Tüm Versiyonu Göster : Yeniden Çalıkuşu...

Event
23-08-05, 15:03
Yeni yayın döneminde Çalıkuşu eseri günümüze uyarlanmasıyla yeniden ekrana gelecek. Bildigim kadariyla dizi starda yayınlanacak.

Saygılar

muratcan
23-08-05, 15:17
Kardeş Iyi Hoşta Bende O Haberi Duydum Hemde Eski Feride Oynayan
Aydan şenerde Varmiş Ama Bana Sorarsan Eskisinin Yerini Tutamaz
Ama Izlemeyenler Için Iyi Olur Bende Izlemedim Genede Bir Bakarim
Bana Göre Iyi Proje Değil.......

Muratcan

MardiGras
23-08-05, 15:21
Aydan Sener kesinlikle rol almayacagini acikladi. Zaten yeniden calikusu dedikleri, feride nin torununa , feridenin basinda gecenleri gunumuzde yasatmak. Ogretmen bir torun vb vb. Acikcasi ben izlemeyi dusunmem. Romanin uyarlamasi bence cok basarili idi. Calikusu ile butun benzerligi ismi olacak diye dusunuyorum. Asli olan bir konuda kopyasina muracaatin anlami var mi ? Zannetmem .

Sevgiyle Kalin ...

Event
23-08-05, 16:59
Vallahi bana bıraksanız ben Aydan Şener'li dizi versionunu da tercih etmem. Benim favori çalıkuşu uyarlamam, Kartal Tibetli, Türkan Şoray'lı film versionu.

Kast hakkında kesin bilgim olmadığı içn bir şey diyemiyorum. Çalıkuşu hikayesini bilenler için, bence günümüze uyarlanması hoş bir fikir. Romeo&Juliet'in günümüze uyarlandığı Leonardo Di Cabrio'nun oynadığı film de bence başarılıydı.

gzm
23-08-05, 21:36
tuba ünsal ve burak hakkı olcakmıs starda

baslayınca anlıcaz tutulacakmı

elifile
24-08-05, 08:03
Ben bu diziyi izlemeyi düşünüyorum. Bence çok güzel bir dizi olacak.

gzm
25-08-05, 21:30
"Çalıkuşu" ekrana dönüyor...

Reşat Nuri Güntekin’in ünlü eseri "Çalıkuşu", Star TV’nin yeni yayın döneminde "Yeniden Çalıkuşu" adı altında yayınlanacak.
Çekimlerine ay sonunda başlanacak diziye ilişkin düzenlenen basın toplantısında, Star Televizyonu ve Calinos Yapımcılık’ın işbirliğiyle gerçekleştirilecek proje hakkında bilgi veren Star Medya Grup Başkanı Cengiz Özdemir, bu dizinin aynı zamanda bir kültür projesi olduğunu söyledi. Özdemir, "Çalıkuşu’nun ’Haydi Kızlar Okula’ kampanyasının yapıldığı 2005 Türkiyesi ile ilgisini uzun uzadıya anlatmaya gerek yok sanırım. Tarihimizde bir devamlılık, kültürümüzde bir devamlılık, doğal olarak sorunlarımızda bir devamlılık var" dedi.
Sadece popüler içerikli diziler yapmak yerine böyle ölümsüz bir eseri yeni kuşaklar için yeni bir anlatımla hayata geçirmek istediklerini dile getiren Özdemir, "Yeniden Çalıkuşu" dizisinin izleyicinin beğenisini kazanmasının en büyük dileği olduğunu bildirdi.

SANATÇILARIN GÖRÜŞÜ
Dizide "Çalıkuşu Feride"nin torunu ve onunla benzer bir hayat yaşayan Handan’ı canlandıracak olan Tuba Ünsal da böyle efsane olmuş bir dizinin yeniden uyarlamasında rol almanın kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi.
"Kenan" karakterini canlandıracak Burak Hakkı da "Çalıkuşu" dizisi yayınlandığı dönemde 12-13 yaşlarında olduğunu ve beğenerek izlediğini anlatarak, bu nedenle "Yeniden Çalıkuşu" adlı dizide oynaması teklifini aldığında çok heyecanlandığını kaydetti.
Aydan Şener de yaklaşık 20 yıl önce TRT’de yayınlanan "Çalıkuşu" dizisinin çok beğenildiğini ve yankılarının hala sürdüğünü ifade ederek, "Yedi bölümlük bir diziydi. Ama benim yalnız Türkiye’de değil, Türk Cumhuriyetleri ve Rusya’da da çok fazla tanınmamı sağladı" dedi.
Dizinin tekrar çekileceğini duyduğunda çok mutlu olduğunu da anlatan Şener, ancak bunun dizinin aynısı değil, farklı bir hikaye olacağını söyledi. Şener, "Yani Ferideliği hala elimde bulunduruyorum. Feride benim, bunu da belirteyim" diye espri yaptı.
Zerrin Arbaş da "Yeniden Çalıkuşu"nun senaryosunun çok iyi yazıldığını, ayrıca kızı Derya Arbaş’la daha önce birlikte bir dizide rol alan Burak Hakkı ile aynı dizide rol alacak olmanın da kendisini mutlu ettiğini bildirdi.
Reşat Nuri Güntekin’in kızı Ela Güntekin ise bu eser nedeniyle Cumhuriyet döneminde pek çok genç kızın Anadolu’ya öğretmenlik yapmaya gittiğini, ancak aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı müfettişi olan babası Güntekin’e bazılarının "Sizin romanınızı okuduk, buraya geldik. Şimdi dertlerimizi dinlemeye mi geliyorsunuz?" dediğini anlattı.
Senaryosunu Hakan Haksun’un yazdığı, yönetmenliğini Cem Akyoldaş’ın yaptığı dizi, Star TV’de Eylül ayı ortalarında yayınlanmaya başlanacak. Konusu günümüzde geçen dizide, hayatındaki psikolojik travma nedeniyle Anadolu’ya giderek öğretmenlik yapan ve zamanla Çalıkuşu hikayesindeki Feride’nin büyükannesi olduğunu öğrenen Handan’ın öyküsü anlatılacak.

aliyeaynalar
26-08-05, 11:09
yalnız Burak hakkı diziye hiç olmamış
kızmayın arkadaşlar ama o adamda hiç beyaz atlı prens tipi yok.
onun yerine mehmet günsüre vereceklerdi rolü...

gzm
26-08-05, 12:51
mehmet günsür baska bi dizide oynayacak eylül ayında

theroseberry
26-08-05, 15:24
Çok gereksiz bir proje bence.Tutacağını pek sanmıyorum.Çalıkuşu kim ne derse desin Türk televizyonlarının gelmiş geçmiş en mükemmel dizisi.Bari buna saygı duyup böyle bir işe kalkışmasalardı...

joshandme
28-08-05, 14:55
yalnız Burak hakkı diziye hiç olmamış
kızmayın arkadaşlar ama o adamda hiç beyaz atlı prens tipi yok.
onun yerine mehmet günsüre vereceklerdi rolü...

evt mehmet o role cuk die otururdu ..

ÇAKIL85
10-09-05, 15:06
tabi ki eski çalikusunun yerini tutmaz ama bence güzel bi yapim olacak tugba ünsali da burak hakkiyi da çok severim
çalikusunun müzigine hastayim zaten,sadece müzigi için bile izlenir

sepeto2002
12-09-05, 09:04
peki ne zaman başlayacakmış?

MasalTeam
27-09-05, 18:17
Arkadaslar dizinin 1.Bölümü az önce Starda basladi !!! Izleyen var mi acaba ? ;:)

Event
27-09-05, 19:29
Ben izledim biraz.

Bu arada, bizim esas karakterin eline bir defter geçer,(tuba ünsalin yani) açar okumaya başlar. Defter Çalıkuşundaki Feride'nin günlüğüdür. Sorun şu ki modern Türk alfabesiyle yazılmıştır. Feride'nin Osmanlı'nın son zamanlarında yaşadığı düşünülürse, defterin arapça olması gerekmez mi ?

MasalTeam
28-09-05, 11:57
Ben izledim biraz.

Bu arada, bizim esas karakterin eline bir defter geçer,(tuba ünsalin yani) açar okumaya başlar. Defter Çalıkuşundaki Feride'nin günlüğüdür. Sorun şu ki modern Türk alfabesiyle yazılmıştır. Feride'nin Osmanlı'nın son zamanlarında yaşadığı düşünülürse, defterin arapça olması gerekmez mi ?

1 Kisi mi izledi bu kadar büyük bir projeyi , yazik :( Gerci bende izlemedim :)
Ama 1.Bölümün tekrarini izlemeyi düsünüyorum

tvhastasi
29-09-05, 08:22
Bu durumda bu forumdaki Yeniden Çalıkuşunu izleyen ikinci kişi oluyorum. Orijinal Çalıkuşu tutkunu biri olarak yapacağım yorumlarda taraflı olabilir. Öncelikle Esin Engin yapmış olduğu müziğin yeni aranjımanını beğenmedim. Devamlı kulaklarım o eski tanıdık nameleri duymak istedi. Ayrıca Çalıkuşunun tornunun kim olduğunuda kavrıyamadım. Ne yalan söyliyeyim bu konuda dizide tam bir karmaşa vardi. Herhalde ilerdeki bölümlerde netleşir. En sevdiğim bölüm ise Handan (Tuba Ünsal) Feride'nin günlüğünü okumaya başladığı zaman orijinal diziden gösterdikleri kısımlardı. Benim için güzel bir nostaji oldu.

http://i9.photobucket.com/albums/a67/tvhastasi/yenidecalikusu/2.jpghttp://i9.photobucket.com/albums/a67/tvhastasi/yenidecalikusu/1.jpg

http://i9.photobucket.com/albums/a67/tvhastasi/yenidecalikusu/3.jpghttp://i9.photobucket.com/albums/a67/tvhastasi/yenidecalikusu/4.jpg

ÇAKIL85
29-09-05, 08:58
bu aksam 20.15te tekrari var
ben izlemistim sali günü ,fena degildi,biraz karisikti sadece.eskisi gibi olmasi mümkün degil zaten.
bakalim ilerki bölümlerde neler olacak:)

tvrehberi
29-09-05, 15:03
ben diziyi izlemedim ama tuba ünsalı pek sevmem.çok çocuksu ve konuşması da ööle kelimeleri yuruyo ne dediğiniğ anlayamıyosunuz.eğer kendi sesini kullanıyosa pek anlaşılmaz ne dediği.neyse burak hakkı da sanırım ilk dizinin güzelliğinden etkilenerek yeni versiyonda oynamayı kabul etmiştir heralde ama meltem cumbulla,fatma girikle vb. oynadıktan sonra gelip tuba ünsalla oynuyo olması kariyerine ve benim gözümdeki karizmasına kötü bi etki yapıyo.neyse umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir...

sihir
30-09-05, 00:28
biraz izledim de çekmedi vallahi. ama çalıkuşunun hikayesi olmaması çok iyi. dayanamazdım yoksa o güzelim aydan şenerli filmin bozulmasına. bu yeni bir hikaye. ama bağlantılı. emin değilim ama şunu söyleyim. handan'ın büyük annesi rolünde olan (feride mi acaba o?) kadın (şimdi ismini unuttum) zamanında feride karakterini canlandıran aydan şenere ses veren kadın...çok benzetiyorum. ayrıca biliyorsunuz herhalde; o kadın çocuklar duymasında havucun ablası duyguyu canlandıran kızın gerçek annesi.

sepeto2002
30-09-05, 08:10
ben izledim, çalıkuşu'nun hatırına merak ettim ve izledim, ama daha iyi bir yapım bekliyordum. Biraz hayal kırıklığına uğradım açıkçası. Fakat 2. bölümü izleyeceğim kesinlikle.Henüz daha kesin yargıya varmak yanlış olur.

hazirangecesitaşım
30-09-05, 14:46
arkadaşlar ben çalıkuşunu izlememiştim bana eskisini biraz anlatırmısınız?
;)

MardiGras
01-10-05, 05:55
Hem romanin hem de Aydan Senerli dizi versiyonunun bir hayrani olarak seyretmedim ama artik imkan olsa da su Turkce harflerle yazilmis gunluk meselesinden sonra zaten seyretmem. Yapimcilarin, seyircilerin onlerine her konan yapima, iyi kotu ayirtetmeden verdikleri krediden aldiklari guvenle yaptiklari su isler akil alir gibi degil. Yazik mi desem ayip mi ? Romandaki olaylar Osmanli Imparatorlugunun son zamanlarinda geciyordu. Latin harflerine 1928 de gecildigi dusunulurse gunlugun yeni Turkce ile yazilmis olmasi imkansiz. Butun dizi torunun eline gecen gunluk anafikrinden cikiyorsa iste saygisizligin son ornegi. Canim alt tarafi bir dizi, bu kadar mantik hatasi olur denemez. Cunku bu mantik hatasi filan degil dupeduz yutturmaca. Mantik hatasi, bir sahnede duz iken hemen pesinden gelen sahnede kivircik olan saca denibilir ornegin, tarihsel bir veriyi acikca hice saymaya denemez. Eski uyarlamadan sahneler koymus olmalari bile, orijinalin sirtindan kazanc elde etmekten baska bir amac olmadigini gosteriyor. Bu kadar guzel bir romana bence bu cok kotu bir son. Umalim ki zaman icinde bu uydurma sozde yapimin uydurma izlerini silecek, Resat Nuri Guntekinin ve romanin adina yakisir bir cevrimi olsun.

dıary
01-10-05, 06:54
ben diziyi cok begendim ama tugba unsal cok cocuksu oynuyor ikinci bolümü iple cekiyorum :p

tender
01-10-05, 09:32
torununa gunluk bırakan 80 li yaşlarına gelmiş modern bir Turk ögretmeninin bunu arapça bırakması abes olmazmıydı? o zaman filmin ilk sahnesinde köydeki cocuklara kitap dagıtan Feride nin de o zaman arapça kitap mı dagıtması gerekiyor du 2005 yılında? bu Arapça davasına fazla takılmışız

editor1
01-10-05, 11:00
Biraz sıkıcı geldi bana. Oyuncular da iyi seçilmemiş. Sanki birşeyler eksik gibi. Tercihim olamaz ve bana öyle geliyor ki bu işte yakında infilak eder.....

Event
01-10-05, 14:17
torununa gunluk bırakan 80 li yaşlarına gelmiş modern bir Turk ögretmeninin bunu arapça bırakması abes olmazmıydı? o zaman filmin ilk sahnesinde köydeki cocuklara kitap dagıtan Feride nin de o zaman arapça kitap mı dagıtması gerekiyor du 2005 yılında? bu Arapça davasına fazla takılmışız

Feride'nin günlüğünden bahsediyoruz. Kamuran'a yazdığı mektuplar falan, bilmem hatırlarmısınız ? Feride'nin gençliğinde başlıyor yani, kısacası Feride'nin gençliğinde ortada değil Latin alfabesi; Türkiye Cumhuriyeti bile yoktu. Ama insanlar günlüklerini sonradan temize çeker gibi bir iddia varsa ortada, diyecek bir şeyim yok :)

Ayrıca yukarıda bir arkadaş değinmiş, kendisini tebrik ediyorum. Aliye Uzunatagan oynuyor o rolü ki kendisi Çalıkuşu'nun dizi versionunda Aydan Şener'i seslendiriyordu. E bu projede de eski görüntülere yer verildiğine göre, Aliye Uzunatağan farklı iki karakteri konuşmuş oluyor, dolaylı olarak :)

Özgün müziği de Cahit Berkay yapmış; bence başarısız olmuş.

Tuba Ünsal'in kameraya baktığı birkaç sahne bile var dizide, ben daha ne diyeyim ki...(hatta tvhastasi'nin mesajında ,#17 nolu mesaj oluyor, screenshot'ı bile var böyle bir anın)

MardiGras
01-10-05, 17:21
Hangi modern Turk ogretmeni ? Ne romanda ne dizide modernizmden sozedilemez. Sadece Feridenin karakter olarak o donemin kadinlarina gore biraz atak olmasi hicbir seyi degistirmez. Kadinlarin carsafla gezdigi, derslerin haremlik selamlik oldugu, kadin-erkek iliskilerinin hurafelere bagli olarak yurudugu bir donem ? hangi modernlik ? Kaldi ki bu konu takilmadan gecilecek gibi degil . Bir konunun belirleyici ogelerinden birini keyfinize hadi genclik tabiri ile kafaniza gore degistiremezsiniz. Hos oyuncular hakkindaki yorumlara bakarsak boyle basa boyle tarak da denilebilir. Belli ki oyunculugu da zayif bir yapim. O zaman bence yeni konular bulsunlar. Cok sevdigimiz klasikleri harcamasinlar.

MardiGras
02-10-05, 06:21
Çalıkuşu'nda yeniden yapılanma

Yönetmen Osman Seden'in oğlu Kemal Seden, Çalıkuşu'na 'Yeniden Çalıkuşu' adıyla ekranlarda tekrar hayat verdi. Ancak yapımcı, dizinin daha ilk bölümünde, yüksek maliyet ve kötü senaryo gerekçesiyle Seden'i ekibiyle birlikte devre dışı bıraktı.

Yazar Reşat Nuri Güntekin'in ölümsüz eseri 'Çalıkuşu', 'Yeniden Çalıkuşu' adıyla ikinci kez televizyon dizisi haline getirilerek yayınlanmaya başlandı. Roman, daha önce ünlü yönetmen Osman Seden tarafından Türkan Şoray ile sinemaya, Aydan Şener ile de televizyon dizisine uyarlanmıştı. Yönetmenliğini Osman Seden'in oğlu Kemal Seden'in üstlendiği 'Yeniden Çalıkuşu', Seden'in babadan kalan mirası sürdürdüğünün deyim yerindeyse ispatı gibi... Oğul Seden, yapımcı Fırat Gülgen ile anlaşarak projeyi hayata geçirdi ancak, beklentileri doğrultusunda bir sonuç alamadı.

REVİZYON YAPTI
Örneğin projede yer alması beklenen ve en baştan beri dizide oynayacağı konuşulan Aydan Şener ekipte yoktu. Bunu daha sonra uzun sürede tamamlanan ve yüksek maliyetle çekilen bölümün, Fırat Gülgen tarafından beğenilmemesi takip etti. Gülgen, bu gelişmelerin ardından, dizinin devam edebilmesi için büyük bir revizyona karar verdi. Projeyi hazırlayan Kemal Seden, senarist Hakan Haksun ve yönetmen Cem Akyoldaş'ı devre dışı bıraktı. Ayrıca, yerlerine Yeşilçam'ın eski yönetmenlerinden Melih Gülgen ve senarist Safa Önal getirerek, oyuncu kadrosundaki Aliye Uzuntağan ile Kaan Urgancıoğlu'na da birlikte çalışamayacaklarını söyledi...

DEĞİŞİKLİK ŞARTTI!
Dizinin Genel Koordinatörü Filiz Özkan, çekilen bölümden memnun kalmadıkları için böyle bir değişikliğe gittiklerini belirterek şunları söyledi: "Zamanımız olsaydı, yeniden çekerdik. Montajda düzeltmeye çalıştık. Ancak işin sağlıklı devam etmesi için değişikliğe mecburduk. Biz o ekibe bütün imkanları tanımıştık ama genç ekip başarılı olamadı. Sonuç ortadaydı; daha fazla riske edilemezdi. İşinin ustası Melih Gülgen ve Safa Önal geldi. Şu an çok mutluyuz."

AYRILANLAR ÜZGÜN
Eski senarist Hakan Haksun ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bu projeyi Kemal Seden ve Cengiz Özdemir kurmuştu. Biz paramızla değil, projemizle vardık. Ancak artık yokuz. Çalıkuşu'nun seyircisine haksızlık yapıldığını düşünüyorum." Devrik yönetmen Cem Akyoldaş ise bu tür olaylar sık sık oluyor diyor: "Dizinin en zor olan birinci bölümünü bize çektirip, projeyi oturttular ve sonra da böyle bir değişikliğe gittiler. Yapımcılık dünyasında bu tür olaylar sık oluyor."

HAKARET KABUL EDIYOR

Dizide Tuba Ünsal'ın canlandırdığı 'Handan karakterinin üvey annesi rolündeki Aliye Uzunatağan, telefonla işten çıkarılmayı kendisine bir hakaret olarak niteliyor: "Bana her bölümde oynayacağımı söylemişlerdi. Ancak bambaşka bir durum çıktı ortaya." Dizinin projesini tasarlayan Kemal Seden de ayrılışıyla ilgili olarak Dizinin iyi olmadığını ve yüksek maliyetli olduğunu gerekçe gösterdiler. Babamın mirasına iyi sahip çıkamadım demek istemiyorum, ama üzüldüm. Biz çekilmek zorunda kaldık" dedi.

MardiGras
02-10-05, 06:22
Konu uzerine soylenecek baska bir sey var mi bilemiyorum !!! Elbette hatadan donmek de bir erdemdir.

Event
02-10-05, 12:06
Çalıkuşu'nda yeniden yapılanma

Yönetmen Osman Seden'in oğlu Kemal Seden, Çalıkuşu'na 'Yeniden Çalıkuşu' adıyla ekranlarda tekrar hayat verdi. Ancak yapımcı, dizinin daha ilk bölümünde, yüksek maliyet ve kötü senaryo gerekçesiyle Seden'i ekibiyle birlikte devre dışı bıraktı.

Yazar Reşat Nuri Güntekin'in ölümsüz eseri 'Çalıkuşu', 'Yeniden Çalıkuşu' adıyla ikinci kez televizyon dizisi haline getirilerek yayınlanmaya başlandı. Roman, daha önce ünlü yönetmen Osman Seden tarafından Türkan Şoray ile sinemaya, Aydan Şener ile de televizyon dizisine uyarlanmıştı. Yönetmenliğini Osman Seden'in oğlu Kemal Seden'in üstlendiği 'Yeniden Çalıkuşu', Seden'in babadan kalan mirası sürdürdüğünün deyim yerindeyse ispatı gibi... Oğul Seden, yapımcı Fırat Gülgen ile anlaşarak projeyi hayata geçirdi ancak, beklentileri doğrultusunda bir sonuç alamadı.

REVİZYON YAPTI
Örneğin projede yer alması beklenen ve en baştan beri dizide oynayacağı konuşulan Aydan Şener ekipte yoktu. Bunu daha sonra uzun sürede tamamlanan ve yüksek maliyetle çekilen bölümün, Fırat Gülgen tarafından beğenilmemesi takip etti. Gülgen, bu gelişmelerin ardından, dizinin devam edebilmesi için büyük bir revizyona karar verdi. Projeyi hazırlayan Kemal Seden, senarist Hakan Haksun ve yönetmen Cem Akyoldaş'ı devre dışı bıraktı. Ayrıca, yerlerine Yeşilçam'ın eski yönetmenlerinden Melih Gülgen ve senarist Safa Önal getirerek, oyuncu kadrosundaki Aliye Uzuntağan ile Kaan Urgancıoğlu'na da birlikte çalışamayacaklarını söyledi...

DEĞİŞİKLİK ŞARTTI!
Dizinin Genel Koordinatörü Filiz Özkan, çekilen bölümden memnun kalmadıkları için böyle bir değişikliğe gittiklerini belirterek şunları söyledi: "Zamanımız olsaydı, yeniden çekerdik. Montajda düzeltmeye çalıştık. Ancak işin sağlıklı devam etmesi için değişikliğe mecburduk. Biz o ekibe bütün imkanları tanımıştık ama genç ekip başarılı olamadı. Sonuç ortadaydı; daha fazla riske edilemezdi. İşinin ustası Melih Gülgen ve Safa Önal geldi. Şu an çok mutluyuz."

AYRILANLAR ÜZGÜN
Eski senarist Hakan Haksun ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bu projeyi Kemal Seden ve Cengiz Özdemir kurmuştu. Biz paramızla değil, projemizle vardık. Ancak artık yokuz. Çalıkuşu'nun seyircisine haksızlık yapıldığını düşünüyorum." Devrik yönetmen Cem Akyoldaş ise bu tür olaylar sık sık oluyor diyor: "Dizinin en zor olan birinci bölümünü bize çektirip, projeyi oturttular ve sonra da böyle bir değişikliğe gittiler. Yapımcılık dünyasında bu tür olaylar sık oluyor."

HAKARET KABUL EDIYOR

Dizide Tuba Ünsal'ın canlandırdığı 'Handan karakterinin üvey annesi rolündeki Aliye Uzunatağan, telefonla işten çıkarılmayı kendisine bir hakaret olarak niteliyor: "Bana her bölümde oynayacağımı söylemişlerdi. Ancak bambaşka bir durum çıktı ortaya." Dizinin projesini tasarlayan Kemal Seden de ayrılışıyla ilgili olarak Dizinin iyi olmadığını ve yüksek maliyetli olduğunu gerekçe gösterdiler. Babamın mirasına iyi sahip çıkamadım demek istemiyorum, ama üzüldüm. Biz çekilmek zorunda kaldık" dedi.

Yanlışları ve eksikleri çok olan bir haber olmuş, nerede yayınlandı bilemiyorum ama...

Bence en fazla 5 bölüm ekrana gelicek ve sona ericek bu proje. Bence yazık edildi güzelim Çalıkuşu projesine...

MasalTeam
05-10-05, 11:34
4 EKIM SALI

1 ALIYE [NET] ATV 11,50 33,40
2 80 GUNDE DEVRIALEM (Y.S) [NET] KAND 6,50 19,20
3 SIRLAR DUNYASI [NET] STV 5,40 15,60
4 INCE INCE YASEMINCE [NET] TGRT 5,10 16,10
5 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 4,40 18,00
6 ATV SPOR HABERLERI ATV 4,30 15,10
7 SPOR GUNDEMI KAND 4,00 13,90
8 EMRET KOMUTANIM (TKR) [NET] SHOW 4,00 13,40
9 MISI [NET] ATV 4,00 12,40
10 GUZ YANGINI [NET] SHOW 4,00 11,90
11 ISLAMIYETIN DOGUSU (Y.S) [NET] STAR 3,80 12,40
12 OZEL HAT [NET] ATV 3,70 21,90
13 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 3,50 14,50
14 CENNET MAHALLESI (TKR) [NET] SHOW 3,30 23,40
15 YENIDEN CALIKUSU [NET] STAR 3,30 10,20

A/B
ALIYE [NET] ATV 13,90 42,80
2 80 GUNDE DEVRIALEM (Y.S) [NET] KAND 6,10 21,10
3 ATV SPOR HABERLERI ATV 4,60 20,20
4 OZEL HAT [NET] ATV 4,30 22,90
5 MISI [NET] ATV 4,00 15,00
6 GUZ YANGINI [NET] SHOW 3,70 13,20
7 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 3,50 17,00
8 YENIDEN CALIKUSU [NET] STAR 3,50 13,30

Yalnis Kanal , Yalnis Yapimci , Yalnis Kadro .....

Ayrica Aliye Uzunatagana yapilan telefonla isten cikarma olayi saygisizliktir.Bu dizi ekranlarda olmayi hak etmiyor !!!!

tender
05-10-05, 11:53
Yalnış Yorum :)

Yalın olmaktan YALNIZ
Yanılmaktan YANLIŞ

diye duzeltirsek bilmemek ayıp degil ogrenmemek ayıp diyebiliriz...

ayrıca 2.bolumu begendim ben dizide bi hareketlenme başlamış .. ilk bolum cok yavaştı

today
06-10-05, 11:22
2. bölümün sonunda bir doktor çocuk vardı, o kim? Çok yakışıklı.Ben 2. bölümün başını kaçırdım, ama yarısından sonrasına baktım iyiydi bence. Acaba Tuba o çocukla mı aşk yaşayacak, bence yakışırlar. Ben diğer adamı beğenmedim, daha çok kötü adam tipine uyuyormuş gibi. Zaten annesi de kötü. Herhalde Tubayla o yakışıklı çocuğu ayırmaya çalışacaklar sonradan. O kim yaaaa?

sihir
07-10-05, 10:17
aliye hanımın işine son mu verildi...ben orayı kaçırmışım...noldu ki

tender
12-10-05, 16:06
aliye hanımın rolunu Perihan Savaş oynuyor..ilk bolum son verilmiş işine

KaDeRiM
12-10-05, 17:30
Bir kaç kez bakma fırsatım oldu, açıkçası beğenmedim. Arada Eski ÇalıKuşu kesitleri olmasa ve konuyla bağlantılı olmasa heralde hiç bakmazdım. Tuğba bu role hiç uymamış, fazlasıyla çocuksu hareketler yapıyor, senaryo öyle yazılmış olabilir ama bence aşırı abartılı...
Çalıkuşu hikayesi dışında dizideki şirketin durumu vs vs sıkıyor insanı. Handan'ın babasının iflası, faizle para alması vs vs ise çok bilindik, konu eksikliği çok fazla... Uzun ömürlü olacağını hiç sanmıyorum
Sevgiler
KaDeRiM

sepeto2002
17-11-05, 10:25
Ya bu dizi devam ediyor mu daha.. İlk 2 bölüme Çalıkuşu hatırına baktım.. ama gerçektende gerek senaryo, gerek çekimler, gerek konu herşey çok amatörce. Ne oldu, acaba dizi yaşıyormu hala, yoksa kaldırıldımı? Tuğba bencede role hiç yakışmamış.

demirkan
04-12-05, 11:35
Bu dizi gitmez nedeni yapımcısı

sihir
05-12-05, 10:43
daha devam ediyor muydu ki

sumisali
05-12-05, 11:52
devam etmiyor galiba bu dizi ben hiç görmedim

Kaan 82
07-07-06, 02:49
faruk pekerde oynadi bu dizide

Kaan 82
09-07-06, 21:55
ya bu dizi yeniden basliyacakmis arkadaslar

*arife*
10-07-06, 12:02
hem kitabını hemde filmini seyretmiştim ama yeniden çalıkuşunda olucak olan oyuncular çok iyi olmalı ama yinede eskisi kadar olmıycak

~Gülüm~
17-07-06, 22:45
bence en güzeli Filmdi filmin yerini tutamaz...

GSealment
23-09-06, 13:09
Ne Yalan Söyleyeyim Tuba Ünsal İçin Hiç Kaçırmadan İzlemiştim ...

lazkizz
21-02-07, 21:28
bitti sadece 7 bolum surdu sure sure :S son bolum bile yayinlamadan kalkti

acemicadi_selim
03-03-07, 02:04
yaaa ben kitabi daha dun bitirdim de diger dizi film vs izlememistim yenisi cikmis merak ettim ama star tv nin websitesinde yokkk eger izlerken cekipde you tube yada google video ya akoyarsaniz cok makbule gecer cunku ben yurtdisinda yasadigim icun izlmeme imkanim yokk:img-help:

sıla_boran
03-03-07, 13:10
gerekten süper birdiziydi ben çok seviyordum..ama yayından kalktı..

gülbence
06-03-07, 10:58
ben baya beğenmiştim bu diziyi ama nedense hemen kaldırdılar:icon_sorr

ikiaile_fan
10-03-07, 17:34
Bu dizi cumartesi günleri 20.00de d max te oynuyor.2.yada 3.bölüme geldi.:img-yes:

Gül Tuna
09-06-07, 23:28
Calikusu muhtesem ötesi bir dizi idi yeniden calikusu icin malesef ayni seyi söyleyemeyecgim keske hic cevirmeselerdi

ANİTA
12-06-07, 13:03
çalıkuşu müzikleriyle öyküsüyle o yıllarda çekilen ve bence efsane olan en iyi trt dizilerinden gerek oyuncularıyla gerek yönetmeniyle muhteşem bir kadronun eseri.ama yeniden çalıkuşu çok başarısızdı bence kaldırılması iyioldu:img-hyste

mxrxt
12-06-07, 20:37
valla ben bu diziyi hic izlemedim kimler oynuyordu ondan bile haberim yokk...bence cok sacmalik yapmislar(bazi seylerin asla taklidi olmaz)...calikusu bunlardan biri............bye

ANİTA
12-06-07, 22:16
yeniden çalıkuşu kötü bir devam filmiydi .tuba ünsal ve burak hakkı oynuyordu.zaten bir kaç bölüm yayınlandıktan sonra kaldırıldı
bu dizi için aydan şenerede teklif götürülmüş ancak aydan şener kabul etmemiş:img-hyste

mxrxt
13-06-07, 08:19
ya bilmiyorum ama aydan sener bile tek basina yeterli degil böyle biri dizi oldugunda bence yasayan tüm karakterler orda olmali kaldiki ayni oyuncular bile olsa sanki eski tadi vermez gibi..onun güzelligi o zamanlarda o sartlarda ve o görüntülerde olmali ...aydan sener demisken bir baski dizisi vardi ben daha cocuktum ama hatirliyorum karika bir dizi (Yeniden Dogmak)gene bu ikili oynuyordu sanirim??aydan sener ve kenan kaval kizlari rolinde ise mine cayiroglu hariki bir diziydi gercekleri yansitan harika senaryosuyla hafizalar kazinmis bir efsane....

ANİTA
13-06-07, 11:26
mxrxt bir de bilmem hatırlıyormusun dizi filmi vardı aydan şenerin hatta starda oynamıştı ay ışığında saklıdır .toprak sergenle oynamıştı .harika bir filmdi.müziği bile çok güzeldi.toprak sergen tv dizilerinde şansız olsada bence harika bir oyuncu bu filmdede aydan şenerin karşısında oynarken bunu kanıtlamıştı:img-hyste

emresefer
17-06-07, 12:03
Yeniden Çalıkuşu çok kötüydü keşke hiç başlamasaydı...

ANİTA
17-06-07, 14:20
tuğba ünsal iyi bir oyuncu değil bence şimdiye kadar dizleri tutmamıştı.sanırım bir tek bu sezon yemin tuttu gibi onunda senaryosu iyi diyorlar.ama yinede yeniden çalıkuşu çekilmemeliydi çekilse bile tuğba ünsal olmamalıydı bence:good:

HulyaGoker
05-07-07, 19:00
tuğba ünsal iyi bir oyuncu değil bence şimdiye kadar dizleri tutmamıştı.sanırım bir tek bu sezon yemin tuttu gibi onunda senaryosu iyi diyorlar.ama yinede yeniden çalıkuşu çekilmemeliydi çekilse bile tuğba ünsal olmamalıydı bence:good:

her sozune katılıyorum aklımızdaki gibi kalmalıydı hikaye. yazarımızım romanını bozmaya ne hakları vardı.:sad53: