Tüm Versiyonu Göster : Seçil Mutlu
Doğumu
07/10/1979 - Çanakkale
Eğitimi
9 Eylül Ünv. Tiyatro Oyunculuk Bölümü
Yağmurdan Sonra (İsis Işık Karuzo) 2006
Şifre (Meltem Arısoy) 2005
İnadım İnat 2005
Altın Kafes (Meltem) 2004
Son Yaprak (Çiğdem) 2004
Çocuğun Var Derdin Var 2004
Avrupa Yakası 2004
Çocuklar Duymasın 2002
Ayrılsak da Beraberiz 1999
Gurbetçiler 1996
Çiçek Taksi 1995
Show TV'de ekrana gelen 'Şifre' dizisinin oyuncularından Seçil Mutlu, 1999 Best Model Of Turkey yarışmasının birincilerinden. Aslen tiyatro eğitimi alan Mutlu, yarışmayı birincilikle bitirmesinin ardından manken olarak anılmasından rahatsızlık duyuyor. Yarışmanın mesleki yükselişini çökerttiğini söyleyen Mutlu, birçok yapımda rol aldığını fakat yeterince tanınmadığını söylüyor. Bir zaman sonra oyunculuğuyla adından söz ettireceğini de sözlerine ekliyor.
Biraz kendinden bahseder misin?
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunuyum. 2002 yılında mezun oldum. Aslen Çanakkaleliyim fakat İzmir'de yaşadım. 1 yıldır da İstanbul'da ikamet ediyorum. 2003 senesinde arkadaşım vasıtasıyla Çin'e gittim. Altı ay kadar orada kalıp İngilizce öğretmenliği yaptım. İlginç bir deneyim oldu benim için. Çin'de kaldığım süre zarfı içinde 17 kilo aldım.
Çin'e asıl gitme sebebin neydi?
99 yılında Best Model Of Turkey mankenlik yarışmasında birinci oldum. Okulumu bitirdim ve mezun olduktan sonra ufak tefek defilelelerde yer aldım. Çin'de yabancı mankenlere talep olduğunu duyunca gitme kararı aldım. Onların iki bayramlarının arasındaki dönem, tekstil için ölü bir dönem. Ben de o zamana denk geldiğim için ancak iki çekim yapabildim. Benim boyum 1.78, onlara uzun geldim. Tam dönmeye karar vermiştim ki arkadaşımın annesi İngilizce öğretmenine ihtiyaçları olduğunu söyledi. İlk başta tedirginlik yaşadım bunu yapıp yapamayacağım konusunda. Ani bir karar verip öğretmenlik yapmaya başladım.
Orada özel ders mi verdin, yoksa okulda mı çalıştın?
Fuzhou şehrinde Fujian Sağlık Yüksek Okulu'nda ders verdim. İlk zamanlar öğrencilerim küçüklerden oluşuyordu. Zamanla avukat ve doktorlardan oluşan bir grupla çalıştım. Aynı zamanda İngilizceme o kadar fazla güvenmiyordum, çünkü Anadolu Lisesi mezunuyum. Yine de idare ettim. Hiçbir şekilde İngilizce bilmiyorlar. Hatta iyi anlaşabilmek için Çince bile öğrenmek zorunda kaldım. Buraya dönmeden önce çat pat konuşabiliyordum.
Asıl mesleğin oyunculuk, mesleğini orada yapma imkanı bulabildin mi?
Yok olmadı. Onların geleneksel tiyatroları Pekin'de. Amerika ve İngiltere'den onlarca insan eğitim almak için ülkelerini terk edip tiyatroya geliyor. Ben sadece gözlemci olarak bulunabildim. Ayrıca böyle bir talebim yokt, çünkü ben Türkiye'de bir şeyler yapmak istiyordum. Oyunculuğa heves etmiş bir manken değilim. Ailemin tüm karşı çıkışına rağmen oyunculuk okudum ve beş yılda bitirdim.
Tüm yaşamını Çin'de sürdürmeyi düşünmedin mi?
İnanılmaz kilo almıştım. Sürekli çikolata ve bisküvi yiyiyordum. Kilo aldığımı farketmemiştim. Buraya geldiğim zaman, arkadaşlarım ne oldu sana falan dediler. Benim için bir hayat tecrübesi oldu. Buradaki okul hayatı beni çok yormuştu, bir anlamda kaçma isteği diyebiliriz. Orada hayatın o kadar kolay olmadığını gördüm. Budizmi merak ediyordum. Sürekli tapınaklarda zaman geçirdim. Vatanımı ve ailemi çok özlemiştim. Okullar tatil olunca Türkiye'ye döndüm. Ama halen beni soruyorlarmış. Bu da benim çok hoşuma gidiyor.
Mankenlik yarışmasına oyunculuğa adım atmak için mi girdin?
Benim için yarışma bir adım olmadı. Aksine mesleğimi çökertti. Şöyle ki, insanlar benim o yarışmadan sonra manken olup ünlü olacağımı düşünmüştü. Yarışma benim için tatil demekti. Kıbrıs'ta yapılıyordu. Bir hafta dinlenirim demiştim. Birinci olacağımı da hiç tahmin etmiyordum. En azından çocuklarıma bir anı olurdu. Birinci oldum ama daha çok üzüldüm. İnsanlar benim manken olduğumu zannediyorlar. Ben manken değilim, oyuncuyum.
Tiyatro oyuncuları çok fazla dizilerde oynamayı sevmez. Maddi nedenler yüzünden mi dizilere yöneldin?
Okula gittiğim zaman bu derece fazla bir dizi furyası yoktu. Biz okulda öyle bir yetiştirildik ki, hayatımız tiyatro olacaktı. Bir yazar gibi oyun incelemesini ve dramaturji yapmasını öğrettiler. Amacım tiyatroydu ama hayatımı devam ettirebilmek adına dizilerde oynamak zorundayım. Tiyatro oyunum olduğu zaman setim var gelemem diyemem. Provaya gelememe gibi bir lüksün olamaz. Burada bakıyorum da insanlar inanılmaz rahat. Dizilere de tiyatro gibi baktığım için sete en önce ben giderim. Hiçbir şekilde bekletmeyi sevmem.
Ben çok iyi bir oyuncuyum diyebiliyor musun?
Bugün herkes ben çok iyi oyuncuyum diyebiliyor. Ama ben hala diyemiyorum. Bir bankaya gittiğim zaman mesleğimi sorduklarında ne diyeceğimi bilemiyorum. Zaten bunu oldum dediğiniz an bitmiş oluyor. Öğrenecek çok şeyim olduğuna inanıyorum fakat bu kadar da mütevazı olmamak lazım diye düşünüyorum.
Birçok yapımda rol aldın ama hala seni başrollerde göremiyoruz?
Tabii ki başrol oynadım ama iki başrol oynayıp da tanınmayan bir tek ben varım herhalde. İlginç bir durum tabii ki... Aslında iyi oluyor, en azından yüzüm eskimiyor. Kimileri 40-50 yaşında tanınıyor, belki ben de o yaşlarda tanınırım.
'Şifre' dizisine nasıl dahil oldun?
En İyi Görüntü Yönetmeni ödülü almış olan Erdoğan Engin, görüşmelerde beni beğendi ve kasım ayında diziye başladık. Dizide Muammer Aksoy'un gazeteci kızını oynuyorum. Babamı dizinin ilk bölümlerinde suikaste kurban verdim. Türkiye'nin geleceğini oluşturabilmek için babamın çalışmalarına devam ediyorum. Disiplinli bir kızı oynuyorum.
Canlandırdığın karakterler...
Oynadığım karakterler hep öksüz. Benim de mesela babam yok. Bu karakterleri oynadığımda zorlanmıyorum. Beni zorlayacak roller istiyorum. Hiç yaşamadığım bir hayatın insanı gibi olabilmeyi çok istiyorum. Kendimi oynamayı istemiyorum. Gözlem yapıp rolüme bir şeyler katmalıyım. Şu anda oynadığım rollerde böyle bir durum söz konusu değil. Çok fazla çaba sarfetmeme de gerek kalmadı. Bu da acı bir şey. Tiyatro oyununda kimseyi kandıramazsın. Orası er meydanı gibidir.
--------------------------------------------------------------------------------
'ÇİN'DE UYUM ZORLUĞU ÇEKTİM'
'Çin'de çalışmak gerçekten çok zor. Bir kere çok ucuz bir ülke. Buraya geldiğim zaman epey bir uyum zorluğu çektim, çünkü burası oraya nazaran çok pahalı bir ülke. Orada en çok deniz ürünleri yeniliyor. Her şeyin de canlısı var. Çok sevdiğim peynir ve yoğurdu orada yiyemiyordum. Ben de tabii ki Mc Donalds'tan çıkmadım. Benim için lükstü. Alışveriş yaparken başımdan çok komik bir olay geçti. Canım inanılmaz bal istemişti. Bir markete girdim, Çince bilmediğim için el kol hareketleriyle anlatmaya çalıştım fakat kadın yine anlamadı. Tiyatro eğitim aldığım için orada kısa bir oyunculuk yaptım. Tam anladığını zannetmiştim ki tuvalet kağıdı getirdi. Orada çok fazla derdimi anlatamıyordum. Bir de orada kimse dönüp size bakmaz. Türkiye'ye geldiğim zaman ayak basar basmaz sözlü tacizlerle karşılaştım. İçimden 'Hoşgeldin Türkiye' dedim.'
Erçin DAĞ ercin.dag@aksam.com.tr
zeynep nazli 26-09-06, 22:16 resim var mı acaba
http://img225.imageshack.us/img225/6131/8468gx9.jpg
Yağmurdan Sonra daki performansıyla gerçekten göz dolduruyor. Çok usta bir oyuncu. 10 üzerinden 100.:good:
zeynep nazli 29-09-06, 12:42 http://img225.imageshack.us/img225/6131/8468gx9.jpg
güzel kiz:img-nyam:
http://img234.imageshack.us/img234/2077/adszeq4.jpg
tesekkurlerr bilgiler icin, secili ben samanyolundaki diziden tanidim sevdim. ama baska resim yokmu sadece o r esimmi varr..
Güzel olmak risk almaktır
Beş yıl öhce Türkiye'nin en iyi modeli seçilerek taç gilen Seçil Mutlu, daha sonra bir süre Çin'de kaldı. Şimdi ise İstanbul'a ve hayat geçirmek istediği birçok projesi var...
http://www.haftasonu.com.tr/roportaj/06381/imperiaflex_0_0_0.jpg http://www.haftasonu.com.tr/multimedia/images/magnify.gif (http://www.haftasonu.com.tr/roportaj/06381/all_images.php) İlk kez '1999 Model of the Turkey Yarışması'nda birinci seçilerek dikkatleri üzerinde toplayan İzmirli güzel Seçil Mutlu, ilginç bir Çin macerası yaşadıktan sonra döndüğü İstanbul'da şimdi başarılı bir oyuncu olmanın keyfini sürüyor. 'Altın Kafes'te rol alan, şimdi de 'Son Yaprak'ta başrole yükselen Seçil Mutlu ile Suadiye Üzüm Cafe'de oturup Çin macerasından bugünkü hayallerine kadar her şeyi konuştuk.
haftasonu: Oyunculuk hayallerine ulaşabilmek için nasıl yola çıktın?
S. M: İzmirliyim ve liseyi bitirdim. Ailemin bütün karşı çıkmalarına rağmen oyuncu olabilmek için konservatuar sınavlarına girdim. Oyunculuk bölümünü birincilikle kazandım. İzmir'de bir manken ajansına kayıt oldum. Mankenlik kursunu bitirdiğim sırada zaten modacı Zuhal Yorgancıoğlu'nun defilelerine çıkıyordum. Kaftanlar giyiyordum. Kıbrıs'ta bir manken yarışması olduğunu gazete ilanlarından bir arkadaşımla birlikte gördük. Tatil yapmak amacıyla Kıbrıs'a giderek aynı zamanda yarışmaya girmek üzere başvurduk. Ancak arkadaşım elenince tek başına kaldım. Bu arada yarışma öncesi ve sonrası televizyonların magazin programlarında, televolelerde çıkmamak için büyük çaba harcadım. Kampa girdik. Kamp süresinde çok çalıştım, yeni danslar öğrendim. Kazanabileceğim aklımda hayalimde yoktu. Yarışmayı Atilla Saral ile Gizem Özdilli sunuyordu. Birinci seçildim. Sakın yanlış anlaşılmasın bu arada Petek Dinçöz üçüncü oldu. Yarışma sonrası İzmir'e döndüm.
haftasonu: Mankenler kraliçesi seçilince hayatında değişiklik oldu mu?
S.M: Hayatımda hiç bir değişiklik olmadı. Yıllarca çalıştım. Sonra mankenliği bıraktım. Sadece bir katalog çektim. Bu arada okulumu bitirdim ve yeniden oyunculuğa döndüm. Doktora tezimi verdim. Konusu 'Bertolt Brect' idi. Çok güzel olduğumu söyleyebilirim. Okulu bitirince bir Çin macerası yaşadım. Güzellik yarışmasının dünya finali Antalya'da yapıldı. Bir dizi teklifi için İstanbul'a geldim. Çin'de yaşayan bir arkadaşımla İstanbul'da karşılaştım. Beni mankenlik yapmak için Çin'e davet etti. Çin de altı ay yaşayabildim. İngilizce öğretmenliği yaptım. Çin'de tekstil sektörünün sezon arası olduğu için mankenlik yapamadım. O dönemde oldukça iriydim. Bir iki çekim yaptım. Anadolu Meslek okulunda öğrendiğim İngilizce ile bir yüksek okulda İngilizce öğretmenliği bile yaptım. Onlara İngilizce öğretmekten çok ben Çin'ce öğrendim. O zaman 72 kilo idim. Bugün 54 kiloyum. Tanınmayacak halde Türkiye'ye döndüm. Orada kurbağa denizanası bile yedim. Döndükten sonra kilo aldığım için pek bir yere koyamadılar beni. Arada kaldım. Kilolarım gitti. Çok yürüyüş yaptım, diyet yaptım. İnandım. Kendime ait dünya kurdum.
haftasonu: Oyunculuğa nasıl başladın?
S.M.: 'Altın Kafes' adlı dizide Erdal Özyağcılar, Şafak Sezer gibi oyuncularla beş bölüm oynadım. Show TV'de yayınlanan dizide evimize göktaşı düşüyor ve altın oluyordu. Dayımdan saklıyorduk. İlk deneyimim oldu. Sonra İstanbul'da iki ay kaldım. Şimdi TRT-1 de yayına başlayan 'Son Yaprak' adlı dizide Çiğdem adlı bir genç kızı canlandırıyorum. Dizinin ilk üç bölümünü Amasya'da çektik. Alpaslan Bozkurt yönetiyor. Ayşegül Aldinç, Yusuf ve Umut Sezgin, Alev Gürzap gibi başarılı isimlerle birlikte oynuyorum. Dizimizde Umut Sezgin'le aşk hikayesi yaşıyorum.
http://www.haftasonu.com.tr/roportaj/06381/
Işık'ın kendi içindeki yolculuğundan etkilendim'Yağmurdan Sonra'da Vendor'un kızı rolündeki Seçil Mutlu, oynadığı Işık karakterinden çok etkilendiğini söylüyor. 'Şöhret olmak için bu yola çıkmadım.' diyen Mutlu, birinci seçildiği 1999 Best Model of Turkey güzellik yarışmasının ikincisinin Ece Gürsel, üçüncüsünün Petek Dinçöz olduğunu hatırlatıyor.
http://medya.zaman.com.tr/2006/12/21/tv1.jpg
Samanyolu Televizyonu'nun en çok izlenen yapımlarından 'Yağmurdan Sonra'da Işık karakteriyle izleyicinin gönlüne girmeyi başaran Seçil Mutlu, dizinin başarısı için gecesini gündüzüne katıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni bitiren Mutlu'nun en büyük hayali ise tiyatro sahnesi. Haftanın altı gününü setlerde geçiren oyuncu, bir gününü de özel bir tiyatroda değerlendiriyor. 1999 Best Model of Turkey güzellik yarışmasında birinci olan Mutlu, Yağmurdan Sonra'daki rolünü anlatırken adeta gözlerinin içi parlıyor. "Senaryoyu ilk okuduğumda Işık'ın kendi içindeki yolculuğundan çok etkilendim." diyen oyuncu ile 'Yağmurdan Sonra'yı, şöhreti, aile hayatını ve 'her şeyim' dediği tiyatroyu konuştuk...
Yağmurdan Sonra ile nasıl tanıştınız, hikayeyi nasıl buluyorsunuz?
Daha önce 'Sırlar Dünyası'nda bir bölüm oynamıştım. Beni arayıp projeden bahsettiler. Senaryoyu okuduğumda çok beğendim. Salt aşk hikâyesi değildi. Işık'ın kendi içindeki yolculuğu da çok ilginç geldi.
Işık, anlaşılan sizi çok etkilemiş...
İçime öyle işlemiş ki, rüyalarıma bile giriyor. Fakat Işık daha saf. Etrafında dönen şeyleri göremiyor, babasına yalan söyleyemiyor.
Gerçekte Işık'la örtüşen yanlarınız var mı?
Çok doğru biriyimdir ve olayları kısa zamanda çözüp kendimi korurum. Işık'ın bu süreci biraz uzun sürdü. Ama artık hem babasının tarafında görünüp hem de onun işlerini sabote ediyor. Ben ise günlük hayatımda Işık kadar naif değilimdir.
Bir tarafta babanız, diğer tarafta inandığınız değerler...
'Baban da olsa kesip atacaksın' diye bir laf vardır. Yaptıklarım doğruysa beni assalar da o yoldan giderim. Ama Seçil olarak annem ve babam için de çabamı sarf ederim.
'Yağmurdan Sonra'yı neden izleyelim?
İki kişinin aşkı üzerinden giden, içi boş bir dizi değil. Önemli mesajlar verdiğini düşünüyorum. En önemlisi televizyonu kapattığınızda kendinizi sorgulayacak ve düşüneceksiniz. Bir şekilde İslamiyet'in güzelliklerini anlatıyoruz. İslamiyet denince aklıma huzur ve iyilik geliyor. Keşke hepimiz yaşantımıza İslamiyet'i doğru bir şekilde alabilsek. Bir de alt metinde insanın inandığı değerler uğruna ölümü bile göze alması anlatılıyor.
Çevrenizden nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Annem iyi bir izleyicidir, beni rahatlatmak için 'iyi' demez. "Diğer kanallara bakıyorum, onlar durağan. Sizin dizide bir şey anlatılıyor." diyor. Bir arkadaşımın babası avukat ve tek izlediği dizi buymuş. Dünya çapında bir iş ve önemli noktalara parmak basmak istiyoruz.
Ekibin çoğu tiyatro kökenli.
Bu çok büyük bir avantaj. Attila Olgaç, Ali Sürmeli... Onları tanıdıkça çok şey öğreniyorum. Benim tek amacım, tiyatro yapıp hayatımı devam ettirmekti. Ama Türkiye şartlarında bu mümkün değil. Diziyle tiyatroyu bir arada yapmak zorundasınız.
SEÇİL MUTLU - 'Beni sokaktaki herkes tanımak zorunda değil' "Şöhret olmak için bu yola çıkmadım. İyi şeyler yaparsanız, birileri gelir sizi bulur. Tiyatrocu olmak istedim. 1999 Best Model of Turkey güzellik yarışmasında birinci olduğumda, ikinci Ece Gürsel, üçüncü ise Petek Dinçöz'dü. En büyük hedefim huzurlu bir hayat. Bırakın beni sadece tiyatro yapanlar ve o çevre tanısın. Sokaktaki herkes tanımak zorunda değil. Her sabah kendimi magazin gazetelerinde görmeyi ne kendim kaldırabilirim ne de ailem. Ben böyle mutluyum. Ailemle, arkadaş çevremle normal bir maden işçisi gibi. Siz ne isterseniz onu yaşıyorsunuz hayatta. Ben de bunu seçtim. Düzgün insanlarla, düzgün yapımlarda çalıştım."
http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=475285
Bu aksamki, yani 16. bölüm performansi oldukca güzeldi... hele o bebelere yapilanlar sonrasindaki hali ve tavri, oyunculuk adina ortaya koyduklari takdir edilmeyi hak ediyor... basarilarinin devamini dilerim...
yağmurdan sonraki oyunculuğu ile başarısını ortaya koyan, özellikle ağlarken insanı derinden sarsan,hem fiziğiyle hemde tarzıyla oldukça güzel olan bir oyuncu... umarım yağmurdan sonrada bu başarısını devam ettirir..
Bende Seçil Mutlu fanlarından biriyim oyuncu olarak kendisine Yağmurdan Sonrada hayran oldum ...
Dizide de çok başarılı buluyorum .Umarım bu başarısı daim olur...Sevgilerle Seçil Mutlu.
http://img329.imageshack.us/img329/6086/normalysonra16dk9.jpg
http://img237.imageshack.us/img237/1374/normalysonra06yt6.jpg
http://img241.imageshack.us/img241/1423/normalysonra04df3.jpg
Hoş geldiniz Seçil Hanım, bakın size bir bölüm açmışlar aslında bize de açmış oldular. Oyunculuğunuz alışılmışın dışında, çok güzel örnek oluyorsunuz genç oyunculara bence...
bu yağmurda herkes ıslanacak.....
teknik ekip dahil:img-hyste
İyide Seçil Mutlu'ya bölüm açan şahıs neden L-R bölümüne açmış bulana kadar canım çıktı...
sarp_manyagi 23-01-07, 13:57 ben çok seviyorum oyunculuğunu ya çok tatlı bir kız oyunculuğuyla göz dolduruyor
Gerçekten Ayıp etmişiz!..
Ayıp Ettik'i çok duydum, ama bir türlü ayarlayıp gidememiştim.. Bir tek hafta sonu oynuyorlardı, suare ve matine, BKM'de.. Önce Yılmaz'a (Erdoğan) söyledim, sonra da Necati'ye.. (Akpınar)
"Yahu, geceleri 9'da başlıyorsunuz. Maçı bitirip yetişemiyoruz. Gündüz 3 buçukta başlıyorsunuz, bitince maça yetişemiyoruz. Hafta sonunu maçla geçiren, geçirmek zorunda olanları düşünün. Ya suareleri yarım saat öteye alın, ya matineleri yarım saat beriye" diye.. Olmadı.. Biz de ligin devre arasını beklemek zorunda kaldık.. Yani Ayıp Ettik, uzun süre bizim 90 Dakika'ya kurban gitti..
Sonunda..
Son zamanlarda bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum.. Nasıl şirin, nasıl tatlı, nasıl komik bir skeçler dizisi, cinsellik üzerine.. Ayıp (!) şeyler konuşuyorlar yani.. Adı da ordan geliyor..
Adem ile Havva'dan başlayarak, ilk cinsellik nasıl başlamış?.. İlk öpüşme nerden çıkmış?.. İlk aldatma.. Falan filan.. Cinselliğin devlet işlerinde ilk kullanılmaya başlanması bile var, Baltacı ile Katerina hikâyesi..
Beni en fazla mutlu eden, adını ilk kez duyduğum bu tiyatronun (R.E.S.T. Oyuncuları) genç oyuncularının sahnede harikalar yaratmaları oldu. İçlerinde sadece Ece Uslu'yu tanımışlığım var, Üçüncü Türden adlı harika komediden, yıllar öncesi.. Bir de Ali Türkoğlu'nu, Koçum Benim adlı diziden.. Ötekilerin hepsi yepyeni kişiler benim için.. Ama hepsi, tümü gerçekten bir harika..
Örnek.. Kerem Kayaalp diye bir genç var.. Baltacı sahnesinde, tek kelime repliği olmayan bir yeniçeriyi oynuyor, kenarda duran ve ağzını açmadan rol çalıyor.. Anlayın..
Oyunu yazan ve yöneten Uğur Yağcıoğlu gencecik bir delikanlı en başında.. Müthiş bir iş başarmış..
Ece, tahmin ettiğim gibi fevkalade gene sahnede.. Birlikte cinsellik tarihini araştırdıkları Ali de öyle.. Seyirciyi hemen kucaklıyorlar.. Ondan sonra.. Ondan sonra..
Bir Kaya Şenocak geliyor sahneye, her skeçte bir başka tipte, kılıkta, olmaz böyle şey.. Kaya son yıllarda gördüğüm en iyi komedyenlerden biri.. Her rolü nasıl hakkını vererek oynuyor, şaşıyorsunuz, gülmekten katılırken..
Durul Bazen .. Bir müthiş oyuncu daha.. O nasıl bir Adem tiplemesidir?..
Barış Çakmak, İrfan Kangı nasıl yakışıyorlar sahneye?..
Ya kadınlar..
Bir Yasemin Balık, Havva'dan başlayarak.. Bir Ebru Karanfil .. Nasıl komedyenler bunlar.. Nasıl oyuncular?..
..Ve Seçil Mutlu .. Türk tiyatrosuna bir dünya şirini jön dam daha.. Seyre doyamıyorsunuz..
Bu oyunu görmeniz gerek, gülmeye boğularak bir gece geçirmek için..
Bu gece Maltepe Yayla Sanat.. Yarın öğleden sonra ve Cuma gecesi BKM.. Pazartesi Bursa Tayyare Kültür Merkezi, 9 Şubat Ankara, Ankamall, 22 Şubat İzmir Sabancı Kültür..
Daha isterseniz.. www.ayipettik.com
http://www.sabah.com.tr/yaz02-10-101.html
gÜmÜs_mEhmEt 24-01-07, 23:47 ADEM İLE HAVVA`DAN GÜNÜMÜZE CİNSELLİĞİ MİZAHİ BİR YOLLA ANLATAN `AYIP ETTİK` ADLI TİYATRO OYUNU, İSTANBUL`DAN SONRA BURSA`DA DA İZLEYİCİLERLE BULUŞTU!.. İŞTE OYUNDAN İLGİNÇ FOTOĞRAFLAR!..
Yüzyıllardan beri cinselliğin "tabu" olarak algılanması ve yetişmekte olan çocuklara gerekli cinsel eğitimin zamanında verilmemesinin, süreç içersinde bazı olumsuzluklara yol açtığı bir gerçek!.. İşte bu gerçekten yola çıkarak yazılan ve cinselliği mizahi bir dille anlatan "Ayıp Ettik" adlı oyun, izleyicileri güldürürken aynı zamanda bilgilendiriyor da!..
İstanbul`dan sonra Bursa`daki tiyatroseverlerle buluşan oyun Teyyare Kültür Merkezi`nde sergilenmeye başlandı!.. Uğur Yağcıoğlu`nun yazıp yönettiği oyunda Ece Uslu, Kayra Şenocak, Durul Bazan, Ali Türkoğlu, Ebru Karanfülcü, Seçil Mutlu, Yasemin Balık, Barış Akmak, Ürfan Kangı gibi ünlü oyuncular yer alıyor!..
Bütün oyuncuların müthiş bir performans sergilediği "Ayıp Ettik"de Adem ile Havva`dan günümüze cinsellik konusunda yanlış bilinenler sonucu yaşanan olaylar mizahi bir dille anlatılıyor!.. Tabii bunlar ahlatılırken de ortaya son derece ilginç görüntüler çıkıyor!..
Cinselliğin komedisinin anlatıldığı "Ayıp Ettik" adlı oyundan çekilen fotoğrafları orjinal boyutlarında görmek için aşağıdaki "Ek Resim ve Belgeler" butonuna basmanız yeterli...
http://www.gezentilki.com/imgs/Haberler/6819/ekler/5.jpg
http://www.gezentilki.com/imgs/Haberler/6819/ekler/6.jpg
kaynak: http://www.gezentilki.com/cgi-bin/tilki5.pl?mod=Haberler&haber_id=6819
------------------------------------------------------
bende bir secil mutlu hayraniyim, INADIM INATa cok güzel rol yapiyordu hele UYY BABACUM demesi cok güzeldi...
ŞehrazaT_18 25-01-07, 16:50 Seçil Mutlu çok iyi bir oyuncu ...Onun nasıl bir oyuncu olduğuna yağmurdan sonra dizisinde kara verdim ..Neden mi?
Ya hiç bir oyuncu bir bölümde bu kadar ağlama sahnesi verilmez yahuuu ama Işık her sahnede çok mükemmel ağlıyor ...
Yağmurdan sonra dizisini izleyenler bilir dizide Ziya dayı babanın yanından ayrılma onun ne yaptığını bilmemiz lazım diyince ben onu görmek istemiyorum derken ki ağlaması sahnesi ne kadar acıklıydı o anda benim deağlasıyım geldii
Kısacası Seçil MUtlu çok iyi bir oyuncu onun oyunculuğunun üstüne oyuncu tanımıyorum ....
RESİMLER
http://img77.imageshack.us/img77/3793/normalysonra10qn6.jpg
http://img237.imageshack.us/img237/1374/normalysonra06yt6.jpg
http://img241.imageshack.us/img241/1423/normalysonra04df3.jpg
http://img157.imageshack.us/img157/9306/ysonra05fg0mi0mp9.jpg
http://img261.imageshack.us/img261/8609/seilmutlucopy3kz.png
Gözyasi kendisine cok yakisiyor... STV de döktügü kadar gözyasini herhalde baska bir yerde dökmemistir diye düsünüyorum.... Rol icabidir diyebilirisiniz... Ancak ISIK Karakterinde barindirdigi Dostluk, arkadaslik, Vefa ve Sevda... cok manali boyutlara tasindi oyunculugu ile diyorum...ve ISIK hanim bu dört hasleti bir oyuncu olarak dizide cok güzel birsekilde sunuyor...
Tebrikler...
Seçil Mutlu hem dizilerde oynuyor hemde tiyatrocu buda onun dizideki başarısının sadece mankenlikten değil aldıığı eğitimden kaynaklandığını gösteriyor...Işık yani Seçil Mutlu çok harika bri oyuncu ve Çok sevdiğim bir oyuncu....Yağurdan Sonra'da kanım kaynadı şuanda oyunculardan hangisini seviyorsunuz deseler hiç şüphesiz Seçil Mutlu derim...:happy0064
seçil mutlu bencede çok başarılı ve tatlı birisi..yağmurdan sonrada çok sevdim onu..işini çok güzel yapıyo bence..
Seçil Mutlu, TRT1' de Ademler ve Havvalar adlı televizyon programında konuktur. İzlemek isteyenler ilgili programı izleyebilirler. Programın tekrarı 03.20'de TRT1' de
İyi seyirler.
inadım ınatta çok sevıyordum kendisin,
gumus_songül 16-03-07, 23:01 seçil mutluyu bende sizler gibi çooook güzel buluyorum
çok tatlı bi yüzü var:img-in_lo :img-in_lo
daha daha güzel projelerde görmek istiyorum seçili...
gerçekten çok iyi bir oyuncu diziden ayrılmasına çok üzüldüm umarım başka bişr projeyle tekrar karşımıza çıkar.
|||SeDeF||| 23-03-07, 12:18 http://img407.imageshack.us/img407/614/isisqy4.jpg
http://img124.imageshack.us/img124/4782/seilllllllllllod0.jpg
http://img124.imageshack.us/img124/3281/isiskkkkkkkkkai0.jpg
yagmurdan_sonra 25-04-07, 12:42 slm lar gerçekten seçil mutluyu bende çok seviyorum güzel oyunçu yağmurdan sonradan çıkmasına çok üzüldüm ama yinede dizi çok güzel gidiyo inşallah hep güzel gider seçil mutluyu dah güzel procelerde görmek istiyorum şahsen ama bu düzeyde gitsin yani yyağmurdan sonredeki gibi seni çok seviyorum seçil abla ve örnek alıyorum:good: alkışşşş:happy0064
ya evet seçil mutlu diziden gidince çok üzülmüştüm
bi de reklamı vardı bölee sevgililer günü için
hani herşeye gül koyuyodu falan
"gülaydın" gibi
o reklam çok hoştu
bellonanındı sanırım
busra_deniz_199 02-06-07, 11:27 bence seçil mutlu rolünü daha güzel yapıyodu
yeni ışık güzel yapamıyo
keşke seçil mutlu diziye geri dönse.....
busra_deniz_199 11-07-07, 12:57 her şey senin istediğin gibi gitmiyo güzelim bende isterdim gitmemesini ama napalım gitti
ayrıca çağrı hanımda rolünü cok güzel bi şekilde yapıyo
daha yolun başında bu kadar ağır konuşmaların yapılmaması lazım
yok ben seçil mutluyu önceden beri tanıyodum onun oynamasını tercih ederdim hem burası yorum sitesi ve herkes düşündüğünü yazmakta özgürdür
cnm_denizugur 08-08-07, 08:02 bende beğeniyorum kendisini yağmurdan sonradan ayrılınca kısmetim otel diye bi dizidede oynamıştı o dizide çok güzeldi ama ne yazıkki çabuk bitti
bende beğeniyorum kendisini yağmurdan sonradan ayrılınca kısmetim otel diye bi dizidede oynamıştı o dizide çok güzeldi ama ne yazıkki çabuk bitti
kismetim otel dizisinin bittigini duymamistim ama YS'den sonra bu dizide Secil Mutlu'nun oynayacak olmasi YS fanlarinin ahini almisti dizi.
Ondan bitmistir :)
Her neyse isin geyigi bir yana Secil Mutlu gercekten cok basarili bir oyunculuk gostermisti YS'de. Yeni projelerde gorebilmek umidiyle..
Ulker'in bir kac reklaminda oynadigini gorduk ve tekrardan sevindik.
Yani dizi calismalarinda gormek umidiyle..
Arkadaşlar geçen hafta tesadüfen Seçil'i Bıçak Sırtı dizisinde gördüm...Fikret Kuşkan'ın canlandırdığı karakterin oğlunun öğretmeniydi yanılmıyorsam...Yine çok tatlıydı bu haliyle..İsterseniz bu hafta bir bakın Bıçak Sırtı'na özette de yeni bölümde de belki izleyebilirsiniz..
eklenen resimler için çok teşekkürler.seçil mutlu yakında kanal 1'de başlayacak olan ''kardelen''adlı dizide oynayacak.dizinin fragmanında seçil abla'da vardı.ben kendisini yağmurdan sonra'da izlemiş ve oyunculuğunu çok beğenmiştim.:happy0064 kendisini yeniden ekranda izleyeceğim için çok mutluyum.:happy0064
yeni bir dizide rol almasına cok sevindim onu bayadır ekranlarda göremiyorduk
kendisini ilk olarak yağmurdan sonrada sevmiştim ve beğenmiştim yeni dizisi hayırlı uğurlu olsun...:)
bunlarda yeni diziden ilk çalışmalar...:)
http://img253.imageshack.us/img253/417/sedefstv6.jpg
http://img253.imageshack.us/img253/1144/kanal1march28220016mpg0bw7.jpg http://img72.imageshack.us/img72/3740/sdfalu1.jpg
yeni bir dizide rol almasına cok sevindim onu bayadır ekranlarda göremiyorduk
kendisini ilk olarak yağmurdan sonrada sevmiştim ve beğenmiştim yeni dizisi hayırlı uğurlu olsun...:)
seçil mutlu'nun yeni bir dizide rol alması benide çok sevindirdi.:happy0064ayrıca sedef'cim,imza ve avatarlar için çok sağol canım.ellerine sağlık.:happy0064
Prodüksiyonunu Süreç Film’in, yönetmenliğini Volkan Kocatürk’ ün yaptığı dizinin senaryosu ise Tayfun Güneyer’e ait. Dizinin başrollerini Kadir İnanır, Zeynep Tokuş paylaşıyor. Ayrıca kadrosunda; Özgür Özberk, Deniz Güneş, Leyla Başak, Sertaç Boztepe, Mesut Çakarlı, Mehmet Çepiç, Selin Dilmen, Elif İnci, Tarık Günersel, Seçil Mutlu, Özgür Uğraş, Suat Suratoğlu, Rana Mamatoğlu, Yalçın Kaftanoğlu, Erman Burmalı, Cem Avnayim gibi değerli oyuncularda yer alıyor.
http://img168.imageshack.us/img168/3567/k1ad4.jpg
http://img168.imageshack.us/img168/6462/k3bm4.jpg
http://img168.imageshack.us/img168/4918/k4bq2.jpg
http://img379.imageshack.us/img379/9054/k5wn1.jpg
http://img168.imageshack.us/img168/4421/kibrahim2hv8.jpg
http://img157.imageshack.us/img157/9121/p1050354amg4.jpg
alıntıdır..
http://img85.imageshack.us/img85/7433/p1050340ot4.th.jpg (http://img85.imageshack.us/my.php?image=p1050340ot4.jpg) http://img154.imageshack.us/img154/9672/p1050272vx9.th.jpg (http://img154.imageshack.us/my.php?image=p1050272vx9.jpg) http://img377.imageshack.us/img377/5625/p1050573ts7.th.jpg (http://img377.imageshack.us/my.php?image=p1050573ts7.jpg)
http://img177.imageshack.us/img177/963/dikkat1816io2.png
http://photos-g.ak.facebook.com/photos-ak-sf2p/v254/234/110/1120912942/n1120912942_30057854_9847.jpg
http://photos-942.ll.facebook.com/photos-ll-sf2p/v237/234/110/1120912942/n1120912942_30044631_2549.jpg
http://photos-a.ak.facebook.com/photos-ak-sf2p/v237/234/110/1120912942/n1120912942_30047880_991.jpg
http://photos-942.ll.facebook.com/photos-ll-sf2p/v237/234/110/1120912942/n1120912942_30044622_5046.jpg
http://photos-942.ll.facebook.com/photos-ll-sf2p/v237/234/110/1120912942/n1120912942_30043357_6914.jpg
http://photos-942.ll.facebook.com/photos-ll-sf2p/v237/234/110/1120912942/n1120912942_30043358_7262.jpg
http://photos-942.ll.facebook.com/photos-ll-sf2p/v237/234/110/1120912942/n1120912942_30043355_6195.jpg
http://photos-942.ll.facebook.com/photos-ll-sf2p/v237/234/110/1120912942/n1120912942_30043350_138.jpg
http://photos-942.ll.facebook.com/photos-ll-sf2p/v237/234/110/1120912942/n1120912942_30043347_7907.jpg
http://photos-942.ll.facebook.com/photos-ll-sf2p/v237/234/110/1120912942/n1120912942_30043341_3818.jpg
seçil i yakından görmüştüm..çok güzzel ve çok tatlı..seçilin hem oyunculuğunu hemde kendisini çok beğeniyorum..bye
sedef'cim resimler için çook sağol canım.:happy0064 seçil mutlu kardelen dizisinde çok başarılı bir performans sergiliyor.küçük kardelen annesini hayal ederken seçil abla'nın kardelen'e sarılması,sahnelerdeki o hüzün...harika.:good:
sedef'cim resimler için çook sağol canım.:happy0064 seçil mutlu kardelen dizisinde çok başarılı bir performans sergiliyor.küçük kardelen annesini hayal ederken seçil abla'nın kardelen'e sarılması,sahnelerdeki o hüzün...harika.:good:
rica ederim cnm
evet cnm Seçil ablanın kardelene sarıldığı sahneler beni cok duygulandırıyor
keşke seçil abla daha fazla yer alsa dizide
dizi_sakini 11-07-08, 14:14 merhaba ben ilk kez yazıyorum bu başlığa.seçil mutluyu ilk kez yağmurdan sonrada tanımıştım.daha sonra kardelen dizisinde kısa bir bölüm oynadı sanırım.daha sonra ise dermen dizisinde..derman dizisinde ki rolünü beğenmedim..ama kendisi iyi oyuncu.bu yolda da kararlı ve farklı şeyler deneyerek kendini daima geliştirme çabasında..
http://img171.imageshack.us/img171/9166/ysonra01blm01zp8ce8.jpg
Büsra Simge 19-07-08, 19:20 http://img466.imageshack.us/img466/5431/ayipettikpostersonuf2.jpg
|
|