Tüm Versiyonu Göster : Belalı Baldız-Bölüm Yorumları
nurgül yeşilçay ve berna laçin'nin birlikte oynacağı yep yeni bir dizi..
çok merak ediyorum bu diziyi..berna laçin'i yeniden ekranlarda görüceğiz.. ;)
ay nurgulum ilk kez komedi dizisi cekiyo ustelik sarisin canim ya berna lacinle basrol oynamasida cok guzelllll
bencede berna lacin ve nurgul yesilcay cok uymlu olacaklar.cunku ikiside tabir-i caizse zipirlar.berna lacini ve nurgul yesilcayi yeniden ekranlarda gormekse baska bi guzel
çok merak ediyorum bu diziyi..berna laçin'i yeniden ekranlarda görüceğiz.. ;)
Ayy müge yaa bende acayip merak ediyorum berna laçini tv de görmek gerçekten çok güzel :)
bende çok merak ediyorum bu diziyi hatta meraktan çatlıyorum desem inanırmısınız:):)bu arada nurgül yeşilçay'ı tekrar ekranlarda görmek çok güzel olucak;);)
Bence harika bir dizi olacak. :D Dört gözle bekliyorum. :D Bir an önce başlasın. :D :D
En cok sevdigim 2 star ayni dizide; Berna Lacin ve Nurgül Yesilcay :)
Bu dizi izlenmesse türk halki diziden anlamiyor demektir :)
yüzde 100 yüzde 1000 izlenir ! Yani lütfen HERKES izlesin :)
Bakalim ne zaman baslar ya :)
Fragmanı Gördüm.
Kenan Işık Baldızı olan Nurgülü evde istemiyo..
Kenan ışık baldızına aptal diyor.
Berna ise Ona Aptal deme diyor.
Kenan: Nedenmiş sen Ona diyorsun ama diyo
Berna: Ben derim O benim kardeşim...
Ve bi mutfak sürtüşmesi..
Berna Çocuğuna mama yapıyor.. Nurgül ise ben yapcam diyor.
tartışırlarken Berna Ketçabı alıp Nurgüle Fışkırtıyo.. Nurgülde Ona
Böyle olurken Karşılık olarak.. Berna Çocuğun Mamasını bir parça alıp nurgülün yüzüne fırlatıyo...
Olan bu.. Yani Dizi Tam sit-com...
bende gördüm.gerçektençok güldüm..süper bir tanıtım olmuş..mutlaka bu dizi iyi reating yapacak.. :D
first lady
06-09-05, 13:55
bende hem nurgül yeşilayı hemde berna laçini çok severim.özellikle berna laçine çocukluğumdan beri hayranım.ortaokuldayken onun resimlerini biriktirirdim.600den fazla resmi vardı :p .
dizi inşallah avrupa yakası ile çakışmaz diyordum ama ikiside atv'de :D
nurgül yeşilçay çok sevimliydi dizinin fragmanında.
evet nurgul cok degismis ve dizidede berna lacin benzemis biraz
Hehe bende gördüm reklamı yaa acayip komik :D Mutlaka izliycem.Umarım iyi reyting alır
bence acayip komik bi
dizi
olucak
ayrıca
farkettimde
nurgül ün
eski
güzelliği
kalmamış:(
dizide ona gülben ergen şaç modeli yapmışlar..belki ondandır...
hafta başlar mı acaba?
birtanecik
08-09-05, 00:37
Cook Guzel Bi Diziye Benziyoo
Yani Eminim Oyledir
Oyuncularindan Belli
ya tutulur cunki mesela nurgul melekler adasindayken dizi igrenc oldugu halde herkes nurgul var diye baktilar bundada oyle olur hemn berna lacinde var
Kadro iyi ama hakikaten çok itici, çok iğrenç bir tanıtım olmuş.
Insanlar bu kadar beğendiğine göre, içeriğe değil oyuncuya çok önem verildiğine karar verdim.
diziyi başarı getirecek oyuncular başta kenan ışık sonrada berna laçin'dir..
bende gördüm reklamını güzele benziyordu ama nurgül yeşilçayın sarı saçı yakılmamış ona farklı biri olabilrdi baldız daha iyi olurdu bence ayrıca karanlık geldi bana dizi berna laçin ve kenan ışık çok iyiydi ama
aliyeaynalar
08-09-05, 23:44
evt fragmanını izledim kanım ısındı diziye...
yalnız pazar günü olması kötü olmuş çünkü pazar günü kadın isterse ile aynı saate çakışacak büyük ihtimalle...
2 Star 1 Dizide Ne De Güzel Yaaa.ben Nurgülü özlemiştim.bence Bu Dizi çok Ses Getirir.inanmicaksiniz Ama Nurgül Yeşilçay Biz Eskişehir De Anadolu üni Deyken O Da Okuyodu.çok şirindi O Zamnalr.yani Bizim Elimizden Bi ünlü Daha Geçti
Konu güzel... Dizi başlasada İzlesek... Merak Ediyorum..
missduncan
09-09-05, 15:55
bence komik değil berna laçin ve nurgül yeşilçayır birbirlerine yiyecek atıyolar bunun nesi komik ki?
ben acıkcası tanıtımı izlemekten sıkıldım pek hoşuma gitmedi ama belki yanılıyor olabilirim izleyip görecegiz ayrıca kenan ışık ne kadar kararmış öyle asıl komik olan bu bence hiç yakışmamış adama
Ben daha tanıtımı filan görmedim fakat çok merak ediyorum.Berna Laçin'e "Bir Dilim Aşk"tan beri hasretiz zaten.Nurgül Yeşilçay'ın oyunculuğunu beğenirim ama kendisi bana biraz itici gelir ama oyunculuğuna hiçbir şey demem.Merakla bekliyoruz.
pazara az kaldı küpşeker..sonunda özlemlerimiz biticek.. ;)
fotograflar için çok teşekkürler rose. :D
evet ya nurgul yesilcayi uzun zmandir tv gormuyodum cok ozledim hemen baslasada
Diziye bir gün kaldı. Bence beklediğimize değecek. Çok güzel ve tutulan bir dizi olacak. :D
Evet dizimiz yarin basliyo :) Ben daha ilk bölümden acik farkla birincilik bekliyorum.Bu Kadro , Bu Senaryo.Ilk bölümle zirveye oturmamasi Tuhaf olur
bence nurgül yesilçay ikinci baharda çok daha güzeldi simdi bakiyorumda çok farkli sanki ikinci bahardaki farkli biri ama yinede iyi bir oyuncu berna laçin için zaten söylenecek hiç bir sey yok muhtesemmmmmmm
bu arada nurgül yesilçay üvey kiziyla oynuyor ilginçç!!
ya niye ki kizin ne kotulugu gordunuzki ya suan da iyi evet sac modeli fazla yakismamis ama yinede harika oynuyo
valla bende cunki nurgulun ilk komedi dizisi ins guzeldir eminim oyledirde
aliyeaynalar
11-09-05, 11:36
bu dizide dadı dizinin havası var...
bu yüzden ilgimi çekti belkide...
Bu Diziyi Sabirsizlikla Bekliyorum.2 Büyük Insan Da Orda.berna Ve Nurgül.bekli Inanmicksiniz Ama Nurgül Benim Sinif Arkdaşimdi.annemin Iş Yeri Ve Benim Okulum Ordayid Yani Eskişehir Anadolu üni.o Snifta Kaldi.ben Mezun Oldum.çünkü Nurgül Ikinci Bahar Dizisi Için Istanbula Gidip Geliyodu.5 Sene Okudu.neyse Bence Bu Dizi Tutar.hem Hepsi Yetenekli Hem De Güzeller.yani Tüm Güzeller Bir Dizide.nurgülün Saçlari Da Baya Yakişmiş Gerçekte.zaten Güzele Ne Yakişmaz.berna Laçini De Severim O Da Bir Usta Her Yetenekten Almişlar Bu Dizi Için Hem çok Komik Bir Dizi
yeni sezonda yeni başlıcak dizilerin bence en güzeli.süper kahkaha tufanı bir dizi olcak.bende merakla bekliyorum.devler buluşmuş bu dizide ya;)
ay baktiniz mi cok guzeldi bence
bencede güzeldi,komikti,baya eğlendim izlerken ama Nurgül Yeşilçay bu yeni saçlarıyla bana yabancı biri gibi geldi yaa,sanki onu izlemiyormuşum gibi hissettim
Nurgül Yesilcayi cok sevmeme ragmen onun komedi oyunculugunda pek basarili olamadigini üzülerek söylemem gerekiyor.
Diziye gelince, tamam belki yabanci bir diziden uyarlama bir yapim ama bastan sona kadar alinti oldugunu haykirmasi hic hosuma gitmedi.
Teknik hatalarda gözüme carpmadi degil, mesela sürekli o havadan sarkan mikrofon görüntülerini yakalamak dizinin ciddiyetini düsürüyor, sanki alalacele yapilmis ve özen gösterilmemis bir hava yaratiyor.
Nurgülün bileziklerinin singirtisi cok kulak tirmalayici ve bu siralar fazla gögüs dekoltesi kullanmasa daha iyi olacak gibime geliyor.
Ilk sahnelerdeki kahvaltida yesillik yenmeside ayri bir konu. Sabah Kahvaltisi günün en mühim ögünü ve gelisim caginda olan bir cocuga sabahin köründe Annesi tarafindan marul diyetine tabi tutulmasi cok sacma ve mantiksiz.
Dizide Berna Lacinin büyük kizini canlandiran Cemre Özerinde cok asiri derece ellerini kullanarak konusmasi gözüme batan bir baska detaydi, ama genelde rolünü iyi oynadi tabii daha cok ders alip pismesi gerekiyor.
Eger ilerki bölümlerde ciddi bir sekilde düsünce ve mantik hatalari giderilirse bu dizinin bir sansi olacagini saniyorum yoksa ayni saate yayinlanan diger dizilere karsi pek ayakta duramayacak gibi.
Walla Ben Izledim çok Beğendim.hem Dizinin çekimleri Eskişehir De.yani Türkiyede Ki Vatanimda Sevindim;)
Ben en sonuna kadar izlemeye tahammül edemedim açıkçası.Sığ espiriler,zırt pırt duyulan kahkaha efektleri tahammül sınırlarımı zorladı.3-5 bölüm ancak dayanır diyorum ,sonrada sessiz sedasız ekrandan çekilir gider…Diğer yayından kaldırılan diziler gibi…Ama umarım yanılırım :D …
dizi_tirya
11-09-05, 22:16
Walla Ben Izledim çok Beğendim.hem Dizinin çekimleri Eskişehir De.yani Türkiyede Ki Vatanimda Sevindim;)
bende beğendim sana katılıyorum ama ben yılan hikayesinde yazmıştım resimler göndericektin memoli ve zeyneple ilgili.
mizrak_tutucu
11-09-05, 22:17
Rose’un tespitlerinin çoguna katılıyorum. Dizinin alıntı ve uyarlama oldugu bas bas bağarıyordu. Misafirperverlik kültürü bu kadar önemli olan bir ülkede, dizinin temelini oluşturan Baldız-Enişte karşıtlığının farklı işlenmesi lazım.
Kahvaltıda yeşil salata yenmesi, çiğ böreğin üzerine Türk evlerinin yüzde 98’inde bulunmayan çukulata sosu dökülmesi de cabası. Türkiye’de hiç bir yolda bagajı açık arabayla gidilemeyecegi gerçeğini ise es geçiyorum, mutlaka geçen arabalardan biri bu gerçege dikkat çekecektir. Nurgül Yeşilçay’ın dekoltesi ve kıyafet seçimleri Türkiye için çok abartılı. NYC’de bir kadın Nurgül Yeşilçay gibi giyinse sorun olmaz, ama Türkiye’de Eskişehir’de de olsa bu dekolte, saç ve abartılı makyaj ile dolaşan birine “o...u” gözüyle bakarlar. Dekolte, kıyafet ve makyajın dozunun makul düzeylere çekilmesi gerekiyor.
Teknik hataları ben atladım. Rose, mikrofon gözüktü diyorsa dogrudur. Benden dikkatli seyirciler başka hataları da yakalamış olabilirler. Cemre Özer’in başını ve ellerini fazla kullanması benim de dikkatimi çekti ve rahatsız etti.
Öte yandan Berna Laçin’in oyunu dozundaydı. Ama inci kolye Amerikan toplumunda belli bir sınıfsal konum belirtisi iken ve belli bir sınıfın giyim kültürünün alameti farikası iken, Türkiye’de böyle bir durum olmadıgı icin, Berna Laçin Amerikan özentisi giyim alışkanlıkları olan bir kadın durumuna düşmüştü. Türkiye'de hiç kimsenin her kıyafetiyle inci kolye taktigini görmedim.
Kenan Işık’ın oyununu biraz tutuk buldum. Adeta Dadı dizisindeki rolünün tekrarı söz konusuydu. Nurgül Yeşilçay fazla abartılı oynuyordu. İlk sit com’u oldugu icin bir kaç bölüm daha izleyip, karar vermek dogru olabilir. Ama kıyafetiyle birlikte mimiklerinin dozunu da düşürmesinde fayda var. Amerikan dizisinde giden mimikler ve hareketler, Türkiye koşullarında sahte ve fazla yapay kaçıyor.
Melekler Adası ve Asmalı Konak göndermelerini sevdim. Uyarlamanın daha da gelişmesi ve “yerlileşmesi” gerektiğine ben de inanıyorum. Dizinin şansı var ama bu tür sorunları bir an önce aşmalarında fayda var. Ne de olsa vahşi rekabet zamanı geldi çattı.
dizi_tirya
11-09-05, 22:23
dizinin konusu baldız adı baldız ve olayın döndüğü çember de baldız.o yüzden nurgül yeşilçayı'ın abartılı giyinmesi doğal.ayrıca arzu orda eşkişehirli değil eskişehirde yayşayan bi straı canlandırıyo.ayrıca çiğ böreğin üstüne dökülwen reçeldi.berna laçin'in dizide ağırbaşlı bi karakteri canlandırıyordu.o yüzden arka planda kaldı.inci kolyede bahsettğin şeylerin sembolü diil günümüz kadınlarını ağırbaşlılığını temsdil eden bi gereçti.star için kıyafet seçimleri baldız için bol espri ve komik hareketler gayet doğaldı.
mizrak_tutucu
11-09-05, 22:27
Dökülen hem reçeldi hem de çukulata sosu. Star isterse Eskişehir'de ister Istanbul'da yaşasın fark etmez. Hiç bir Star'ın Cihangir'de bile bu kadar abartılı kıyafetlerle dolaştıgını görmedim, mazallah star felan dinlemez taciz ederler.
İnci Kolyenin ağırbaşlılık anlamında Türkiye kültüründe bu tür bir anlamı yok. ABD'de kızlara dügünde inci kolye hediye edilir, Türkiye'de kaç kişinin inci kolyesi vardır tartışılır. Sonuç olarak hem fikir degiliz, olmak zorunda da degiliz.
dizi_tirya
11-09-05, 22:31
hemfiikr olmayabiliriz ama ben senin mantığını anlamadım o ayrı.starların çoğu abartılı kostümler giyiyor.(örneğin petek dinçöz.)ayrıca taciz etme konusu çok saçma sonuçta bu bi dizi.burda esas konu baldız enişte ilişkisi ve bu bi sit-com.
mizrak_tutucu
11-09-05, 22:42
Demek bu dizi bir sit com. Siz söylemesiniz anımsamayacaktım! Sitcom olması, inandırıcılıktan uzak olmasını şart mı kılıyor?
Uyarlama sitcomların inandırıcılık sorunu oluyor. Nurgül Yeşilçay’ın kıyafetleri Eskişehir ve herhangi bir Anadolu kentinin kaldıramayacagi kadar abartılı. Petek Dinçöz abartılı giyiniyor ama sahnede. Bırakın Eskişehir’i, Taksim’de ya da herhangi bir hastanede sahne kostümü gibi abartılı dekolte kıyafetlerle dolaşmıyor. Seren Serengil, Seda Üren, Gülşen gibi dekolte giyinen “starlar” bile sokakta bu kıyafetlerle gezmiyorlar. Inandırıcı olmak ve Nurgül Yeşilçay’ı eski bir “star” olarak lanse etmek için dozu azaltmaktan kastım bu. Her neyse, bu konuda daha fazla yazmayacagim. Sonuçta, istediginiz gibi düsünebilirsiniz. Sizi veya herhangi bir kimseyi ikna etmek zorunda degilim.
ben berna laçini beğendim ,hatta en çok berna laçini beğendim çok başarılıydı ,nurgül yeşilçay ise evet abartılıydı bence hem kıyafet hem makyaj hemde oyunculuğu kenan ışık dadıyı tekrar ediyor gibiydi ama onuda beğendim çocuklardan ise en çok ortancayı .
gülmedim diyemem güldüm ama gelceği ne olur bilmiyorum
ben izleyemedim ama reklamında gördüğüm kadarıyla nurgüle sarı saç hiç yakışmamış eski güzelliğide kalmamış.
Bence Nurgül Yeşilçay sit com luk bir oyuncu değil kendine yazık etti böyle bir oyunculuk birkaç mekanın içine sıkıştırılıp yok edilmemeliydi ona göre değil bu sit com işi bence fazla tutmazlar ekranda gibi nurgül yeşilçayı daha iyi bir yapımda izlemek isterdim yazık olmuş zaten bu aralar kanallarda onlarca dizi başlıcak şu dönemin hemen geçmesini ve gerçekten iyi işlerin kalmasını iple çekiyorum kalitesiz yapımları eften püften dizileri bir an önce yayınlayıp kalitesini görüp yayından çekseler iyi olacak
bende çok şasırdım.beklediğim şeyler olmadı pek gülemedim..berna,nurgül'ün oyunculuğu fena değildi ama bir şeyler var eksik..sanırım rose her şeyi doğulamış.dizide çok eksikler var.....
EL DESDİCADO
11-09-05, 23:54
ilk bölümden bu kadar elştirmeyelim yinede.evet bir tatlı hayatın yerini tutamayacağı anlaşıldı ama yinede zaman verilmeli diye düşünüyorum.en azından oyuncuların hatrına ;)
Ben en sonuna kadar izlemeye tahammül edemedim açıkçası.Sığ espiriler,zırt pırt duyulan kahkaha efektleri tahammül sınırlarımı zorladı.3-5 bölüm ancak dayanır diyorum ,sonrada sessiz sedasız ekrandan çekilir gider…Diğer yayından kaldırılan diziler gibi…Ama umarım yanılırım :D …
berna laçin'i çok sevmem rağmen sana katılıyorum michelle..yazık olacak...
nisan_kerem
12-09-05, 03:47
bu dizi iyi bir dizi olabilir ama dadı dizisinin bir taklidi olmaktan öteye geçemeyecek bence her ne kadar kadro iyi olsa da senaryo da gerekli yani....
ya bide daha ilk bolum yavas yavas duzelir yani ins ama beni yinede begendim
mizrak_tutucu
12-09-05, 12:27
Dizi biraz alelacele çekilmiş gibi duruyordu. Bütün eleştirilerime ragmen, ben bir kaç bölüm daha dişimi sıkar ve sorunların çözülüp, çözülmedigine bakarım. Ben de kaliteli dizilerin ayakta kalmasından yanayım ama reyting canavarının her zaman kaliteye önem vermedigi açık.
umuttaciri
12-09-05, 12:50
Nurgül Yeşilçay'ı alışık olmadığım bir karakterde görünce biraz tuhafıma gitti güzel bir dizi ama galiba Nurgül birazcık Gülben Ergen'in dadı dizinin etkisinde kalmış olmalı bakarsınız ilerleyen bölümlerde rolüne ısınır
umuttaciri'ne katılıyorum;)benimde tuhafıma gitti biraz ne biliyim ısınamadım diziye ve dizide nurgül yeşilçay'ın oynadığı karakter hiç hoşuma gitmedi nurgül'ü çok severim ama gerçekten oynadığı karaktere ve diziye ısınamadım ön yargılı olmayım bikaç bölüm daha izleyim aynen devam ederse bi daha izlemem...
Arkadaslar ;
Genelde insanlar dizilere 1-2 Bölümde alisiyor.Avrupa Yakasida cok kötü baslamisti bence.Dadida 1.Bölümünden zirveye oturmamisti.Dizinin kendini bulmasi 2-3 Bölüm sürer.Izlemekten vazgecmeyin süper bir proje.
aliyeaynalar
12-09-05, 13:56
şöyle söyleyebilirim diziyi çok beğendim.
konusu dışında dadı dizisine çok benzemiş.
nurgül yeşilçay dadı dizisindeki meleğe (gülben ergen benzemiş)
seksiliğide dadı dizisindeki suzana (seray severe benzemiş)
EL DESDİCADO
12-09-05, 13:57
bencede zaman tanınmalı.oyuncuların hatrına en azından.fakat senaryo ekibide oyuncu kadrosuna güvenip yaratıcı yeteneklerini zorlamaktan kaçınmamalı.teknik ekipte daha dikkatli olmalı .
Arkadaslar ;
Genelde insanlar dizilere 1-2 Bölümde alisiyor.Avrupa Yakasida cok kötü baslamisti bence.Dadida 1.Bölümünden zirveye oturmamisti.Dizinin kendini bulmasi 2-3 Bölüm sürer.Izlemekten vazgecmeyin süper bir proje.
çok haklısın masalteam.inşallah dediğin gibi olur..umudumuzu kaybetmemek gerekiyor..
11.09.2005 Pazar
TOTAL
1 EMRET KOMUTANIM SHOW 9,5 29,9
2 PAZAR KEYFI SHOW 5,1 17,4
3 ZAMAN OTESI (Y.S) KAND 4,5 13,9
4 STADYUM TRT1 4,4 15,9
5 BELALI BALDIZ ATV 4,4 13,5
6 IBO SHOW STAR 4,2 12,8
7 YUREK CIGLIGI (TV FILMI) ATV 4,1 15,1
8 IBO SHOW (OZEL) STAR 3,9 11,9
9 SURPRISE TGRT 3,8 11,9
10 STADYUM (OZEL) TRT1 3,3 9,6
AB GRUBU
1 EMRET KOMUTANIM (TKR) [NET] SHOW 7.00 26.20
2 PAZAR KEYFI [NET] SHOW 6.20 23.70
3 BELALI BALDIZ [NET]ATV 5.50 20.40
4 ZAMAN OTESI (Y.S) [NET] KAND 5.20
5 STADYUM [NET] Studio Programs TRT1 3.90 15.40
6 ATV ANA HABER BULTENI [NET] N ATV 3.70 19.90
7 YUREK CIGLIGI (TV FILMI) [NET] ATV 3.40 14.10
8 STADYUM (OZEL) [NET] TRT1 3.10 10.90
9 PAZAR KEYFI (OZEL) [NET] SHOW 2.90 23.10
10 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 2.90 15.40
Bence bu dizi zirveyi hak ediyordu :( Ama daha ilk hafta AB grubunda 3. :)
Bence yayin saati cok yalnis , en uygun pazartesi saat 21:45 olmaliydi
reatingleri hiç fena değilmiş ilk bölüm olmasına rağman... ;)
reatingleri hiç fena değilmiş ilk bölüm olmasına rağman... ;)
Evet bencede özellikle AB grubunda 3. oldu dizimiz..
Ama Kadin Isterse var haftaya ?? O zaman ne yapar acaba :(
Bence dizi pazartesi saat 21:45 te veya Carsamba Avrupa Yakasindan sonra yayinlanmaliydi.Pazar günü cok yalnis oldu
çok başarılı ve komik bir dizi.benim çok hoşuma gitti.zamanı da iyi.kalsın bence böyle.yoksa ben izliyemem:)
o zaman kesin gününü değiştirirler dizinin..kadın isterse ile aynı gün vermezler merak etme.. :p
mizrak_tutucu
12-09-05, 16:27
Birinci Bölümü yayınlanan bir dizi için hiç de fena degil reytingleri. Dizinin sözü edilen sorunları çözülürse, reytingleri de yükselebilir ve rakipleri karşısında şansı olabilir. Tabii dediklerim, sorunlar çözülürse geçerli olacaktır.
bence de ratingler iyi ilk bölüme göre
EL DESDİCADO
12-09-05, 20:07
5 rating gayet iyi.ab de daha yüksek olmasıda bir avantaj.hep böyle 5-6 rating yapsın sorun olmaz.ama biraz daha özen gösterilmeli mutlaka
Avrupa Yakasın'dan sonra beğendiğim ilk sit-com. Oyuncuların performansı çok güzel olduğundan akıcı geldi bana. Nurgül Yeşilçay ve Berna Laçin beğendiğim isimlerdi zaten. İyi ikili olmuşlar.
ben malesef izleyemedim dün aksam bu diziyi,valla emret komutanım daha agir basti!
ama yorumlardan genelde begenildigini düsünüyorum,tekrari olursa izlerim insallah
2.bölümde daha güzel şeyler olacak gibi.. ;)
Ben de diziyi çok beğendim,özellike nurgül yeşilçayın kariyerinde önemli bir dönüm noktası olacak gibi,ilk defa komedi oynuyor ve benc bu işi süper yapıyor1
becncede dizi komik ama hersey tam yerine oturmamis zmanla
istanbulspence
13-09-05, 11:39
diziyi izleyecektim ama o sırada imkanım olmadı
dizinin tekrarı yayınlanırsa dizi özellikle merak uyandırdığı için bakmak istediklerim arasında
öyle bir tekrar durumuna rastlanıldı mı
Bütün olay nurgül yeşilçayın üstünde zaten ve o da çok güzel kıvırıyor bu işi çok yakışmış ona bu rol:))) güzel espriler de vardı keyifle izlenilen bir dizi...
mizrak_tutucu
13-09-05, 14:43
Dizinin şansı var ama yapımcı ve oyuncuların hemen havaya girip, megolamani krizleri yaşamamalarında fayda var. Malum, çok sayıda alternatifleri var ve daha dizinin oturmuş bir seyirci kitlesi yok ve uyum sorunlarını çözüp, çözmedikleri meçhul.
ay evet resim icinde haber icinde saol canim
ben en çok berna laçinin oyunculuğunu beğendim nurgül biraz yapmacık geldi ama en kısa sürede bu işide kıvıracağına inanıyorum.
Arkadaslar ;
Eger yayin saatini degismezse , bu dizi Kadin Istersenin yeni bölümü ile ayni saatte ekranlara gelecek :( AMA bence herkes bu diziyi izlemeli yada Yayin saatinin degismesi icin ATV ye mail atmali.Umarim " Kadin Isterse " gibi TICARI bir dizi icin bu güzel Sitcom bitmez.
İnşallah Yayın Saatini Değiştirirler..
EL DESDİCADO
14-09-05, 14:42
arkadaşlar bence kadın istersey le aynı saatte bir bölüm oynasın bakalım.belkide o dizinin iyi bir alternatifi olur.çünkü yeni dönemde kadın istersenin ne olacağını kestiremiyorum.aynı başarıyı gösterecek mi?bende büyük bir şüphe var bu konuda.
mizrak_tutucu
14-09-05, 19:02
El Desiscado gibi ben de bu sezonda Kadın İsterse dizisinin reyting kaybı yaşayacagini dusunuyorum. Kadın İsterse de saçma bir fikre dayanıyor ve ana fikrinin ateşini birinci sezonda büyük ölçüde harcadı.
Saçma bir fikre dayanan sitcom görülmedik bir şey degil ama bu sitcomlarda saçmalığın üstü başka faktörlerle örtülüyor. Örneğin Davetsiz Misafir dizisi de saçma bir fikre dayanıyor ama Tardu Flordun’un iyi oyunculugu, Pınar Altug’un çekiciliği, yardımcı oyuncuların eli yüzü düzgün bir oyun çıkarması diziyi sürükleyici kılmayı başarıyor. Öte yandan Kadın İsterse dizisinde çok iyi bir oyuncu yok. Hülya Avşar’ın güzelliği ve seksapeli ile daha ne kadar ileri gidilebilir ki? Hülya Avşar’ın sıkı hayranları dışında diziyi izleyenlerin sayısının azalacagini ve Belalı Baldız dizisinin seyirci için daha iyi bir alternatif olabileceğine inanıyorum. Dizinin uyarlama ve daha once anılan sorunlarının çözülme kaydıyla.
İnşallah Yayın Saatini Değiştirirler..
inşallah....aslında fark etmez ben öbür diziyi izlemiyorum...
bende oyle dusunuyorum ilk zmalar harikaydi o dizi ama ggiderek konu kalmadigi icin gozumden dustuu ve bide bu dizi olursa kesinlikle belali baldizi secerim
Ben Kötü Reyting Alacağından Korkuyorum... Bende Hülya Avşarı Pek Sevmem Zaten...
mizrak_tutucu
15-09-05, 00:14
Nurgül Yeşilçay ve Berna Laçin ikilisi, Hülya Avşar'ı döver...Belalı Baldız sorunlarını çözerse, Kadın İsterse'den daha iyi reyting yapabilir. Kanal D'nin Pazar akşamları ne yapacagı da belirleyici olacaktır.
Evet Doğru...
Ama Ben Bu Dizide Nurgülün Fazla Dekolte Verdiğini Düşünüyorum.. Bence Berna Laçinin Karakteri Ona Uymuş Ama Nurgüle Pek Yakışmamış Gibi Geldi...
mizrak_tutucu
15-09-05, 00:37
Nurgül Yeşilçay'ın abartılı makyajı ve dekoltesi, senaryonun uyarlama sorunları konusunda sayfalarca şikayet ettik. Yapımcılar okuyorlarsa, bir kaç bölüm sonra bu sorunu çözerler inşallah. Kaç yedekle çalıştıklarını bilmedigim icin, yorumlarımızın dikkate alınıp, alınmadıgını da kestiremiyorum.
gerçi bu daha birinci bölüm ama..ben nurgül yeşilçayın oyunculuğunu beğenirim berna laçini beğenmem ama ilk bölüm berna laçin daha iyi gibi geldi bana..bakalım dizinin şansı ne olacak
berna laçin çok başarılıydı rolünü çok güzel özümsemiş nurgül için aynısını söyleyemeyeceğim rol üzerinde bol duruyordu nasıl söylesem oturtması gerek ilk önce kıyafetlerden başlarsa çok iyi olur
ikinci bölümde her şey daha güzel olacak.. ;)
ya kzin daha ilk komedi dizisi berna lacin daha once evdeki yabanciyla tecrubesi var ama nurgulun ilk deneymi hem ilk bolumde bencede dekolte felan fazlaydi ama olsun yinede guzeldi
birtanecik
16-09-05, 17:35
cook komik bi dizi vallahii bizz ailecek izledikk :D
ve hepimizde okadar zevk aldikki anlatamam
insallah uzun surer yanii maulum :rolleyes:
gunumuz dizilerini kafalarina gore bitirip
bi koseye atiyor
insallah oyle olmazz
2.bölümün tanıtımını gördüm şimdi çok komik..yavaş yavaş dizi rayına oturucak gibi. ;)
mizrak_tutucu
17-09-05, 00:27
Fragmanlarda Nurgül Yeşilçay'ın dekoltesi ve kıyafetleri çok daha ölçülüydü. Süpürge ile masa silmek gibi "yerli reality show"lara gönderme yapan bir sahne de vardı. Berna Laçin de inci yerine daha altınımsı bir kolye takıyordu sanırıım. Sanırım, ikinci bölüm birinci bölümden daha iyi olacak.
yanii dizi yavas yavas yerine oturucak
"Belalı Baldız"ın 2. bölüm özeti:
Arzu, lisede “Edebiyat” dersinden kaldığı ortaya çıkınca lise diploması alabilmek için okula başlar ancak “velisi” Dilek’i pek uğraştıracak gibi gözükmektedir. Bir de üstüne Arzu’nun “Melekler Konağı”nda öldürüldüğünü öğrendiği gün atv ana haber stüdyosunu yaktığı ortaya çıkınca tazminatı ödemek için Dilek’in yanında “çalışmaya” başlar. Ancak “abla kardeş”in hem “öğrenci veli”, hem “patron işçi” olması ortalığın dağılmasına yeter. Bu sırada Dilek ve Faruk, Timuçin’in geceyarısı korku filmi seyretme huyundan vazgeçirmeye çalışırlarken Arzu da Aslı’yı Kemal’le gizlice buluşturmanın yollarını aramaktadır
http://www.atv.com.tr/kapak/img/belalibaldiz.jpg
Merhaba ben belalı baldız dizisinin yönetmenlerinden Günay Köker Demirel. Yorumlarınızı ilgiyle okuyorum. Dizinin ikinci bölümünün beklentilerinizi daha fazla karşılayacağını umuyorum. Adaptasyonla ilgili eleştirilerinizin bir kısmına katılıyorum ancak biraz da adaptasyon olduğunu bildiğiniz için önyargılı olduğunuzu düşünüyorum. Mesela Eskişehir özellikle seçildi, sosyal hayatı, üniversite şehri olması, insanların yaşam tarzı bizim Eskişehir’i seçmemize neden oldu. Gördüğünüz ev gerçekten Eskişehirli bir doktorun evi mesela. Belki Nurgül Yeşilçay’ı duygusal bir drama dışında görmek sizleri çok şaşırttı. Ama komediyi de çok iyi yapabilen çok başarılı bir oyuncu. Ayrıca teknik bir bilgi boom mikrofonlar kimi televizyon tiplerinde görülebiliyor siz normal monitörde görmeseniz de. Çünkü bazı televizyonlar under scan dediğimiz daha geniş bir ölçekte gösterebiliyor; kanal logolarına bakarsanız üstlerinde diğer televizyonlardan fazla boşluk görürsünüz. Yoksa hiçbir yönetmen bilerek ve görerek mikrofonları göstermez. Asla özensiz bir çalışma değil bu dizi üzerinde çok çalışıldı. Umarım beklentilerinizi karşılar ve 2. bölümden sonra daha olumlu eleştirileriniz olur.
aliyeaynalar
18-09-05, 00:21
böyle bi dizi yaptığınız için size sonsuz teşekkürlerimi sunarım günay bey...
merhaba günay bey hoşgeldiniz...biz şundan eminiz dizi 2.bölümden sonra daha büyük bir keyifle izlenecek...
muradakandere
18-09-05, 04:29
Dizinin ilerleyen bölümlerinde ayaklarının daha bir özenle yere basması dileği ile şimdilik itici olmayan ama kendini pekde sevdiremeyen bir çizgide tutuyorum. Özellikle Nurgül hanımın aykırı bir karakteri oynaması ilginç biraz kıyafetlerine dikkat etse hoş olabilir. Netekim öyle giyinip dolaşmak isteyenler olabilir...
Günay Hanım :D Neden erkek olduğumu düşündünüz merak ettim, üstelik de iki soyadım var. Evli bir kadın olmam daha mantıklı değil mi?
aliyeaynalar
18-09-05, 15:11
pardon günay hanım çok büyük bi gaf yaptık.
dizinizi çok beğendim dadı dizisinin havasını aldım.
sizde hisssetinizmi çekerken dadı dizisinin havasını...
bu arada iyi çekimler.
haa çekimlere dalıpda bizleri ihmal etmeyin...
Merhaba ben belalı baldız dizisinin yönetmenlerinden Günay Köker Demirel. Yorumlarınızı ilgiyle okuyorum. Dizinin ikinci bölümünün beklentilerinizi daha fazla karşılayacağını umuyorum. Adaptasyonla ilgili eleştirilerinizin bir kısmına katılıyorum ancak biraz da adaptasyon olduğunu bildiğiniz için önyargılı olduğunuzu düşünüyorum. Mesela Eskişehir özellikle seçildi, sosyal hayatı, üniversite şehri olması, insanların yaşam tarzı bizim Eskişehir’i seçmemize neden oldu. Gördüğünüz ev gerçekten Eskişehirli bir doktorun evi mesela. Belki Nurgül Yeşilçay’ı duygusal bir drama dışında görmek sizleri çok şaşırttı. Ama komediyi de çok iyi yapabilen çok başarılı bir oyuncu. Ayrıca teknik bir bilgi boom mikrofonlar kimi televizyon tiplerinde görülebiliyor siz normal monitörde görmeseniz de. Çünkü bazı televizyonlar under scan dediğimiz daha geniş bir ölçekte gösterebiliyor; kanal logolarına bakarsanız üstlerinde diğer televizyonlardan fazla boşluk görürsünüz. Yoksa hiçbir yönetmen bilerek ve görerek mikrofonları göstermez. Asla özensiz bir çalışma değil bu dizi üzerinde çok çalışıldı. Umarım beklentilerinizi karşılar ve 2. bölümden sonra daha olumlu eleştirileriniz olur.
GÜNAY BEY ZATEN DİZİNİN KADROSUNDA ÇOK İYİ OYUNCULAR VAR.BENCE BU DİZİ KESİNLİKLE ÇOK İYİ BİR DİZİ.BEN NURGÜL YEŞİLÇAY I TANIYORUM ZATEN.UZUN ZAMAN BERABER KALMIŞTIK.OKUDUĞUNUZA GÖRE BU MESAJI NURGÜL ARKDAŞIMA GÖNDERİR MİSİNİZ? ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ.=DİZİNİN ÇEKİMLERİ DE ESKİŞEHİR DE OLDUĞUNA ÇOK SEVİNDİM.UMARIM NURGÜL Y. GELİP ANADOLU ÜNİ.Yİ ZİYARET EDER.BEKLİYORUUUUZ.KOLAY GELSİN
GÜNAY HANIM SİZDEN ÇOOOOOOOOOK ÖZÜR DİLERİZ.BİZİ AFFEDİN.DİZİNİZ ÇOK SÜPER.SAKIN BİTİRMEYİN.ASLA ASLA ASLA.BU ARADA CANIM NURGÜLE DE SELAMLAR SÖYLEYİN.O BENİ TANIR.ÖZEL MESAJLA İLETTİM ZATEN SİZE.BEKLİYORUUM CEVABINIZI:p
mizrak_tutucu
18-09-05, 20:23
Merhaba Günay Hanım,
Dizinize Yüksel Altuğ'un aksine Kadın İsterse'den daha fazla şans veriyorum. Ama Birinci Bölüm hakkında yazdıkalarımın hala arkasındayım. Daha güzel bir II. Bölüm seyretmek ümidiyle. Sektörde kadın yönetmenlerin sayısının arttıgını görmek sevindirici. Darısı kadın yapımcıların başına.
Arkadaslar ; umarim herkes BELALI BALDIZI tercih eder bu aksam.
Nurgül Yesilcay , Kenan Isik ve Berna Lacin gibi 2 idolu ayni dizide görmek bence bize 1 kez verilmis bir sanstir.Dizinin reytinglere kurban gitmesini istemiyorsaniz , BELALI BALDIZ izleyin ;) Unutmayin Kadin Isterse 26 Bölüm planlanmisti.Uzatilmasi sacma.
aliyeaynalar
18-09-05, 20:48
tamam kadın istersede severek de izlediğim dizi ama
şimdi belalı baldız varken kadın isterseyimi izliycem.
kadın isterseyi anca atvde reklam başlarsa ve belalı baldız biterse izlerim...
belalı baldızın dadı dizisinin varisi olduğunu düşünüyorum,
her dizinin bi varisi vardır.
WALLA BU BÖLÜMÜNDE BEN GÜZELMEKTEN ÖLCEKTİM.BELALI BALDIZ DURURKEN KADIN İSTERSEYE BAKMAK İSTEMEDİM.AMA BENCE ÇOK GÜZEL OLMUŞ BU BÖLÜM BELALI BALDIZ DA.HELE NURGÜLÜN LAFLARI ÇOK KOMİK YAAA:p BU SENARYOYU YAZAN HER KİMSE ÇOK İYİ WALLA.HELAL OLSUUUUN:eek:
aliyeaynalar
18-09-05, 21:45
nazmemoli senaryo yabancı bi diziden alıntıymış...
Günay Hanım :D Neden erkek olduğumu düşündünüz merak ettim, üstelik de iki soyadım var. Evli bir kadın olmam daha mantıklı değil mi?
çok özür dilerim günay hanım gerçekten de..
dizinin 2.bölümü 1.bölümden daha güzeldi..inşallah 3.bölüm dahada güzel olur.. ;)
Evet bu bölümde dizi biraz daha oturmus gibi gözüküyor yani bir ilerleme var ama yineliyorum Nurgül bu dönemlerde o kadar dekolte giymesin. :cool:
forever_bim
18-09-05, 22:48
Çok güzel bir ikinci bölümdü. Berna Laçin çok başarılı.
bencede bu bolum kesinlikle digerinden daha guzel ve bence nurgulde berna lacinde cok basarililardi giderek oturuyo dizi harika bence artik yavas yavas toparlaniyo
bende birazını izledim ama kesinlikle ilk bölüme göre daha güzel göründü giderek daha iyiye gidecek galiba ayrıca güldüm de ben bu bölümde ...
ayrıca günay hanımın burda yazdığını görmek çok güzel yorumlarmızın okunduğunu bilmek de çok güzel hoşgeldiniz günay hanım.
dizi berbat bence espriler acayip zorlama nurgul yesilcay iğrenc olmus gorunce midem bulanıyo hemen hemen dadının iğrenc bir kopyası ne varsa cnbce de var kardesim
3.bölümü merakla bekliyorum...inşallah buraya berna hanımda gelir bir şeyler yazar diye umut ediyorum... ;)
aa evet bir dilim aşk içi yazmıştı keşke burayada yazsa bu dizide en çok onu beğeniyorum çünkü ben
bende bende....çok özledim o eski set gezilerini..
aliyeaynalar
19-09-05, 15:37
bu dizi neden hakettiği ratingi alamıyor :(((
Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 STADYUM [NET] TRT1 6,3 19,9
2 STADYUM (OZEL) [NET] TRT1 5,6 16,7
3 KADIN ISTERSE [NET] SHOW 5,1 16,3
4 PAZAR KEYFI [NET] SHOW 4,6 13,8
5 PAZAR KEYFI (OZEL) [NET] SHOW 4,5 19,5
6 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 3,7 18,2
7 BERAT KANDILI OZEL PROGRAMI TGRT 3,7 12,8
8 SURPRISE [NET] TGRT 3,6 11,7
9 BELALI BALDIZ [NET]
eyvah eyvahhh reatingler kötüyü gösteriyor...
ama dün yayın saati hiç te iyi değildi...kandil programı,fb-bjk maçı derken gümbürtüye gitti ha bi de kadın isterse..
dizinin gününün değişmesi şart oldu
Arkadaslar ;
Dizimiz yayin saati sebebi ile ucurumda....
Bence Yayin Saati Pazartesi saat 21:45 olmaliydi !! Cünkü ATVnin o saatteki reytingi kesin.Ama ATV bizim dizimizi ucurumun kenarina itti.YAZIK. :((((
Bir an önce BELALI BALDIZ Fanlari olarak harekete gecmeliyiz !!!
aliyeaynalar
19-09-05, 16:12
bencede pazartesi 22.00 çok müsait, hem tvde birşeyde olmuyor...
:( Bende bir Berna Laçin ve Nurgül Yeşilçay hayranıyım.İkisininde oyunculuğunu çok seviyorum.Ama bu diziyi beğenmedim.2 defa izledim ve her iki oyuncuyuda sevmeme rağmen sıkıldım.Çünkü aynı.Farklı ve özel bir şey yok.Belalı baldız gibi sitcom çok izledik.Farklı bir şeyler deneseydiler daha güzel olurdu.
Arkadaşlar elimde atv'nin kataloğu var.Dizi Cuma günü saat 20:00 gibi görünüyor.Pazar günlerini Bendeniz Aysel’e ayırmışlar fakat o diziyi yayından temelli kaldırdıkları için hangi günde kalır bende kestiremiyorum.
Dizinin 2.bölümü 1.'ye göre daha iyidi.Nurgül Yeşilçay biraz daha toparlanmış bu bölümde, daha iyi gibi geldi bana.Zamanla rolünü oturtacak.Bu rolün altından kalkacağına eminim.Kenan Işık'da bu bölüm daha ataktı.Berna Laçin bence çok iyi.Abartmadan sade bir şekilde oynuyor.
İnşallah daha iyi olur, olabilir, olmaması için bir sebep yok.Ben bu diziyi sonuna kadar izleyeceğim.Bu kadroyu izlemek bile çok zevkli.
Günay Hanım’a da hoş geldiniz diyorum.
Emekleriniz için teşekkürler
Sayın:Yonca GÜZELPINAR Oyuncular çok süper seçilmiş Sayın KENAN IŞIK bey in bıyıklı ve sakallı haline alışık olduğumuz için sakalsız ve bıyıksız hali çok komik olmuş dizi süper daha nice dizi çekimlerine başarılar. :p Hasan ÇELİK
Sayın:Yonca GÜZELPINAR,Çok çok harika bi dizi ile tekrar reyting rekorlarını alt üst edecek diziyle muhteşem bir dönüş yapmışsınız MED YAPIM olarak bütün set'te çalışan görevlilere başarılar daha nice REYTİNG' LERE HASAN ÇELİK :)
Arkadaşlar elimde atv'nin kataloğu var.Dizi Cuma günü saat 20:00 gibi görünüyor.Pazar günlerini Bendeniz Aysel’e ayırmışlar fakat o diziyi yayından temelli kaldırdıkları için hangi günde kalır bende kestiremiyorum.
bu iyi bir haber ama o günde yabancı damat dizisi var yine gümbürtüye gider dizimiz... :(
off evet ya ne olucak soyle guzel bir saate olsa hepde oyle kalsa harika dizi harcanmasinn
Arkadaslar ;
Yayin saati gercekten yalnis.Ama belki ilerleyen bölümlerde " Kadin Isterse "nin zaten düsmüs durumda olan reytingleri dahada düserse dizimiz bu saattede tutabilir.Sonucta Dizmizin Yayindan Kaldirilma ihtimali KESINLIKLE yok.Öyle yada böyle en az 13 Bölüm sürecek bu dizi.Ama ben diziyi zirvede görmek isterdim :)
Arkadaslar ;
Yayin saati gercekten yalnis.Ama belki ilerleyen bölümlerde " Kadin Isterse "nin zaten düsmüs durumda olan reytingleri dahada düserse dizimiz bu saattede tutabilir.Sonucta Dizmizin Yayindan Kaldirilma ihtimali KESINLIKLE yok.Öyle yada böyle en az 13 Bölüm sürecek bu dizi.Ama ben diziyi zirvede görmek isterdim :)
inşallah dediklerin doğru çıkar masalteam ve dizimiz 13.bölümü geçer hatta yaza kadar devam eder...yayın saati değişmesede yinede belalı baldız'dan yanayım... ;)
Arkadaslar ;
BELALI BALDIZ Yayin saatini degistirmek icin , dizinin tüm hayranlarini ATV ye mail yagmuruna tutmaya davet ediyorum ;
Iste Yayin sorumlusunun mail adresi ;
oalpturk@atv.com.tr
Herkes destek verirse bunu basarabiliriz
hemen mailimi atıcam..çok teşekkürler masalteam ..
arkadaşlar sizlerde atın mail dizimiz gümbürtiye gitmesin..
askhastası
20-09-05, 17:49
merhabalar, forum sayfasına yeni katıldım. daha önce belalı baldız hakkında yazılanları okumaya çalıştım. genellikle olumlu mesajlar yazıldığını gördüm ve doğrusu bu beni şaşırttı. gerçekten de bu kadar iyi bir dizi mi yoksa benim beğenilerimmi çok fazla doğrusu anlayamadım. Doğrusunu söylemek gerekirse ben diziyi çok beğenmedim. hatta hiç beğenmedim. ilk olarak dizide oyuncular çok yapmacık. belki sit comlarda yapmacık oyunculuk daha iyidir ama ben Hope and Faith teki oyunucuların hiç bu kadar yapmacık olduklarını görmedim. ikinci olarak dizilerin senaryoları bizim kültürümüze çok uzak. üçüncüsü Kenan Işık'ın eşinin Berna Laçin sçilmiş olması çok saçma. neredeyse aralarında 20 yaş varmış gibi. zaten berna laçin'in ve nurgül yeşilçay'ın oyuncularından hiç haz etmem ( hep aynı insaları oynuyorlar, ister dram olsun ister komedi fark etmiyor) vs. kısaca beni pek tatmin etmedi dizi, zaten pekte bir şey beklemiyordum. neyse birazda www.sourtimes.org sayfasındaki yorumları okuyun bence sanki daha gerçekçi.. herkese iyi akşamlar.
merhabalar, forum sayfasına yeni katıldım. daha önce belalı baldız hakkında yazılanları okumaya çalıştım. genellikle olumlu mesajlar yazıldığını gördüm ve doğrusu bu beni şaşırttı. gerçekten de bu kadar iyi bir dizi mi yoksa benim beğenilerimmi çok fazla doğrusu anlayamadım. Doğrusunu söylemek gerekirse ben diziyi çok beğenmedim. hatta hiç beğenmedim. ilk olarak dizide oyuncular çok yapmacık. belki sit comlarda yapmacık oyunculuk daha iyidir ama ben Hope and Faith teki oyunucuların hiç bu kadar yapmacık olduklarını görmedim. ikinci olarak dizilerin senaryoları bizim kültürümüze çok uzak. üçüncüsü Kenan Işık'ın eşinin Berna Laçin sçilmiş olması çok saçma. neredeyse aralarında 20 yaş varmış gibi. zaten berna laçin'in ve nurgül yeşilçay'ın oyuncularından hiç haz etmem ( hep aynı insaları oynuyorlar, ister dram olsun ister komedi fark etmiyor) vs. kısaca beni pek tatmin etmedi dizi, zaten pekte bir şey beklemiyordum. neyse birazda www.sourtimes.org sayfasındaki yorumları okuyun bence sanki daha gerçekçi.. herkese iyi akşamlar.
Sevgili askhastasi ;
BELALI BALDIZ dizisi orjinal versionu ABD dahil dünyanin bir cok yerinde uzun süre zirvede kaldi.Hala bir cok ülkede tekrarlari yayinlaniyor.Dünyada bu kadar ilgi gören bir seyin ülkemizde ilgi görmesi normal degil mi sence ?
dizi berbat bence espriler acayip zorlama nurgul yesilcay iğrenc olmus gorunce midem bulanıyo hemen hemen dadının iğrenc bir kopyası ne varsa cnbce de var kardesim
Herkese selam,
Yapılan bazı eleştirileri okuyorum ve haksızlık edildiğini düşünüyorum. Ben kendi işinde başarılı kimsenin ağır eleştiriler yaptığına şahit olmadım bugüne kadar. Arkadaşlar bu dizi beni gerçekten güldürüyor. Espiriler gerçekten çok kaliteli. Reyting kaygısıyla dizideki bazı karakterler abartılmış olsa da bizim seyirci yıllarca espirilere değil soytarılıklara güldü, eğer kalite çok yüksek tutulursa izleyici sayısı azalıp dizi yayından kalkacaktır. Bunun en basit örneği espirilerine çok güldüğümüz Cem Yılmaz’ın reytinginin sandığımızın aksine televizyonda düşük olması. Star zamanında yayınladı ve stand up’ı beklenen reytingi yakalayamadı. Eğer zeka dolu espirilere gülüyorsanız benzer yapımların sayısının artması için yapıcı eleştiriler daha faydalı olacaktır. Beğenmediğimiz pek çok yapımda çok yetersiz imkanlarla yaratılmış mucizeler var aslında. Karşılaştırdığımız orjinallerine tanınan imkanların yüzde biriyle yapılan bu yapımlara saygı duyuyorum ve sektörün gelişmesi için canı gönülden destekliyorum. Dizi konusunda eleştirebileceğim tek nokta uyarlamanın tam oturmamış olması. Zaman içinde adaptasyon sorununun çözüleceğini düşünüyorum. Nurgül Yeşilçay’ı haşarı kardeşim, Berna Laçin’i idealist ve doğrular arasına sıkışmış ablam, Kenan Işık’ı örnek aldığım hatta kıskandığım abim yada hayatımdan karakterler gibi hissedebilsem çok daha keyifle izleyeceğim. Ama şu aşamada bana çok yabancılar. Ama yabancı sitcomlara göre yine de keyif veriyor. Umarım reytingi çok çok daha iyi olur. İzlemeye devam edeceğim.
Sevgiler.
Bu arada dizinin yönetmeni de forumdaymış. Sevgiler Günay Hanım. Forumlarda dizinizle ilgili eleştirileri okumanız ve yanıtlamanız ne kadar hoş bir durum. Mesleğinize değer verdiğiniz ve işinize saygı duyduğunuz belli. Umarım diğer dizi yönetmenleri de burada foruma katılır. Teşekkür ederiz.
bu diziyi cem yılmazla nasıl bir tutarsın ya dizinin ikinci bolumunu seyrettim ben ancak dikkat sahan çıkabiliri kaçırmamak için atv açıktı o yuzden seyrettim
ancak espriler gerçekten kotuydu coguna diil gulmek gulumsemedim bile tabiki bunlar benim kişisel goruşlerim
askhastası
21-09-05, 09:31
ben çarşamba günleri hope & faith i birkaç kez izlemeye çalıştım. sonuç hüsrandı. doğrusu dizi bana hitap etmemiş olabilir. espriler çok krişe ve kötüydü. belalı baldız daki espriler hope & faith dekinden daha iyi gibi gözüküyor, ama yinede iyi değil. oyunculuklar ise bi felaket. bence Kenan Işık'ın rolü daha fazla olmalı, belki dizi biraz daha iyi hale gelir böylece. herkese iyi sabahlar.
askhastası
22-09-05, 13:51
dün ilk defa nurgül yeşilçay'ı siyah bukle bukle saçlı olarak izleme imkanı buldum. doğrusu çok ama çok beğendim. çok güzel olmuş. keşke dedim içimden, belalı baldızda da siyah saçlı olsaydı da gözümüz gönlümüz açılsaydı. orijinaline bağlı kalmak bazen kötü olabiliyor. neyse, böyle devam edecek sanırım. bu arada nurgül "eğreti gelin" de de oldukça kötüydü. nedendir bilmeme, ama ben bu kızın oyunculuğunu hiç ama hiç beğenmiyorum... neyse herkese iyi günler.
harika bir dizi hele nurgül yeşilçay en harika
Arkadaslar ;
Türkiyenin en büyük medya sitelerinden Ucankus.com " Yeni Sezonda Baslayan en iyi dizi " anketinde , BELALI BALDIZ önde gidiyor !Sizde oylayin :)
Nurgül Yeşilçay ilk bölüme göre rolü daha oturmuş gibi.Ama sanki tutmayacak gibi.Tabi reyting listelerini bilmiyorum.
bende nurgül'ün sitesinden aldım özeti :D daha doğrusu tugcesu senin oraya yazdığın özeti aldım.. ;)
ARZU'NUN HÜSRANI
"Belalı Baldız"ın bu akşamki bölümünde: Arzu, şöhretini kaybetmeye başladığını düşünmektedir. Tam bu sırada Eskişehir'deki bir TV kanalından teklif alır. Ama Arzu'yu kötü bir sürpriz beklemektedir. Reklam filminde başrolü paylaşacağı rol arkadaşının bir eşek olduğundan habersizdir. Bu arada Dilek ve Faruk'- un nişan yıldönümleridir. Ama Arzu'nun, Faruk'un yıldönümünü hatırlayıp hatırlamayacağı konuşunda şüphesi vardır ve abla-kardeş bahse girerler. Bu arada Arzu, Dilek'i lisedeyken üzen bir erkekten, ablasının intikamını almayı kafasına koymuştur. Dilek ise Faruk öğrenmeden Arzu'yu durdurmaya çalışır.
Arkadaslar ;
BELALI BALDIZ 3.Bölümü mükemmel olucak gibi... Bence bu hafta artik dizi beklenen patlamayi yapacaktir :) e yapsin artik yani :)
tam bir hayal kırıklığı nerde ikinci bahar daki nurgül yeşilçay?
hiç bir karakteri beğenmedim senarist zorla espri sıkıştırmış bu kadar kötü olacağını düşünmemiştim. zaten beklentisi olsaydı reyting konusunda haftaiçine koyarlardı. tek tavsiyem bir kez izleyin ama bir daha izlemeyin. Nurgül' e yeni karakter yakışmamış. Onun yüzüne masumluk daha çok yakışıyordu. Bu dizide ise verdiği frikikleri ve derin göğüs dekoltesinden (ve hamilelik sonrası koca göğüslerinden) başka birşey gözümüze çarpmıyor. Tek temennim ise kadrosundaki oyuncuların kariyerini daha fazla batırmadan dizinin yayından kaldırılması!
WALLA GÜLMEKTEN YERLERE YATTIM.ÇOK SÜPERDİ YAAA.YANİ BU DİZİ İZLENMEZSE BEN ARTIK YYUH DERİM YANİ.NURGÜL FELAKER BİR ŞEKİLDE ROLUNU YAPIYO ÇOK İYİ WALLA.HELE ERCÜMENT YERDEYKEN NE GÜZEL YAPTI O HAREKETLERİ YAAA.ÖLDÜM BİTTİM O AN.>>HAŞIRRRT.<<ÇOK KOMİK YAAA.Bİ DE ŞUNU PAZAR GÜNÜ YERİNE CUMARTRSİ YAPSALAR.İYİ OLCAK.BU BÖLÜMÜ DE ÇOK KOMİKTİ.HAHAHAHAHA :rolleyes: ;) :rolleyes:
Her Bir Kelimene Katiliyorum Bu Yilin Sitcomu Olur Bu Diziiiii
evanescencefreak
25-09-05, 22:09
Dizi cok hos!
Kaliteli oyuncular olunca isin icinde tabii boyle guzel dizi cikar ortaya.
Komedi dizileri daha cok tutuluyor gibi.
Nurgül süper oynuyor!Bu rol Berna'ya coook yakismis.
Kenan Isik'i zaten daha once izlemistik 3 cocuklu baba olarak.
performansi hic dusmemis
tam bir hayal kırıklığı nerde ikinci bahar daki nurgül yeşilçay?
hiç bir karakteri beğenmedim senarist zorla espri sıkıştırmış bu kadar kötü olacağını düşünmemiştim. zaten beklentisi olsaydı reyting konusunda haftaiçine koyarlardı. tek tavsiyem bir kez izleyin ama bir daha izlemeyin. Nurgül' e yeni karakter yakışmamış. Onun yüzüne masumluk daha çok yakışıyordu. Bu dizide ise verdiği frikikleri ve derin göğüs dekoltesinden (ve hamilelik sonrası koca göğüslerinden) başka birşey gözümüze çarpmıyor. Tek temennim ise kadrosundaki oyuncuların kariyerini daha fazla batırmadan dizinin yayından kaldırılması!
Umarım bu eleştirileri dizinin üçüncü izleyerek yapmışsındır. Çünkü mesajını gönderdiğin saatte dizi daha devam ediyordu:)
3.bölümde bende çok güldüm..ince espriler vardı...nurgül'ün rolü oturmaya başladı sanki..hatta çok yakıştı ona böyle deli dolu azda çatlak olmak...berna'nın rolünü hala alaşamadım aklım "bir dilim aşk'taki" nehir karakterinde.. :(
Bencede oturuyor dizi, artik mikrofonlarin sadece gölgesi gözüküyor yani baya bir ilerleme var. :rolleyes:
denizinsevgisi
26-09-05, 12:24
Nurgül Yeşilçay(Arzu)'ın reklamları süper olmuş, senaryo burada "hani cuk oturmuş derler ya" ya aynen öyle olmuş.hem montajla arzunun görüntüleri kullanılmış hem de arzunun tekrar şöhretime kavuştum saplantıları süperdi.
Espiriler iyi ama, göstere göstere espiri geliyorum diyor. Hoş bir dizi, iyi bir kadro. Komedi arayanlar için uygun. Sanki biraz bana Dadı dizisini anımsattı...
Sonunda Dizimiz Patladi !!!! Hak Ettigi Reytingi Aldi !!!
Total
1 Kadin Isterse [net] Show 7,90 27,70
2 Belali Baldiz [net] Atv 6,20 23,00
3 Pazar Keyfi [net] Show 5,40 20,00
4 Stadyum [net] Trt1 5,20 19,40
5 Stadyum (ozel) [net] Trt1 4,70 16,70
A/b
1 Kadin Isterse [net] Show 6,90 19,40
2 Belali Baldiz [net] Atv 6,00 17,70
3 Ibo Show [net] Star 5,50 16,40
4 Stadyum (ozel) [net] Trt1 5,40 15,10
5 Star Ana Haber Bulteni [net] Star 5,00 19,70
EL DESDİCADO
26-09-05, 15:19
Arkadaşlar Ben Size Ne Demiştim.dizinin Yayin Saati Iyi.israr Edilirse O Saatte Tutar.en Azindan Ikinci Olur Demiştim.dediğim çikti.son Bölümün Ratingleri çok Güzel.bu Sene Anlaşilan Kadin Isterseyle Müthiş Bir Rekabet Olacak.rekabette Iyidir.kaliteyi Attirir.
evet reytingler sonunda iyileşti.günü de gayet güzel.dünkü bölüme gelince yine çok hoştu.çok güzeldi...
reatingler iyiye işaret..inşallah burada forumu açılır anasayfaya.. ;)
Çok gülüyorum ya:D Başta Nurgül Yeşilçay olmak üzere herkes çok güzel oynuyo. Ratinglerde baya iyi;) bir sürü hüzünlü, iç burkan diziden sonra Belalı Baldız iyi geliyo insana yani:)
bu diziyi izlerken gülmekten karnim agrio yaaa
Evet dizi gercekten cok güzel ve komik.
Nurgül ablan rollünü cok iyi yapıyor bence.
Tamam Avrupa Yakasi gibi komik degil, ama bence yinede komik
ve dialogler harika!
dizinin 4.bölümün özetinide gösterdiler...demek ki reatingleri iyi gidiyor.. ;)
yanii sonucta ikinci olmus yakinda umarim 1 olur
dizinin 4.bölümün özetinide gösterdiler...demek ki reatingleri iyi gidiyor.. ;)
Gecen Hafta Kadin Isterseyi cok zorladi ve az farkla 2. oldu dizimiz ;) Bu bölümde dahada iyi olucak gibi reytingler , yani biz bu diziyi 60-70 Bölüm daha izleriz artik ;)
insallh dediğin gibi olur 60-70 bölüm izlerizzz
bu akşam "saklanbaç"dizisinden sonra belalı baldız'ın3.bölümünün tekrarı var... ;)
masalteam inşallah inşallah :D
aliyeaynalar
01-10-05, 23:47
bugün ben annem ve yengem izlerken gülmekden kırıldık,
çok müthiş dizi yaa,
bu dizi varken kadın isterse nasıl birinci oluyor anlamıyorum.
Hoş gerçi inanmıyorum 1.olduğunu.
Malum ucankus, showun sitesi
atvnin dizisini 1.gösterecek değil yaa..
hile yapıyor bence showw...
EL DESDİCADO
01-10-05, 23:52
bugün ben annem ve yengem izlerken gülmekden kırıldık,
çok müthiş dizi yaa,
bu dizi varken kadın isterse nasıl birinci oluyor anlamıyorum.
Hoş gerçi inanmıyorum 1.olduğunu.
Malum ucankus, showun sitesi
atvnin dizisini 1.gösterecek değil yaa..
hile yapıyor bence showw...
OLMAZ ÖYLE ŞEY ALİYEAYNALAR.RATİNG RAPORU NEYSE ONU AKTARMAK ZORUNDALAR.MEDYATAVA GİBİ İNTERNET SİTELERİ DE AYNI RATİNG RAPORUNU,AGB ŞİRKETİNDEN ALARAK VERİYOR.DAHA 3. BÖLÜMDE GEÇEN SEZONUN RATİNG REKORU KIRAN DİZİSİ KADIN İSTERSEYE YAKLAŞIP 2. OLMASI BİLE ÇOK ÇOK İYİ.YAKINDA 1. LİĞİDE ALIR.
yaaa ikinci olmasi da cok guzel eminim yakinda birinci olur zten kadin isterse artik sacmaliyo
insallh dediğin gibi olur 60-70 bölüm izlerizzz
60-70 Mİ YAAA ???? GÖNÜL İSTER Kİİİ 90-100 BÖLÜM SÜRSÜN AMA SAÇMALAMASIN YAA BİM GİBİ OLUR 2 YILCIK SÜRSÜN ZATEN HER DİZİ HEMEN HEMEN BU KADAAAR SÜRÜYOOOOR hahahahaaaee:p :cool:
"Belalı Baldız"ın 4. bölüm özeti:
Arzu, yıllardır beklediği beyaz atlı prensini bulur. Kapılarına gelen zengin yakışıklı turizmci Vedat’la birbirlerini görür görmez aşık olurlar ancak Dilek, Vedat’ın “evli” ve “mafya üyesi” olduğuna inanınca Arzu’yu bu sevdadan vazgeçirmek için her yolu dener. Bu sırada Arzu, Dilek’in başkanlığını yaptığı “Eskişehir’i Güzelleştirme Derneği”ne üye olur ancak daha katıldığı ilk toplantı karakolda biter. Faruk ise çocukları götürdüğü “atari salonu”nda bir dünya rekoruna imza atmak üzeredir.
Cool_Daisy
02-10-05, 17:08
Belalı Baldız dizisini ilk bölümünden beri izliyorum. Çok eğlenceli bir dizi.Özellikle Berna Laçin'i ve Nurgül Yeşilçay'ı çok beğenerek izliyorum. ;)
Arkadaslar ;
Dizimizin dün aksamki TEKRARI Süper reyting almis
1-Cennet Mahallesi Show Tv... 5.70 rating, 21.10 share...
2-A1 Kıckbox Dünya Şampiyonası Show Tv... 5.40 rating, 33.60 share...
3-Ha Babam De Babam Star Tv... 5.00 rating, 17.60 share...
4-Sihirli Annem Kanal D... 4.70 rating, 14.50 share...
5-Belalı Baldız (tekrar) Atv... 4.70 rating, 14.00 share...
A/B
1. A1 Kıckbox Dünya Şampiyonası Show Tv... 6.00 rating, 25.90 share...
2. Belalı Baldız (tekrar) Atv... 5.90 rating, 19.70 share...
TEKRARI böyle reyting aliyorsa bu aksam KESIN ZIRVEDEYIZ !!!
mizrak_tutucu
02-10-05, 19:18
Reytingler kötü gitmiyor ama bu kadar fazla havaya girmek ruha zarar verir. Aman haa...Kadın İsterse dizisine karşı Belalı Baldız'ı tutuyorum ama dizinin hala düzelmeyen bazı sorunları var. Allahtan ikinci bölümden sonra konserve kahkaha efektini kaldırdılar.
Oyuncuların oyunculukları biraz daha oturdu. Ancak dizi hala çok fazla uyarlama kokuyor, diyaloglar ve tepkiler fazla Amerikalı kaçıyor. Bizim kültürümüzde çok sevinince bağırıp, "Ay inanmıyorum" türü tepkiler verilmez, sevinç ve hüzün daha farklı şekillerde gösterilir. Gene aynı şekilde bizde lise mezuniyet baloları, Amerika'da "prom night"ın taşıdığı önemi taşımaz. Amerika'da liseden sonra okumayacak olan sıradan kasaba genci için lise mezuniyet törenine kavalyeli gitmek ve balonun kral veya kraliçesi olmak hayatın erişilebilecek en üst noktasıdır ve hayatları bundan sonra aşağı inişe geçer. Oysa bizim ülkemizde hiç bir lise mezuniyet töreni böyle bir anlam taşımaz. Senaryo hala yeterince yerli degil. Dizinin uyarlama anlaşması nasıldır bilemem ama metnin üzerinde biraz daha oynamaya ve oturmayan lise mezuniyet balosu gibi kavramları yerli muadilleri ile degiştirerek biraz daha gerçekçi ve inandırıcı kılmak lazım. Senaryo "çeviri koktuğu" sürece, oyunculuk ve yapım kalitesiyle ancak belli bir yere kadar gidilebilir. Dizi şu anda Kadın İsterse iyice baydığı ve Hülya Avşar'ın oyunculuğu çok yapmacık olduğu için ayakta duruyor ve reyting kazanıyor. Ama karşısına adam gibi bir sitcom konursa, reytingleri aşağı düşmeye başlar.
Yapımcılar gene şanslı, dizi en azından Kanal D'den daha tutarlı bir yayın politikası olan ATV'de yayınlanıyor. Yapacakları en mantıklı şeylerden biri, hazır çok sıkı bir rakipleri yokken dizinin formatını oturtmak ve onu yerlileştirmek olacaktır. Star'da yayınlandığı için kimsenin yeterince seyretmediği Erkek Tarafı dizisi, konusu, kavramları ve diyalogları ile gayet yerli ve bence başarılı bir dizi. Reytinglerini bilemem ama komik ve çok inandırıcı olduğu kesin. Belalı Baldız'ın daha yerli hale getirilmesi için uygun bir örnek teşkil ettiği kesin.
EL DESDİCADO
02-10-05, 19:30
Reytingler kötü gitmiyor ama bu kadar fazla havaya girmek ruha zarar verir. Aman haa...Kadın İsterse dizisine karşı Belalı Baldız'ı tutuyorum ama dizinin hala düzelmeyen bazı sorunları var. Allahtan ikinci bölümden sonra konserve kahkaha efektini kaldırdılar.
Oyuncuların oyunculukları biraz daha oturdu. Ancak dizi hala çok fazla uyarlama kokuyor, diyaloglar ve tepkiler fazla Amerikalı kaçıyor. Bizim kültürümüzde çok sevinince bağırıp, "Ay inanmıyorum" türü tepkiler verilmez, sevinç ve hüzün daha farklı şekillerde gösterilir. Gene aynı şekilde bizde lise mezuniyet baloları, Amerika'da "prom night"ın taşıdığı önemi taşımaz. Amerika'da liseden sonra okumayacak olan sıradan kasaba genci için lise mezuniyet törenine kavalyeli gitmek ve balonun kral veya kraliçesi olmak hayatın erişilebilecek en üst noktasıdır ve hayatları bundan sonra aşağı inişe geçer. Oysa bizim ülkemizde hiç bir lise mezuniyet töreni böyle bir anlam taşımaz. Senaryo hala yeterince yerli degil. Dizinin uyarlama anlaşması nasıldır bilemem ama metnin üzerinde biraz daha oynamaya ve oturmayan lise mezuniyet balosu gibi kavramları yerli muadilleri ile degiştirerek biraz daha gerçekçi ve inandırıcı kılmak lazım. Senaryo "çeviri koktuğu" sürece, oyunculuk ve yapım kalitesiyle ancak belli bir yere kadar gidilebilir. Dizi şu anda Kadın İsterse iyice baydığı ve Hülya Avşar'ın oyunculuğu çok yapmacık olduğu için ayakta duruyor ve reyting kazanıyor. Ama karşısına adam gibi bir sitcom konursa, reytingleri aşağı düşmeye başlar.
Yapımcılar gene şanslı, dizi en azından Kanal D'den daha tutarlı bir yayın politikası olan ATV'de yayınlanıyor. Yapacakları en mantıklı şeylerden biri, hazır çok sıkı bir rakipleri yokken dizinin formatını oturtmak ve onu yerlileştirmek olacaktır. Star'da yayınlandığı için kimsenin yeterince seyretmediği Erkek Tarafı dizisi, konusu, kavramları ve diyalogları ile gayet yerli ve bence başarılı bir dizi. Reytinglerini bilemem ama komik ve çok inandırıcı olduğu kesin. Belalı Baldız'ın daha yerli hale getirilmesi için uygun bir örnek teşkil ettiği kesin.
ELEŞTİRİLERİN ÇOĞUNA KATILIYORUM MIZRAK.AMA AYY İNANMIYORUM TEPKİSİ BENCE ARZU GİBİ BİRİ İÇİN GAYET DOĞAL .ÇEVREMİZDE DE BÖYLE TİPLER VAR.ELEŞTİRİLECEK YANLARI OLSADA,DİZİ BANA UMUT VAAT EDİYOR.HATALARINI BÖLÜMDEN BÖLÜME DÜZELTİYOR DAHA İYİYİ YAKALAMAYA ÇALIŞIYORLAR.TABİKİ HİÇ BİR ZAMAN BİR TATLI HAYAT OLAMAYABİLİRLER AMA BÖYLE GİDERLERSE ÇOK DAHA İYİ OLURLAR.YERLİ İLE EVRENSELİ YAKALAMADA DAHA İYİ BİR UYUMU SAĞLADIKLARI AN BİR KÜLT DİZİ OLMAYA ADAY BENCE.OYUNCULAR İÇİN İSE SÖYLEYECEK HİÇ BİR EŞYİM YOK.HARİKAA.NURGÜL YEŞİLÇAY BENCE HARİKA OYNUYOR KOMEDİDE.HATTA ANCAK BU KADAR OYNANABİLİRDİ DİYORUM.ÖNCEKİ ROLLERİNDEN DOLAYI İLK BAŞTA ARKADAŞLAR BAĞDAŞTIRAMAMIŞ AMA BU ÖNYARGIYI YENİP,BAKTIĞIMIZDA BELKİDE KOMEDİDE ÇOK DAHA İYİ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ NURGÜLÜN
niko+nazlı
02-10-05, 20:47
ya ben bu diziye bayıldım.ilk bölümlerinde olmasına rağmen çok güzel ve komik bi dizi.... ;)
Nurgül Yesilcayi cok seviyordum zaten ama bu dizide cok gülüyorum ona.Ailecek hastasiyiz :D :cool:
EL DESDİCADO
02-10-05, 22:02
eleştirilerin çoğuna Katiliyorum Mizrak.ama Ayy Inanmiyorum Tepkisi Bence Arzu Gibi Biri Için Gayet Doğal .çevremizde De Böyle Tipler Var.eleştirilecek Yanlari Olsada,dizi Bana Umut Vaat Ediyor.hatalarini Bölümden Bölüme Düzeltiyor Daha Iyiyi Yakalamaya çalişiyorlar.tabiki Hiç Bir Zaman Bir Tatli Hayat Olamayabilirler Ama Böyle Giderlerse çok Daha Iyi Olurlar.yerli Ile Evrenseli Yakalamada Daha Iyi Bir Uyumu Sağladiklari An Bir Kült Dizi Olmaya Aday Bence.oyuncular Için Ise Söyleyecek Hiç Bir Eşyim Yok.harikaa.nurgül Yeşilçay Bence Harika Oynuyor Komedide.hatta Ancak Bu Kadar Oynanabilirdi Diyorum.önceki Rollerinden Dolayi Ilk Başta Arkadaşlar Bağdaştiramamiş Ama Bu önyargiyi Yenip,baktiğimizda Belkide Komedide çok Daha Iyi Olduğunu Görüyoruz Nurgülün
Dizinin 4. Bölümünü Izlemeden 1-2 Saat önceki Görüşlerim Bunlardi.izledim 4. Bölümü .değiştiriyorum Görüşümü.tabiki Bir Tatli Hayat Lamaz Demişim önceden.artik Bu Dizi Tatli Hayat Kadar Olur Diyorum.bu Bölüm Harikaydi.çok Eğlendim
ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK KOMİKTİ BU AKŞAM Kİ BÖLÜMÜÜÜ YAA GERÇEKTEEEN.ÖLDÜM NESEM AZ KALIIR.İNŞ. GEÇMİŞTİR KADIN İSTERSE Yİ FARKETTİNİZ Mİ BİLMEM AMA HER BÖLÜMÜNDE YÜKSELİYOOOOR.BANA ÖYLE GELİYOOOR.AMA ÇOK SÜPER-HARİKA-MUHTEŞEM DİYEBİLİRİM HATTA BUNLAR AZ BİLE KALIIIIR..........:p :p :p
bence 4 bölüm arasındaa en iyisiydiii bu yılın sitcomu olucakkk eminimmm
EL DESDİCADO
02-10-05, 22:19
bence 4 bölüm arasındaa en iyisiydiii bu yılın sitcomu olucakkk eminimmm
HER SANİYE BİR ESPRİ PATLIYOR.UZUN SÜREDİR BU TARZ BİR DİZİNİN ÖZLEMİNİ ÇEKİYORDUM.AÇIKÇASI İLK BÖLÜMLERDE PEK UMUDUM YOKTU DİZİDEN.BİR KAÇ DEFA BU DİZDEN İŞ ÇIKMAZ DİYE YAZMAYA NİYETLENDİM,ERKEN OLUR DİYE VAZGEÇTİM .İYİKİ VAZGEÇMİŞİM.TÜKÜRDÜĞÜMÜ YALAMAK ZORUNDA KALIRDIM :) BU ÇIKIŞ TEMPOSU SÜRERSE 5 ÇOK DAHA İYİ OLUR
bu akşamki bölümüne bende baya güldüm....
daha da iyi olucakkk insallah reytingler de iyi olurrr
mizrak_tutucu
02-10-05, 23:40
Bende görüşlerimi Dördüncü Bölümü izlemeden önce yazmıştım. Nurgül Yeşilçay'a komedi giderek daha çok yaraşıyor.
"Ay inanmıyorum" türü tipler ortalıkda var doğru ama onlar da fazla Amerikan filmi izlemiş kişiler aslında. Dördüncü Bölüm daha iyiydi. Bu dizi hakkında düşününce, diyalogların ve göndermelerin yeterince yerli olduğuna ama dizi formatında anlatılan genel çerçeve olduğu gibi uyarlandığında sorun çıktığı kanısına kapıldım. Örneğin üçüncü bölümdeki lise mezuniyet töreni yerine komşu veya akraba bilmemne teyzenin dügün töreni daha anlamlı olabilirdi. Dördüncü bölümü izledikten sonra bu bölümde ya orijinal çerçeve daha Türkiye realitesine yakındı ya da çerçeveyi de uyarlamayı öğrendiler diye düşündüm. Beşinci bölümde durumu daha iyi anlayacağız ama dizinin gelişme gösterdiği aşikar. Oyunculuklar giderek oturuyor. Çeviri kokusu tümüyle kalkınca daha da iyi olacak.
Tatlı Hayat dizisinin orijinalini izlemiştim, o dizinin Türkiye'ye uyarlaması çok daha yerli duruyordu. Orijinalini neredeyse hiç çağrıştırmıyordu. Zaman içinde Belalı Baldız da uyarlama yapanlar da, işe daha çok alışabilirler. Dediğim gibi, sorun dizinin olay çerçevesinde çıkıyor; yoksa diyaloglar gayet yerli. Oyuncuların mimiklerinde hala biraz Amerikan etkisi var. Arasıra orijinal diziyi seyrettikleri için mi böyle oluyor diye şüpheleniyorum.
Bence de taşlar özellikle son iki bölümde yerlerine oturmaya başladı.Nurgül gerçekten çok şeker.Kenan Işık'da gitgide ısınmaya başladı rolüne,hatta dadı etkisinden de uzaklaşır gibi geldi bana.Bernanın zaten mimikler süper.Dendiği gibi uyarlama gibi bazı konularda biraz daha hassasiyet gösterilirse ve yerel motifler biraz daha senaryoya yedirilirse, yılın dizilerinden olmaması için hiçbir neden yok
Ya bir de birşey sorucam size,acaba diziyle ilgili resimleri ne zaman görmeye başlayacağız bu forumda? :D
askhastası
03-10-05, 10:46
arkadaşlar beni yanlış anlamayın ama dünkü bölümün nesi güzeldi allah aşkına, bir şans vermek için zorla izledim diziyi.. ya bana uymuyor dizinin formatı, ya da bu sayfada yazanlar diziyi çok abartıyor... bence bu dizinin tatlı hayat veya dadıyla rekabet etmesi imkansız. bu arada burası bir fun club gibi, doğrusu eleştiri hemen hemen hiç yapılmıyor. bu yüzden bu sayfa dışında dizi ile ilgili görüşleri okumak isteyen arkadaşlara www.sourtimes.org 'u öneririm. şimdilik herkese iyi günler. çalışanlar için ise sabır diliyorum.
aşkhatası sonuna kadar katılıyorum kadın isterse reklam arasında bir bakayım dedim tam da arabada ki sahneye denk geldi hay denk gelmez olaydı hiç gerçekçi değildi sit comun bence sınırlarını zorlamışlar ama sadece zorlamakla kalmışlar :) başarı bence yok denecek kadar azdı diğer yandan nurgulun bacak göğüs her ne varsa onlrda diziyi şimdiye kadar kurtaramadı belki berna laçinde açılrı saçılırsa bir ihtimal düzelebilir:)
Wolfmann dizi batmadi kurtarilsin :) Gecen hafta Kadin Istersenin reytinglerinin yarisini BELALI BALDIZ aldi.Reyting siralamasina bakmadin sanirim.Bu hafta eminimki Kadin Isterseyi gececegiz.Tabi Hülya Avsar dün aksamki bölümde "Batan Balik yan gider" Atasözüne uyupta acilmadiysa...
masalteam gerçekten bu mesajdan sonra senin matematil öğretmenin kim merak ettim yiyi sen söylüyorsun kadın isterse dizisinin yarısı kadar reyting almış ne büyük başarı değil mi daha çok dekolteye ihtiyaç var yani çok çalışmaları gerekecek :)
Kadin Istersenin yarisi derken ;
Kadin Istersenin gecen sezonki reyting ortalamasi 14.00 ,
Kadin Istersenin bu seneki reyting ortalamasi 7.00
BELALI BALDIZ Reyting ortalamasi 7.00
rakamlar konusuyor wolfmann :) Yani Kadin Istersenin yüzde 50 izleyicisi BELALI BALDIZ a gecmis :) Elde kalmis bir yarim
TELE - BAROMETRE
2 EKİM 2005 PAZAR
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 IBO SHOW [NET] STAR 6,90 18,90
2 KADIN ISTERSE [NET] SHOW 6,80 18,30
3. BELALI BALDIZ [NET] ATV 6,20 17,70
4 STADYUM [NET] TRT1 6,00 17,30
5 YUZUKLERIN EFENDISI ''KRALIN DONUSU'' (Y.S KAND 5,50 16,60
6 STADYUM (OZEL) [NET] TRT1 5,20 21,20
7 KADIN ISTERSE (GIRIS) [NET] SHOW 5,20 15,80
8 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 5,10 18,40
9 IBO SHOW (OZEL) [NET] STAR 4,40 12,50
10 SPOR GUNDEMI KAND 4,30 13,60
TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
2 EKİM 2005 PAZAR
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 KADIN ISTERSE [NET] SHOW 8,00 24,90
BELALI BALDIZ [NET] ATV 6,60 21,70
3 STADYUM (OZEL) [NET] TRT1 6,10 24,00
4 STADYUM [NET] TRT1 5,50 18,00
5 KADIN ISTERSE (GIRIS) [NET] SHOW 5,20 18,20
6 YUZUKLERIN EFENDISI ''KRALIN DONUSU'' (Y.S KAND 5,20 17,40
7 SIMDI ZAYIFLAMAK ISTIYORUM [NET] ATV 4,40 14,30
8 PAZAR KEYFI [NET] SHOW 4,30 14,00
9 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 4,20 18,90
10 IBO SHOW [NET] STAR 4,20 13,40
Daha 4.Bölüm , Reytingler iyi gidiyor.Kadin Istersede her hafta biraz daha eriyor :)
Hiçbirimiz dizinin eksikleri olmadığını söylemiyoruz burada lütfen bu anlaşılsın önce.Fan club felan da değil burası,insanların sevdikleri şeyler hakkında güzel ve sıcak şeyler yazmaları kadar doğal birşey de yok.Kaldı ki eleştiriler de yapılıyor yapılacaktır da ama yıkıcı değil yapıcı!Sourtimes daki eleştirilere,ki onlara eleştiri demeye dilim varmıyor,katılmak zorunda deiliz.Dadı olur mu olmaz mı bu umurumda bile değil açıkçası.Sevdiğimiz şeyleri hatalarınıd a görmek konusunda eleştiren arkadaşlara katılıyorum ama sadece o kadarına.BU dizi başarılı bir dizi,tabii ki dah da iyi daha da başarılı olabilir,bunu bu kadar yıpratmak gerekmiyor.
O bazı insanları bayıldığı sourtimes.org daki gibi yorumlara eleştiri dersek eleştiri adabına hakaret olur.Asla ve asla hakaret eleştiri,aklına geleni yazmak da dobralık değildir.Eleştiri saygılı ve yapıcı olur.Neyi nedne eleştirdiğini ve karşısındakilerin de bir saygıyı ne olursa olsun temelde hakettiklerini bilir.Ben de hiçbir zaman sahte bir kibarlığı ve "aman üzülmesin" mantığıyla yapılmış naylon eleştiri müsvettelerini istemem ama oradakiler gibi de adeta nefret kusan bir yazı çöplüğünü de istemem.O da kimseyi bir yere götürmez.
askhastası
03-10-05, 14:57
herkesde bir kızgınlık bir asabiyet... ben sadece birde oraya bakın, yorumları tek taraflı okumayın dedim sadece. ama birden diziyi savunmaya başlayınca, dizinin yapımcısı olup olmadığınızı merak etmeye başladım doğrusu. Ben ve benimle aynı fikirde birçok insanın söylediğini iletmek istedim sizlere. ama korkuttunuz beni, belki net ten kim olduğumu bulur ayağımı kaydırır mısınız değil mi? :) neyse arkadaşlar eleştrileri bireysel almayın ben sadece diziyi eleştirdim ve fikirlerimi söyledim. bu arada internetin en güzel yanı sanırım üslup özgürlüğü, açıkça insanlarının düşündüklerini istedikleri gibi söylemeleri çok ama çok güzel. küfürlü olsa dahi. grş üzere. herkese iyi çalışmalar.
Yapmayın Allahaşkına ya ne siniri asabiyeti?Esas bunlardan sıkıldığım için yazdım bunları.Bu sourtimes olayı durup durup söyleniyor ben de ondan dolayı fikir belirttim yoksa her olumsuz ifade içeren kelimeye atlamak gibi bir durumum yok.İşin komik tarafı arkadaşım ,o yazıyı yukarda yazdıktan sonra evdekilerle "neden insanlar bu kadar sinirli ve dolu" diye muhabbete girmiştim.İnanki sinirli deilim buna emin olabilirsin.Özgürlük tanımı nedir nasıl yapılır yada kesin tanımı var mıdır bilemiyorum ama ne olursa olsun;hakaret ve saygısızlık buna dahil olamaz..hele küfür.Bunun seninle ya da başkalarının yorumuyla en ufak ilgiis yok ben genel olarak yorumumu yapıyorum arkadaşım.Özgürlük her canlının temelde saygı içermesi gerektiği düşüncesinin üzerine kurulmalı.Bu, sahtekarlık yapalım ya da düşündüklerimizi onaylanmak adına saklayalım demek değil.Benim savunduğum birşey yok olsa odla düşüncelerim olabilir ilal savunmaksa sorun.Keşke yapımcı olsaydım nerdee:)) İşim bile yok:)
İçim rahat etmedi gene yazıyorum:) Gerçekten kimseyi kıırmak ya da haksız göstrmek için yazmadım hiçbir yazımı.Eğer sinirli ve tahammülsüz olarak algılandımsa bunun böyle olmadığını belirtmek isterim,kırılan olduysa da özrüm bakidir.Birbirimizi anladığımızı biliyorum.
minemtoprak
03-10-05, 19:37
Valla arkadaşlar tamam dizide bir çok eksikler ve hatalar var örn.dizi Eskişehir de geçiyor ama İst.sokakları gösteriliyor tamam kabul ediyorum ama yinede eğlemceli bir dizi.Özelliklede Nurgülün salaklıkları ve tatlım deyişine bayılıyorum.
Valla arkadaşlar tamam dizide bir çok eksikler ve hatalar var örn.dizi Eskişehir de geçiyor ama İst.sokakları gösteriliyor tamam kabul ediyorum ama yinede eğlemceli bir dizi.Özelliklede Nurgülün salaklıkları ve tatlım deyişine bayılıyorum.
BEN ESKİŞEHİRE GİTTİM YANİ BAYA SENLER DURDUM DA ESKİEŞHİRİN SOKAKLARI HATTA O TARMVAYLI YERLER DE DOKTORLAR CADDESİ.ANİ İSTANBUL SOKAKLARI DEĞİL CNM..........AMA SANA KATLIYORUM.BENCE DE NURGÜL ÇOK İYİ ROL YAPIYO TAMAM TATLIIM..GİBİ hahahaa:p :p :p
Melisa2000
04-10-05, 13:37
Hope & Faith Diye Bir Abd Dizisi Var. Belali Baldizin Aynisi.her şeyini Kopya Etmişler.bir Isimler Birde Yer Değişik.taklit Edilir Ama Bu Kadarda Aynisi Olmazki.hiç Yeni Bir Fikir Yada Bir Katki Yok.bukadarda Olmaz,
nurgül bence hayatının hatasını yapmıştır tamam belalı baldızda farklı bir tarza da oyuncuğunu sergiliyor bunu anlarım da komedi oynamak yetenek ister bu yetenekte nurgulde yok gördüğüm kadarıyla kaldı dizi oyuncuların hiçbirinde yok hepsi daha dram dizilerinden hatırladığımız kişiler diğer yandan nurgulun yaptığı diğer diziler reyting anlamında ilk yayınlandığı günden itibalern zirvede olan dizilerdi ama bu dizide 1 . olmayı bırakın 7 reytingine ulşatığına rastlamadım
Wolfmann , öncelikle bir tiyatrocu her rolün altindan kalkabilir.Diziye olan ilgide bunun en büyük kaniti.Belali Baldiz zamanla zirveye oturacaktir.Ilk Bölümlerde zirvede olmamasinin sebebi "Kadin Isterse" gibi 14 reytingli bir dizi ile ayni gün yayinlanmasidir.Ama dikkat edersen Kadin Istersede artik 7 ye ulasamiyor.Demekki bizim dizimizi izleyenler her bölümde biraz daha artiyor.:)
Hope & Faith Diye Bir Abd Dizisi Var. Belali Baldizin Aynisi.her şeyini Kopya Etmişler.bir Isimler Birde Yer Değişik.taklit Edilir Ama Bu Kadarda Aynisi Olmazki.hiç Yeni Bir Fikir Yada Bir Katki Yok.bukadarda Olmaz,
Bu Hope & Faith versionu türkce zaten :) Dizinin sonunda bu dizisinin Hope & Faith türkce versionu oldugunu yazar zaten.Hope & Faith Türkiyedeki tüm haklari MEDYAPIM a aittir ;)Tüm Dünyada yillardir cok basarili bir uyarlama yapilir ABD dizilerinden
mizrak_tutucu
04-10-05, 15:04
Dizinin ne bu forumda kimilerinin gazladıgı kadar iyi, nede sourtimes da eleştirildigi kadar kötü oldugunu dusunuyorum. Gerçek ikisinin ortasında bir yerde. Kimse dizinin fanı oldugumu iddia edemez, eleştirilerim onceki sayfalarda rahatça okunabilir.
Ote yandan dizinin bolum bolum duzeldigi de bir gerçek. Sourtimes'dakine benzer bir uslupla, aslında her dizi cok kolay harcanabilir. Bu tur bir harcamayı ben de istersem cok rahat yapabilir ve begendiginiz herhangi bir dizi hakkındaki goruslerinizi sarsacak yorumlar yazabilirim. Sıkı bir takipçisi ve hayranı olmama karşın sourtimes'ın mizah, eleştiri ve bir tur deconstruction anlayışı uzerine kurulu bir site oldugunu dusunerek, eleştirilerin bu kadar içselleştirilmesini dogru bulmuyorum. Sonuçta Türkiye'de dizi sektoru hatalarıyla sevaplarıyla gelismeye calisan bir sektor. Tek cumleyle her girisimi basında harcarsak, sektorun hic gelismeyecegi de kesin. Bu nedenle dengeli eleştirmek ve her yapımcıya belli bir sure muhlet vermekten yanayım. Bu forumlarda arasıra fazla gaz verenler oluyor ama eleştiriler de eksik kalmıyor.
Nurgul Yesilçayın kotu bir komedi oyuncusu oldugunu da dusunmuyorum. Daha ogrencegi cok sey var bu dogru. Ama dizide "kotu bir pembe dizi oyuncusunu" canlandırdıgı icin abartılı ve yapmacık oynaması da rolunun bir geregi diye dusunuyorum. Eleştirilerde rolunun bu yonu es geçiliyor; Nurgul Yeşilçay'ın yeni bir turdeki oyunculuk denemeleri bu kadar da sert eleştirileri hak etmiyor. Sonuçta Nurgul Yeşilçay Melekler Adası denilen akıllara cefa dizideki saf kadın, Asmalı Konak'taki hırcın ve ihtiraslı kadın, İkinci Bahar'daki hırslı genç kadın imajından farklı bir portre cizmeyi deniyor ve kendi yorumuna gore bu kisiye uygun mimikler ve jestler geliştirmeye calisarak "oyuncu" hamuruna sahip oldugunu gosteriyor.
Dizinin ne bu forumda kimilerinin gazladıgı kadar iyi, nede sourtimes da eleştirildigi kadar kötü oldugunu dusunuyorum. Gerçek ikisinin ortasında bir yerde. Kimse dizinin fanı oldugumu iddia edemez, eleştirilerim onceki sayfalarda rahatça okunabilir.
Ote yandan dizinin bolum bolum duzeldigi de bir gerçek. Sourtimes'dakine benzer bir uslupla, aslında her dizi cok kolay harcanabilir. Bu tur bir harcamayı ben de istersem cok rahat yapabilir ve begendiginiz herhangi bir dizi hakkındaki goruslerinizi sarsacak yorumlar yazabilirim. Sıkı bir takipçisi ve hayranı olmama karşın sourtimes'ın mizah, eleştiri ve bir tur deconstruction anlayışı uzerine kurulu bir site oldugunu dusunerek, eleştirilerin bu kadar içselleştirilmesini dogru bulmuyorum. Sonuçta Türkiye'de dizi sektoru hatalarıyla sevaplarıyla gelismeye calisan bir sektor. Tek cumleyle her girisimi basında harcarsak, sektorun hic gelismeyecegi de kesin. Bu nedenle dengeli eleştirmek ve her yapımcıya belli bir sure muhlet vermekten yanayım. Bu forumlarda arasıra fazla gaz verenler oluyor ama eleştiriler de eksik kalmıyor.
Nurgul Yesilçayın kotu bir komedi oyuncusu oldugunu da dusunmuyorum. Daha ogrencegi cok sey var bu dogru. Ama dizide "kotu bir pembe dizi oyuncusunu" canlandırdıgı icin abartılı ve yapmacık oynaması da rolunun bir geregi diye dusunuyorum. Eleştirilerde rolunun bu yonu es geçiliyor; Nurgul Yeşilçay'ın yeni bir turdeki oyunculuk denemeleri bu kadar da sert eleştirileri hak etmiyor. Sonuçta Nurgul Yeşilçay Melekler Adası denilen akıllara cefa dizideki saf kadın, Asmalı Konak'taki hırcın ve ihtiraslı kadın, İkinci Bahar'daki hırslı genç kadın imajından farklı bir portre cizmeyi deniyor ve kendi yorumuna gore bu kisiye uygun mimikler ve jestler geliştirmeye calisarak "oyuncu" hamuruna sahip oldugunu gosteriyor.
"Yorumlarının çoğuna katılıyorum arkadaşım.Nurgül iyi oyuncu mudur değilmidir'in dışında ben de senin gibi onun burada biraz karikatür olarak tanımlayacağım bir karakteri oynadığını düşünüyorum.Bu sebeple de bu tür bir abartılı oyunculuğu denediği kanaatindeyim.Evet dizi ortada bir yerde belki ama iyiye gitmesi ve çok iyi olabilmesi de mümkün.Kahkaha efektlerinin daha az ve yerli yerinde kullanılması bence de doğru olacaktır.Bu biraz da psikolojik nedenlerle konuyormuş yanılmıyorsam.Yani insanları topluluk içinde izliyormuş havasına sokmak ve yalnız izleyenlerde de o hissi vermemek için.Haa abartılınca çok kötü sırıtoyor o ayrı konu."
mizrak_tutucu
04-10-05, 18:11
Ben konserve kahkaha efektlerinin ABD'de nerede gulecegini anlamayan seyirci icin kondugunu dusunuyorum. Turkiyede yaşayanların bir suru zaafı ve hatası olabilir ama hiç kimse onların mizah anlayısı olmadıgını ve nerede guleceklerini bilmedigini soyleyemez. Bu nedenle konserve kahkahalar cok sinir bozucu oluyor. Sanki nerede gulecegimizi bilemezmişiz gibi. Yapımcılar unutmamalı ki, bu topraklarda belli bir duzeyde mizah anlayışı ve saglam siniri olmayan kimse yaşayamayı başaramaz.
Haklısın aslında ama psikolojik boyut da doğru.BU arada bizim mizah anlayışımıza laf söylecek ülke zaten doğmadı daha.Ama yapımcılar bu konuda biraz daha hassas olurlarsa çok daha iyi olur o da işin başka yönü.
arkadaşlar neden tartışıyorsunuz...nurgül yeşilçay bence iyi bir oyuncu rolünüde iyi yapıyor...sadece onu komedi dalında rol yaparken görmedik..bence zamanla rolüne alışacağız...
berna laçin'de iyi bir oyuncu rolünü iyi oyunuyor..
kenan ışık için aynı şeyi söylemiyeceğim..biraz yapmacık gibi...bıyıksız çok tuaf duruyor...
neyse bencede forum açılma zamanı gelmiş..adminlere duyurulur...
Kenan Işık o rolü kendince yorumlayabilse ve yapımcıların "komik ol" beklentilerinden bir kurtulsa çok daha rahat olacak.Şu da var ki kesinlikle dram konusunda çok daha başarılı Kenan Işık, bence bu rolleri kabul ederken biraz daha düşünmeli.Ya da kendince ,daha az kasarak bu rolleri yorumlayabilme esnekliğinin kendisine tanınmasını sağlamalı.Bilemiyorum ama aklıma bunlar geldi ilk anda.
kenan ışık dadı'da daha komikti sanki...bilmiyorum belki bana öğle gelebilir ama ben bu dizide kenan ışık ve nurgül yeşilçay'ı izlerken sanki dadı dizisini izliyorum...nurgül'ü hep melek-->gülben ergen gibi görüyorum..tabi bu kendi kişisel görüşüm..sizlere öğle gelmeyebilir...
Ben çok bir zamandir buyuk bir Nurgül Yesilçay fan'iyim, benim en sevdigim yerli aktris kendisi, ve bence o'na bu belali baldiz rol'u pek yakismamis gibi, ama bu demek olmuyor ki basarisiz, tabi rolünü en iyi sekilde oynamaya çalisiyor, bundan hiç bir süphem yok ama asmali konakta ki ve melekler adasindaki roller o'na sanki daha çok yakisiyordu gibime geliyordu...ve bu dizideki bazi hareketleri de o kadar çok abartili ki... :((( bu dizide karsimizda bambaska bir Nurgül çikti, herneyse,yinede, çok çok iyi bir dizi olmasa bile ve ne kadar çok elestirsem de, Nurgül Yesilçay için izlenir yaa !!! :D
Sevgili mızraktutucu , aşkhastası ve bazı arkadaşların yorumlarını büyük bir zevkle okuyorum.Seviyeli bir şekilde fikirlerinizi sunmanız gerçekten çok güzel.Bu tür yorumlara forumun ihtiyacı var.
Nurgül Yeşilçay’ın kendisini en azından ekranda görünen kısmını sevmem.Asmalı Konak ya da İkinci Bahar’ın birazını seyretmişimdir.O yüzden pek bilmem.Eğreti Gelin’deki oyunculuğunu ise yalın ve sade, hatta doğal bulduğum için hoşuma gitmiştir.Dediğim gibi diğer rollerine pek dikkat etmediğim için bu dizideki oyunculuğu çok gözüme batıyor.Bu dizideki en kötü oyuncu bence. Komedi kendisine gitmemiş, dramaya çok daha yakışıyor. Burada hareketleri abartılı –ki bunun “Arzu Parlak o şekilde bir karakter, onun için öyle” olduğuna inanmıyorum. “Ay tatlım” derken sesini kalınlaştırması falan çok itici. Asmalı Konak’da daha güzeldi.
Berna Laçin’e gelince hem oyunculuğunu hem de kendisini hakikaten çok severim.Bana iyi birkaç oyuncu söyle deseler Berna Laçin bunlardan biri olur.Bulunduğu projeleri çok dikkatli ve tekrar tekrar izlerim.Mimiklerini kullanışı, ses tonu, doğal oyunu ve kendi sempatikliği de buna eklenince ortaya güzel şeyler çıkarıyor.Kendisiyle bir set ziyaretinde tanışma fırsatı buldum. Acaba objektif mi olamıyorum bilmiyorum ama dizideki en iyi oyuncu Berna Laçin bana göre.
askhastası
06-10-05, 12:54
nurgül kötü oyuncu çünkü, altın portakal alamadığı için, ve kendisine altın portakal vermeyen juride dizi arkadaşı Kenan Işık'ın olmamasını içine sindiremediği için kötü bir oyuncu. bir olay bu kadar da uzatılmaz ki, Kenan Işık gibi bir SANAT adamı bu şekilde davranılma ki.... Kenan bey gerçekten de gerçek bir sanatçı, iyi ilr kötüyü ayırt edecek alt yapıyada sahip...eminim tartışmaya takmamıştır...
dizi_tirya
06-10-05, 13:46
ödül konusunda nurgül de alabilirdi ama vildan da haketti.sonuçta o da genç bi isim.inandıkları için verdiler.helal olsun valla vildana.kenan ışığın şu huyunu sevmiyorum mesela dizide gülüyo.resmen kızması gereken yerde bile o gülme mimikleri fırlıyo yüzünden.bend,ce ön plana çıkan ve benm favorim berna ve nurgül....
askhastası
06-10-05, 16:04
süper oyuncu nurgül, Kenan Işık la konuşmama kararı vermiş. Kenan Işık ne yapar bundan sonra... yazık ona.... Kenan Abiye önereceğiniz bir terapist var mı? Nurgül bugün kendini bir kez daha kanıtladı. aferin nurgül, sadece Kenan Işık a değil, hiçbir kimse ile konuşmada herkes rahatlasın. bu arada sevgili Fatih aksoy da süper oyuncuyu desteklemiş. sanırım oda bir sinema filminin, uyduruk bir diziden daha sanatsal olması gerektiğinin önemini anlamamış. halbuki geçenlerde yıllar önce Boğaziçi Üniversitesinin çıkardığı bir dergiye verdiği röportajda dizilerin sinema filmleri gibi sanatsal şeyler olmadığından bahsediyordu? ilginç gerçekten. insanlar ne çabuk değişiyor. fatih bey MONEY TALKS diyor kısaca kanımca. sevgili oyuncusunun oynadığı, kardeşinin ve eminim en yakın arkadaşlarının yaptıkları Büyü gibi şaheserler varken "Türev" gibi sanatsal filme ödül vermeyi anlamsız buluyor. haklı aslında adam, populer ve niteliksiz bir festival olmak istiyorsan, populist davranacaksın. ama Altın portakalın amacının bu olmadığı çok açık.. kaçırdığı nokta ise bu...
Desenize Belalı Baldız dizisi gerçek olmuş Kenan Işık için.Nurgül Yeşilçay'ı ne çok severim ne de nefret ederim, yeri gelir beğenirim yeri gelir eleştiririm.Ama ne olursa olsun bu tarz bir hazımsızlığı gerçekten yapmamış olmasını diliyorum.Kenan beyin oyunculuğu vs bir kenara bence de oyunculuktan anlama ve sanat konusunda, bir insanı değerlendirebilecek altyapısı fazlasıyla vardır,Nurgül hanım biraz daha sakin olmak zorunda.
Merak etme , Kenan Isikla kavga ettigi haberlerinin gercekle uzaktan yakindan ilgisi yok.Amaclari Nurgülü magazin malzemesi yapmak.Ayrica bu haberi hangi Medya kurulusu yazdi.Kaynagini bilen var mi ?
askhastası
06-10-05, 16:57
bence çıkan haber doğru olabilir. zira unutma nurgül altın portakalı alamadıktan sonra da saçma sapan şeyler yapmıştı. neyse doğruyu en kısa zamanda öğrenip sizleri bilgilendiririm...
askhastası
07-10-05, 13:33
süper oyuncu nurgül gerçekten de Kenan Işık ile atışmış. ne yapar adamcağız simdi? yazık oldu valla. Nurgül gibi bir yetenek ile konuşamamak, ondan bir şeyler öğrenememek ne yazık...
süper oyuncu nurgül gerçekten de Kenan Işık ile atışmış. ne yapar adamcağız simdi? yazık oldu valla. Nurgül gibi bir yetenek ile konuşamamak, ondan bir şeyler öğrenememek ne yazık...
MIS - MUS ile olmaz bu isler.Lütfen Kaynak belirtin
askhastası
07-10-05, 14:43
yanağım tabiki çok sağlam... dizi setindekilerden biri desem. ama isim vermek doğru olmaz. zira biliyorsun yönetmen de bu sayfayı takip ediyor. sadce bana güvenin...
yanağım tabiki çok sağlam... dizi setindekilerden biri desem. ama isim vermek doğru olmaz. zira biliyorsun yönetmen de bu sayfayı takip ediyor. sadce bana güvenin...
Askhastasi sen kendini kandirmaya devam et :) Böyle bir olay yok arkadaslar.Böyle bir olay olsa TV , Gazete veya internet medyasinda mutlaka yazilirdi.Sonucta Nurgül Yesilcayi cekemeyen bir tek askhastasi degil :)
askhastası
07-10-05, 15:40
sen olmadığından nasıl bu kadar emin olabiliyorsun... ben olduğuna eminim yakında kokusu çıkar. bak söylemedi deme...
inamıyoruz zaten nurgül bitane onun gibi oyuncu yok türkiye de her yaptığı film proje hepsi harika
Bu olay olmuş mu olmamış mı kesin olmamakla birlikte ,olduğu varsayılırsa;Nurgül hanım bence sıkı bir hazımsızlık örneği göstermiş oluyor bu davranışıyla.Kenan Işık onun oyunculuğunu beğense bile illa ki o filimdeki oyununun beğenmesi gerekmiyor aynı dizide oynuyorlar diye.Bu konuda bir tartışmaya girmesi Nurgül Yeşilçayın çok anlamsız.Gene diyorum bu nerden kaynaklandı bilemiyorum ama arkadaşların dediği gibi kokusu çıkar zaten doğruysa.
Askhastasi sen kendini kandirmaya devam et :) Böyle bir olay yok arkadaslar.Böyle bir olay olsa TV , Gazete veya internet medyasinda mutlaka yazilirdi.Sonucta Nurgül Yesilcayi cekemeyen bir tek askhastasi degil :)
kesinlikle bu konuyu uzatmiyalim eyer olsa tv de felan cikardi zten boyle bir elestiri yapacagini sanmiyorum nurgulun oyle bir oduldu suana kadar okadar cok aldiki artik ihtiyaci yokk bence ask hastasmisin nesin bu konuda bizim sinirlerimizi bozma git isine bak ya
"NURGÜL YEŞİLÇAY, FESTİVALDE JÜRİ ÜYESİ OLAN KENAN IŞIK'LA ROL ALDIKLARI BELALI BALDIZ SETİNDE TARTIŞTI.
Eğreti Gelin filmiyle ödül beklerken Antalya'dan eli boş dönen Nurgül Yeşilçay'ın kızgınlığı geçecek gibi değil. Jürinin seçiminden ötürü demediğini bırakmayan Nurgül son olarak da 'Belalı Baldız' dizisinin setinde rol arkadaşı Kenan Işık'la tartıştı. Nurgül'ü kızdıran ise festivalde juri üyesi olan Işık'ın "Nurgül, jüride hiçbir tepki uyandırmadı" sözü oldu. Bu sözle ilgili Işık'la kavgaya tutuşan sanatçının tartışması sette gerginlik yarattı. Yeşilçay, Işık'a tepkisini konuşmayarak gösterme kararı aldı.
Yine süper komik bir bölüm bizi bekliyor bu aksam :) Bu arada Wolfmann Armagan Caglayanin diziye konuk oyuncu olarak gelecegni ögrendik sayende.Umarim haftaya yayinlanir dedigin bölüm.Gerci Nurgül , Berna , Kenan yetiyo bize :)
aliyeaynalar
09-10-05, 20:43
belalı baldızı salı gününe almışlar, çok da iyi olmuş
salı günü aliyeden önce atvde..
ohh çok güzel oldu bu durum, iki güzel dizi art arda...
insallah reytingleri etkilemez
diziyi salıya almışlar bu salı aliye'de önce...inşallah dizinin yayından kalkacağı anlamına gelmez...reatingler her şeyi gösterecek...bu akşam ki bölümünü pek beğenmedim..
şimdi izledim salı akşamki bölümünün özetini armağan çağlayan'ı gördüm sanırım bu salı ki bölüm beni baya bir güldürecek.... ;)
Evet ben de pek sevemedim bu bölümü,nedense sanki aceleye getirilmiş gibi geldi bana.Bir sonraki bölüm daha iyi gibi görünüyor.Kalkacağını da hiç sanmıyorum çünkü iyi gidiyor reytinglerde,Atv o kadar da aptal değil izlenen dizilerinden birisini kaldırsın ama endişelenmekte de haklısınız tabiii,ne yapacakları pek belli olmaz.
bence de eğer bu diziyi kaldırılarsa aptallık ederler şu anda o kadar saçma diziler var ki umarım kaldırmazlar ki sanmam her hafta 2. olan bi diziyi kaldırsınlar
Evet ben de pek sevemedim bu bölümü,nedense sanki aceleye getirilmiş gibi geldi bana.Bir sonraki bölüm daha iyi gibi görünüyor.Kalkacağını da hiç sanmıyorum çünkü iyi gidiyor reytinglerde,Atv o kadar da aptal değil izlenen dizilerinden birisini kaldırsın ama endişelenmekte de haklısınız tabiii,ne yapacakları pek belli olmaz.
aceleye getirlmiş gibiydi evet..sanki bir kez çekmişler bir sahneyi hiç prova yapmamışlar gibi...
salı günün kü fena değil gibi...armağan çağlayan renk katacak diziye...asıl oyuncularada laf yok tabi ;)
belalı bal
10-10-05, 00:37
ben dördüncüyü yazmaya çalışıyorum ama sayfam çöküyor.o yüzden çok kısa yazıcam.geçen seneden beri okuduğum ve çok sevdiği sayfalardı bunlar.bu sene ise çok büyük hayal hırıklığına uğradım.dedikodu sütununa dönmüş,hakaretamiz ve haddini aşan bir hal almış yazılanlar.bilmediği konular hakkında konuşmak bir alışkanlık olmuş,insanların özeline saldırılmaya başlanmış.benimle ilgili yazılan kötü bir şey olmadığı için benim cevap vermem ilginç gelebilir.ama beni üzen bu sayfaların bizim işimizi geliştirebileceğimiz eleştirileri artık içermiyor olması.gerçekten üzgünüm.
EL DESDİCADO
10-10-05, 00:42
RATİNG DÜŞÜK DİYE SAATİ DEĞİŞTİRİLMEDİ BENCE.RATİNG GAYET İYİYDİ VE GEÇEN HAFTA 2. OLMUŞTU.SADECE SALI 20.00 DAHA İYİ OLACAKTIR DİYE DÜŞÜNMÜŞLER SANIRIM.ÇÜNKÜ O SAATTE DOĞRU DÜRÜST HİÇ RAKİP YOK
[QUOTE=belalı bal]ben dördüncüyü yazmaya çalışıyorum ama sayfam çöküyor.o yüzden çok kısa yazıcam.geçen seneden beri okuduğum ve çok sevdiği sayfalardı bunlar.bu sene ise çok büyük hayal hırıklığına uğradım.dedikodu sütununa dönmüş,hakaretamiz ve haddini aşan bir hal almış yazılanlar.bilmediği konular hakkında konuşmak bir alışkanlık olmuş,insanların özeline saldırılmaya başlanmış.benimle ilgili yazılan kötü bir şey olmadığı için benim cevap vermem ilginç gelebilir.ama beni üzen bu sayfaların bizim işimizi geliştirebileceğimiz eleştirileri artık içermiyor olması.gerçekten üzgünüm.[/QUOTE
Sadece dizinin geleceğinden ve bu durum yüzünden oyuncuların performanslarının düşebileceğinden endişelendik çoğumuz.Yoksa hakaret edenlerinki kendilerini bağlar.Kendi adıma birilerini kıracak birşey yazdımsa peşinen özür dilerim.
belalı bal
10-10-05, 00:54
ben yine de son bir umutla ,diziyle ilgili fikirlerinizi yazmanızbelki yeniden mümkün olur diye diziyle ilgili bilgi veriyim:dizi saatinin birincisi.raiting raporları onbeşer dakikalık dilimler halinde gelir ama kamuya açıklanmaz.sadece ortalamalar verilir.biz yayınlandığımız süre içinde kadın isterseyi hep geçiyoruz.ama biz yirmi dakika daha kısayız ve biz bittikten sonra atv de yüksek raitingli bir şey olmadığı için kad.ist.nin son 15 dak dilimi yükseliyor,bizim seyirci de o tarafa gidiyor çünki ve ortalamaları yükseliyor.bu niye sizi ilgilendiriyor bilemem ama salı günü aliyenin önüne komedi iyi gider diye o güne alındı.
belalı bal
10-10-05, 01:35
sayfaları genel olarak taradım.dolayısıyla bireyler özelinde diil genel bir fikir sahibi oldum.seyirci birilerini beğenir birinin beğendiğini diğeri beyenmeyebilir bu çok normaldir.ama ben burda oyuncular zaten türkiyede ne bilir,nurgül dogmayı nerden bilir lafını bile okudum.ne densizliktir bu.bankacılar matematikten anlamaz demek ne kadar saçma ise bu da öyle.üstelik te verilen örnek dogma gibi basit bir konu.bu haddi aşan denellemeler nasıl bir şuursuzlukla yapılabilir?madem sinema sanat diziler dandik şeyler neden bu sitede yazıyorsun ve bu dizileri seyrediyorsun diye sorarlar adama.kötü ve sanat olmayan film de vardır tersi dizi de.türevi izlemek mümkün diil şu anda ama savunuluyor. bilmediğimiz konular da neden konusuruz****
belalı bal
10-10-05, 01:59
hassasiyetine teşekkür ederim ama bizim keyfimiz çok yerinde.biz sette çok eğlendik armağan çok komik ve şekerdi.ama uçankuşta nurgül sete kan kusturdu 2 saatlik çekim on saat sürdü diye yazmışlar.biz hep on saat çalışıyoruz.iki günde çekiliyor ve o iki gün perişan oluyoruz.elbette bazı bölümler daha iyi oluyor çünki bu iş orjinal ve her bölümü aynı tatta yazılmamış bu gunkunun ikinci yarısı yani çocuk tiyatrosu kısmı pek keyifli diildi ama beş saatte çekildi.sakı günkü çok keyifli.dizimiz bu sene giren diziler içinde açık ara birinci.ama benim için raiting diil kalite ve benim sevmem önemli bence siz de öyle yapın sevin ya da sevmeyin.boşverin raitingleri. :p
askhastası
10-10-05, 09:55
Anladığım kadarıyla tüm taşlar benim kafama atılmış. ben diziyi eleştirmekten çok, nurgül yeşilçay ı eleştirdim. sizin hakkınızda çok bir şey yazdığımı hatırlamıyorum. dolayısıyla tüm eleştirilerim sadece ve sadece nurgül yeşilçay ı bağlar. bu arada söylediğim her şeyin arkasındayım, üslubumuda yanlış bulmuyorum. televizyona çıkıpta, altın portakal hakkında ne düşünüyorsunuz sorususuna "YERİM PORTAKALI" diyen bir insanı ve o insanın üslübundan bahsetmeyip bana yönelmeniz ilginç. hakaret diye isimlendirdiğiniz eleştrilerimin dilini beğenip beğenmemek tamamen size kalmış.
Ben eminimki,- belki şimdi biliyordur ama- altın portakaldan öncesine kadar bilmediğine eminim. Zira bilen adam o film için o şekilde konuşmaz.- Aslında birçok oyuncunun sinema hakkında bilgili olmadığınada eminim. Hatta size SESAM başkanının yaptığı açıklamayı okumanızı öneririm. Sinema ile ilgilenen bir başkanın bizleri dehşete düşüren açıklaması.. Tiyatro ile ilgilinen herkes – sizin gibi – ne yazikki sinema televizyon masterı yapmıyor, bu konularla hiç ama hiç ilgilenmiyor. Ben “Türev” izlemedim doğru ama sinemadan anlayan ve kendilerine çok güvendiğim insanlar bu filmi geçen sene izlediler ve çok beğendiler. Bence sizde kısa zaman sonra izlersiniz ve bana hak verirsiniz.