyor. Ama iyi bir dizi, 150 milyar liradan aşağı çıkmaz.

http://www.hurriyet.com.tr/pazar/3631809.asp?gid=59

_butterfly_
17-12-05, 09:50
“MEMOLİ” GERİ DÖNÜYOR !

http://medyacafe.com/images/memoli_4.JPG “Memoli” ile ünlenen Mehmet Ali Alabora, yeni bir polisiye dizi ile geliyor !

“Yılan Hikayesi”nde Mehmet Ali Alabora'nın canlandırdığı karakter olan Memoli, şimdi bir polisiye dizi olarak ekrana gelecek.

Dizinin senaryosunu Yılan Hikayesi'nin de senaristi olan, son olarak Keloğlan Kara Prens'e Karşı filmine yönetmen olarak imza atan Tayfun Güneyer yazıyor.

Ancak Memoli karakterini Mehmet Ali Alabora değil, başka bir oyuncu oynayacak.

Medyatava

_butterfly_
17-12-05, 09:51
ÜÇ DİZİ DAHA YAYINDAN KALKTI !

Kanal D’den “Nehir” ATV’den ise “Belalı Baldız” ve “Nefes Nefese” dizileri yayından kalktı !

Petek Dinçöz'ün dizisi 'Nehir' daha 4'üncü bölümde yayından kalktı. Kanal D'de yayınlanan dizi beklenen reytingin çok altında kalınca, daha 4'üncü bölümde yayından kaldırıldı.

Bu arada Kenan Işık, Berna Laçin ve Nurgül Yeşilçay gibi ünlü isimlerin yeraldığı Belalı Baldız dizisi atv'nin başına dert oldu. Beklenen ilgiyi göremeyen dizi için kanal yönetimi, sözleşmeden kaynaklanan tazminat problemini çözmeye çalışıyor. Dizini kanal değiştirmesi yada bitirilmesi gündemde..

ATV’den bir diğer haber ise Nefes Nefese’den.. Dizide Mehmet Aslan’ın liseli arkadaşını canlandıran Sinem Kobal’ın morali dizinin yayından kalkmasıyla bozuldu. Dizide başarılı bir grafik çizen Kobal, zaman zaman gece dışarı çıkıp moral bulmaya çalışıyor..

14 Aralık 2005 - 23:13317

_butterfly_
17-12-05, 09:54
http://medyacafe.com/images/sina_kologlu_1.JPG İLGİNÇ FORMATLAR !

TV eleştirmeni Sina Koloğlu, dünya televizyonlarında neler yaşandığını yazdı. İşte birbirinden ilginç dizi ve yarışma formatları..

Bizim dışımızda neler oluyor?

Bizde yarışma ve dizi zenginliği yok. Belli konularda ve belli formatlarda sıkışıp kalıyoruz. Tartışmalar da ister istemez sığ kalıyor. Aşağıdaki örnekler bu anlamda başka ülkelerde hangi programların ve dizilerin, hangi içeriklerde tartışıldığını anlamak için yerinde diye düşündüm.

Suça teşvik eden dizi

Her yerde aynı tartışmalar oluyor. Amerika’da şu an yayında olan “Uzmanlar” adlı dizinin üzerinde, nasıl suç işleneceğini anlattığı, bu şekilde insanları suça teşvik ettiği gerekçesi ile büyük baskı varmış.

Yıldız jüri üyesi!

Alman RTL kanalında yayınlanan “Yeni Star” yarışmasının (bizdeki star yarışmalarının benzeri) jüri üyelerinden biri Dieter Bohlen. Kendileri Modern Talking elemanı olurlar. Şimdi Dieter abim jüri üyeliği yapınca yarışmanın ciddiyeti oluyor. Yani bu yarışmadan yeni isimler çıkıyor. Bizdekilerde ne oldu? Bir tek Barış hani hayran kitlesini oluşturan... Gerisi debelenip duruyor.

Askerlik yarışması!

“Emret Komutanım” dizisi bizde iyi iş yapıyor. Batıda ise “reality show” formatındaki “Birinci Birlik” yarışması çok tuttu. 10 yarışmacı önemli bir askeri birlikte yedi hafta geçiriyor. Önce Fransız TF1 kanalında yayınlandı bu yarışma. Büyük ilgi gördü. Daha sonra Portekiz özel televizyon kanalı TV1 yayınladı. Yüzde 51 gibi muhteşem bir rakamı yakalayınca ikinci sezon da yayınlanmasına karar verildi. Vallahi bizde de tutar bu iş, ne dersiniz?

Annem gay değil!

“Annelerimizi Değiştiriyoruz” diye Fransız M6 kanalında bir yarışma var. Bunun Amerika’daki uyarlaması olan ve ABC kanalında yayınlanan “Wife Swap” yarışmasında sorun çıktı. Jeffrey Bedford adındaki Amerikalı bu yarışmada eşinin yerine bir homoseksüelin yarıştırıldığını iddia ederek kanal hakkında 10 milyon dolarlık tazminat davası açtı!

İslami örgüt dizisi!

Amerikalıların “İslamcı terör” sendromu bitmiyor. Geçtiğimiz pazar günü kabloda yer alan Showtime adlı kanalda yeni bir dizi başladı, “Sleeper Cell”. Los Angeles kentinde bir grup genç “aşırı İslamcılar” tarafından rehin alınıyor. Beş kişilik örgüt, kötü niyetli bir ülkeden gelen terörist kalıbını kırıyor! Örgütte Berkeley’de okuyan bir beyaz öğrenci, Kaliforniya’da okumaya gelen eski bir dazlak, Bosnalı bir Müslüman, bir Suudi Arabistanlı ve bir Afrikalı var. Senaryoyu yazan Kamran Paşa, Pakistan kökenli. “Müslüman dünya Hollywood’daki imajından şikayet etmemeli. Bu endüstride bir yer edinemezsen kimse senin ne ifade etmek istediğini bilemez” demiş. Yani bu durumda Müslüman dünya kendini bu dizi ile ifade etmiş oluyor!

Mel Gibson ve Yahudiler

“İsa’nın Çilesi” filmi ile Yahudi kuruluşlarından büyük tepki alan Mel Gibson şimdi de soykırım ile bağlantılı bir televizyon filmi çekimi hazırlığında. ABC televizyonu için çekilen filmin konusu Yahudi soykırımı sırasında yaşanmış bir hikayeden yola çıkıyor. Dizide Hollandalı Yahudi Flory Van Beek ve sevgilisinin Nazi zulmüne karşı koymaları anlatılıyor. Gibson bir şekilde Yahudi cemaati ile arasındaki buzları eritmek istiyor anlaşılan!

Milliyet [ Sina KOLOĞLU ]

_butterfly_
18-12-05, 15:48
GURBETÇİLER KANAL D SEYREDİYOR !

http://medyacafe.com/images/kanal-d.JPG Almanya’daki Türklerin Kanal D’yi Alman kanallarında da çok izlediği ortaya çıktı..

Berlin'deki medya araştırma şirketi DATA4U'nun açıkladığı Almanya'daki televizyon reytingleri, Almanya'da yaşayan Türklerin Alman televizyonlarını değil Türk kanallarını, özellikle de Kanal D'nin Avrupa'ya yaptığı yayını izlediğini ortaya koydu.

Almanya'da yaşayan 14 yaş üzeri 1.2 milyon izleyiciye ulaşabilen Euro D'nin izlenmeye payı, altı Alman kanalının toplamından da fazla çıktı.

Euro D ve Alman kanallarının izlenme oranları / Yüzde

Kanal D: 20.2
Super RTL: 3.4
RTL: 3.2
Pro 7: 2.4
RTL 2: 2.1
ARD: 1.2
ZDF: 1.1

_butterfly_
20-12-05, 19:04
DEMET ŞENER PROGRAM YAPACAK !

http://www.medyacafe.com/images/Demet_33.JPG İbrahim Kutluay’la evlenerek mankenliği bırakan Demet Şener de ekrana adım atıyor !

Bir dönem podyumların en gözde mankeniyken, milli basketbolcumuz İbrahim Kutluay'la evlenerek mesleği bırakan Demet Şener'i artık ekranda izleyeceğiz. Show TV'den gelen teklifi hiç düşünmeden kabul eden Şener, önümüzdeki haftalarda yayınlanmaya başlanacak bir anne-çocuk programı sunmaya hazırlanıyor.

Programda ünlü anne-babaları ve uzmanları ağırlayacak olan Şener, sağlıklı çocuklar nasıl yetiştirileceğini anlatacak. Bundan 5 yıl önce yakın arkadaşı Ebru Şallı ile Dekolte programını sunan Şener, yıllar sonra tekrar ekrana çıkacağı için ise oldukça heyecanlı.

Vatan / Gülümse

20 Aralık 2005 - 18:0428

_butterfly_
23-12-05, 18:26
MEHMET ALİ ERBİL KANAL D YOLUNDA

http://medyacafe.com/images/kanal-d.JPGATV’de rating rekorları kıran Mehmet Ali Erbil, Kanal D yolunda..

ATV’de yaptığı programla reting rekorları kıran ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil 2 gündür Kanal D yöneticileri ile görüşüyor.

Kanal D binasında gerçekleşen görüşmelerde Mehmet Ali Erbil ile Kanal D yöneticileri yemekte viraraya geliyor..

Kanal D binasındaki dedikodulara bakılırsa “Mali” artık Kanal D’de..

23 Aralık 2005 - 16:1496

_butterfly_
23-12-05, 18:29
KURTULUŞ SAVAŞI DİZİ OLUYOR !

http://medyacafe.com/images/mehmetlinuroglu-ozgeozberk_1.jpg Kanal D “Kurtuluş Savaşı”nı dizi yapıyor.. “Çemberimde Gül Oya”nın aşıkları bu dizide yeniden karşımıza çıkacak !

Kanal D ekranlarında Ocak ayında yeni bir dizi yayına girecek: Kırık Kanatlar...

Başrollerinde Özge Özberk, Mehmet Ali Nuroğlu, Cansel Elçin, Begüm Birgören, Şemsi İnkaya ve Berk Hakman'ın oynadığı dizide Kurtuluş Savaşı konu ediliyor. Ve savaş yıllarında yaşanan destansı bir aşk öyküsü anlatılıyor.

Ayvalık'ta çekimleri devam eden dizinin aşıkları da daha önce de Çemberimde Gül Oya'da karı-kocayı oynayan Özge Özberk ve Mehmet Ali Nuroğlu. Yapımcılığını Şükrü Avşar'ın üstlendiği dizinin yönetmenliğini ise Çağatay Tosun yapıyor.

Vatan

23 Aralık 2005 - 10:14104

_butterfly_
23-12-05, 18:35
“TÜM GÜN”DE ATV BİRİNCİ !

http://medyacafe.com/images/Atv.JPGATV, Aralık ayının ilk 21 gününde “tüm gün” kategorisinde birinci oldu !

atv, aralık ayının ilk 21 gününde AGB'nin ölçtüğü tüm kategorilerde birinci oldu. Tüm kanalları 21 günde, "tüm kişiler" ve "AB grubu"nda geride bırakarak birinci olan atv, aralık ayında AB grubu izleyicilerinde tüm günde, 10 günde üst üste aldığı 10 birincilikle de sezonun rekorunu kırmaya hazırlanıyor.

Başrollerini Gülse Birsel, Gazanfer Özcan, Ata Demirer ve Hümeyra'nın paylaştığı Avrupa Yakası yüzde 11.60 reyting, yüzde 29.90 izlenme payıyla AB grubunun birincisi oldu. atv'nin romantizm rüzgarları estiren aşk oyunu ise, yüzde 9.90 reyting, yüzde 25.00 izlenme payıyla tüm kişilerde birinci olurken, M. Ali Erbil ile "Ya Şundadır Ya Bunda" da tüm kişilerde aldığı yüzde 9.40 reyting, yüzde 27.00 izlenme payıyla ikinci olarak, zirvenin ortağı oldu.

Sabah

_butterfly_
26-12-05, 17:43
DİZİLER ADETA PARA BASIYOR !

Dizi sektörü oyuncu ve senaristleri zengin ediyor.. İşte şok rakamlar:

Türk televizyon piyasası gün geçtikçe ivme kazanıyor. Her gün yeni bir dizinin vizyona girdiği şu günlerde en çok parayı oyuncular ve senaristler alıyor.

Senaristler arasında dizi başına 10 milyar kazanan Mahinur Ergun ilk sırayı alıyor. Ergun’u; Tayfun Güneyer, Gamze Özer, Gaye Boralıoğlu, Gürse Birsel gibi isimler takip ediyor.

Bu senaristlerin haftalık kazancı 3-9 milyar arasında değişiyor. Birol Güven, Raci Şaşmaz ve Gani Müjde gibi yazarlar yapımdan da pay aldıkları için senarist olarak para almıyor. Oyuncular arasında ise Necati Şaşmaz 75 milyar lira ile ilk sırada yer alıyor. Hülya Avşar ile Özcan Deniz de 40 milyar lira ile Şaşmaz’ı takip ediyor.

Necati Şaşmaz

“Kurtlar Vadisi” dizisiyle oyunculuğa ilk adımını atan Necati Şaşmaz, ‘Polat’ karakteriyle şöhret oldu.Televizyon dünyasında en yüksek ücreti, dizi başına 75 milyar lira alarak bir rekora imza attı.

Hülya Avşar

Şöhretine rağmen rol aldığı dizilerden yana bir türlü yüzü gülmeyen Avşar kızı, “Kadın İsterse” ile çıtasını yükseltti. Bölüm üzerinden aldığı 40 milyarlık ücretle en pahalı oyuncular arasında yerini aldı.

Haluk Bilginer

“Emret Bakanım” dizisiyle tecrübesini bir defa daha konuşturan yılların sanatçısı Bilginer, bu dizide bölüm başına 35 milyar lira alıyor.

Tamer Karadağlı

“Çocuklar Duymasın” dizisi ile ününe ün katan Tamer Karadağlı, artık paraya para demiyor. “Yağmur Zamanı” dizisiyle seyircileri etkileyen Karadağlı, 30 milyar gibi yüksek bir rakamla oynuyor. “Bir İstanbul Masalı” dizisiyle dikkat çeken Mehmet Aslantuğ da, Karadağlı gibi aynı ücreti aldı.

Pınar Altuğ

“Çocuklar Duymasın” dizisinin ardından eşinden ayrılması üzerine uzun süre tartışılan bir isim olarak akıllarda kalan Pınar Altuğ, “Davetsiz Misafir”le 20 milyar alarak oyunculuğunu pekiştirdi.

Türk Halk Müziği’nin beğenilen ismi Bingöl, önce “Zerda” dizisiyle kendini ispatladı. Birkaç sinema projesinde yer alan sanatçı, “Yanık Koza” ile yakaladığı çıkış ile 20 milyar kazanırken televizyon dünyasının aranılan isimleri arasında bulunuyor.

Özcan Deniz

TGRT’de yayınlanan “Aşkın Dağlarda Gezer” adlı diziyle oyunculuğa adım atan Özcan Deniz, bugünlerde “Haziran Gecesi” adlı yapımda bölüm başına 40 milyar kazanıyor.

Ece Uslu

“Aşkımızda Ölüm Var” dizisinde 20 milyar kazanan usta oyuncu Oktay Kaynarca’yı geride bırakan Ece Uslu, bölüm başına 30 milyar alarak bu yılın sür