Tüm Versiyonu Göster : Tolga Çevik

chaylack
14-09-06, 09:12
http://img225.imageshack.us/img225/3328/tolgadl9.jpg (http://imageshack.us)

12 Mayıs 1974 - İstanbul

Organize İşler Süperman Samet 2005
Sevinçli Haller 2004
Herşey Yolunda Başar 2004
Hızlı Adımlar 2004
Dişi Kuş İskender 2004
Avrupa Yakası Sacit 2004
Esir Şehrin İnsanları 2003
Vizontele Tuuba Nafiz 2003
Ölümsüz Aşk Tahsin 2003
Aşk ve Gurur Savaş 2002
Vizontele Nazif 2000
Herkes Kendi Evinde Selim 2000
Salacak Öyküleri 1998
Feride Ali 1996

bu diziler ve filmler dışında
Kelebekler Özgürdür
Küheylan
Kalbin Sesi
Sen Beni Sevmiyorsun
Bkm

Bana Bir Şeyhler Oluyor da rol almış
ayrıca yurtdışında kendi yazdığı kısafilmler de ve tv dizileri ve filmlerinde rol almış

figomania
17-09-06, 22:40
tolga çevik benim çok sevdiğim bi oyuncu.gerçekten çok başarılı.özellikle avrupa yakası'nın bu sezonki ilk bölümünde harikaydı.bildiğim kadarıyla iyi eğitim görmüş bir oyuncu.organize işler de ve vizontele de en beğendiğim karakterdi.bi ara digitürk reklamlarında da vardı.aynı zamanda cem yılmaz'ın kız kardeşiyle (özge) evli.tanışmaları enteresan olmuş.tolga çevik cem yılmaz'ın arkadaşı.ama özge'yle tanıştıklarında ne tolga özge'nin cem yılmazla kardeş olduğunu biliyormuş ne de özge tolga'nın cem yılmaz'ın arkadaşı olduğunu biliyormuş.

Rabish
17-09-06, 22:54
Begendigim bir oyuncu kendisi , kendine has bir havasi ve bir tarzi var ..
Bir cok rolu oynadi , komedisinden dramasina kadar bir cok projede yer aldi.
Bence hepsinde basariliydi , ayrica son projesi olan Avrupa Yakasinda bence cok iyi ..

anil16
18-09-06, 01:14
iyi bir oyuncu.avrupa yakasindada iyi ama tabiki ata demirerin yerini kapliyamiyor.Belki alisirim ama bilmiyorum.

zeynep nazli
18-09-06, 09:20
http://www.organizeisler.com/html_tr/images/oyuncular/2.jpg

http://www.milliyet.com.tr/2004/12/09/cumartesi/resim/acum.jpg

zeynep nazli
18-09-06, 09:21
"Bu filmlerden bir komedi dizisi yapılması bile istendi"

Digitürk için çekilen reklam filmlerinde oynayan Tolga Çevik ve Demet Evgar ekranların en sevilen ikilisi oldu. Çevik: "11 reklam filmini iki günde çektik. Bu filmler belki hayatımızı bile söndürebilirdi ama öyle olmadı. Herkes çok sevdi. Hatta bu filmlerden sitcom, komedi dizisi yapılması bile istendi"

ÖZKAN GÜVEN

Vizontele"den tanıdığımız Tolga Çevik ile "Bütün Çocuklarım" ve "Çınaraltı" adlı dizilerdeki Demet Evgar şu sıralar Digitürk'ün epey popüler olan reklam filmlerinde oynuyor. Üstelik evlerde uzaktan kumandalar onların reklamı ekrana çıktığında kanal değiştirmiyor. Tolga Çevik yeniliğe kapalı, Digitürk paketi aldırmamak için bin dereden su getiren Çınar'ı, Demet Evgar ise kocasının bu inadına çaresizce boyun eğen ve her bölümde içine fenalık gelen Pınar'ı canlandırıyor. Şunu hemen söyleyelim Tolga Çevik dizideki gibi gerçek hayatta da futbol hastası bir insan değil, hatta bu spordan nefret bile ediyor. Demet Evgar ise tam tersi. Her ne kadar canlandırdığı karakter futboldan hoşlanmayan biri olsa da o futbolu çok seviyor.

Bu projede nasıl yer aldınız?
Tolga Çevik: Sinan Çetin'le Serdar Erener çok kısa ve birçok temayı anlatacak reklam filminde oynayıp oynamayacağımı sordu. Benim adımı da onlara mizahçı Vedat Özdemiroğlu vermiş. Benimle oynayacak ismi de ben ortaya attım ve Demet'le birlikte 11 reklam filminde oynadık.

Kim yazdı senaryoları?
Tolga Ç.: Demet ile birlikte çoğunu çekimler sırasında çıkardık. Biraz doğaçlama oldu. Yazılı bir şeyler vardı. Bunları okuyorsunuz, çok komik geliyor ama ayağa kaldırdığınızda o kadar komik olmuyor. Birçoğu beden diline dayalıydı.

Demet Evgar: Çekimler sırasında bu işin ortasının olmayacağını biliyorduk. Ya çok iyi ya da çok kötü olacaktı. Aslında çekimler sırasında ne yaptığımızın da çok farkında değildik. Doğaçlama oldu. Provası yoktu. Şöyle de bir şey denesek dedik, oldu. Sabah "Nasıl olacak acaba?", gece de "Nasıl oldu acaba?" diye sorup durduk kendimize. En önemli avantajımız birbirimizin uyumu için vakit harcamamamızdı. Yoksa iki günde bu kadar iyi bir işin çıkabileceğini ben sanmıyorum.

Nasıl tepkiler aldınız?
Tolga Ç.: İşin illüzyonu şurada; tiyatro veya sinemada iki saatiniz var. Ama o iki saat, üç aya ya da beş aya bölünebiliyor. Reklamda ise 8 saniye. Buradaki en uzun reklam filmi 18 saniyeydi. Yaptıklarınız ya zaplanacaktı ya da işte böyle reytinglere girecekti. Reklam filminde oynamak çok riskli bir karardı. Bir beğenilmezse sokağa bile çıkamazsın abi. Belki hayatımı bile söndürebilirdi bu reklam filmleri. Ama böyle olmadı. Herkes çok sevdi. Hatta bu filmlerden sitcom, bir komedi dizisi yapılması bile istendi.

Demet E.: Çekilen 11 bölümü iki günde bitirdik. Sabah 8'de girdik gece 1'de çıktık. Ben bu kadar olumlu tepki alacağını tahmin etmiyordum. İnsanlar evlerinde birbirlerine bizim reklamlarda birbirimize baktığımız gibi bakar hale gelmişler. Gerçekten çok tuttu filmler.

Futbolu sever misiniz?
Tolga Ç.: Nefret ederim. Hayatımda bir kez stada girdim, o da 19 Mayıs çalışması içindi. Geçenlerde Demet (Akbağ) ablanın kocası beni maça götürmek istedi. Ben ketenpereye getirdim de gitmedim. Olayları görüyoruz. 90 dakika eğlenmeye gidiyorsun, cesedin çıkabiliyor sahadan. Gideceğim, bağıracağım orada, ertesi gün sesim kısılacak ve oyun oynayamayacağım. Benim önce işim gelir.

Demet E.: Ben çok seviyorum futbolu. Galatasaraylıyım. Şimdilerde çok vaktim yok ama eskiden "Maraton"u hiç kaçırmazdım.

"Biz sevilmeyi çok seviyoruz, çıkalım sahneye herkes bizi alkışlasın istiyoruz"
Gelecek için planlarınız var mı?
Tolga Ç.: Çiftçi olmayı istiyorum!

Demet E.: Ben sürekli tiyatro yapmak istiyorum. Çünkü doyduğum yer orası. Tiyatrocu olmasaydım çekilmez biri olurdum.

Tolga Ç.: Ya bırakalım bunları. Biz sevilmeyi çok seviyoruz abi. Çıkalım sahneye herkes bizi alkışlasın istiyoruz.

"Karımın Cem Yılmaz'ın kız kardeşi olduğunu önceden bilmiyordum"
Tolga Çevik
İnsanlar Cem Yılmaz'ın kız kardeşiyle evlenmiş olmanıza nasıl bakıyor?
Ben Özge ile ilişkimin başladığı dönemde Cem Yılmaz'ın kız kardeşi olduğunu bile bilmiyordum. Ki Cem Yılmaz benim arkadaşımdı. Zaten şu anda Özge Yılmaz değil Özge Çevik var.

Karınızın en az abisi kadar komik olduğu söyleniyor, bu doğru mu?
Özge gerçekten çok komiktir. Biz gülerek aşk izdivacı yaptık. Her şeyin üstüne gülmeyi bilen insan olduğu için beni de çok motive ediyor. Ota boka güleriz. Gerçekten iyi anlaşıyoruz. O şimdi anne oluyor. Üç aylık hamile kendisi.

Baba adayı olmak nasıl bir duygu?
Garip bir duygu. Geçen ay doktora gittik. Ultrasonda hareket ettiğini görünce elim ayağım boşaldı. İkinci gidişimiz bu ay olacak ama hâlâ çok heyecanlıyız. Eve ikinci el ultrason makinesi almayı bile düşünüyorum. Televizyona böyle bağlayıp seyretmek istiyorum.

Amerika'da Robin Williams ve Tommy Lee Jones'tan oyunculuk eğitimi almışsınız.
Onların bu mesleğe nasıl baktıklarını öğrenmek için gittim oraya. Okul bitti, bize "Tebrik ederiz, süper bir öğrenci oldunuz" dediler. O kadar zaman sonra bizi daha yeni öğrenci yapmışlardı yani.

Neden orada kalmadınız?
Annem oraya beni görmeye geldi. Yanında sarma dolma getirmişti. O an "Ben bittim" dedim, Türkiye'yi çok özlediğimi fark ettim. Suadiye'den arkadaşlar telefon edip bana gecenin bir vaktinde dürüm yediklerini söyledikten 1,5 hafta sonra Türkiye'ye döndüm.

Oynarken stilinizin fena halde Yılmaz Erdoğan'a benzediği söyleniyor.
Son birkaç yıldır onun yarattığı adamları oynadım. Belki de bu yüzden böyle diyorlar.

Tehlikeli bir durum değil mi bu?
Umrumda değil. "Sizin için gay diyorlar" diyenlere "Canlı yayında bir kadınla sevişeyim mi?" demeye benziyor bu.

"Anaç biriyim; eve erken geleyim, her yer yemek koksun isterim"
Demet Evgar
Siz evli değilsiniz, değil mi?
Hayır. 5 yıldır birlikte olduğum bir insan var. Çok seviyorum ama birkaç sene sonra evlenirim herhalde. Bazı şeyleri oturtmak istiyoruz. Evlilik başka bir şey. Taşların oturması gerekiyor.

Peki siz nasıl bir insansınız?
Eğlenceli biriyim. Güldüren genellikle erkek olur, değil mi ama bizim ilişkide genellikle ben güldürürüm. Aynı zamanda çok anacımdır. Eve erken geleyim. Ev yemek koksun isterim.

Sizi Kylie Minogue'a benzetenler de varmış galiba.
Evet benzetiyorlar. Özellikle benim oyunuma geldikten sonra insanlar "Ne kadar çok benziyor" diye aralarında konuşuyorlarmış.

zeynep nazli
18-09-06, 09:23
http://www.vizontele.com/images/oyuncular/nafiz.jpg

http://www.ozelsayfa.net/sinema/resimler/organize_isler.jpg

http://www.kodak.com/global/images/en/motion/newsletters/inCamera/jan2006/magicCarpet2.jpg

http://www.radikal.com.tr/veriler/2006/01/09/04.gif

zeynep nazli
18-09-06, 09:23
Paranın ne önemi var...

Tolga Çevik, 'Organize İşler'deki Süpermen Samet rolüyle genelde iyi eleştiriler almıştı.

Tolga Çevik'in 'Eleştirmenler bedava film izliyor, sonra atıp tutuyorlar' sözleri sinema yazarlarını kızdırdı: Düşüncesizlik etti; galiba para Çevik'in kafasını karıştırmış!

09/01/2006 (798 kişi okudu)

OLKAN ÖZYURT (Arşivi)

İSTANBUL - Sinema yazarları yine hedef tahtası oldu. Bu sefer 'Organize İşler'in Süpermen Samet'i Tolga Çevik eleştirmenlere veryansın ediyor. Çevik'in Haftalık dergisinin Röportaj ekinde çıkan söyleşide sarf ettiği sinema yazarlarına yönelik 'Bedava film izliyorlar, sonra atıp tutuyorlar' sözleri yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Sinema yazarları bu duruma haliyle tepki gösteriyor. 'Bedava film' izledikleri basın gösterimlerinin, yazılarını filmin vizyona girdiği gün veya hafta yazılabilmeleri için bir gereklilik olduğunu belirten eleştirmenler, bunun dünyanın her tarafında uygulanan bir sistem olduğunu söylüyor. Ayrıca filme para verip vermemelerinin bakış açılarını, filmle ilgili değerlendirmelerini de etkilemeyecenin altını çiziyorlar.

Çevik, Haftalık'ın 'Sinema
eleştirmenlerini mi dikkate alırsınız, seyirciyi mi' sorusuna "Bu çok önemli bir kıstas, eleştirmen sinemayı bedava seyreder, seyirci para verir. Para verenin fikri daha önemlidir, eleştirmen öyle rahat atıp tutar ki..." cevabını vermişti.

'Biletle izleyen de var'
Mehmet Açar (Sinema Yazarları Derneği Başkanı): İsteyen istediği kıstası alabilir. Ama eleştirmenlerin bedava film izlemeleri yargılarını kesiklikle değiştirmez. Ayrıca Türkiye'de para verip film izleyen bir sürü de eleştirmen var.

'Kendi işine baksın'
Uğur Vardan (Radikal gazetesi): 'Ne yani, o kötü filmlere bir de para mı verecektik?' demek meseleyi çözer aslında ama biraz daha uzatayım. Tolga Çevik'i ('Herkes Kendi Evinde'yi saymazsak) şöhrete kavuşturan ekolün sahibi Yılmaz Erdoğan, zamanında Türk filmlerini eleştirenlerin 'Beğenmeyenlere bilet parasını geri vereyim, sussunlar' anlamında bir cümleyle ağızlarının payını vermişti. Bu durumda kafa karışıklığı oluyor, parasını verip eleştirenlerle parasız eleştirenler aynı çizgiye geliyor. Neyse: Çevik, geçmişteki işlerinde Yılmaz Erdoğan'ın, 'Organize İşler'de de Altan Erkekli'nin alter egosu gibi oyunculuk veriyor, önce kendi üslubunu bulsun, sonra oraya buraya laf yetiştirsin...

'Cehaletle açıklanabilir'
Murat Özer (Digitürk, Radikal): 'Sinema yazarlığı' kurumunu eleştirirken 'para ödememe' gibi bir kıstas ortaya koymak, olsa olsa 'cehalet'le açıklanabilir. Zira 10 ya da 15 YTL gibi bir ücreti ödememenin, sinema yazarlarını eleştiri (ya da Tolga Çevik'in dediği gibi atıp tutma) konusunda nasıl bir 'rahatlık'a yönelttiğini anlamak mümkün değil. Bu arada, ben 'Organize İşler' filmini para ödeyerek izlediğimi de belirteyim. Bu durumda, Tolga Çevik'in düşüncesine göre benim fikrim, söylediklerim 'daha önemli' oluyor, değil mi?

'Bilette keramet yoktur'
Alin Taşçıyan (Milliyet gazetesi): Düşünmeden konuşmuş, sanırım sözlerinin mantıksızlığına o da üzülmüştür. Para ödemiş izleyicinin, daha sahiplenici olacağını kastetmiş olmalı. Hepimiz kurumları temsil ediyoruz. Kendi kurumum adına konuşuyorum: Milliyet gazetesi basın gösterimleri de tıpkı sinema salonları gibi ücretli olduğu takdirde herhangi bir ödeme güçlüğü çekmez! Basın gösterimleri bütün dünyada yapımcı ve dağıtımcıların yararına olduğu için onlar tarafından özellikle düzenlenir. Tersi değil! Eminim Tolga Çevik bir oyuncu olarak bunu biliyordur, ama filmin eleştirmenlerce genel olarak beğenilmeyişinin yarattığı düş kırıklığıyla dili sürçmüştür. Nikâhta keramet vardır derler de bilette olduğunu hiç sanmam!

'Düşünmeden konuşmuş'
Ege Görgün (Akşam gazetesi): Eleştiri yazımda 'Organize İşler'de Türk sinema tarihine geçecek bir performans sergiliyor' diye övdüğüm Tolga Çevik'in bu konuda böylesine üstüne düşünülmemiş bir laf etmesine çok, ama çok şaşırdım. Tolga Çevik en basiti, şunu düşünemiyor. Yapımcılar gazetelerde, dergilerde filmlerinin haberi çıksın diye yırtınırken, biz güdümsüz bir şekilde filmlere sütunlarca yer ayırıyoruz. İlana vursanız bu ayrılan yerleri olağanüstü paralarla çıkar karşınıza.

'Para kafasını karıştırdı'
Ahmet Ilgaz (Radikal Cumartesi): Anlaşılan her şeyin paranın çevresinde döndüğü günümüz dünyası genç oyuncunun kafasını karıştırmış, saçmalamasına neden olmuş. Önünde daha uzun bir kariyeri olan bir oyuncunun böyle küstahlık sınırlarını zorlayan bir açıklama yaparak eleştirmenleri karşısına alması kendisi için talihsiz olmuş. Bedava izlemekle film hakkında yazılanların nasıl bir ilişkisi var, anlayamadım doğrusu.

'Çevik'e bir sorum var'
Cüneyt Cebenoyan (Birgün gazetesi): Allah aşkına film ücreti bir gazete açısından ne ki zaten? Mesele gösterime girdiği gün o film hakkında yayımlanacak bir yazının olması. Benim de bay Çevik'e bir sorum var. Film seyretmek için para ödeyen seyircilere bu para karşılığında reklam seyrettirmek nasıl bir duygu? 'Organize İşler'in aynı zamanda Bonus Card'ın reklamını yapıyor oluşunu ahlaken doğru buluyor mu?

'Seminer düzenleyelim'
Esin Küçüktepepınar (Sabah gazetesi): Filmi eleştirmene izletmek uluslararası standart bir uygulamadır. Bizde eleştirmenler hakkında ileri geri konuşmak hevesi malumdur ama kendisi oyunculuk adına gayet iyi bir performans çıkarmış, sinemada geleceği olan bir isim. Eleştirmenin gerçekte ne iş yaptığını bilmesi gerekirdi. Bir filmin seyirci kadar eleştirmene de neden ihtiyacı olduğu konusunda kafalarımız bulanık. Galiba bu konuda maruzatı olanlar için özel seminerler düzenleme zamanı çoktan gelmiş.

zeynep nazli
18-09-06, 09:24
http://www.hkiff.org.hk/hkiff26/filmphoto/Away%20from%20Home.jpg

zeynep nazli
18-09-06, 09:27
Tolga Çevik hobiler

Efendim, çok çalışıyoruz falan ama, ara sıra da kafa dinlemek gerekiyor. Bunun için de herkesin ayrı bir yöntemi var. Ben model gemi yaparak, model araba toplayarak ve de en önemlisi fotograf çekerek dinleniyorum.

zeynep nazli
18-09-06, 09:27
kelebekler özgürdürkalbin sesisen beni sevmiyorsunküheylanbana bir şeyhler oluyor

zeynep nazli
18-09-06, 09:28
1974 İstanbul doğumlu Çevik, 1996 yılında Central Satte University'nin Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Bölümü'nden mezun oldu. Amerika'daki eğitimini tamamladıktan sonra Hadi Çaman Tiyatrosu'nda profesyonel hayatına başlayan oyuncu, sırasıyla, "Küheylan", "Sen Beni Sevmiyorsun", "Kelebekler Özgürdür" ve "Kalbin Sesi" oyunları ile birçok televizyon ve sinema yapımında rol aldı. Yurtiçi ve yutdışında çeşitli kurumlardan toplam 27 ödülün sahibi olan Tolga Çevik, 2001 yılında BKM Oyuncuları'na katılarak "Bana Bir Şeyhler Oluyor" oyununda ve "Vizontele", "Vizontele Tuuba" ve "Organize İşler" filmlerinde rol aldı.

1. Organize İşler, Organize İşler (2005)

2. Vizontele Tuuba, Vizontele Tuuba (2004)

3. Vizontele Tuuba., Vizontele Tuuba (2004)

4. Herkes Kendi Evinde, Herkes Kendi Evinde (2001 )

28 Şubat 2006
Sinema Yazarları da "Babam ve Oğlum" dedi!
10 Mayıs 2006
"Sadri Alışık" Ödülleri verildi!

22 Aralık 2005
"Organize İşler"
Başrolünde İstanbul olan film

DVD
Organize İşler DVD

Vizontele Tuuba DVD

zeynep nazli
18-09-06, 09:29
“Organize İşler”in Süpermen’i Tolga Çevik: İlişkimiz başladığında Özge’nin Cem Yılmaz’ın kardeşi olduğunu bilmiyordum. Öğrenince yanlış anlaşılır diye korktum. “Niye Cem’in kardeşine yanaşıyorsun, Cem’e mi yanaşıyorsun” diyebilirlerdi.

Onların kız isteme hikayeleri çok komik! Çünkü kızın abisi Cem Yılmaz, talip de Tolga Çevik, yani şimdilerde “Organize İşler”in Süpermen Samet”i! Eh kız isteme töreninde ciddiyetin bir türlü sağlanamaması da normal bu durumda. Her iki taraf da espri seviyor ve kaldırıyor! Hayır bir film sahnesinden değil, gerçek bir kız isteme töreninden söz ediyorum. Allahtan tören kazasız belasız sonuçlanıyor ve Özge Yılmaz, Tolga Çevik’le evlenerek, oluyor Özge Çevik. Aradan kısa bir zaman geçiyor, Tolga Çevik “Organize İşler”de başrol oynuyor, daha da tanınıyor, bu arada aileye bir de küçük Tan Çevik katılıyor. Onlar bugüne kadar birlikte röportaj vermek istemediler. Ama yoğun ısrarlarımıza da dayanamadılar. Tolga Çevik ve eşi Özge Çevik’le hem “Organize İşler”i, hem evliliklerini, hem de “kayınço” Cem Yılmaz’ı konuştuk.

- Kayınbiraderiniz Cem Yılmaz’ın bu başrolu kapmanızda yüzde kaç payı var?
- Tolga Çevik: Hiç! Yılmaz Erdoğan “Organize İşler”de bu role Tolga’yı düşünüyorum” dediğinde Cem eminim “çok iyi olur” diyerek destek vermiştir, ama o kadar.

- Peki iyi oyuncu olmanızın bu rolü kapmanızda yüzde kaç payı var?
- T.Ç: Yüzde yüz! Adam bu işe milyon dolar yatırıyor, sırf ahbabı diye bir rol vermez. Başrolde oynuyorum. Madara olursam film de madara olur. Hiçkimse bu riski göze almaz. Yılmaz Abi gibi akıllı biri hiç almaz.

- Biz sizinle ne zaman tanıştık?
- T.Ç: “Küheylan” oyunuyla.

- Peki sizi ne zaman fark ettik?
- T.Ç: Süperman Samet olarak “Organize İşler”le.

- Siz tam olarak ne zaman yırttınız? “Organize İşler”le mi?
- T.Ç: Gizli olarak Amerika’ya gittiğimde. Tabii siz bunu fark etmediniz. Amerika’ya gitmeseydim alkolik filan olurdum herhalde. Açık olarak yırtışımsa “Vizontele”yle oldu. “Organize İşler”de de tavana vurdum.

- Niye oyuncu oldunuz?
- T.Ç: Psikolojik bir dengesizlik aslında oyuncu olmak. Annen baban seni sever, yetmez, arkadaşların sevsin istersin. O da yetmez bütün okul, o da yetmez herkes sevsin, dersin. 18 yaşlarındayım. Çok iyisin, çok komiksin, diyor çevrem. Ama konservatuvara alınmıyorum. Öyle olunca Hadi Çaman tiyatrosuna kursiyer olarak giriyorum. Sonra bir gün sen bunun eğitimini almamışsın, derler diye düşünerek ailemin de desteğiyle Amerika’ya oyunculuk okumaya gidiyorum.

- Şöyle bir duygunuz var mı: Oh işte konservatuvara da almamışlardı ama ben şönret olarak ağızlarının payını verdim!
- T.Ç: Eskiden vardı ama artık yok! Yaş ilerleyince almayışlarında mutlaka bir sebep vardır, diye düşünmeye başladım. Ama o zamanlar siz beni nasıl almazsınız, diye bir duyguya kapılmıştım. Bir gün Yıldız Kenter “Sen niye Amerika’da okudun?” diye sordu. “Konservatuvara almadılar beni” dedim. “Kim almadı” dedi. Ben de “Kızmayın, ama siz” diye yanıt verdim. Yıldız Hanım, “Hayırlısı olmuş canikom” dedi. O zaman hepsi geçti gitti benim için. Çocukça bir kinim varsa da bu laf hepsini sildi.

İSTEME TÖRENİ KOMİKTİ

- Peki bütün bunların hangi aşamasında Özge giriyor hayatınıza?
- T.Ç: “Vizontele” döneminde. Ben Cem’le arkadaştım ama Cem’in bir kız kardeşi olduğunu bilmiyordum. Ortak bir arkadaşımızın mekanında bir gece yarısı Özge’yle tanışıyoruz.
- Özge Çevik: “Vizontele”de izlemiştim Tolga’yı. Başka bir şeye sinirlenmiştim, şöyle bir kadeh kaldırayım dedim. Ben tavlamışımdır Tolga’yı.
- T.Ç: İlişkimiz başladığında hala Özge’nin Cem’in kardeşi olduğunu bilmiyordum. Öğrenince çok üzüldüm.

- Niye üzülüyorsunuz, anlamadım?
- T.Ç: Çünkü Cem çok iyi arkadaşım. Gıcık kapılacak bir durum!
- Ö.Ç: Bıçak sırtı bir durum.
- T.Ç: Yanlış anlaşılır, iyiye yorulmaz diye korktum. “Niye Cem’in kardeşine yanaşıyorsun, Cem’e mi yanaşıyorsun”, diye görebilirlerdi. İğrenç bir insan durumuna düşerdim. Düşünen için de iğrenç, yapan için de. Böyle durumlarda Allah yardım ediyor. İyi niyetli olduğum anlaşıldı.

- Cem Yılmaz öyle anlar diye mi endişelendiniz, çevre için mi?
- T.Ç: 1 Cem, 2 benim ailem, 3 çevre... Benim ailem de diyebilirdi ki, “Ayıp değil mi, arkadaşının kardeşi”. Cem diyebilir ki, “O kadar güldük eğlendik, yakıştı mı?”
- Ö.Ç: Abime nasıl söyleyeceğimi bilmiyordum. Çok gergindim. Tolga yukarıda bizi bekliyor. Ben “Abi bir şey söyleyeceğim” dedim. “Peki kim” dedi? “İşte Tolga” dedim. “Tolga Savacı mı ahahaha” diye gülmeye başladı. Hava kırıldı biraz. Ben de kısık sesle “Yok, Çevik” dedim. Ağlıyor, çok üzüleceğiz, diye düşünüyordum. “Çok başarılı bir iş, güzel bir seçim. Severim ben Tolga’yı” dedi.
- T.Ç: Cem’le ilk karşılaşmamızda “kayınço” diye espriler filan yaptı. Rahatladım.
- Ö.Ç: Abim onu da yanlış söylüyor zaten. “Enişte” demesi lazım! Bu arada duyunca onlarda da bir çekinme olmuş ama “koket mi, nasıl?” gibi.
- T.Ç: Benim ailemde, onların ne kadar mütavazı olduğu konusunda bir tereddüt oldu. “Biz yetmeyiz ailece oğlum” durumu oldu. Bizi aşar endişesi yaşandı. Ama onlar o kadar mütevazı ki anında kaynaştılar. Dünür olmaktan çok mutlu oldular.
- Ö.Ç: Biz her şeyi de yaşadık. Söz de, nişan da, isteme de, düğün de, hepsi oldu.
- T.Ç: İkimizin ailesi de ciddi, çok ciddi yokluklardan gelmiş. Şakası yok yani. Ayın 5’inde parası bitip ay sonunu nasıl getireceğini bilememiş aileler. Sonra sonra Allah yardım etmiş, düzelmiş durum. O yüzden her şeyi yaşayalım istedi aileler.

- İsteme töreni nasıl oldu?
- Ö.Ç: Tolga elinde çikolata ve çiçekle geldi. Ben de kahve yaptım.
- T.Ç: Çok gergin bir ortamdı. Babası, yani kayınpeder acayip komik bir adam.
- Ö.Ç: Her şeyi makara. Ciddi konuşmaya geçilemiyor bir türlü. Benim babam da normal değil. Cem girdi bir de araya. Cem zaten “Bir anlık heves mi kardeşim” deyip duruyor.
- T.Ç: Babam o gün yazıhanede bütün bir faks rulosuna şiir yazmış kız isterken okuyacağım, diye. İçeri girdik faks rulosunu bir açtı salonun ortasına. Bütün salona uzayıp gitti rulo. Allah, dedim baba ne yaptın! Bu olay gerçekleşmeyecek herhalde derken olay tatlıya bağlandı. Çok eğlendik.

- Son filminizde fazlasıyla romantik bir aşk yaşıyorsunuz, ya gerçekte?
- T.Ç: Gerçekte romantik değil eğlenceli bir aşk yaşıyoruz biz. Romantizm deyince bile gülmeye başlıyoruz.

- Siz evliliği planlanmış bir şey olarak mı algılıyorsunuz?
- T.Ç: Planlanmış değil de, çok iyi düşünmek gerek. Ben öyle bir ailede yetiştim. Anlaşamazsam, boşanırım filan yok benim için.

- Ya çocuk, onu da çok düşündünüz mü?
- T.Ç: Çok istiyorduk zaten. Hiç beklemek istemedik. Hiç korunmadık.
- Ö.Ç: Nasıl bir çocuk olacak çok merak ediyoruz. Babası Tolga Çevik, dayısı Cem Yılmaz, amcası Yılmaz Erdoğan! Böyle bir ortamda nasıl yetişecek acaba. Çok ilgi var üzerinde. Cem daha çok vakit geçirmek için dürtüp uyandırıyor, sonra da “Aaa bu uyandı ben alayım biraz” diyor!

- İnsan bebek sahibi olunca dünyanın en matah işini yaptığını filan mı düşünüyor?
- T.Ç: Evet, aynen öyle oluyor.

- Kaç yaşındasınız?
-T.Ç: 32.

M. ALİ ERBİL’E ELEŞTİRİ

- 32 yaşından sonra fark ettiğiniz bir şey var mı?
- T.Ç: Evet var. Promosyondan haberim yokmuş benim! Bu işin göz önünde olma kısmıyla ilgili biraz hıyarlık yaptım. Özge beni uyardı: “Daha çok çık ortaya. Senin hayatın bu çünkü” dedi. Bugüne kadar ne işim var benim orada, burada diyordum. Halbu ki gitmen gerek. Filmi yapıp bırakamıyorsun. Çıkıp promosyonunu da yapman gerek. Benim bunu yapmama gibi bir lüksüm yok. Şu gün Mehmet Ali Erbil yarışma programı sunarken “Çamaşır makinesi kazanmak istiyorsanız ‘Hababam’ filmiyle ilgili sorularımı yanıtlayacaksınız” diyor. Kendi filmiyle ilgili böyle terbiyesizce bir promosyon yapıyor. Bu adam bunu yaparken, benim her dakika cirit atmam lazım!

- Yılmaz Erdoğan sizin için Türkiye’de gördüğüm en iyi oyunculardan biri” diyor. Siz ne diyorsunuz?
- T.Ç: Kendimi övmekten hoşlanmıyorum. Sağolsun öyle demiş ama ben kendim için öyle diyemem.

- Fazla mütevazı olabilir misiniz?
- Ö.Ç: Kesinlikle öyle. Ama fazla mütevazı olmak aptallıktır!
- T.Ç: Bunları duyunca tabii ki memnun oluyorum ama bunun rehavetine girmek istemiyorum. Yılmaz Erdoğan Türkiye’nin en önemli adamlarından biri. O da böyle bir cümle sarf ediyorsa çok önemlidir benim için. Ama en önemlisi karımın dediğidir.

- Oyunculuğunuzu Altan Erkekli ve Yılmaz Erdoğan’a benzetenlere bir itirazınız var mı?
- T.Ç: Teşekkür ederim. Başarılı insanlara benzetilmek güzel. Ama oyunculuğumu benzetmek yanlış olur. Altan Abi’yle sesimizi bazen benzetiyorlar ama Yılmaz Abi’yle benzemiyoruz. Oynadıklarım onun yazdığı yönettiği projeler. Ondan benzetiyor olabilirler.

Sabah [ Elif KORAP ]

zeynep nazli
18-09-06, 09:31
http://www.milliyet.com.tr/2006/01/13/magazin/resim/amag.jpg

http://www.milliyet.com.tr/2006/01/13/magazin/resim/amag2.jpg

http://www.milliyet.com.tr/2006/01/13/magazin/resim/amag3.jpg

zeynep nazli
18-09-06, 09:32
Tıpkı Süpermen Samet gibi...

Konservatuvar sınavını kazanamayınca pes etmiş olsaydı, muhtemelen biz bugün Tolga Çevik adını duymamış olacaktık. Oysa 'Organize İşler' filminin Süpermen Samet'i yılmadı, tiyatro oyunlarında yer aldı; yetmedi, ABD'ye giderek bu işin eğitimini aldı... Sonuç: 32 yaşında 27 ödül sahibi bir oyuncu, Tolga Çevik...

BİR PORTRE - ASU MARO

Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları, 1996 yılında Peter Shaffer'ın 'Küheylan'ını sahneye koymuştu. Hani yıllar önce Devlet Tiyatroları'nda Mehmet Ali Erbil'i parlatan oyun... Henüz konservatuvar öğrencisi olan Erbil'in ne müthiş bir oyun çıkardığı hâlâ kuşaklardan kuşaklara anlatılır. 1996'da ise Erbil'in rolünü Tolga Çevik adında gencecik bir delikanlı oynuyordu. ABD'de eğitimini tamamlayıp yeni dönmüştü ve gerçekten insanın içine işleyen bir oyunculuğu vardı... "Tiyatroya taze kan geldi" diye yazılmıştı hakkında. Son derece alçakgönüllü, övgüler karşısında şımarmayan bir çocuktu üstelik...
Henüz 22 yaşındaydı, insanlar özellikle onu izlemeye geliyordu oyuna... O ise hafif mahcup gülümsemesini koruyordu. Çok da 'efendi'ydi. 'Süpermen Samet' gibi... Zaten Yılmaz Erdoğan da "Harbiden de Süpermen'e benziyor" diyor Türkiye'de şimdiye kadar gördüğü en iyi oyunculardan biri olduğunu düşündüğü Tolga Çevik için...

Referansı Faye Dunaway
Tolga Çevik, 12 Mayıs 1974 İstanbul doğumlu. Bahariye İlkokulu'nun ardından Özel Doğuş Lisesi'ni kazanıyor ve her fırsatta sözünü ettiği çok sevgili Türkçe öğretmeni Sevgi Şahin sayesinde sahneye adım atıyor. Liselerarası yarışmalarda ödüller de alınca cesaretlenip İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nün sınavına giriyor ama sonuç hüsran.
Yılmıyor, Yeditepe Oyuncuları'nın tiyatro atölyesine kursiyer olarak giriyor. Hocaları Celile Toyon, Tolga Aşkıner, Göksel Kortay... Ve tabii daha sonra ona hayatının ilk büyük rol şansını verecek olan Hadi Çaman. Burada çeşitli oyunlarda rol alıyor ama bu işi okulunda okuma sevdasından vazgeçmiyor bir türlü. İmdadına Göksel Kortay yetişiyor ve Boston'dan sınıf arkadaşı Faye Dunaway'e mektup yazıp Central Missouri State University'ye girerken Tolga'nın referansı olmasını sağlıyor. Böylece Tolga Çevik, yetenek sınavına bile girmeden okula alınıyor. Hocaları arasında Robin Williams ve Tommy Lee Jones da var.

Yıldız Kenter'in sözü
O zamanlar onu kabul etmeyen bölümün başkanı Yıldız Kenter ile yıllar sonra aynı dizide oynuyor. "İyi etmişsin gitmekle canikom" diyor Kenter ona. Artık bu konuya üzülmez olmuş zaten Tolga Çevik de. O, kafasına koyduğunu yapmış, henüz 32 yaşında, yurtiçi ve yurtdışından alınmış toplam 27 ödülü var. "Beni ben yapan, burası ve bana zamanında burada eğitim şansı vermeyenler" diye rahatça meydan okuyor şimdi.

İnatçı 'Küheylan'!
1996 yılında okulunu bitirir bitirmez yurda dönüyor. ABD onu cezbetmiyor, buranın trafikteki düzensizliğini bile özlediğini söylüyor. Kafasında vefa borcu gibi 'demode' bir kavramla hemen Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları'na koşuyor ve gelsin ikinci 'Küheylan' efsanesi...
Oyunu izleyenler şaka yollu "Onun da akıbeti 'selefi' gibi olur mu acaba?" diye sorsa da bu 'Küheylan' tiyatroda diretiyor. Hâlâ da, "Sinema mı, tiyatro mu?" gibi bir soruyla karşılaştığında lafı eğip bükmeden tereddütsüz "Tiyatro" diyor. Yeditepe Oyuncuları'nda peş peşe 'Sen Beni Sevmiyorrrsun', 'Kelebekler Özgürdür' ve 'Kalbin Sesi'nde başrol oynuyor. Özellikle, kendi köpeğini saatlerce izleyerek oynadığı 'Sen Beni Sevmiyorrrsun'daki köpek rolüyle belleklere kazınıyor.

Kahramanı başka olsa da...
Bu oyunların ardından Tolga Çevik ile Hadi Çaman'ın yolları ayrılıyor; artık onu memleketin en 'organize' ekibinin içinde görüyoruz. Ama daha önce Semih Kaplanoğlu'nun filmi 'Herkes Kendi Evinde' var. Filmde, "Gerçek bir derya" dediği Erol Keskin'le oynuyor ve o altı haftalık çekim sürecini, altı yıla bedel bir hızlandırılmış eğitim süreci gibi görüyor. "Onun gibi işin piri bir aktörün bana kolkanat germesi bir lütuf" diyor.
Ve 2001 yılında yolu, kanının uyuşacağı ta baştan belli olan BKM Oyuncuları'yla kesişiyor. 'Bana Bir Şeyhler Oluyor' ve iki 'Vizontele'den sonra da 'Organize İşler'in Evreşeli Süpermen'i oluveriyor... Onun çocukluk kahramanı Altı Milyon Dolarlık Adam'mış gerçi ama Yılmaz Erdoğan'ın, oğlu Tan'ın dünyaya geldiği gün ona önerdiği bu başrol, gerçek bir hediye olmuş Tolga Çevik için.

En büyük hobisi fotoğraf
Bu arada böyle anılmasına zaman zaman isyan da etse, 'Cem Yılmaz'ın kız kardeşi' Özge ile evli. Karısının onu 'gülen bir insan' haline getirdiğini söylüyor. Altı aylık oğulları Tan da bir 'şaka bombardımanı' altında büyüyor. Oyuncak araba koleksiyonu yapan Tolga Çevik'in en çok zamanını alan hobisi ise fotoğraf. Dört yıldır sokaklarda fotoğraf çekiyor, yarışmalara katılıyor. Kafasını dağıtmak içinse ya bulaşık yıkıyor ya da model gemi yapıyor.
Sade bir hayat sürüyor... Kısacası vefa borcundan söz etmesi yetmezmiş gibi yaşam tarzıyla, içtenliğiyle, ustalarına, büyüklerine saygıda kusur etmeyişiyle, çocuğunu ahlaki açıdan kendi büyüdüğü gibi yetiştirmek isteyişiyle de 'demode' biri Tolga Çevik. Tıpkı Süpermen Samet gibi...

zeynep nazli
18-09-06, 09:32
İstanbul'un suç ortamına kuşbakışı

Ömür GEDİK

ORGANİZE İŞLER
Yön: Yılmaz Erdoğan
Oyn: Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik, Cem Yılmaz
Tür: Komedi
Süre: 103 dk.

Vizontele ve Vizontele Tuuba gibi gişede yüzü gülmüş filmlerin yönetmeni Yılmaz Erdoğan, senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini yaptığı ve aynı zamanda başrol oyuncusu olarak kamera karşısına geçtiği Organize İşler’de İstanbul’daki suç ortamına, hırsızlara ve mağdurlara, mizahi bir pencereden bakıyor. Filmde Yılmaz Erdoğan ve kısa bir rolle karşımıza çıkan Cem Yılmaz'ın dışında Tolga Çevik, Özgü Namal, Demet Akbağ ve Altan Erkekli gibi önemli isimler var.

Arkadaşınızı tabuta koyarsınız. Bir mahalle kahvesinin önünden geçerken yardıma gelip, el verenleri bir güzel soyar, sonra da yavaşça olay mahalinden uzaklaşırsınız.

Aralarından biri “Cenazenin sahibi kim? Tabut nereye gidiyor kardeş?” diye sorana kadar kimse olayın farkına varmaz. O arada dolandırıcılar çoktan uzaklaşmıştır bile.

İşte size fıkra gibi gelse de gerçekten yaşanmış organize bir suç; organize suçların ne kadar iyi işlediğine iyi bir örnek; kısacası Organize İşler.

Yılmaz Erdoğan, üçüncü filmi Organize İşler’de, bize üç tip insandan bahsediyor: tabutun içindekiler, tabutu taşıyanlar ve bu işi organize edenler.

zeynep nazli
18-09-06, 09:33
http://www.sabah.com.tr/2004/09/11/im/C0921E2FC56FC94F85990644b.jpg

zeynep nazli
18-09-06, 09:33
'Eksrimci' evlendi

Cem Yılmaz'ın kız kardeşi Özge Yılmaz, BKM oyuncularından Tolga Çevik ile evlendi. Gelinin şahitliğini Cem Yılmaz, damadınkini ise Yılmaz Erdoğan yaptı.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın kız kardeşi Özge Yılmaz, çarşamba akşamı Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncularından Tolga Çevik ile evlendi. İstanbul Ticaret Odası'nın Kandilli'deki tesisinde gerçekleşen düğünde, 22 yaşındaki Özge Yılmaz'ın nikah şahitliğini ağabeyi; 32 yaşındaki Çevik'in şahitliğini ise Yılmaz Erdoğan yaptı.

ŞİMDİLİK 'DENETLİYORLAR'
Cem Yılmaz'ın düğüne yalnız katılması dikkat çekti. Yılmaz, gazetecilerin "Lal Hanım nerede" sorularına, yine kendi tarzıyla cevap verdi; "Pazara gitti, ne zaman gelir bilmiyorum" dedi. Bir ara gazetecilerin karşısına birlikte çıkan Erdoğan ve Yılmaz, verdikleri cevaplarla yine herkesi güldürdü. Gazetecilerin iki ünlüye sordukları, "Düğünlere hep misafir olarak katılıyorsunuz. Siz ne zaman evleneceksiniz" sorusu ise geceye damgasını vurdu. İkili, "Biz şimdilik düğünleri denetliyoruz. Sıra bize de gelecek elbette ama daha düşünmüyoruz" diye cevap verdi.

zeynep nazli
18-09-06, 09:34
http://www.atv.com.tr/im/avrupa_yakasi/avrupa_yakasi_525_c.jpg

zeynep nazli
18-09-06, 09:35
TOLGA ÇEVİK AVRUPA YAKASI'NDA!

Atv'nin alışkanlık yaratan komedi dizisi 'Avrupa Yakası' yeni sezona yepyeni karakterlerle hazırlanıyor.
Kendinden emin olan oyuncu korkmaz

atv'nin güldürü bombası 'Avrupa Yakası'nın yeni transferi Tolga Çevik, canlandıracağı 'Kuzen Sacit' karakterinin beğenileceğinden emin: Bir diziye sonradan dahil olmak tehlikeli ama bizim de kendimize göre ismimiz var!.

atv'nin alışkanlık yaratan komedi dizisi 'Avrupa Yakası' yeni sezona yepyeni karakterlerle hazırlanıyor. Senaryosunu Gülse Birsel'in yazdığı dizinin oyuncu kadrosunda köklü bir değişim yaşanırken; Ata Demirer ile Evrim Akın'sız 'Avrupa Yakası'na yeni bombalar ekleniyor. Tolga Çevik, Peker Açıkalın, Hasibe Eren gibi komedide 'rüştünü ispat etmiş' isimlerle kahkaha dozunu yükseltmeyi hedefleyen dizide; yeni sezon heyecanı yaşanıyor. Diziye 'Arıza kuzen Sacit' olarak katılan Tolga Çevik, "Bir telefonla geldim, başladım" diyor. Çok tutulmuş bir projeye sonradan dahil olan Çevik, "Bu konuda bir endişem yok. Kendinden emin olan oyuncu korkmaz, hem bizim de hasbelkader kendimize göre bir ismimiz var" şeklinde konuşuyor.

BİR TELEFONLA GELİP BAŞLADIM

* 'Avrupa Yakası' ekibine katılmanız nasıl oldu? Bir telefonla geldim başladım. 'Böyle böyle bir şey var' dediler, hemen geldim. Zaten çok sevdiğim bir aile onlar. Yaptıkları işi severek izliyordum. Türkiye adına çok onur duyulacak bir şey yapıyorlar. Ben de bu projenin bir parçası olmayı seve seve kabul ettim.

* 'Türkiye adına onur duyulacak iş' derken neyi kast ediyorsunuz? 'Avrupa Yakası' bu kadar uzun soluklu olmasına rağmen hiç aksatılmadan yapılan bir iş. Bir kere tek başına Gülse Hanım'ın yazdığı şeyleri takdir etmemek mümkün değil. Hakikaten tek başına bu iş Türkiye'de çok zor. Bunlar hep ekiple, grupla yapılır. O tek başına gıkını çıkarmadan 94 bölüm yazdı. Ben de bunun parçası olmaktan çok mutluluk duyuyorum.

OTURMUŞ BİR EKİBİN İÇİNE GİRDİK

* 'Süperman Samet'ten sonra 'Avrupa Yakası'ndaki karakteriniz nasıl? Ben Gülse'nin kuzeni Sacit olarak geliyorum. Biraz bela bir arkadaş! Çektirecek aileye; komik bir tip. Çekimler de başladı. Çok oturmuş bir ekibin içine biz yeni girdik. Onlar bizi çok sıcak kabul ettiler sağolsun. Herhalde onları utandırmayacağız.

* Çok tutmuş, oturmuş bir diziye sonradan dahil olmak bir oyuncu için risk değil mi? Tehlikeli tabii. Bizim de hasbelkader kendimize göre bir ismimiz var artık. Dolayısıyla öyle bir tedirginliğimiz yok.

* İsminiz olduğu için risk değil mi? Yok canım! Yani kendinden emin olan bir adamın böyle bir korkusu olmaz. Sadece onların kafasındaki şeylere uymama korkusu olabilir. Allah korusun! 'Onların süregelen işini acaba sekteye uğratır mıyız, kabullenilir miyiz?' diye bir şey olabilir ama onlar o kadar güzel karşıladı ki; bir problem çıkacağını sanmıyorum. "Tolgacım koş gel buraya" dediler, ben de çıktım geldim.

GÜLSE HANIM MATEMATİĞİ BOZMAZ

* Ata Demirer'in ayrılması, yeni oyuncuların gelmesi seyirciyi nasıl etkiler sizce? Şimdi böyle olaylarda her zaman adaptasyon sorunu vardır. Ama öyle şaşkınlıklar falan sanmıyorum. Ata, son derece tatlı bir kardeşim. Bir de ben zaten başka bir karakterle geliyorum. Gülse Hanım zaten öyle bir matematiği bozmaz. Daha da çok seveceklerini tahmin ediyorum.

* Volkan olmadan da olur yani! Hayır öyle bir şey demiyorum. Şu an başka bir durum var diyorum. Bakalım ne olacak göreceğiz.

Güzel işler yapmak için debeleniyorum

* Artık BKM'den ayrı mı çalışacaksınız? Şu an BKM ile bir proje yok. Ama orası bizim ilk adresimiz. Tiyatro bizim evimiz. Ben şu an bağımsızım ama öyle bir şey olur ki; "Tolgacım koş gel oyun var" dediklerinde hemen yani!

* Sizin yeni komedi oyuncusu olduğunuz söyleniyor. Siz kendinizi Okan Bayülgen'li, Beyaz'lı, Cem Yılmaz'lı komedi dünyasının neresinde görüyorsunuz? Bilinen komedi oyuncularının içinde bir tek Okan Abi'yi tanımıyorum. Diğer hepsi tanıdığım ve sevdiğim isimler. Hepsi dostlarım, abilerim. Ben burada kendime yer gösteremem. Benim yerimi gösterecek olan izleyicidir. Ama ben güzel şeyler yapmak için debelenen bir aktörüm. Ben her oyunculuğu çatır çatır yaparım. Zaten işimiz bu!

* Bir dönem çok popüler olan stand-up akımı artık bitiyor mu sizce? Bitmez canım niye bitsin! İyi olan bir şey devam eder. Cem var söz konusu olan Cem olduğu sürece öyle bir meslek bitebilir mi? Bir sürü güzel insan var.

* Bu arada ikinci çocuğunuzu bekliyorsunuz, üçüncü de seneye mi? Eşim her an doğurabilir. Elimde telefon haber bekliyorum. Memlekete faydası olacaksa; bir düzine olsun! Öyle bir kreş açma durumumuz yok. Şu sıralar hayatım; sadece 'Avrupa Yakası' ve evim.

chaylack
18-09-06, 09:36
http://img154.imageshack.us/img154/3186/dzlitem880se9.jpg (http://imageshack.us)
tolga çevik,şevval sam,burak sarımola
çok yetenekli bir oyuncu gerçekten :)
bu fotolar feride den
http://img154.imageshack.us/img154/1484/dzlitem919mc2.jpg (http://imageshack.us)

daylights
21-09-06, 10:59
http://img291.imageshack.us/img291/6461/ozgurcevik21eylulrv0.jpg

TOLGA ÇEVİK İLE ÖZGE ÇEVİK'İN 15 AYLIK OLAN OĞULLARI TAN'DAN SONRA BU SABAH 2 KG 900 GRAM AĞIRLIĞINDA DÜNYAYA GELEN KIZ BEBEKLERİ İLE MUTLULUKLARINI İKİYE KATLADILAR.

Çevik kadar mutluluğu yaşayanlar arasında Cem Yılmaz'da var. Özge Çevik'in ağbisi olan Cem Yılmaz ikinci kez dayı olmanın mutluluğunu yaşıyor.

kaynak: www.gecce.com

SETURK
05-10-06, 15:08
gerçekten yetenekli bir oyuncu ben çok beğeniyorum

aysede
05-10-06, 17:58
çok yetenekli, çok iyi projelerde görmek isterim kendisini...kızı olmuş allah analı babalı büyütsün, o da babası gibi olsun :)

mliSrkan
05-10-06, 22:55
Çok iyi bir oyuncu...Avrupa Yakası sayesinde daha önplana çıktığı için çok sevindim..Daha önceleri birçok projede görmeme ve çok başarılı olduğunu düşünmeme rağmen fazla tanınmıyordu...Bu dizide rolü süper çok iyi oynuyor ve Ata Demireri aratmıyor ;)

zeynep nazli
05-10-06, 23:23
resimler için teşekkürler

FBuse
21-11-06, 21:45
suan türkiyenin en iyi oyuncularindan baska ne diyebilirimki, süpersin tolga =)

Freddie
24-12-06, 00:29
ben de ilk feridede tanıdım sonra aşk ve gurur Sanırım genelde asi çocuğu oynuyor buarada biz karısını tanıyo muyuz

CagkaNero
24-12-06, 14:17
kendisini cok seviyorm
avrupa yakasinda saciti oynuyor ama cok süper oynuyo :)

Freddie
03-02-07, 00:05
Aşk ve Gurur her PAzar Dmax'te
http://img110.imageshack.us/img110/7073/lv44bmpah1.jpg (http://imageshack.us)

Freddie
03-02-07, 00:07
Aşk ve Gurur her PAzar Dmax'te
http://img110.imageshack.us/img110/7073/lv44bmpah1.jpg (http://imageshack.us)

computerhand
24-02-07, 07:34
çok çok çok iyi bir oyuncu çok uzun yıllardır ekranlarda ama son yıllarda çok tanındı

LİBRA
12-04-07, 13:10
sacit karakteri çok yakıştı çok içten oynuyor...

dizici_manyak
12-04-07, 15:47
tolga çevik çok başarılı bi oyuncu ilk vizontelede görmüştüm birinci filmde çok yetenekli avrupa yakasında da çok başarılı organize işlerde de çok tatlıydı geç fark edilsede yıldızı sönmez bundan sonra

Freddie
19-04-07, 13:27
http://img154.imageshack.us/img154/7541/tolgaevikoi2.jpg (http://imageshack.us)
tolga çevik web sitesi yayında

FBuse
07-07-07, 13:20
http://img403.imageshack.us/img403/661/02czd2.jpg (http://imageshack.us)

http://img354.imageshack.us/img354/994/04cfr2.jpg (http://imageshack.us)

KIRMIZIGÜL
07-07-07, 13:24
özgür çevikle bir akrabalığı var mı tolga çeviğin soyadları aynıda ondan

seineb
03-08-07, 16:52
Çok başarılı oyuncu! Avrupa Yakası'nda da süper!:img-wink:

E_B_R_U_"Lİ
03-08-07, 19:35
gerçekten çok başarılı bi oyuncu:good::good:gerek organize işler olsun gerek avrupa yakası olsun iyi rol yapıyo.yılmaz erdoğan,demet akbağ,altan erkeklinin başrollerini paylaştığı bi oyun vardı bana bir şeyhler oluyor diye orda da rolü az olmasına rağmen güzel oynamıştı.:good:

E_B_R_U_"Lİ
03-08-07, 19:56
http://img377.imageshack.us/img377/2525/7470005929579a768a1xk8.jpg

http://img377.imageshack.us/img377/9810/74702143e71d4c75061zr1.jpg

http://img377.imageshack.us/img377/9512/7472240608d88a93091iw8.jpg

E_B_R_U_"Lİ
03-08-07, 19:59
http://img377.imageshack.us/img377/8567/74723687f7a8ecde8b1xq1.jpg

http://img377.imageshack.us/img377/2690/74743559fc66e47aea1zd2.jpg

http://img377.imageshack.us/img377/9209/7474356690c8387c7e1tt7.jpg

E_B_R_U_"Lİ
03-08-07, 20:02
http://img377.imageshack.us/img377/7120/74743574f4a7c9452a1tg1.jpg

http://img377.imageshack.us/img377/6620/74743581528575f82a1ha7.jpg

http://img377.imageshack.us/img377/6364/747448906fc28f4a1c1iu1.jpg

E_B_R_U_"Lİ
03-08-07, 20:06
http://img377.imageshack.us/img377/3506/747499401b7a2678231id9.jpg

http://img377.imageshack.us/img377/7965/74759466209f16d4ca1af0.jpg

http://img377.imageshack.us/img377/362/747663249e011790ff1iy1.jpg

E_B_R_U_"Lİ
03-08-07, 20:08
http://img377.imageshack.us/img377/2955/74773156c4b54caf0e1um0.jpg

http://img377.imageshack.us/img377/3029/74775370cbb90e609e1qb5.jpg

http://img377.imageshack.us/img377/3311/747805141d2da476e31dq7.jpg

E_B_R_U_"Lİ
03-08-07, 20:12
http://img377.imageshack.us/img377/4960/779599996c62462d021ym8.jpg

http://img377.imageshack.us/img377/9702/2961711335ede3ac1791pg7.jpg

immortalf1
13-08-07, 00:13
Türkiye'nin yetiştirdii en önemLi we yetenekLi oyuncuLardan birisi ToLa Çewikk qereq mimik we jestLeri qereq ses tonunu kuLLanmasıyLaa qeLecek waaadeden ii bi oyuncu umarım bi qün tüm Türkiyee Tolqa Çewik 'e qereken deeri we önemi werir

-kbr-
15-08-07, 11:27
herkese merhaba tolga çevik'in de forumu olmasına çok sevindim ben de onu çok seviyorum ve çok başarılı bi oyuncu olduğuna inanıyorum adını daha fazla duyurucak hatta duyurmaya başladı bile:happy0064

-kbr-
15-08-07, 16:29
tolga çevik'i sevenleri buraya bekliyoruz arkadaşlar onunla ilgili bilgileri resimleri paylaşalım:img-wink:

-kbr-
19-08-07, 21:12
kimse yok mu neden kimse gelmiyo buraya bu kadar başarılı bi oyuncunun forumunu boş bırakmayalım lütfen;)

-A k e L d a N-
23-09-07, 01:09
Ailem için oyunculuktan vazgeçer, limon satarım

Avrupa Yakası'nın Sacit'i Tolga Çevik, "Sanatçıyım, marjinal yaşarım diye bir şey yok" diyor ve ekliyor: Eğer oyunculukla ailem arasında seçim yapmam gerekirse, yarın bu işi bırakır limon satarım..

Avrupa Yakası'nda Sacit karakterini canlandıran Tolga Çevik, 'Komedi Dükkanı' isimli bir programa başladı. Salih Kalyon'la bu programda meddahlık yaptıklarını söyleyen sanatçı, senaryosuz çalıştıklarını ve bu projeye çok güvendiğini anlatıyor. Hatta o kadar güveniyor ki; "Adımdan şüphe ederim, bu programdan etmem" diyor. Cem Yılmaz'ın kardeşi Özge Yılmaz'la evli olan iki çocuk babası Çevik, ev hayatının her şeyden önce geldiğini de sözlerine ekliyor.

* Ailenize çok düşkünsünüz, değil mi? Bakın; oyunculuktan vazgeçilemez çünkü çok garip bir hastalıktır. Ama ben oyunculuktan bile vazgeçerim ailem için... Hiç tereddüt etmem, yarın sabah limon satarım. Şu an insanlar beni oyunculuğumla seviyorlarsa, bunda ailemin çok payı vardır. Yüzüm onlar sayesinde gülüyor. 'Ben sanatçıyım, marjinal yaşarım' diyen tiplerden olmadım, olamam da...

* Amerika'ya yerleşeceğiniz yönünde çıkan haberler doğru mu? Yok, o yanlış anlaşılma. Geçen sezon 'Avrupa Yakası'nın finalinde Sacit'le Zeynep Amerika'ya gidiyorlardı. Sacit Amerika'ya gidiyor, Tolga Çevik Amerika'ya gidiyor oldu. Öyle bir şey yok. Ama bir gün neden olmasın? Baktık ki mesleğimiz istediğimiz gibi gitmiyor, o zaman buradan gidebiliriz.

* Yeni sezonda Sacit karakteriyle ilgili sürprizler var mı? Gülse Hanım çok paylaşır böyle şeyleri ama ben sadece aklım bir şeye takıldıysa sorarım. Sadece 'Var mı bir şey?' derim. O da 'Var var' der. Yüzünden anlarım heyecanlı bir şey olduğunu, o bana yeter.

* 'Avrupa Yakası'ndaki Sacit'in kankası Gaffur marangozluk öğrenmeye gitti. Yani Peker Açıkalın diziden ayrıldı. Ne düşünüyorsunuz? Bu konuyla ilgili yorum yapamam, sonuçta Peker benim aynı kulisi paylaştığım bir büyüğümdür. Bir şeyler oldu ya da olmadı, bu işlerle ilgili yorum yapmak haddime düşmez. Ama şurası kesin ki; bu diziden herkes gider, diziye herkes gelir; Gülse Birsel kalmak kaydıyla... O yazdığı sürece diziye hiçbir şey olmaz.

* Binnur Kaya ve Gürgen Öz'ü nasıl buldunuz? Gelenler çok aklı başında arkadaşlar. Nereye geldiklerinin farkında olan insanlar. Çok güzel bir aile olacağız yine... Bunu ilk günden anladık. Onlar da çabuk adapte oldular.

ÇOK KOMİK PROGRAM

* Peki yeni başladığınız 'Komedi Dükkanı' nasıl bir program? Bir çeşit meddahlık programı... Yüzde 95 senaryosuz yapılan bir iş... Bir omurgamız var ve yönetmen bize 'Kestik' diyene kadar eğlenceli vakit geçirtmeye çalışıyoruz. Yanımda Salih Kalyon gibi önemli bir usta var. Sahnede birisiyle kader ortaklığı yapacaksanız, bu işi çok iyi bilen ve güvendiğiniz biri olmalı. Salih Ağabey de benim çok güvendiğim ve örnek aldığım biri.

* Türkiye'de komedi programlarının keşfedilmesi uzun sürüyor... Böyle bir kaygımız yok, çünkü bizim şaka yapma kaygımız yok. Ama 'Çok güleceğiz' diye televizyonu açanlar çok gülecek, garanti. Adımdan şüphe ederim bu programdan etmem.

Kaynak: Sabah//Günaydın

BeLiTiM
23-09-07, 11:04
Röportajin devami..:
Bu sezon çok yoğun bir temponuz var, nasıl yetişeceksiniz? İşlerin yanında bir de ev hayatım var. Hepsine yetişmeye çalışıyorum. Eğlendiğiniz bir şeyler yaptığınız zaman yorgunluk hissetmiyorsunuz. 'Avrupa Yakası' çok mutlu olduğum bir proje... Orayla ilgili bir problem yok. Şimdi 'Komedi Dükkanı' programıma yoğunlaşıyorum. Çünkü benim çok güldüğüm bir iş bu. Bu işi yaptığım için çok mutluyum.

http://img221.imageshack.us/img221/4200/e2256c6499c546498922d55af5.jpg

beren_15
20-10-07, 18:37
Buda benden
http://img132.imageshack.us/img132/5774/dghjiu0.gif (http://imageshack.us)

!! Elyf !!
24-10-07, 04:59
135. Bolum Resimleri.. :img-icecr

http://www.dizifilm.com/galeri/albums/userpics/10003/a_yakasi_135_3.jpg

http://www.dizifilm.com/galeri/albums/userpics/10003/a_yakasi_135_1.jpg

tubi
26-10-07, 00:17
http://www.dbimaj.com/Resimler/PREV/2004/20041004/0000000000160045.jpg

http://www.dbimaj.com/Resimler/PREV/2006/20060520/0000000000263806.jpg

http://www.dbimaj.com/Resimler/PREV/2006/20060103/0000000000244303.jpg

http://www.dbimaj.com/Resimler/PREV/2004/20041004/0000000000160044.jpg

http://www.dbimaj.com/Resimler/PREV/2005/20050827/0000000000224019.jpg

http://www.dbimaj.com/Resimler/PREV/2006/20060520/0000000000263811.jpg

Askoyunu_ekin
27-10-07, 17:47
Bunlarda benden
http://www.galeriturk.net/getimg/dddd2.png (http://www.galeriturk.net)http://www.galeriturk.net/getimg/fsff.png (http://www.galeriturk.net)
tolga cevik cem yılmazın kareıylemı evli..

barış_derya
27-10-07, 18:27
Bunlarda benden
http://www.galeriturk.net/getimg/dddd2.png (http://www.galeriturk.net)http://www.galeriturk.net/getimg/fsff.png (http://www.galeriturk.net)
tolga cevik cem yılmazın kareıylemı evli..

evet canım cem yılmazın kızkardeşi özge ile evli bir erkek birde kız çocukları :img-yes::img-yes:var

!! Elyf !!
30-10-07, 07:11
136. Bolumden resimler.. :cheer:

http://www.dizifilm.com/galeri/albums/userpics/10003/a_yakasi_136_2.jpg

http://www.dizifilm.com/galeri/albums/userpics/10003/a_yakasi_136_3.jpg

http://www.dizifilm.com/galeri/albums/userpics/10003/a_yakasi_136_5.jpg

!! Elyf !!
15-11-07, 01:46
Bende sevilme hastalığı var

http://img103.imageshack.us/img103/2980/4446789sf5.jpg (http://imageshack.us)

"Avrupa Yakası"ndan sonra "Komedi Dükkanı" ile komedi severlerin gönlünde taht kuran Tolga Çevik, Hafta Sonu dergisine konuştu.

"Avrupa Yakası"ndan sonra doğaçlama oynadığı "Komedi Dükkanı" ile de ekranlara gelmeye başlayan Tolga Çevik, oyunculuktaki itici gücün 'daha çok sevilme arzusu' olduğunu söyledi. Çevik, "Dünya starları bilmem kaç milyon dolarları bankaya koysalar bile bu işten vazgeçemezler. Çünkü daha çok sevilme hastalığının ilacı yok" dedi.

n İlkokul yıllarından başlayan bir sahne sevginiz var. Nereden geliyor bu sevgi?
- Ailede hiç yok. Sevilmek kaygısı, kendini sevdirme hastalığı sanırım.

n Çok severek girdiğiniz konservatuvar sınavını kazanamadınız. Sonra şansınız birden bire döndü ve Amerika’ya gittiniz...

- Amerika fırsatı çıkınca her şey çok değişti. Hocalarımdan Göksel Kortay’ın yardımı ile Amerika’ya gittim.

n Türkiye’ye dönünce hemen iş bulabildiniz mi?

- Evet, "Küheylan" isimli oyuna başladım.

n Sonra BKM ile tanıştınız?

- "Vizontele" vesilesiyle oldu. "Vizontele" sonrasında da BKM oyuncusu olma yani onlarla projeler yapma kararı verdim. 1.5 sene öncesine kadar onlarla birlikteydim. Oradaki görevimi tamamladım ve ayrıldım.

n TV8’deki programınız "Komedi Dükkanı"nda önceden bir konu mu belirleniyor?
- Bir konu belirliyoruz. "Avrupa Yakası"ndan da kaynaklanan bir yoğunluğum var. Çok sıkışırsam sevgili kayınbiraderim Cem Yılmaz ara sıra skeçleriyle bize destek oluyor. Onun da yazdığı skeçleri tam anlamıyla beceremiyoruz ama bize çok iyi fikir veriyor, yol açıyor.

n Ata Demirer’in ayrılmasıyla "Avrupa Yakası"na başladınız. Bu biraz riskli değil miydi?

- Bu işte ne yaparsanız riskli. Ama bizim mesleğimizde mukayese çok yanlış bir şey.

n "Avrupa Yakası"nda da doğaçlamalar oluyor mu?

- Bugüne kadar ben çok fazla doğaçlama yapmadım. Çünkü diyaloglar çok iyi yazılıyor. Ama yapan arkadaşlarım var. Hakkını vererek de yapıyorlar.

n Stüdyolar arasında koşuşturuyorsunuz. Ailenize nasıl zaman ayırıyorsunuz?

- Eşim çok destek veriyor. Bu dünyaya yabancı değil, ağabeyi Cem Yılmaz vesilesiyle. İki çocuğumuz var evin tüm yükü onda.

Güzel bir aileye damat oldum

Cem Yılmaz’ın ailesine damat olmak nasıl bir şey?

- Vallahi çok güzel bir aileye damat oldum ben! Biz biraz hamasi aileleriz. Yani çok fazla modern insanlar değiliz aileye, hayata bakış açısından aslında. Hani gelenekleri falan korumaya çalışan insanlarız. Biz öyle büyütüldük. Onlar da öyleler. Biz olabildiğince bir araya gelme kaygısı taşıyan iki aileyi bir araya getirdik. Çok mutluyum.

n Beraber ortak bir proje olabilir mi?

- Projeleri anlatıp, paylaşmaya çalışırız. Ama yoğunluktan bir araya gelemiyoruz.

Kaynak : Hürriyet Gazetesi / Kelebek

NiliWerda
23-11-07, 14:39
Bunlarda benden:) Umarım beğenirsiniz:) :

http://img157.imagevenue.com/loc768/th_25172_Avrupa_Yakas0-NiliWerda1_123_768lo.JPG (http://img157.imagevenue.com/img.php?image=th_25172_Avrupa_Yakas0-NiliWerda1_123_768lo.JPG)http://img127.imagevenue.com/loc1025/th_25176_Avrupa_Yakas7-NiliWerda2_123_1025lo.JPG (http://img127.imagevenue.com/img.php?image=th_25176_Avrupa_Yakas7-NiliWerda2_123_1025lo.JPG)http://img191.imagevenue.com/loc416/th_25179_Avrupa_Yakas1-NiliWerda3_123_416lo.JPG (http://img191.imagevenue.com/img.php?image=th_25179_Avrupa_Yakas1-NiliWerda3_123_416lo.JPG)http://img121.imagevenue.com/loc617/th_25182_Avrupa_Yakas0-NiliWerda4_123_617lo.JPG (http://img121.imagevenue.com/img.php?image=th_25182_Avrupa_Yakas0-NiliWerda4_123_617lo.JPG)
http://img143.imagevenue.com/loc953/th_25186_Avrupa_Yakas1-NiliWerda5_123_953lo.JPG (http://img143.imagevenue.com/img.php?image=th_25186_Avrupa_Yakas1-NiliWerda5_123_953lo.JPG)

deniz_15
17-12-07, 11:13
avrupa yakasının tadı kalmadı ve ben komedi dükkanını izledikçe tolga abinin avrupa yakasındaki performansını beğenmiyorum .çünkü komedi dükkanında oldukça yaratıcı ve komik .avrupa yakasındaki karakterlerin suyu çıktı çünküü :img-cool2

su 81
26-12-07, 16:24
tolga çeviği çok severek ve beğenerek izliyorum.ama komedi dükkanındaki performansını daha çok beğeniyorum.kaydediyorumve tekrar tekrar izliyorum.çok komik.müthiş bir insan.

-kbr-
04-01-08, 21:04
daha önce de her zaman söylediğim gibi tolga çevik süper bir oyuncu bence değeri bilinmeli onu çok seviyorum komedi dükkanındaki performansları harika izlemeye doyamadığınız bir tadı var herkese tavsiye ediyorum;)

seineb
04-01-08, 23:23
Beyaz'a geliyo az sonra:)))

deniz_15
06-01-08, 13:20
beyaz çok genç baba oldun deyince .çocuğu geçken dinçken yapacaksın dediğin de koptumm yaw.çok tatlıydıı

barışist_eylul
06-01-08, 17:54
Merhaba arkadaşlar. Ben Tolgaya bayılıyorum. Süper bir oyuncu. harika yaa çok seviyorum onu. Türkiyenin sayılı başarılı oyuncularından diyebilirim. Başarılarının devamını diliyorum. Çok seviyorum onu :)

deniz_15
10-01-08, 13:47
çok güzel bir foto

http://img504.imageshack.us/img504/9154/multimedya02bge3.th.jpg (http://img504.imageshack.us/my.php?image=multimedya02bge3.jpg)

!! Elyf !!
11-01-08, 01:23
Beyaz Show'dan bi kare.. :D

http://aycu31.webshots.com/image/39150/2002438443936618582_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2002438443936618582)

Alintidir.. [Kaynak : Televizyon Gazetesi]

cemre_sumeyye
14-01-08, 19:57
Lütfen avatarLar yaparmısınız :img-wink:
İhtiyacım var Lütfennn :sad53:

akarSTA
14-01-08, 20:18
bi insan bu kadar mı komik olur ya bitirdi beni yine Komedidükkanı:)
süpersin tolga yaaa:)

nageii
21-01-08, 12:42
ben tolga çevik'i avrupa yakasındayken bu kadarbeğenmiyordum.ama şimdi mimiklerine hayran oluyorum...çok güzel yapıyo....

nageii
22-01-08, 14:48
ben bide tolga'nın MÜDÜR NAPTIN?? sorusuna bayılıyorum.:img-yes:

YÖNETMEN : O eşeğin kuyruğu niye yanda?
TOLGA ÇEVİK : Onun türü öyle..Eşeğin yandan yemişi böyle oluyo...:img-wink:
YÖNETMEN : Cuma evladım!...
TOLGA ÇEVİK : Bugün de herkes bana bi babacan tavır...:img-blush
http://D:\NAGEHAN\RESİM\ünlü\komedi dükkanı\tolga

nageii
25-01-08, 12:06
http://img150.imageshack.us/img150/6876/tv8fg5.th.jpg (http://img150.imageshack.us/my.php?image=tv8fg5.jpg)

http://img150.imageshack.us/img150/9758/tolgacevikib1.th.jpg (http://img150.imageshack.us/my.php?image=tolgacevikib1.jpg)

:happy0064:good::happy0064:good::happy0064:good::h appy0064

NiliWerda
27-01-08, 16:27
Sacit Rai :img-hyste

http://img220.imagevenue.com/loc369/th_46008_10182340_123_369lo.JPG (http://img220.imagevenue.com/img.php?image=46008_10182340_123_369lo.JPG)http://img191.imagevenue.com/loc247/th_46009_10182345_123_247lo.JPG (http://img191.imagevenue.com/img.php?image=46009_10182345_123_247lo.JPG)http://img169.imagevenue.com/loc989/th_46015_10182356_123_989lo.JPG (http://img169.imagevenue.com/img.php?image=46015_10182356_123_989lo.JPG)http://img101.imagevenue.com/loc696/th_46016_10182357_123_696lo.JPG (http://img101.imagevenue.com/img.php?image=46016_10182357_123_696lo.JPG)
http://img43.imagevenue.com/loc766/th_46022_10182358_123_766lo.JPG (http://img43.imagevenue.com/img.php?image=46022_10182358_123_766lo.JPG)

NiliWerda
27-01-08, 16:53
http://img183.imagevenue.com/loc404/th_48250_10182359_123_404lo.JPG (http://img183.imagevenue.com/img.php?image=48250_10182359_123_404lo.JPG)http://img233.imagevenue.com/loc570/th_48296_10182445_123_570lo.JPG (http://img233.imagevenue.com/img.php?image=48296_10182445_123_570lo.JPG)http://img40.imagevenue.com/loc1140/th_48296_10182516_123_1140lo.JPG (http://img40.imagevenue.com/img.php?image=48296_10182516_123_1140lo.JPG)http://img233.imagevenue.com/loc508/th_48307_10182528_123_508lo.JPG (http://img233.imagevenue.com/img.php?image=48307_10182528_123_508lo.JPG)
http://img139.imagevenue.com/loc743/th_48308_31220906_123_743lo.JPG (http://img139.imagevenue.com/img.php?image=48308_31220906_123_743lo.JPG)

NiliWerda
27-01-08, 16:56
http://img200.imagevenue.com/loc555/th_49946_31220953_123_555lo.JPG (http://img200.imagevenue.com/img.php?image=49946_31220953_123_555lo.JPG)http://img222.imagevenue.com/loc351/th_49960_31221035_123_351lo.JPG (http://img222.imagevenue.com/img.php?image=49960_31221035_123_351lo.JPG)http://img142.imagevenue.com/loc720/th_49961_31221208_123_720lo.JPG (http://img142.imagevenue.com/img.php?image=49961_31221208_123_720lo.JPG)http://img230.imagevenue.com/loc442/th_49981_31221241_123_442lo.JPG (http://img230.imagevenue.com/img.php?image=49981_31221241_123_442lo.JPG)
http://img157.imagevenue.com/loc618/th_49982_31221242_123_618lo.JPG (http://img157.imagevenue.com/img.php?image=49982_31221242_123_618lo.JPG)

NiliWerda
27-01-08, 17:00
http://img218.imagevenue.com/loc258/th_50078_31221248_123_258lo.JPG (http://img218.imagevenue.com/img.php?image=50078_31221248_123_258lo.JPG)http://img25.imagevenue.com/loc1114/th_50081_31221253_123_1114lo.JPG (http://img25.imagevenue.com/img.php?image=50081_31221253_123_1114lo.JPG)http://img142.imagevenue.com/loc778/th_50086_31221254_123_778lo.JPG (http://img142.imagevenue.com/img.php?image=50086_31221254_123_778lo.JPG)http://img17.imagevenue.com/loc756/th_50098_31221304_123_756lo.JPG (http://img17.imagevenue.com/img.php?image=50098_31221304_123_756lo.JPG)
http://img134.imagevenue.com/loc800/th_50108_31221317_123_800lo.JPG (http://img134.imagevenue.com/img.php?image=50108_31221317_123_800lo.JPG)

DeLiiAsiik
29-01-08, 21:17
http://img136.imageshack.us/img136/7917/0000000000160044vd3.th.jpg (http://img136.imageshack.us/my.php?image=0000000000160044vd3.jpg)+http://img136.imageshack.us/img136/8553/0000000000224019cr8.th.jpg (http://img136.imageshack.us/my.php?image=0000000000224019cr8.jpg)+http://img136.imageshack.us/img136/407/0000000000244303oe8.th.jpg (http://img136.imageshack.us/my.php?image=0000000000244303oe8.jpg)

http://img136.imageshack.us/img136/1260/0000000000160045we2.jpg (http://imageshack.us)

BeLiTiM
30-01-08, 00:54
Konservatuara benim yerime bir Pepe aldılar

Tolga Çevik, kendi hayatından da hiç unutamadığı bir olayı anlatırken, neden ve kimlere küstüğünü dile getirdi.

'Maksimum Sokaktayız' programına konuk olan ve engellilerle ilgili görüşlerini aktaran tiyatro sanatçısı Tolga Çevik, konuşmasında kendi hayatından da hiç unutamadığı bir olayı anlattı. Bir tekerlekli sandalyede oturarak röportaj veren Çevik, "Konservatuar sınavını kazanamadım. 67 numarayla girdim sınava, hiç unutmayacağım. Belki tabutuma da 67 yazdırabilirim. Benden iki sonraki 69 numaralı arkadaş kazandı ve 'pepe'ydi. Bayağı konuşamıyordu. O konservatuar okudu, bense okuyamadım. Doğal olarak da küstüm. Beni küstürdükleri için şu an buradayım. Beni Amerika'ya göç etmek zorunda bırakmasalardı, belki daha barışık olabilirdim bazı kişilerle. Buraya döndüm çünkü kalbim burada atıyor" dedi.

Hürriyet-Kelebek

nageii
02-02-08, 13:42
http://img211.imageshack.us/img211/3240/kd06sn0.th.jpg (http://img211.imageshack.us/my.php?image=kd06sn0.jpg)

http://img253.imageshack.us/img253/741/kd01rz9.jpg (http://imageshack.us)

http://img117.imageshack.us/img117/6945/kd02uz0.jpg (http://imageshack.us)

nageii
02-02-08, 13:44
http://img150.imageshack.us/img150/6876/tv8fg5.th.jpg (http://img150.imageshack.us/my.php?image=tv8fg5.jpg)

http://img150.imageshack.us/img150/9758/tolgacevikib1.th.jpg (http://img150.imageshack.us/my.php?image=tolgacevikib1.jpg)

( alıntıdır )

nageii
02-02-08, 13:46
http://img117.imageshack.us/img117/792/kd03hk4.jpg (http://imageshack.us)

http://img262.imageshack.us/img262/7221/kd04ze7.jpg (http://imageshack.us)

http://img261.imageshack.us/img261/3245/kd08xs6.jpg (http://imageshack.us)

( alıntıdır ):happy0064:happy0064

!! Elyf !!
03-02-08, 09:16
"Seyirci zekidir ve kumanda onun elindedir"
"Avrupa Yakası"ndan sonra bu sezonun flaş programı "Komedi Dükkanı" ile güldürmeye devam eden Tolga Çevik: "Ağlamak bizim kanımızda var. Trajik bir şey yapmanız için trajik bir metni oynamanız yeter. Ama komedi yapmanız için çok sağlam ve seyirci kadar zeki olmalısınız. Seyirci her 'komik' şeyi yemez"

BADE GÜRLEYEN

Plato Film-Sinan Çetin imzasıyla gerçekleşen ve tamamen Tolga Çevik'e ait bir proje "Komedi Dükkanı". TV8'de yayımlanan programda sahneyi Salih Kalyon'la paylaşan Çevik, "Programımızda 74 yaşındaki bir amca ile 11 yaşındaki bir çocuk aynı anda gülüyor. Arada 63 yıl var ve aynı şakaya gülebiliyorlar" diyor.
Tolga Çevik'in hayatı bu sıralar bir çekimden diğerine koşuşturmakla geçiyor. İşini, özellikle de tiyatroyu çok seviyor. Ancak onun için eşi Özge, oğlu Tan (2,5) ve kızı Tuna'dan (1,5) oluşan "çekirdek ailesi" her şeyden daha önemli. "Arkadaşlarım tatilde nereye gideceklerini düşünürken ben acaba lise bittikten sonra evlenip baba mı olsam diye düşünürdüm" diyen Çevik, ailesi için tiyatrodan bile vazgeçebileceğini vurguluyor.

Bir açıklamanızda "Ailem için oyunculuktan vazgeçer, limon satarım" demiştiniz. Pek çok tiyatrocunun aksine "Ölümüne tiyatro" demeyen bir oyuncusunuz...
Evet. Hiçbir şey ailemin önüne geçemez, dolayısıyla illa tiyatroculuk yapmak zorunda değilim. Çok sıkışırsam başka bir iş de yaparım. "Tiyatrodan asla vazgeçmem" değil, "Ailemden asla vazgeçmem" derim hep. Evinde huzurunuz yerindeyse zaten işinizi yapabiliyorsunuz.

Sinema ve televizyonun yanında tiyatronun bambaşka bir yeri olmalı sizde de.
Tiyatronun önemini tartışmaya gerek yok. 2,5 senedir tiyatro yapmıyorum ama çok seviyorum. "Komedi Dükkanı"nı yapma nedenim de bu aslında. Hem televizyona iş yapıyoruz hem de karşımızda seyirci var. Sadece televizyon için bir iş yapmamamızın nedeni karşımızda seyirci görmek istememiz.

"Salih abiyi ben istedim"
Senaryosuz gerçekleşen bir program "Komedi Dükkanı". İnsan zorlanmaz mı? Aklınıza espri gelmediği olmuyor mu hiç?
Oluyor tabii. İki saatlik bir program bu. İki saat hiç durmadan güldürürseniz, mucize yaratmış olursunuz. O zaman da zaten komedyen değil "peygamber" olursunuz. Mutlaka tökezlediğiniz, nefes aldığınız, daha da önemlisi seyirciye nefes aldırdığınız anlar oluyor. Seyircinin de durması, kendine gelmesi, tekrar enerji toplayıp size katılması lazım. Seyirci sizden önce yorgun düşerse o da bir dezavantaj. "Komedi Dükkanı" hayatımın en önemli projesi. Yüzde 100 benim olduğu için ayrı bir önem taşıyor.

Nereden aklınıza geldi böyle bir proje?
Plato Film'den bana "Televizyon için bir şey yapmak ister misin?" diye bir teklif geldi. Sinan Çetin "Stand up Kulübü" yap dedi. Ama bu bana çok ters. Stand up çok farklı bir şey. "Komedi Dükkanı" fikri geldi bir anda aklıma. Bir deneme çekimi yaptık ve bu format aldı başını gitti.

Salih Kalyon'la bu işi yürütmek sizin fikriniz miydi?
Evet. Salih abiyi ben istedim. Kafamda başarısız, hayatta tutunamayan, iki ayrı kuşaktan, iki ayrı zavallı karakter vardı ve şahane bir oyuncu olması gerekiyordu. Bu nedenle Salih abi aklıma ilk ve tek gelendi. "Öyle bir şey yapayım ki o da benimle gurur duysun" hissi oluyor. Ben onun öğrencisi sayılırım. Onu mahcup etmeyecek, onun da yüzüne tebessüm getirecek bir şey yapmaya çalışıyorum.

"Zavallı karakter" rolü üzerinize yapışır mı sizce?
Bu projede roller üzerimize yapışacağına insanlar aktörlüğümüzle ilgili daha güzel duygular beslemeye başladılar. Buna çok şaşırdım. Rolleri üzerimize yapıştırmadılar. İnanılır gibi değil. Hiç Türk psikolojisine uymayan bir şey.

Yönetmen size "Arkadaşım", Salih Kalyon'a da
"Beyefendi" diyor. Oyunculuğa ilk başladığınız yıllarda da bu muameleyi görüyor muydunuz?
Ben çok şanslı bir oyuncuydum her zaman. Hiçbir zaman böyle bir muamele görmedim. Ama bu, kimse görmüyor demek değil. Bizim piyasa yeni başlayan bir oyuncu için çok zor ve yorucu olabiliyor.

"Hiç reklam yapmadık"
"Avrupa Yakası"ndaki Sacit'e "Aynı Mükremin" diyenler var. Bazı insanların tarzınızı, oyunculuğunuzu Yılmaz Erdoğan'a benzetmeleri sizi sıkıyor mu?
Hayır. Herkes yorum yapabilir. "Komedi Dükkanı"ndaki tarzımı da Engin Günaydın'a benzetenler oldu. Ama program yayımlandığında beni tebrik etmek için ilk arayan Engin Günaydın oldu. Şimdi ben bu yorumu yapana mı inanayım, Engin'e mi? Yorum yapanlara saygı duyuyorum, katılırım katılmam, o da benim yorumum. Ben altı ay sonra Salih abiye de benzeyebilirim. Çünkü beraber çalıştığınız zaman birbirinize benziyorsunuz.

Aslında "ağlamayı seven" bir toplumda komedi programlarının tutması sizce zor değil mi?
Doğru. Ağlamak bizim kanımızda var. Trajik bir şey yapmanız için trajik bir metni oynamanız yeter. Ama komedi yapmanız için çok sağlam ve seyirci kadar zeki olmalısınız. Seyirci her "komik" şeyi yemez. Dolayısıyla komedyen olmak biraz daha zor. Ağlayanı gördüğünüzde otomatikman bir ağlama duygusu belirir insanda. Ama gülen bir insan size çok saçma gelebilir. Ona gülmeniz için, komedyenin çok akıllı olması gerekir. Ya da yapılan işin çok akıllıca olması gerekir. Biz programımızla ilgili henüz hiç reklam yapmadık. Tamamen "kulak gazetesiyle" yayıldı varlığı. Olay budur işte. İstediğiniz kadar reklam yapın, işiniz kötüyse kulak gazetesi gerçeği söyler. Seyirciyi aptal yerine koymamak lazım. Seyirci zekidir, kumanda onun elindedir.

"Komedi Dükkanı" ne kadar sürecek?
En fazla bir yıl içinde bitirmeyi planlıyorum. Seyirciyi sıkmamak lazım.

Komedi ne durumda Türkiye'de? Örnek aldığınız komedyenler var mı?
Çok kişi var. Ben her gün Gazanfer Özcan'ın karşısında oturuyorum mesela. Örnek aldığım kişilerden biridir.

Yurtdışı projeleriniz var mı?
Olamıyor çünkü çocuklar çok küçük. Onları bırakıp uzaklara gidemiyorum. Bu nedenle tiyatro yapamıyorum bu sıralar çünkü turnelere gitmem gerekir. Ama tiyatroya iki yıl sonra süratle döneceğim.

Bugüne kadar canlandırdığınız roller içinde hoşunuza en çok giden hangisiydi?
Küheylan. 1997'de oynadığım oyundu bu. Böyle bir oyun bir daha da gelmez.

Günün birinde canlandırmak istediğiniz bambaşka bir karakter var mı?
Var. Bununla ilgili bir şey yazıyorum zaten. Bambaşka bir tarz, bambaşka bir rol olacak. İnsanlar ilgiyle seyredecek ama bizim piyasada olanların sinirleri de bozulacak. Amaç zaten onların biraz sinirini bozmak. Televizyonda, sinemada oynanan şeyleri artık değiştirmek lazım. Tekrar "Küheylan dönemi"ne döneceğiz inşallah. Yakın zamanda gerçekleştirmeyi planlıyorum bu projeyi.

"ABD'de Faye Dunaway'in referansıyla okudum"

Konservatuvarı kazanamadınız ve tiyatro eğitimi için Amerika'ya gittiniz. Orada kalmayı hiç düşündünüz mü?
Asla. Amerika'da ya da herhangi bir yerde kalamazsınız. Konservatuvarı kazanamadım ve Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları'nda tiyatro atölyesine girdim. Orada hocalarım arasında Tolga Aşkıner ve Göksel Kortay vardı. Faye Dunaway, Göksel ablanın Boston'da sınıf arkadaşıydı. Onun ricası üzerine Dunaway bana referans verdi. Böylece yetenek sınavına girmeden, sadece İngilizce sınavıyla Central Missouri State University'ye girdim. Eğitimim bittikten sonra ülkeme geri dönmek istedim. Oralar soğuk yerler. 35 sene Amerika'da yaşayanlar bence yanlışlıkla Türkiye'de doğmuş insanlar. Onlar Amerikalıymış, yanlışlıkla buraya düşmüşler. Burada doğan bir insanın başka bir yerde yaşayabileceğine inanmıyorum.

Bu ülkeye sizi bağlayan ne peki?
İnsanların sıcaklığı. Bazen arkadaşların hafif gergince yaptığı şakaları mesela Amerika'da yapsanız size dava açarlar. Biz şakalaşıyoruz, iki dakika sonra kahve içip akşam maça gidiyoruz. Burası böyle bir yer. Son senemde annem beni Amerika'ya ziyarete geldiğinde dolma yapması için ondan yaprak istemiştim. Alıştığınız şeylerden vazgeçemiyorsunuz. Buranın trafiğini bile özlüyordum.
Oralarda mutlu olduğunu söyleyen yalan söylüyor.

"Bulaşık yıkamak terapi gibi geliyor"

Hobileriniz arasında fotoğraf çekmek, maket gemi yapmak ve bulaşık yıkamak varmış...
Evet, çocuklar olmadan maket gemi çok yapardım. Ama koleksiyon falan kalmadı oğlan kıra kıra. Fotoğraf çekmeye hâlâ devam ediyorum, bundan vazgeçemem.

Bir sergi açmayı düşünüyor musunuz?
Ne haddime! Ama bir katalog yapıp eşime dostuma vermek istiyorum. Her şeyi çekiyorum. Özellikle de çocuklarımı çekmeyi seviyorum. Bir de "Böyle bir anı nasıl yakaladın?" dedikleri fotoğrafları çok seviyorum.

Bulaşık yıkamak nereden çıktı peki?
Çok seviyorum. Makineye bulaşık koymadığım için sürekli fırça yerim. Suyla oynamayı seviyorum. Terapi gibi geliyor, çok düşünüyorum bulaşık yıkarken. Amerika'da okurken, tek başına olmaktan gelen bir alışkanlık aslında. Bir de "En iyi ben yıkıyorum" gibi saçma bir havaya bürünüyor insan.

Motosiklet merakınız hâlâ var mı?
Sattım motosikletimi. Çünkü gerçekten tehlikeli bir iş. Sorumluluklarım çok arttı. Eşim de çok tedirgin olmaya başladı. Onu daha fazla rahatsız etmek istemediğim için 16 yıllık bu sevdayı bıraktım. Çocuklara iyi örnek olmak istiyorum. İleride tehlikeli işler yapmak istediklerinde "yapma" diyecek yüzüm olmalı. Çocuklar insanı çok değiştiriyor.

Şikayetçi değilsiniz ama...
Kesinlikle. Ben 17 yaşından beri çocuk sahibi olmak istiyorum. Düzeni ve aileyi çok seviyorum. Ailesi olan insanlar daha az zarar görüyor. Yalnızlık sevdası pek çok arkadaşımı mutsuz etti. Bir yere dayanmak istiyorsunuz çünkü.

Eşinizi çok sevdiğiniz belli. Onu görür görmez "İşte bu!" dediniz mi?
Evet. Gerçekten öyle oldu. Bizi bir arada tutan bu sevgidir. Onunla tanıştığım gece, "Biz evleniriz seninle bu gidişle" dedim. Bir arkadaşımızın restoranında tanışmıştık.

Kaynak : Milliyet Gazetesi

!! Elyf !!
04-02-08, 01:18
Asıl ruhlarımız engelli!
Tolga Çevik, engellileri içlerine kabul etmeyen büyük bir kitle olduğunu belirterek, "Bu memleketin yüzde 80’i beyni ve ruhu engelli arkadaşlarla dolu" dedi.

SKYTÜRK’te ekrana gelen Maksimum Sokaktayız programının konuğu son dönemde hem Avrupa Yakası dizisindeki rolü, hem de Komedi Dükkanı programındaki performansı ile dikkat çeken Tolga Çevik idi.

Tolga Çevik, Türkiye’de 9 milyona yakın engelli olduğunu program sunucusundan öğrendikten sonra asıl engellilerin bu insanları aralarına almayan kişiler olduğunu söyledi.

Çevik, şöyle konuştu: "Siz, ben bir şekilde engel sahibi bir insansak ve engelsizlerin arasına dahil edilmiyorsak bizi almayan arkadaş daha engelli değil mi? Bence o arkadaş için daha büyük bir çalışma yapmamız lazım. Çünkü o zihinsel engelli bir arkadaş. Zihnini kendince engelleyen bir arkadaş olduğu için biz ona yardım etmeliyiz. Çünkü o zaten kendini engelliyor, kendine yardımı düşünecek bir durumda değil."

Tolga Çevik’in programdaki bir diğer dikkat çekici sözü ise ülkenin yüzde 80’inin beynine ve ruhuna engel koyduğuydu. Çevik, bu konuda düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

"Bu memleketin maalesef yüzde 80’i, hani böyle binaların, kuruluşların içerisinde bu tarz beyni ve ruhu engelli arkadaşlarla dolu."

KAYNAK: TELEVİZYONGAZETESİ

deniz_15
04-02-08, 14:12
dünkü milliyet röportajının fotoroğrafı

Tolga ve kızı Tuna

http://img337.imageshack.us/img337/3808/axpaz032kv7vh8.th.jpg (http://img337.imageshack.us/my.php?image=axpaz032kv7vh8.jpg)

sarıseren
05-02-08, 01:03
Komedyen olmak tiyatro kökeni ve adap gerektirir

Komedyen olmak tiyatro kökeni ve adap gerektirir "Komedi Dükkanı"nda Salih Kalyon ile beraber doğaçlama performans sunan Tolga Çevik, Elle dergisine konuştu.

Formatını kendi yarattığı "Komedi Dükkanı"nda Salih Kalyon ile beraber doğaçlama performans sunan Tolga Çevik, Elle dergisine konuştu.Kendilerini canlı olarak izlemek isteyenlerin sıraya girdiğini söyleyen Çevik, "13 bin kişi bizi izlemek için sırada bekliyor. Dubai’den gelenler, yurtdışından gelişini programa denk getirmeye çalışanlar da var" dedi.

"Avrupa Yakası"nın Sacit’i Tolga Çevik, bir süredir de TV8’de yayınlanan "Komedi Dükkanı" ile gündemde... Formatını kendi yarattığı bu programda Salih Kalyon ile birinci sınıf doğaçlama bir performans sunan oyuncu, Elle dergisine verdiği röportajda "Şu an 13 bin kişi bizi izlemek için sırada bekliyor" dedi.

n "Avrupa Yakası" ve "Komedi Dükkanı". İkisi bir arada nasıl yürüyor?

- "Komedi Dükkanı" benim bulduğum bir format olduğu için benim üzerime kurulu. Diğeri takım oyunu. Bir hamur olmak ve üsluba uymak zorundasınız. "Avrupa Yakası"nda antreman yapıyorum, "Komedi Dükkanı"nda kendi maçıma çıkıyorum.

n "Komedi Dükkanı"nda kendinizle çok fena dalga geçiyorsunuz. Bu yeni nesil Türk komiklerinin pek girmediği bir alan...

- Sahnede olmak için zeki bir insan olmalısınız. Zeki adam sahnede ne yapacağını bilir. Bulduğumuz formatta iki tane zeki adamı bir araya getirip sahnede gerizekalıyı oynatıyoruz. Seyirci seyrederken bizim gerizekalı olduğumuzu sanmasın diye de bir üçüncü kişi olarak yönetmenin dış sesine yer veriyoruz. İlk 12 bölümde seyirci, "Bu herifler ne kadar salak" diye düşünürken şimdi bizim arkamıza geçti.

n Sizi tiyatro sahnesinde izleyen küçük grupla sıcak bir ilişkiniz var. İkinci grupsa bu programı evlerinde beyazcamdan izleyenler. Dengeyi nasıl kuruyorsunuz?

- Sahnede dibimize gelen seyirciyle evdeki seyirci arasında bir bağ kuruyoruz. Oyuna gelen seyirciyi öyle bir çıldırtıyoruz ki, televizyon başındaki "Biz de gidelim şunları izlemeye" diyor. Bütün derdimiz o zaten, çünkü ben de seyirci görmek istiyorum. Tiyatro kökenli olduğum için sadece kameraya bakmak bana o kadar zevk vermiyor. Formatı denemek için piyasadaki arkadaşları seyirci olarak getirdik ve 64 kişilik bir salonda çektik ilk kez. Seyirciler ikinci programdan itibaren bilet almak istedi ve şu an 13 bin kişi sırada bekliyor. Dubai’den gelenler, yurtdışından gelişini programa denk getirmeye çalışanlar... Yakında dünya turnesine de çıkacağız. İnsanlar programı yabancı arkadaşlarına da seyrettiriyorlar ve anlamadıkları halde çok güldüklerini söyleyen yabancı lisanda mail’ler geliyor. Charlie Chaplin durumu yani.

n Siz ne kadar eğleniyorsunuz program esnasında?

- Çoook. Benim hayatım bu. 12 yıldır bu işteyim ve en çok inandığım şeyi yapıyorum. Türk sinemasında Ses Dergisi yarışmasında star olan birinden komedyen çıktı mı? Hayır. Komedyen olmak tiyatro kökeni ve adap gerektirir. Sadece kameraya bakarak oynayan insanlar burunları havada gezer, çünkü hiçbir zaman seyircinin gözüne bakmamışlardır. Oysa tiyatro adabınız varsa, seyircinin sizi sevişini, sevmeyişini yaşadıysanız, bu işin matematiğini çözersiniz.

n Oyunculuk skalanız epey geniş. Trajedi ve dram oynarken neden komediyi seçtiniz?

- Programdan salondaki seyirciyi çıkarın, herkes halimize ağlar. Durumun komediyle hiç ilgisi yok, gerçekten çok acıklı iki insan var. Bir tanesi 65, diğeri 35 yaşında hiçbir şey olamamış iki zavallı. İnatla da bir şeyler yapmaya çalışan, "loser" iki insan... Ayrıca hayatımda çocuklarımın olduğu ve rahatlamak istediğim bir dönem. Benden komik şeyler görsünler ve içleri açılsın. Sonra ne yaptığımı anladıkları zaman belki tekrar drama dönerim.

n Amerika’da tiyatro eğitimi almak sizi nasıl etkiledi?

- Burada konservatuvarı kazanamadım. Bizdeki sistem çok saçma, zaten iyi oynayabilecek adam niye gitsin ki okula? Amerika’daysa sizdeki hamuru görürler ve öğrenmeyi öğrenirsin. Türkiye’de oyuncular hocasından ayrılınca topal olur. Sahnede ya ağlar gibi yaparsın ya da gerçekten ağlarsın. Ben ağlamayı seçiyorum. Gibi yaparsanız, seyirci de sizi seviyormuş gibi yapar.

n Komedyenler politik espriler yapardı. Bunun modası geçti mi artık?

- Ben 1974 doğumluyum ve apolitik bir insanım. Tek politik görüşüm: "Herşey daha güzel ve insanca olmalı!"

n Peki "Komedi Dükkanı" size çok para kazandırdı mı?

- Salak değilim tabii, para kazanmıyorsam niye yapayım? Yine de trilyonlar kazanacak hale gelmek için programın miyadının dolmasını beklemeyeceğim. Bir şey üretip üzerine yatarsanız bir gerizekalı gibi yaşarsınız. Bu tembelliktir.

Başarının sırrı ailede yatar

n Genç yaşta iki çocuk sahibi olmuş mazbut bir aile babası olarak, şöhretli Türk erkeği tipolojisine uymuyorsunuz.

- Şöhret çok şaka bir şeydir. Başarının sırrı ailede yatar. Aile olayını kuramamışsanız geçmiş olsun. Bizde öyle şeyler de aradılar; Beyoğlu’nda Engin Günaydın’ın evinden çıkıyorum, "Yengenin haberi var mı?" diye soruyorlar. Eşim ünlü bir aileden geliyor, ama umrunda bile değil, çünkü o taraklarda bezi yok. Onun işi benimle. Yaşıtları Bağdat Caddesi’nde gezerken o 25 yaşında iki çocukla uğraşıyor. Oğlumuz (Tan) 2,5, kızımız (Tuna) 1,5 yaşında. Yanlış bir birliktelik hayatımı altüst edebilirdi ama benimki çok doğru bir birliktelik. Şu anki durumum onun müsamahası ve özverisinin bir sonucu çünkü biz bir takımız. Benim örneğim 50 senedir evli olan Gazanfer Özcan. Bizim aile yapılarımız da bunu gerektiriyor. Sanatçılık senin işin, sanatçı yaşam tarzı filan, bıraksınlar bu işleri. Biz bayramın birinci günü onun ailesinde, ikinci günü bizim taraftayız. Bunu seviyoruz...

Hürriyet/Kelebek

_mel_
07-02-08, 22:53
komedi dükkanıyla harikalar yaratıyor.onu izlerken gülmekten çenem ağrıyor. :img-hyste

askım_gkhan_alp
08-02-08, 21:22
ayhh cnm benim yha:) insan bu kadar mı şeker,sempatik olurr yha oyy kıyamam

cuma günleri benim için çookk önemli çünkü komedi dükkanı var orda onu seyretmekten büyük bi keyif alıyorumm:)..
elinde tolga resimleri olan var mı bugünkü komedi dükkanından:)
nese bidakine ben çekerim artık resim..eklerim buraya:)

askım_gkhan_alp
08-02-08, 21:45
ressimlehttp://img507.imageshack.us/img507/5610/bbso05bkk7.jpg (http://imageshack.us)
http://img507.imageshack.us/img507/5610/bbso05bkk7.8829937f16.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=507&i=bbso05bkk7.jpg)r;)...
http://img172.imageshack.us/img172/2074/kd07bve1.jpg (http://imageshack.us)
http://img507.imageshack.us/img507/6760/v03byl6.jpg (http://imageshack.us)
http://img507.imageshack.us/img507/6760/v03byl6.8fbd559db5.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=507&i=v03byl6.jpg)
http://img507.imageshack.us/img507/6681/bbso03bzn7.jpg (http://imageshack.us)
http://img507.imageshack.us/img507/6681/bbso03bzn7.4f24153aaf.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=507&i=bbso03bzn7.jpg)

http://img507.imageshack.us/img507/6498/bbso01boi2.jpg (http://imageshack.us)
http://img507.imageshack.us/img507/6498/bbso01boi2.bccfa08314.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=507&i=bbso01boi2.jpg)

angel eyes
10-02-08, 10:19
Asıl ruhlarımız engelli!

Tolga Çevik, engellileri içlerine kabul etmeyen büyük bir kitle olduğunu belirterek, "Bu memleketin yüzde 80’i beyni ve ruhu engelli arkadaşlarla dolu" dedi.

SKYTÜRK’te ekrana gelen Maksimum Sokaktayız programının konuğu son dönemde hem Avrupa Yakası dizisindeki rolü, hem de Komedi Dükkanı programındaki performansı ile dikkat çeken Tolga Çevik idi.

Tolga Çevik, Türkiye’de 9 milyona yakın engelli olduğunu program sunucusundan öğrendikten sonra asıl engellilerin bu insanları aralarına almayan kişiler olduğunu söyledi.

Çevik, şöyle konuştu: "Siz, ben bir şekilde engel sahibi bir insansak ve engelsizlerin arasına dahil edilmiyorsak bizi almayan arkadaş daha engelli değil mi? Bence o arkadaş için daha büyük bir çalışma yapmamız lazım. Çünkü o zihinsel engelli bir arkadaş. Zihnini kendince engelleyen bir arkadaş olduğu için biz ona yardım etmeliyiz. Çünkü o zaten kendini engelliyor, kendine yardımı düşünecek bir durumda değil."

Tolga Çevik’in programdaki bir diğer dikkat çekici sözü ise ülkenin yüzde 80’inin beynine ve ruhuna engel koyduğuydu. Çevik, bu konuda düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

"Bu memleketin maalesef yüzde 80’i, hani böyle binaların, kuruluşların içerisinde bu tarz beyni ve ruhu engelli arkadaşlarla dolu."

KAYNAK: TELEVİZYONGAZETESİ

htrla sevgili
02-03-08, 09:58
kızıyla resmi çok gzl saol
genellikle avrupa yakasında oynayanların diziden ayrıldığında o kadar komik olmadığını görüyoruz bn tolga için de aynısını düşünüodm taa ki komedi dükkanına kadar...

NiliWerda
16-03-08, 11:13
http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Content&file=viewarticle&id=3645

:icon_sorr

!! Elyf !!
18-03-08, 05:15
Gülse Birsel ne yer ne içer?

Tolga Çevik ve Salih Kalyon'un 'Komedi Dükkanı' yapmaktan vazgeçip 'Polemik Dükkanı' yapmaya karar vermesi ile aklıma geldi. Son beş yıldır 'Avrupa Yakası'nı yazan, başrollerin birinde oynayan, olaylı Ata Demirer-Peker Açıkalın ayrılıkları sonrası gemisini yüzdürmeyi başarmış, tıkır tıkır işini yapmaya devam eden Gülse Birsel ne yer ne içer bilmiyoruz. Gece hayatına pek takılmaz, paparazzi ile işi olmaz, yaptığı iş ile asla hava atmaz. Sadece işinin en iyisi olmasına adamıştır kendini. Üstelik Gülse asosyal da değildir. Dizi öncesi hayatını bilirim, Beyoğlu onun mekanıydı. Aynı örnek Binnur Kaya için de verilebilir. O da çok komiktir, başarılıdır ama hayatını kendi kendine yaşar. Başarıları onu şımartmaz.

ÇAY İÇELİM DEMİYOR
Bir de uzun zamandır çok çalışan, çok emek veren Tolga Çevik'e bakalım. Salih Kalyon'un söylediklerine göre artık "Salih Abi gel bir çay içelim" bile demez olmuş. Bunun yalan olduğunu zannetmiyorum. Çünkü insan 'çay içelim' kelimesine yüklenen vurguyu bile duyabiliyor. Kalbi kırılmış Salih Kalyon'un. "Birlikte yarattık, adını konsept sahibi olarak yazdı" demiş Cengiz Semercioğlu'na.

HAKKI YOK MU?
Sinan Çetin ise, "Anlaşma yapmaya avukatını gönderdi, son dakikada pazarlık yapmaya kalktı" diyor. Sinan Çetin, yatırımını korumaya çalışıyor. Bir insanın anlaşma yapmaya avukatını göndermesine içerlemesi de ilginç. İnsan oyuncu da olsa yasal hakları vardır herhalde. Pazarlık yapmaya da, hak ettiğini düşündüğü parayı istemeye de hakkı vardır. Zaten Çetin de, Tolga Çevik de Salih Kalyon'u yalanlayacak bir açıklama yapmadılar. Böylece de son dönem televizyonların yüz akı bir program, 'transfer olup paramıza para katalım' düşüncesiyle polemik kurbanı oldu ve ekip dağıldı. İşte bu yüzden şımarmamak çok önemli. Galiba komedi dalında üretim yapan Gülse'nin erkeklerden farkı biraz da bu...

Kaynak : Sabah Gazetesi

!! Elyf !!
10-04-08, 23:48
Tolga Çevik: İlk ödülümü 1991 yılında Liselerarası Tiyatro Festivali’nde almıştım. Profesyonel anlamda beni çok motive etmişti.

Hayatımın projesi bir gecede aklıma geldi

Bugünlerde 'Komedi Dükkanı'yla Türkiye'yi güldüren Tolga Çevik: İki ay süren bir proje bulma çabasından sonra bir gece ansızın Allah bana acıyıp, 'hayatımın projesi'ni kulağıma üfledi!..

Atv'nin kahkaha bombası 'Avrupa Yakası'nın 'Sacit'i Tolga Çevik, Salih Kalyon'la yola çıktığı 'Komedi Dükkanı' yolcululuğuna artık yalnız devam ediyor... Hayatını 15 yaşından beri planladığını söyleyen Çevik, hakkında bilinmeyenleri Marie Claire dergisine anlattı. 'Komedi Dükkanı'nı 'bir anda aklıma düşen en büyük mesleki projem' olarak tanımlayan Tolga Çevik, "Oyuncu; yaşı, beğenisi, siyasi görüşü yani kısacası rengi çok da belli olmayan kişi olmalıdır. En azından ben buna inanıyorum" dedi ve ekledi: "Sadece yaptığım filmler ve dizilerden ibaret değilim ama izleyenin bunlardan ibaret olduğumu düşünmesini istiyorum!"

ŞÖHRET GARİP BİR KAVRAM

* Bu noktaya gelene kadar; kendinizi ve oyunculuğunuzu geliştirmek adına neler yaptınız?
İddialı olur mu bilemem ama çok iyi bir gözlemci olduğumu söyleyebilirim. Mesleğimin ve hayatımın en hassas noktası; gözlem. Kendimi geliştirmek adına; beğenmediğim aktörleri izlemeye daha çok zaman ayırıyorum.

* 'Vizontele' ve 'Organize İşler' gibi başarılı sinema filmlerine imza atmanıza rağmen, şöhreti 'Avrupa Yakası' ile yakaladığınız konuşuluyor...
Bilemiyorum... Şöhret garip bir kavram! Adolf Hitler de şöhretli bir adamdı; hala da öyle! Benim arzum sevilen bir şöhret olmak ama kastettiğiniz, sokakta herkesin adınızı bilip selam vermesiyse; evet çok ünlüyüm. Her selam verenin sevecen duygular beslediğini hissettiğimde daha da mutlu bir ünlü oluyorum.

* Bu kadar tanınıyor olmak size neler hissettiriyor?
Muhteşem bir duygu. İnsanoğlunun en büyük duygusal problemi, bu koca dünyada nerede durduğunu tespit etmektir. Herkesin sizi tanıması, selam verip tebessüm etmesi egonuz için iyi bir ziyafettir. Bu inkar edilemez bir gerçek ve ben bundan dolayı çok mutluyum.

TANRI KULAĞIMA ÜFLEDİ GALİBA

* 'Hayatımın projesi' dediğiniz 'Komedi Dükkanı'na nasıl başladınız?
Bir gecede! Bir iki ay süren bir proje bulma çabasından sonra, bir gece ansızın Allah bana acıyıp kulağıma üfledi sanırım. Çünkü gerçekten her şey bir anda ve art arda geldi aklıma.

* Çok genç yaşta alınan ödüller, başarılı sinema filmleri ve çok izlenen bir televizyon dizisine imza attınız. Derken 'Komedi Dükkanı' geldi. Tüm bunlarla yan yana giden bir de evlilik ve iki çocuk var. Bu kadar kısa bir zamana nasıl sığdı bunlar?
Kısa dediğiniz aslında 11 yıllık bir süreç. Yani başarılı bir şeyler üretmek için yeterli bir süre, sabır ve tecrübe için de yeterli bir zaman dilimi. Hayat çok garip bir yarış. Başlangıç tarihi var, o kadar. Sonrasında ne yapacağınız, nasıl yapmanız gerektiği ile ilgili bir done yok. Dolayısıyla elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Ben aklında güzel şeyler olan bir insanım ve bunları paylaşacak en doğru insanla; eşimle, kısa sürede tanıştığım için çok şanslıyım. Beni tamamlayan ve huzur veren bir eş ile de bizden daha güzel olan çocuklar dünyaya getirmek için daha fazla beklemek istemedik.

ASLA YOLUMDAN ŞAŞMADIM

* Başarıya ulaşmanızda neler rol oynadı? Sizi destekleyenler oldu mu?
Birincisi kendime olan güvenim, ikincisi ise eşim Özge. Her ne olursa olsun hep yanımda, hep realist ve güçlüydü. Ben de asla ve asla inandığım yoldan şaşmadım.

* Profesyonel olarak ilk sahneye çıktığınızda neler hissetmiştiniz?
Çoğu tiyatrocu gibi bir çocuk oyunuyla başladım. Daha doğrusu çocuk oyunuyla para kazandım ilk olarak. Çok garip bir duyguydu. O oyunda bir robotu canlandırıyordum ve her temsilde için için haykırıyordum; 'Ben sadece bir robot değilim' diye!

* İlk ödüllü projeniz hangisiydi?
İlk ödülüm amatör bir ödüldü aslında... 1001 yılında Liselerarası Tiyatro Festivali'nde almıştım. Profesyonel anlamda beni çok motive etmişti. Amerika'daki ilk ödülüm 1995, Türkiye'deki ilk önemli ödülüm ise 'Küheylan' adlı oyunla 1997 yılındaydı...

* Oyunculuğunuzun yanı sıra fotoğraf çekmeyi de seviyorsunuz. Neleri, kimleri fotoğraflıyorsunuz?
Sokakta olup biteni belgelemeyi çok seviyorum. 'Bu anı nasıl yakaladın?' diye sorduracak fotoğraflara bayılıyorum. Çocuklarımın her anını yakalamaya özen gösteriyorum.

* Hangi anlarda dinlendiğinizi hissediyorsunuz?
Oğlumu ve kızımı uyuturken... Ama hem dinlenip hem de düşünebildiğim an, bulaşık yıkadığım an! Bulaşık yıkamak beni anlatamayacağım kadar sakinleştiriyor. Beni tek yoran ise trafik.

* Sabahları ters mi uyanırsınız?
Ben erkenciyimdir ve uyandığım anda hemen hayata adapte olurum. Eğer çekim yoksa diğerleri uyanmadan ev işlerine girişirim.

* Altan Erkekli, Yılmaz Erdoğan gibi tiyatronun önemli isimleriyle çalıştınız, şimdi de Gülse Birsel ile çalışıyorsunuz. Bir benzetme yaparsak; hangi şeritte ne tür bir otomobil kullanıyorsunuz?
Ben kaldırımda yürüyorum... Bütün kazalar yollarda olur!

Öleceğimizi hiç düşünmemiştim

* Asla vazgeçemeyeceğiniz alışkanlıklarınız ya da zevkleriniz nelerdir?
İnsanların tavırlarını gözlemlemek asla vazgeçemeyeceğim bir alışkanlığım. Bu neredeyse bir saplantı halinde benim için. İşim için de son derece gerekli. Hava güzelse; çekimim de yoksa, eşim ve çocuklarımla yürüyüş yapmak da en büyük zevk benim için.

* Bugüne dek sizi en çok ne şaşırttı?
Yaklaşık 15 yaşımdan beri hayatımı planlıyorum ve çok da şaşmadım planlarımda, o nedenle olan biten beni çok fazla şaşırtmaz. Ancak bir şey var ki, sekiz-dokuz yaşındaydım duyduğumda, ona çok şaşırmıştım. Babam; 'Hepimiz bir gün öleceğiz' demişti. Ben o ana kadar bunu aklıma getirmemiştim. Öleceklerini ve öleceğimi hiç düşünmemiştim!

Artık düzenli ve planlı biri oldum

Özel hayatınızda, sahnedeki Tolga Çevik'ten farklı mısınız?
'Evde de bu kadar komik misiniz?' diye soruyorsanız, onu aslında eşime sormanız gerekir. Çünkü o benden daha da komiktir. Ben evimde çok huzurluyum, evdeki o huzur zaten sahnedeki başarımın ana sebebi.

* Günün hangi saatini daha çok seversiniz?
Geceden sabaha uzanan dilim, favorim. 'Herkes uyuyor ama ben hala ayaktayım' duygusu beni çok enerjik kılıyor. Düşünmek için de en sağlıklı zaman.

* Eş ve iki çocuk babası olmak hayatınıza neler getirdi?
Düzen ve saygı. Artık düzenli ve planlı bir adamım. Hem kendime saygım perçinlendi, hem de çevremin bana ve aileme saygısı arttı. Hayatta verdiğim en doğru karar eşimle evlenmemdir.

!! Elyf !!
14-04-08, 00:07
Çocuk Şenliği'nin yeni sunucusu 'Sacit'
Hem 'Avrupa Yakası'ndaki 'Sacit' rolüyle, hem de 'Komedi Dükkanı' programındaki performansıyla, son günlerin en çok konuşulan komedyeni olan Tolga Çevik, TRT'nin düzenlediği '23 Nisan Çocuk Şenliği'ni de sunacak.

EN SEVİLEN KOMEDYEN
Yıllarca Halit Kıvanç'ın görev aldığı etkinliğin yeni sunucusu Tolga Çevik, bu göreve TRT'nin çocuklar arasında yaptığı ankette 'En Sevilen Komedyen' seçildiği için getirildi. Çevik'in 'Komedi Dükkanı'nda sergilediği 'şaşkın oyuncu' tiplemesi, bir banka kartı reklamına da konu oldu.
Bülent İPEK/MAGAZİN

nageii
14-04-08, 12:42
http://img353.imageshack.us/img353/2771/n8375910663635334740st3.jpg (http://imageshack.us)

http://img353.imageshack.us/img353/4313/n665118583378914827pe1.jpg (http://imageshack.us)

http://img233.imageshack.us/img233/617/24ed49bf872b3e4eb871a30tr3.jpg (http://imageshack.us)

:happy0064:happy0064:happy0064:happy0064:happy0064 :happy0064

yabancı_damat
24-04-08, 09:08
slm beni aranıza alırmısın acaba?
komedi dükkanı we awrupa yakasında bitiom ben bu adamaaaa

yabancı_damat
26-04-08, 08:47
dün akşam süperdi ya dayanamadım bi kaç çalışma yaptım...
http://img80.imageshack.us/img80/9002/balksz2fp3.jpg (http://imageshack.us)
http://img507.imageshack.us/img507/2892/balksz4dg2.jpg (http://imageshack.us)
http://img507.imageshack.us/img507/3594/balksz6lv3.jpg (http://imageshack.us)
http://img507.imageshack.us/img507/9862/balksz8vc0.jpg (http://imageshack.us)

yabancı_damat
28-04-08, 18:24
ben çektim şimdi....resimlerin üstüne tıklayınn...
http://www.resim-yukle.com/thumbs/18/7731981.jpg ('http://www.resim-yukle.com/viewer.php?id=img01/18/7731981.jpg') http://www.resim-yukle.com/thumbs/18/5922962.jpg ('http://www.resim-yukle.com/viewer.php?id=img01/18/5922962.jpg')
http://www.resim-yukle.com/thumbs/18/4431612.jpg ('http://www.resim-yukle.com/viewer.php?id=img01/18/4431612.jpg') http://www.resim-yukle.com/thumbs/18/9924954.jpg ('http://www.resim-yukle.com/viewer.php?id=img01/18/9924954.jpg')
http://www.resim-yukle.com/thumbs/18/1468035.jpg ('http://www.resim-yukle.com/viewer.php?id=img01/18/1468035.jpg') http://www.resim-yukle.com/thumbs/18/135356.jpg ('http://www.resim-yukle.com/viewer.php?id=img01/18/135356.jpg')

!! Elyf !!
29-04-08, 16:15
Şovmen yarışında ikinci oldu
'Komedi Dükkanı' rogramıyla ününe ün katan Tolga Çevik, 'Televizyon Gazetesi' adlı internet sitesinin başlattığı 'En İyi Şovmen' anketinde yüzde 14 oy alarak ikinci sıraya oturdu. Sıralamada oyların yüzde 73'ünü alan Beyaz, birinci oldu. Kadir Çöpdemir ise şimdilik sonuncu sırada.
Bülent İPEK

*MeLiS*
03-05-08, 11:06
Tiyatrocular, Tolga Çevik'in son zamanda yarattığı sempati halkasını "çat" diye kırıverdiğini savunadursun, reyting rakamları tam tersini söylüyor.
http://img146.imageshack.us/img146/8273/tolgaceviktrt1jv7.jpg
Hangi tiyatrocu ile konuşsam, Tolga Çevik'in Salih Kalyon'a ayıp ettiğini söylüyor. Çevik'in iki kişiyle yola çıkılan bir projede, Kalyon'dan dört katı fazla paraya sözleşme yapmak istediği, Salih Kalyon'un da buna içerleyerek ayrıldığından söz ediliyor. Tiyatrocular, Tolga Çevik'in son zamanda yarattığı sempati halkasını "çat" diye kırıverdiğini savunadursun, reyting rakamları tam tersini söylüyor. Zira Komedi Dükkanı elde ettiği reyting başarısı ile TRT'nin "yüz akı" haline geldi. . Çevik'in ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu bu sütunlarda çokça yazdım. Komedi Dükkanı'nın tv8'deki hali ise Tolga'nın bir türlü sıyrılamadığı o "Çakma Mükremin" hallerinden kurtulmasını sağlamış, Avrupa Yakası'ndaki metinlerinin artmasına bile neden olmuştu. Ama keşke pistte uçuşa geçerken, flapları daha yumuşak kaldırsa ve yardımcı pilotunu camdan atmasaydı... Tolga Çevik'in TRT 1'deki işi, tv8'dekinden daha zor. Çünkü her hafta "huyunu suyunu bilmediği" bir ünlü ile sahneyi paylaşmak zorunda kalıyor. Oysa tiyatroda "paslaşmak" çok önemlidir. Özellikle de doğaçlama tuluat oyunlarında. Eğer karşınızda iyi bir Pişekar'ınız yoksa, yaptığınız her şey boşlukta asılı kalır. Futbol deyimleriyle anlatacak olursam; karşınızdaki adamın nereye koşacağını önceden anlayamazsanız, attığınız her pas taça, auta çıkar. Salih Kalyon, Komedi Dükkanı'nda muhteşem "muz ortalar" yapıyordu. Şimdilerde Tolga Çevik programın ortasına kadar, yanındaki tanımadığı oyuncuların "nasıl oynadıklarını" anlamakla zamanını harcıyor.

Yüksel Aytuğ / Sabah

jackle
03-05-08, 21:03
ben de tolga çevik i çok seviyorum... hem avrupa yakasında hem komedi dükkanında bayılıyorum... hem çok komik hem çok sempatik... hele geçen hafta binnur kayayla yaptığı program müthişti...:img-hyste
beni de aranıza alırmısınız...:img-blush

captain jack
09-05-08, 10:43
tolga çevik çok iyi bir oyuncu çok seviyorum kendisini

bir kaç resim eklemek istedim (daha önce eklenmiştir ama olsun :img-wink:)

http://img301.imageshack.us/img301/9204/tolgacevikni1.jpg (http://imageshack.us)

http://img120.imageshack.us/img120/9522/366ff57dacfd524cb5f6825qb0.jpg (http://imageshack.us)

http://img120.imageshack.us/img120/9076/64378575cy3rv6.jpg (http://imageshack.us)

http://img107.imageshack.us/img107/7629/komedidukkani61zy6.jpg (http://imageshack.us)

gumus_songül
09-05-08, 11:41
bende çok beğeniyorum tolga çevik'i avrupa yakasında ve her projesinde çok mükemmelk.çok sempatik bi gülüşü var yaa harikaa:happy0064

yeliz123
09-05-08, 11:47
bunlar da bendenn

http://img142.imageshack.us/img142/7635/pict0229wj8.jpg (http://imageshack.us)

http://img216.imageshack.us/img216/5845/pict0230fy3.jpg (http://imageshack.us)

http://img142.imageshack.us/img142/8264/pict0228wy0.jpg (http://imageshack.us)

http://img219.imageshack.us/img219/6581/pict0232mm1.jpg (http://imageshack.us)

http://img142.imageshack.us/img142/3307/pict0233ff4.jpg (http://imageshack.us)

http://img219.imageshack.us/img219/1417/pict0234re9.jpg (http://imageshack.us)

http://img216.imageshack.us/img216/7673/pict0237ex8.jpg (http://imageshack.us)

http://img142.imageshack.us/img142/2618/pict0243un1.jpg (http://imageshack.us)
http://img216.imageshack.us/img216/9012/pict0239bk7.jpg (http://imageshack.us)

http://img216.imageshack.us/img216/5679/pict0238ws8.jpg (http://imageshack.us)

http://img219.imageshack.us/img219/5256/pict0243jb9.jpg (http://imageshack.us)

captain jack
09-05-08, 14:50
daha önce eklendimi bilmiyorum ama bu röportajı paylaşmak istedim

Çocuğumuzun dayısı Cem Yılmaz amcası Yılmaz Erdoğan

http://img410.imageshack.us/img410/145/4c7e8d11700ab249a9240eelt5.jpg (http://imageshack.us)

Oyuncu Tolga Çevik ve Cem Yılmaz'ın kız kardeşi olan eşi Özge Çevik, evlerinin kapısını ilk kez açtı.

Tolga Çevik, "Özge'nin Cem Yılmaz'ın kardeşi olduğunu öğrenince üzüldüm" derken eşi, ağabeyinin kendisini istemeye geldiklerinde 'Tiyatrocuya kız verilir mi?' dediğini söylüyor.

Sevgilimin Cem Yılmaz'ın kızkardeşi olduğunu öğrenince çok üzüldüm

"Organize İşler"in Süpermen'i Tolga Çevik: İlişkimiz başladığında Özge'nin Cem Yılmaz'ın kardeşi olduğunu bilmiyordum. Öğrenince yanlış anlaşılır diye korktum. "Niye Cem'in kardeşine yanaşıyorsun, Cem'e mi yanaşıyorsun" diyebilirlerdi.

Onların kız isteme hikayeleri çok komik! Çünkü kızın abisi Cem Yılmaz, talip de Tolga Çevik, yani şimdilerde "Organize İşler"in Süpermen Samet"i! Eh kız isteme töreninde ciddiyetin bir türlü sağlanamaması da normal bu durumda. Her iki taraf da espri seviyor ve kaldırıyor! Hayır bir film sahnesinden değil, gerçek bir kız isteme töreninden söz ediyorum. Allahtan tören kazasız belasız sonuçlanıyor ve Özge Yılmaz, Tolga Çevik'le evlenerek, oluyor Özge Çevik. Aradan kısa bir zaman geçiyor, Tolga Çevik "Organize İşler"de başrol oynuyor, daha da tanınıyor, bu arada aileye bir de küçük Tan Çevik katılıyor. Onlar bugüne kadar birlikte röportaj vermek istemediler. Ama yoğun ısrarlarımıza da dayanamadılar. Tolga Çevik ve eşi Özge Çevik'le hem "Organize İşler"i, hem evliliklerini, hem de "kayınço" Cem Yılmaz'ı konuştuk.

- Kayınbiraderiniz Cem Yılmaz'ın bu başrolu kapmanızda yüzde kaç payı var?
- Tolga Çevik: Hiç! Yılmaz Erdoğan "Organize İşler"de bu role Tolga'yı düşünüyorum" dediğinde Cem eminim "çok iyi olur" diyerek destek vermiştir, ama o kadar.

- Peki iyi oyuncu olmanızın bu rolü kapmanızda yüzde kaç payı var?
- T.Ç: Yüzde yüz! Adam bu işe milyon dolar yatırıyor, sırf ahbabı diye bir rol vermez. Başrolde oynuyorum. Madara olursam film de madara olur. Hiçkimse bu riski göze almaz. Yılmaz Abi gibi akıllı biri hiç almaz.

- Biz sizinle ne zaman tanıştık?
- T.Ç: "Küheylan" oyunuyla.

- Peki sizi ne zaman fark ettik?
- T.Ç: Süperman Samet olarak "Organize İşler"le.

- Siz tam olarak ne zaman yırttınız? "Organize İşler"le mi?
- T.Ç: Gizli olarak Amerika'ya gittiğimde. Tabii siz bunu fark etmediniz. Amerika'ya gitmeseydim alkolik filan olurdum herhalde. Açık olarak yırtışımsa "Vizontele"yle oldu. "Organize İşler"de de tavana vurdum.

- Niye oyuncu oldunuz?
- T.Ç: Psikolojik bir dengesizlik aslında oyuncu olmak. Annen baban seni sever, yetmez, arkadaşların sevsin istersin. O da yetmez bütün okul, o da yetmez herkes sevsin, dersin. 18 yaşlarındayım. Çok iyisin, çok komiksin, diyor çevrem. Ama konservatuvara alınmıyorum. Öyle olunca Hadi Çaman tiyatrosuna kursiyer olarak giriyorum. Sonra bir gün sen bunun eğitimini almamışsın, derler diye düşünerek ailemin de desteğiyle Amerika'ya oyunculuk okumaya gidiyorum.

- Şöyle bir duygunuz var mı: Oh işte konservatuvara da almamışlardı ama ben şönret olarak ağızlarının payını verdim!
- T.Ç: Eskiden vardı ama artık yok! Yaş ilerleyince almayışlarında mutlaka bir sebep vardır, diye düşünmeye başladım. Ama o zamanlar siz beni nasıl almazsınız, diye bir duyguya kapılmıştım. Bir gün Yıldız Kenter "Sen niye Amerika'da okudun?" diye sordu. "Konservatuvara almadılar beni" dedim. "Kim almadı" dedi. Ben de "Kızmayın, ama siz" diye yanıt verdim. Yıldız Hanım, "Hayırlısı olmuş canikom" dedi. O zaman hepsi geçti gitti benim için.
Çocukça bir kinim varsa da bu laf hepsini sildi.

İSTEME TÖRENİ KOMİKTİ
- Peki bütün bunların hangi aşamasında Özge giriyor hayatınıza?
- T.Ç: "Vizontele" döneminde. Ben Cem'le arkadaştım ama Cem'in bir kız kardeşi olduğunu bilmiyordum. Ortak bir arkadaşımızın mekanında bir gece yarısı Özge'yle tanışıyoruz.
- Özge Çevik: "Vizontele"de izlemiştim Tolga'yı. Başka bir şeye sinirlenmiştim, şöyle bir kadeh kaldırayım dedim. Ben tavlamışımdır Tolga'yı.
- T.Ç: İlişkimiz başladığında hala Özge'nin Cem'in kardeşi olduğunu bilmiyordum. Öğrenince çok üzüldüm.

- Niye üzülüyorsunuz, anlamadım?
- T.Ç: Çünkü Cem çok iyi arkadaşım. Gıcık kapılacak bir durum!
- Ö.Ç: Bıçak sırtı bir durum.
- T.Ç: Yanlış anlaşılır, iyiye yorulmaz diye korktum. "Niye Cem'in kardeşine yanaşıyorsun, Cem'e mi yanaşıyorsun", diye görebilirlerdi. İğrenç bir insan durumuna düşerdim. Düşünen için de iğrenç, yapan için de. Böyle durumlarda Allah yardım ediyor. İyi niyetli olduğum anlaşıldı.

- Cem Yılmaz öyle anlar diye mi endişelendiniz, çevre için mi?
- T.Ç: 1 Cem, 2 benim ailem, 3 çevre... Benim ailem de diyebilirdi ki, "Ayıp değil mi, arkadaşının kardeşi". Cem diyebilir ki, "O kadar güldük eğlendik, yakıştı mı?"
- Ö.Ç: Abime nasıl söyleyeceğimi bilmiyordum. Çok gergindim. Tolga yukarıda bizi bekliyor. Ben "Abi bir şey söyleyeceğim" dedim. "Peki kim" dedi? "İşte Tolga" dedim. "Tolga Savacı mı ahahaha" diye gülmeye başladı. Hava kırıldı biraz. Ben de kısık sesle "Yok, Çevik" dedim. Ağlıyor, çok üzüleceğiz, diye düşünüyordum. "Çok başarılı bir iş, güzel bir seçim. Severim ben Tolga'yı" dedi.
- T.Ç: Cem'le ilk karşılaşmamızda "kayınço" diye espriler filan yaptı. Rahatladım.
- Ö.Ç: Abim onu da yanlış söylüyor zaten. "Enişte" demesi lazım! Bu arada duyunca onlarda da bir çekinme olmuş ama "koket mi, nasıl?" gibi.
- T.Ç: Benim ailemde, onların ne kadar mütavazı olduğu konusunda bir tereddüt oldu. "Biz yetmeyiz ailece oğlum" durumu oldu. Bizi aşar endişesi yaşandı. Ama onlar o kadar mütevazı ki anında kaynaştılar. Dünür olmaktan çok mutlu oldular.
- Ö.Ç: Biz her şeyi de yaşadık. Söz de, nişan da, isteme de, düğün de, hepsi oldu.
- T.Ç: İkimizin ailesi de ciddi, çok ciddi yokluklardan gelmiş. Şakası yok yani. Ayın 5'inde parası bitip ay sonunu nasıl getireceğini bilememiş aileler. Sonra sonra Allah yardım etmiş, düzelmiş durum. O yüzden her şeyi yaşayalım istedi aileler.

- İsteme töreni nasıl oldu?
- Ö.Ç: Tolga elinde çikolata ve çiçekle geldi. Ben de kahve yaptım.
- T.Ç: Çok gergin bir ortamdı. Babası, yani kayınpeder acayip komik bir adam.
- Ö.Ç: Her şeyi makara. Ciddi konuşmaya geçilemiyor bir türlü. Benim babam da normal değil. Cem girdi bir de araya. Cem zaten "Bir anlık heves mi kardeşim" deyip duruyor.

- T.Ç: Babam o gün yazıhanede bütün bir faks rulosuna şiir yazmış kız isterken okuyacağım, diye. İçeri girdik faks rulosunu bir açtı salonun ortasına. Bütün salona uzayıp gitti rulo. Allah, dedim baba ne yaptın! Bu olay gerçekleşmeyecek herhalde derken olay tatlıya bağlandı. Çok eğlendik.

http://img386.imageshack.us/img386/5333/b01f09162323674d8e09483rz7.jpg (http://imageshack.us)

- Son filminizde fazlasıyla romantik bir aşk yaşıyorsunuz, ya gerçekte?
- T.Ç: Gerçekte romantik değil eğlenceli bir aşk yaşıyoruz biz. Romantizm deyince bile gülmeye başlıyoruz.

- Siz evliliği planlanmış bir şey olarak mı algılıyorsunuz?
- T.Ç: Planlanmış değil de, çok iyi düşünmek gerek. Ben öyle bir ailede yetiştim. Anlaşamazsam, boşanırım filan yok benim için.

- Ya çocuk, onu da çok düşündünüz mü?
- T.Ç: Çok istiyorduk zaten. Hiç beklemek istemedik. Hiç korunmadık.
- Ö.Ç: Nasıl bir çocuk olacak çok merak ediyoruz. Babası Tolga Çevik, dayısı Cem Yılmaz, amcası Yılmaz Erdoğan! Böyle bir ortamda nasıl yetişecek acaba. Çok ilgi var üzerinde. Cem daha çok vakit geçirmek için dürtüp uyandırıyor, sonra da "Aaa bu uyandı ben alayım biraz" diyor!

- İnsan bebek sahibi olunca dünyanın en matah işini yaptığını filan mı düşünüyor?
- T.Ç: Evet, aynen öyle oluyor.

- Kaç yaşındasınız?
-T.Ç: 32.

M. ALİ ERBİL'E ELEŞTİRİ
- 32 yaşından sonra fark ettiğiniz bir şey var mı?
- T.Ç: Evet var. Promosyondan haberim yokmuş benim! Bu işin göz önünde olma kısmıyla ilgili biraz hıyarlık yaptım. Özge beni uyardı: "Daha çok çık ortaya. Senin hayatın bu çünkü" dedi. Bugüne kadar ne işim var benim orada, burada diyordum. Halbu ki gitmen gerek. Filmi yapıp bırakamıyorsun. Çıkıp promosyonunu da yapman gerek. Benim bunu yapmama gibi bir lüksüm yok. Şu gün Mehmet Ali Erbil yarışma programı sunarken "Çamaşır makinesi kazanmak istiyorsanız 'Hababam' filmiyle ilgili sorularımı yanıtlayacaksınız" diyor. Kendi filmiyle ilgili böyle terbiyesizce bir promosyon yapıyor. Bu adam bunu yaparken, benim her dakika cirit atmam lazım!

- Yılmaz Erdoğan sizin için Türkiye'de gördüğüm en iyi oyunculardan biri" diyor. Siz ne diyorsunuz?
- T.Ç: Kendimi övmekten hoşlanmıyorum. Sağolsun öyle demiş ama ben kendim için öyle diyemem.

- Fazla mütevazı olabilir misiniz?
- Ö.Ç: Kesinlikle öyle. Ama fazla mütevazı olmak aptallıktır!
- T.Ç: Bunları duyunca tabii ki memnun oluyorum ama bunun rehavetine girmek istemiyorum. Yılmaz Erdoğan Türkiye'nin en önemli adamlarından biri. O da böyle bir cümle sarf ediyorsa çok önemlidir benim için. Ama en önemlisi karımın dediğidir.

- Oyunculuğunuzu Altan Erkekli ve Yılmaz Erdoğan'a benzetenlere bir itirazınız var mı?
- T.Ç: Teşekkür ederim. Başarılı insanlara benzetilmek güzel. Ama oyunculuğumu benzetmek yanlış olur. Altan Abi'yle sesimizi bazen benzetiyorlar ama Yılmaz Abi'yle benzemiyoruz. Oynadıklarım onun yazdığı yönettiği projeler. Ondan benzetiyor olabilirler.

Elif KORAP

(sabah gazetesinden)

binyel
14-05-08, 12:16
ben bu adama çok seviyorum komik ayrı ama çok farklı bi komik ya çok ta başarılı bi oyuncu ..
sizlerinde erlleriniza sağlık başlık baya güzel...:img-wink:
tolga çevik başarılarının devamını diliyorum..:good:

gumus_songül
14-05-08, 16:12
bendee çok seviyorum yaa benide aranıza alırsanız çok mutlu olurum
bunlar benden:)umarım beğenirsiniz...
http://destiny.kucukresim.com/uploads/burhanasli6138b0.jpg (http://www.kucukresim.com) http://future.kucukresim.com/uploads/heh2c4fd.jpg (http://www.kucukresim.com) http://destiny.kucukresim.com/uploads/moneyav35536.jpg (http://www.kucukresim.com):img-hyste http://football.kucukresim.com/uploads/sacit7dbd5.jpg (http://www.kucukresim.com) http://football.kucukresim.com/uploads/sacitsahika99c8c.jpg (http://www.kucukresim.com)

http://future.kucukresim.com/uploads/7d2e960.jpg (http://www.kucukresim.com)

http://future.kucukresim.com/uploads/dortlu17365.jpg (http://www.kucukresim.com)

gumus_songül
14-05-08, 16:14
http://destiny.kucukresim.com/uploads/money973c8.jpg (http://www.kucukresim.com):img-hyste

http://destiny.kucukresim.com/uploads/sacitasli73ea8.jpg (http://www.kucukresim.com)

http://football.kucukresim.com/uploads/sacitsahc1cc1.jpg (http://www.kucukresim.com)

gumus_