Tüm Versiyonu Göster : Rüzgarlı Bahçe

Sayfalar : [1] 2

_butterfly_
06-09-05, 11:12
kanal d ekranlarındaa 12 eylül pazartesi sa:21.45 de yepyeni bir dizi daha başlıyorr.....RÜZGARLI BAHÇE

KANAL D’DEN İDDİALI BİR DİZİ..
http://medyacafe.com/images/ruzgarli_bahce_1.JPG
Tarihi köy evleri restore edildi, bir fırın ve balıkçı dükkanı ile beş yel değirmeni inşa edildi. Kanal D yeni dizisi “Rüzgarlı Bahçe” için iddialı hazırlandı. İşte diziden bazı bilgiler:

--------------------------------------------------------------------------------

Yeni sezona birbirinden iddialı yapımlarla giren Kanal D'de 12 Eylül pazartesi günü başrollerinde Selçuk Yöntem, Zeynep Beşerler, Yiğit Özşener, Cengiz Coşkun ve Miraç Eronat oynadığı, Nazan Kırılmış, Meriç Başaran, Fatih Al ve Didem Balçın'ın da diğer önemli rollerini üstlendiği "Rüzgarlı Bahçe" adında yepyeni bir dizi başlıyor.

Çekimleri Bolu'nun Göynük İlçesi Çubuk Köyü'nde yapılan dizi için Çubuk Köyü doğal bir set haline getirildi. Dizinin çekimlerinden önce köydeki tüm evler baştan aşağı restore edildi, köye bir fırın ve balıkçı dükkanı yapıldı ve beş tane de yel değirmeni inşa edildi. Yemyeşil doğası ve muhteşem gölü ile görenleri büyülen Çubuk Köyü, "Rüzgarlı Bahçesi" dizisi ile bir de iskeleye sahip oldu. Zira, dizinin yapımcıları köyün iki yakasına teknelerle gidiş gelişi sağlamak için gölün iki ucuna son derece kullanışlı birer iskele yaptılar.

Yönetmenliğini televizyon ve sinema dünyasının usta isimlerinden Metin Günay''ın yaptığı, senaryosunu Gamze Özer'in yazdığı dizide; tutkulu aşklar, ihanetler ve entrikalar var. Dizi, 12 Eylül Pazartesi günü saat 21.50'de ekrana gelecek.

pinkzone
06-09-05, 11:36
Tanıtımı Gördüm... İzlemeden Bir Yorum Yapamam Ama İlgimi Çekmedi..

*lalezar*
06-09-05, 12:34
yiğit özşeneri çok severim onun için bi bakarım
konusu neymiş acaba dizinin???

mevlana
06-09-05, 13:18
müziği güzel

tis498
06-09-05, 14:43
kasaba dizileri batıya kaydı iyice, bayağı güzel yapımlar aslında ama birbirlerinin aynısıymış hissi veriyorlar ...
yiğit özşener i merak ediyorum, müziği de güzel...bakalım güzel bir diziye benziyor...

ÇAKIL85
10-09-05, 14:28
yigit özsener kimdi htirlayamadim çok tanidik geliyor ama
konusu ne bilen var mi acaba bu dizinin?

mizrak_tutucu
10-09-05, 18:28
Fragman nedense bende dizinin Cyrano de Bergerac ile başka bir sinema filminin melezi olacagi hissini uyandırdı. Yiğit Özşener'in canlandırdıgı Mercan'ın dostu karakteri de Rüzgar'a aşık olacak sanki. Rüzgar'ın (kızın adının Rüzgar oldugunu sanıyorum) Mercan'a aşık olmasının nedeni, adamın askerde yazdıgı mektuplar gibi gözüküyor. Yiğit Özşener'in canlandırdıgı karakterin Mercan yerine o mektupları yazdıgı hissi uyandı bende. Dogal olarak Yiğit Özşener'in burun sorunu yok ama onun da "arkadaşımın aşkısın" sendromundan dolayı açılma sorunu olabilir. Fragmandan yola çıkıp, acayip spekülasyon yaptım. Dogru tahmin edip, etmedigimi merak ettim şimdi.

_butterfly_
11-09-05, 10:01
http://www.e-kolay.net/tvguide/images/kanald/rgzrr.jpg

Kanal D, yeni yayın dönemi bombalarını bir bir patlatmaya başlıyor! Yeni sezona birbirinden iddialı yapımlarla giren Kanal D’de 12 Eylül pazartesi günü başrollerinde Selçuk Yöntem, Zeynep Beşerler, Yiğit Özşener, Cengiz Coşkun ve Miraç Eronat oynadığı, Nazan Kırılmış, Meriç Başaran, Fatih Al ve Didem Balçın’ın da diğer önemli rollerini üstlendiği “Rüzgarlı Bahçe” adında yepyeni bir dizi başlıyor. . 12 Eylül Pazartesi günü saat 21.50’de ekrana gelecek dizinin konusu şöyle:

Rüzgar ve eski bir doktor olan babası Çınar, Rüzgarlı Bahçe’nin en eski ve en güzel değirmeninde yalnız yaşarlar. Çınar’ın eski eşi Gülfem, Çınar’dan geçmişte komşuları olan Hikmet’e olan aşkı uğruna boşanmış, zengin Hikmet’le evlenip, gölün karşısına taşınmıştır. Rüzgar’ın, askerden dönmesini beklediği çocukluk aşkı Mercan’ın geri dönüş günü aynı zamanda onların nişan günüdür. Bu nişan yıllar sonra Gülfem ve Çınar’ı, Rüzgarlı Bahçe’de yaşayan Sıla Nine, Agah Dede, Mercan’ın çocukluk arkadaşları Derviş, Derviş’in deli gibi sevdiği Menekşe, Derviş’i deli gibi seven Üzüm, Üzüm’ü deli gibi seven İbrahim ve diğerlerini bir araya getirecektir. Ancak beklenmedik bir şey olur. Mercan askerden yalnız dönmez. Yanında en mutlu gününe, nişanına tanık olması için komutanı ve askerdeki en iyi dostu Ozan’ı da getirir. Ozan’ın gelişi, askerden Mercan’ın Rüzgar’a yazdığı güzel mektuplara dair bazı yalanları ortaya çıkarır. Yönetmen : Metin Günay Senaryo : Gamze Özer Yapım : Masalevi Oyuncular : Selçuk Yöntem (Çınar) , Zeynep Beşerler (Rüzgar), Yiğit Özşener (Ozan), Cengiz Coşkun (Mercan), Miraç Eronat (Füreyya), Nazan Kırılmış (Gülfem), Meriç Başaran (Hala), Fatih Al (İbrahim), Didem Baçlın (Menekşe).

mizrak_tutucu
11-09-05, 10:11
Selçuk Yöntem ve Yiğit Özşener iyi geçinen bir ikili oldular anlaşılan. Eküri bu dizide de bir arada. Dizi özetinde geçen mektuptaki yalan ibaresini Cyrano açılımı açısından merak ettim. Dizideki isimlerin bitki ve doğa kökenli olması da ayrıca dikkatimi çekti. Mercan, Rüzgar, Çınar, Üzüm, Menekşe gibi..Bu yeni bir moda anlaşılan.

ECE...:)
11-09-05, 10:21
benm pek ilgimi çekmedi bakalım nası bi dizi

elifile
11-09-05, 10:29
Bu dizide güzel gibi gözüküyor........Hangisini seyredeceğimi bilemiyorum.

Nasreddin_Hoca
11-09-05, 10:51
http://www.e-kolay.net/tvguide/images/kanald/rgzrr.jpg

Kanal D, yeni yayın dönemi bombalarını bir bir patlatmaya başlıyor! Yeni sezona birbirinden iddialı yapımlarla giren Kanal D’de 12 Eylül pazartesi günü başrollerinde Selçuk Yöntem, Zeynep Beşerler, Yiğit Özşener, Cengiz Coşkun ve Miraç Eronat oynadığı, Nazan Kırılmış, Meriç Başaran, Fatih Al ve Didem Balçın’ın da diğer önemli rollerini üstlendiği “Rüzgarlı Bahçe” adında yepyeni bir dizi başlıyor. . 12 Eylül Pazartesi günü saat 21.50’de ekrana gelecek dizinin konusu şöyle:

Rüzgar ve eski bir doktor olan babası Çınar, Rüzgarlı Bahçe’nin en eski ve en güzel değirmeninde yalnız yaşarlar. Çınar’ın eski eşi Gülfem, Çınar’dan geçmişte komşuları olan Hikmet’e olan aşkı uğruna boşanmış, zengin Hikmet’le evlenip, gölün karşısına taşınmıştır. Rüzgar’ın, askerden dönmesini beklediği çocukluk aşkı Mercan’ın geri dönüş günü aynı zamanda onların nişan günüdür. Bu nişan yıllar sonra Gülfem ve Çınar’ı, Rüzgarlı Bahçe’de yaşayan Sıla Nine, Agah Dede, Mercan’ın çocukluk arkadaşları Derviş, Derviş’in deli gibi sevdiği Menekşe, Derviş’i deli gibi seven Üzüm, Üzüm’ü deli gibi seven İbrahim ve diğerlerini bir araya getirecektir. Ancak beklenmedik bir şey olur. Mercan askerden yalnız dönmez. Yanında en mutlu gününe, nişanına tanık olması için komutanı ve askerdeki en iyi dostu Ozan’ı da getirir. Ozan’ın gelişi, askerden Mercan’ın Rüzgar’a yazdığı güzel mektuplara dair bazı yalanları ortaya çıkarır. Yönetmen : Metin Günay Senaryo : Gamze Özer Yapım : Masalevi Oyuncular : Selçuk Yöntem (Çınar) , Zeynep Beşerler (Rüzgar), Yiğit Özşener (Ozan), Cengiz Coşkun (Mercan), Miraç Eronat (Füreyya), Nazan Kırılmış (Gülfem), Meriç Başaran (Hala), Fatih Al (İbrahim), Didem Baçlın (Menekşe).

herkes biribirini deli gibi seviyor. keşke dizinin adını da "deli gibi" ya da "deli aşk" koysalarmış. şaka bir yana şu yeldeğirmenlerini çok merak ettim ilginç bir fikir, ilk bölümü merakla bekliyorum.

mizrak_tutucu
11-09-05, 10:55
Birbirini bu kadar "deli" gibi seven insanın arasında hır çıkması kaçınılmaz anlaşılan. Mutlu insanların öyküleri yoktur derler. Dizinin devam etmesi için "deli" gibi aşık herkesin mutsuz olması gerekecek sanırım.

nisan_kerem
12-09-05, 02:21
güzel olabilir diye düşünüyorum ben...

mizrak_tutucu
12-09-05, 10:31
Bu akşam ak mı kara mı ortaya çıkacak. Tek bir bölümle diziler hakkında karar vermek zor ama birinci bölümün diziler hakkında oldukça iyi bir fikir verdigi de gerçek. Bayagı para harcamış, özel bir mekan hazırlamışlar. Inşallah senaryo ve oyuncular da iyidir.

sisley
12-09-05, 21:49
ben çok beğendim bu diziyi ilk önce ortam,göl,evler, kıyafetler, at arabaları ilginç dansları çok güzel geldi masal gibi sonra oyuncular da başarılıydı senaryoda güzel ilerleyecek gibi görünüyor şimdiden favorim oldu özellikle sonunda çalan şarkı çok güzeldii

sisley
12-09-05, 23:03
http://www.kanald.com.tr/dizi/img/fotogaleri/ruzgarlibahce/01.jpg

sisley
12-09-05, 23:04
http://www.kanald.com.tr/dizi/img/fotogaleri/ruzgarlibahce/02.jpg

http://www.kanald.com.tr/dizi/img/fotogaleri/ruzgarlibahce/03.jpg

sisley
12-09-05, 23:06
http://www.kanald.com.tr/dizi/img/fotogaleri/ruzgarlibahce/05.jpg

http://www.kanald.com.tr/dizi/img/fotogaleri/ruzgarlibahce/15.jpg

sisley
12-09-05, 23:07
http://www.kanald.com.tr/dizi/img/fotogaleri/ruzgarlibahce/04.jpg

http://www.kanald.com.tr/dizi/img/fotogaleri/ruzgarlibahce/19.jpg

sisley
12-09-05, 23:09
http://www.kanald.com.tr/dizi/img/fotogaleri/ruzgarlibahce/20.jpg

http://www.kanald.com.tr/dizi/img/fotogaleri/ruzgarlibahce/21.jpg

KuSu_CaN
12-09-05, 23:25
Acikcasi ben bu dizi pek beyenmedim ve tutucaginida pek sanmiyorum. Ama yanilabilirimde. Görüntü kalitesi cok kötü, bu ilk gözüme carpan unsur oldu. Hikaye ise cok basit ve alisagelmis. Ilk bölüm olsa bile bana cok sIkIcI geldi. Gelecek haftalarda bu dizi izleyecegimi sanmiyorum.

EL DESDİCADO
12-09-05, 23:34
kusucan arkadaşım bende baktım diziye. beğendim de diyemem beğenmedim de diyemem.evet bazı kusurlar göze çarpıyor ama karşısında aynı saatte oynayan büyük dahi :) nuran devresin senaryosunu yazdığı asla unutmayı göz önüne aldığımızda en azından o diziden daha iyi bir başarıyı hakediyor.ben devam edermiyim izlemeye bilemiyorum.bakıcaz

sisley
12-09-05, 23:40
ben çok beğendim daha önce de belirttiğim gibi yavaş da ilerliyecek gibi görünmüyor ayrıca o çekilen yer ne güzeldir yaaa yeşillik ,göl ,evler, değirmenler
reklamlarında tutkulu ölümüne aşk diyordu bakalım ilerleyen bölümlerde görücez sanırım

sisley
13-09-05, 00:06
dizi bolunun göynük ilçesi çubuk gölü kenarında kurulan sette çekiliyormuş
ayrıca kaçıranlar için cumartesi günü 21.50 de tekrarı var kanal d de .

http://www.ntvmsnbc.com/news/202027.jpg

http://www.ntvmsnbc.com/news/202029.jpg

sisley
13-09-05, 00:35
Dizi için köy inşa ediliyor
Çubuk Gölü, Bolu'nun Göynük İlçesi'ne 5 kilometre mesafede bulunuyor. Gölün çevresinde bugünlerde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Çünkü 'Rüzgarlı Bahçe' adlı dizinin çekimleri burada yapılacak. Çubuk Gölü'nün çevresinde oluşturulan film platosunu ve platoya inşa edilen yel değirmenlerini incelemeye Vali Ali Serindağ bile gelmiş.

Sıcak Saatler, Deli Yürek, Aynalar ve Ekmek Teknesi gibi dizilerin yönetmenliğini yapan Metin Günay, yeni projesinde oldukça iddialı. Çubuk Gölü çevresine adeta yeni bir köy inşa ettiklerini belirten Günay 'Filmde kullanmak üzere üç yel değirmeni yaptık. Gölün çevresinde bulunan köyün evlerini ise tadilata alacağız. Gölün çevresinde bulunan yollar çekimler başladığında tamamen yeşillendirilecek ve göle iskeleler yapılacak' diyor. Dizi filmle ilgili çalışmalarının bir yıldır devam ettiğini ve bu süreçte ilçede 'Aynalar' dizisini çektiklerini belirten Günay, 'Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ne ait olan 45 dönümlük bir araziyi bu film için kiraladık. Göle, filmde görsellik oluşturması için 35 bin adet aynalı sazan bıraktık' diye konuşuyor.

Yönetmen Metin Günay'la film için inşa edilen yel değirmenlerini inceleyen Vali Serindağ ise Bolu'nun tanıtımına olumlu katkı sağlayacak olan her türlü çalışmaya destek vereceklerini bildiriyor. Selçuk Yöntem, Yiğit Özşener, Meriç Başaran ve sürpriz sanatçıların rol alacağı dizi filmin senaristliğini Kınalı Kar, Sihirli Annem dizilerinin de senaristi olan Gamze Özer yapacak. Dizi eylül ayında televizyonda gösterilecek. (AA)

http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2005/08/01/images/a25.jpg

http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2005/08/01/magazin/magazin1.html

ÇİLEK
13-09-05, 07:39
ASLINDA KALİTELİ BİR DİZİYE BENZİYOR AMA BEN İZLERKEN SIKILDIM. :confused:

desire72
13-09-05, 08:05
Dizide doğal güzelliklerin ve dizi müziğinin dışında beni çeken pek birşey olmadı.SAnki gerçek hayatın dışında izole edilmiş bir yerde yaşayan insanlar topluluğu gibi.İsimler ilginç birde Üzüm ve limon adları hele.Kıyafetleride sanki Türkiye dışında yaşayan bir köyün insanları hissini uyandırdı.

tis498
13-09-05, 09:35
evet bu konuda sana katılıyorum desire72,sanki buralı değillermiş gibiydi,kıyafetler danslar vs. ama görüntü kalitesi iyiydi.çekimin yapıldığı yerler müthişti...diziyi tekrar izlemem sanırım ama genel olarak güzeldi bence...en azından rakiplerine oranla...

yiğit özşener i beğendim,ondan şüphem yoktu zaten, miraç eronat da çok iyiydi,hayran kaldım...selçuk yöntem e birşey demeye gerek yok zaten;)

tis498
13-09-05, 09:38
Fragman nedense bende dizinin Cyrano de Bergerac ile başka bir sinema filminin melezi olacagi hissini uyandırdı. Yiğit Özşener'in canlandırdıgı Mercan'ın dostu karakteri de Rüzgar'a aşık olacak sanki. Rüzgar'ın (kızın adının Rüzgar oldugunu sanıyorum) Mercan'a aşık olmasının nedeni, adamın askerde yazdıgı mektuplar gibi gözüküyor. Yiğit Özşener'in canlandırdıgı karakterin Mercan yerine o mektupları yazdıgı hissi uyandı bende. Dogal olarak Yiğit Özşener'in burun sorunu yok ama onun da "arkadaşımın aşkısın" sendromundan dolayı açılma sorunu olabilir. Fragmandan yola çıkıp, acayip spekülasyon yaptım. Dogru tahmin edip, etmedigimi merak ettim şimdi.

iyi tahmin mızrak tutucu ...;)

sisley
13-09-05, 11:07
ya beğenen yok mu yaaa umarım yayından kalkmaz erkenden

ÇAKIL85
13-09-05, 11:40
ya beğenen yok mu yaaa umarım yayından kalkmaz erkenden
ben dün aksam ikinci baharin son bölümünü ve asla unutmayi izlerken arada bakabildim ama tamamini izlememe ragmen çok begendim bu diziyi.oyuncular iyi mekan süper,konusunuda okudum güzelmis.umarim uzun süreli bi dizi olur:) haftaya ikinci baharda yok tamamini izleyebilecegim :p

tis498
13-09-05, 11:40
yoo ben beğendim, umarım tutar da...benim izleyememe nedenim farklı...

mizrak_tutucu
13-09-05, 12:36
Dizinin tamamını izlemedim ama izledigim kadarını ilginç buldum. Kesin kararımı vermek için biraz daha bekleyecegim. Ben “Asla Unutma” dizisini izlemiyorum, bu nedenle bu dizi bir seçenek olabilir diye düşündüm. Tanıtımlarında hiç belirtilmemesine ragmen dizi, bir masalı anlatıyor gibiydi. Orta Avrupa veya Doğu Avrupa köylülerin 19. yüzyıl başındaki kıyafetlerine benziyen kıyafetler, evlerin meyva şekeri renklerinde boyanmış olması, degirmenler, şelale, isimler (Üzüm, Limon, Menekşe, Mercan, Rüzgar, Ozan, Çınar) dizinin bir masal diyarında geçtiği hissini uyandırıyordu.

Farklı bir tür denemesi oldugu icin, bir yapımcının masal gibi bir dizi çekmeye kalkışmasına saygı duydum. Sonuçta, yapımcı farklı ve yeni bir şey yapmaya kalkmış ve risk almış diye düşündügüm için diziyi bir kaç bölüm daha izleyip, kararımı ona göre verecegim. Dizideki kişiler de bana karakterlerden çok arketipler gibi geldi, dizinin bu tarafını da ilginç buldum. Ama halkımız nasıl tepki verir, kestirmesi zor dogrusu.

MasalTeam
13-09-05, 14:24
TOTAL

1 ASKA SURGUN ATV 20:16 7,4 21,0
2 HAZIRAN GECESI KAND 20:10 6,7 19,4
3 IKINCI BAHAR (TKR) ATV 22:23 5,8 21,9
4 ASLA UNUTMA SHOW 22:08 5,3 18,1
5 HABER MAGAZIN (OZEL) TGRT 22:36 4,1 15,7
6 BESINCI BOYUT STV 19:56 4,1 12,4
7 ATV ANA HABER BULTENI ATV 18:54 3,9 19,2
8 ATV SPOR HABERLERI ATV 20:05 3,7 12,8
9 KALP GOZU KAN7 20:41 3,6 9,8
10 SHOW TV ANA HABER BULTENI SHOW 18:55 3,5 17,2
11 KALP GOZU (OZEL) KAN7 22:04 3,5 11,0
12 SPOR GUNDEMI KAND 19:58 3,3 11,7
13 EN KOMIKLER TGRT 19:47 3,1 9,1
14 RUZGARLI BAHCE KAND 22:09 3,0 10,1
15 SIRLARA YOLCULUK STAR 23:10 2,9 12,1

A/B Grubunda ise 9.sirada ve 3,5 izlenme orani ile

FELAKET KÖTÜ !!!

sisley
13-09-05, 14:35
offff gerçekten kötüüü yaaaa umarım ileriki bölümlerde daha iyi olur ve kanal d de vazgeçmez hemen bu diziden çünkü çok güzel ve farklı

tis498
13-09-05, 14:38
TOTAL

1 ASKA SURGUN ATV 20:16 7,4 21,0
2 HAZIRAN GECESI KAND 20:10 6,7 19,4
3 IKINCI BAHAR (TKR) ATV 22:23 5,8 21,9
4 ASLA UNUTMA SHOW 22:08 5,3 18,1
5 HABER MAGAZIN (OZEL) TGRT 22:36 4,1 15,7
6 BESINCI BOYUT STV 19:56 4,1 12,4
7 ATV ANA HABER BULTENI ATV 18:54 3,9 19,2
8 ATV SPOR HABERLERI ATV 20:05 3,7 12,8
9 KALP GOZU KAN7 20:41 3,6 9,8
10 SHOW TV ANA HABER BULTENI SHOW 18:55 3,5 17,2
11 KALP GOZU (OZEL) KAN7 22:04 3,5 11,0
12 SPOR GUNDEMI KAND 19:58 3,3 11,7
13 EN KOMIKLER TGRT 19:47 3,1 9,1
14 RUZGARLI BAHCE KAND 22:09 3,0 10,1
15 SIRLARA YOLCULUK STAR 23:10 2,9 12,1

A/B Grubunda ise 9.sirada ve 3,5 izlenme orani ile

FELAKET KÖTÜ !!!

o ne be?aşka sürgün ve asla unutma daha mı iyi reyting yapmış yani...dumur oldum,ne desem boş!...
ama bu dizi bu kadar kötü reytingi haketmiyor. kanal d bunu da harcamasa bari...:(

tvrehberi
13-09-05, 14:40
ben de çok beğendim bu diziyi.umarım kaldırılmaz hemen ama şimdi yüksek reyting yapan dizilerin bazıları da ilk bölümlerde bayağ kötüydü.neyse umudumuzu kaybetmeyelim bari...

sihirlisinema
13-09-05, 16:01
Metin Günay, bu dizinin yönetmeni yani, bir dahi adamdır..

Onu, ödüller de aldığı "Burun" adlı dahiyane kısa filmiyle tanımıştım...

Osman Sınav Akademisi'ne uzun bir süre devam etti, önce talebe sonra hoca olarak...

Aşka Kimse Yok, Süper Baba, Kapıları Açmak(Film), Gerilla (Film),Sıcak Saatler, Deli Yürek, Ekmek Teknesi,Aynalar, yönetmen ve asistan olarak çalıştığı projeler... (Bilgiler için bissürü internet sitesine teşekkürler...)

Aynı zamanda bir fotoğraf sanatçısı ve ressamdır... Komple bir yönetmen yani..

O tablo gibi, resim gibi görüntülerin hikmetini şimdi anladınız mı?

(Lakin görüntü yönetmenini ve dolayısıyla ışık ekibini değiştirmezse kafasındaki resmi yapamayacak, bu görüldü...)

Haa, en önemli bölümü unuttuk; Metin Günay aslında bir mimar..

O rüya gibi yel değirmenlerini ve kasabanın yeni peyzajını o çizmiş ve bizzat şantiye şefliğini yapmış...

Diziyi dikkatle izleyeceğim, avans 5 hafta...

Sabırlı olmak lazım diye düşünüyorum,
zira yukarda anlattığım adam bunu hakediyor...

_butterfly_
13-09-05, 16:04
benn açıkcasıı izlemedimm....amaa şöylee bakacakk olursakk...karşısındaaa hiçç iddalıı birr dizi yktuu...aaa asla unutma dışındaa ama olsun yinedee bu kdar dibee vurması beklenmezdi....ilk bölümm belkii bundanndırr (((ölee düşünmek lazımm)):D

mizrak_tutucu
13-09-05, 21:04
Ben sihirli sinema gibi işin teknik tarafından pek anlamıyorum. Metin Günay’ın filmografisi etkileyici gözüküyor. Sihirli Sinema, ışık ekibi ve görüntü yönetmenin neleri sorunlu yaptıgını düşündüğünü açıklarsa sevinirim.

Benim dizide takıldıgım nokta, dizinin masal gibi atmosferinin Çınar ve Ozan gibi bazı karakterlerin kıyafetlerine neden yansıtılmadıgı idi. Bazı karakterlerin İbrahim, Füreyya (Freya benzetmesi mi?) gibi “alışılagelmiş” isimleri varken, diğerlerinin adlarının masalsı olmasının bir anlamı var mı acaba diye düşündüm. Bu arada sisin de masalsı bir atmosfer yaratmakta faydalı olacagini dusunuyorum. Çukulata filmine masalsı atmosferi veren unsurlardan biri sisti. Rüzgar, sis, kar gibi doga olaylarını kullanarak masalsı atmosferi abartmadan daha da güçlendirebileceklerini düşündüm.

Dizinin bir tür masal denemesi oldugu ve masalsı bir anlatım dilini yakalamak istedigi konusunda tanıtımlarda neden bilgi verilmedigini de anlamış degilim dogrusu. Dizide Rüzgar’ın şelale altında beyaz elbisesiyle yıkanma sahnesini de fazla ucuz buldum. Ama diziyi izlemeye devam edecegim, beş hafta avans verirmiyim bilemem ama en azından benim açımdan bir kaç hafta daha avansları oldukları kesin. Reytinglerin bu aşamada düşük olması çok önemli bir sorun olmasa gerek, bir kaç bölüm daha reyting düşük olursa, işte o zaman endişelenmek lazım diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

kanin
13-09-05, 21:51
Şirinler diye bir çizgi film vardı. Onu özleyenler bu diziyi seyredebilir. Çünkü çok benziyor. Yönetmen gerçekten iyi bir iş çıkartmış fakat ortada iyi bir öykü yok. O yüzden yöentmenimize klip çekmesini öneriyorum.

sisley
13-09-05, 22:29
Şirinler diye bir çizgi film vardı. Onu özleyenler bu diziyi seyredebilir. Çünkü çok benziyor. Yönetmen gerçekten iyi bir iş çıkartmış fakat ortada iyi bir öykü yok. O yüzden yöentmenimize klip çekmesini öneriyorum.

bence öykü var yaa hemde güzell ileriki bölümlerde daha da güzel olacak
ayrıca masal gibi olması bence artı bir özellik farklı çünkü

Ozgun
14-09-05, 05:26
Oyuncular guzel dizide sirin gibi netten ole gorunuyor ama kanald regting dusukse kaldirir o diziyi ama bence yukselir izlenen dizilerle cakismazsa yada belki direk olarak . unutmayalim ki gecen sene seher vakti reytinge kurban gitti tabi bu kucuk ornek daha neler var !!!

sihirlisinema
14-09-05, 10:15
Rüzgarlı Bahçe'de bir tarz ve içerik denemesi olduğu görülüyor.. Nasıl bir çizgide gideceğini doğrusu çok merak etmekteyim. Yer yer Kusturica filmlerinin tadını buldum. Lakin yönetmenin istediği resimleri yapamadığını ve olması gereken atmosferi tam olarak oluşturamadığını düşünüyorum...

Burada sanat grubunun kostümlerle ilgili hataları ve bazı teknik imkansızlıkların bir etkisi olmuş olabilir.

Görüntü yönetmeninin senaryoyu neredeyse yönetmen kadar iyi özümseyip, hissetmesi ve ışığını ona göre düzenlemesi, seti ona göre kurdurması gerekir.

Yönetmen de daha azına razı oluyorsa, sorumluluk hem onda hem de ekiptedir.

Dış/gündüz çekimlerindeki doğal ışık filtreyle kırılmalı (biraz sisli-puslu) ve daha sıcak bir atmosfer oluşturulmalıydı.. O muhteşem doğa parçasının ve uçuşan renkli kumaşların renkleri daha çarpıcı ve sinematografik olmalıydı...

Masalsı olması istenen bir film, belgesel ışığıyla çekilmemeli...
__________________________________________________ _______________

Nasılki bir romanın, bir hikayenin ne anlatacağını sadece ilk 3-5 sayfasından kesin olarak anlayamazsak, bir dizi filmin hikayesinin nasıl gelişeceğini de (çeşitli tahminlerde bulunsak bile) sadece 1. bölümünden anlayamayız.

Genellikle senaryolarda, önce bir SERİM evresi vardır, yani asıl hikayeye giriş safhası. Henüz ana hikayeye geçilmediği için sıkıntılı bir evredir bu...

Bu safhada önce karakterler ve aralarındaki ilişkiler tanıtılır, gelişecek hikayenin temelleri atılır, hazırlıkları yapılır.

Sonraki aşamalarda ise, karakterlerin karşısına çeşitli fırsatlar çıkar, yeni durumlar oluşur, planlarda değişiklikler, aksilikler olur ve böylece hikaye gelişir, çeşitlenir...

Tabii, bu işle profesyonel olarak ilgilenenler daha sabırlı olurlar bu konuda, çünkü iyi ya da kötü her örnek onlara birşeyler öğretir... Normal seyircilerin sabırsızlığı, kestirip atmaları, alternatifler de bol olduğu için anlaşılabilir bir tepkidir...

İlk 5 bölüme bir bakalım, hikaye nedir ve nasıl anlatılıyor...

editor1
14-09-05, 10:39
Bu dizinin türk köyleriyle pek bir alakası yok. Açıkçası bana italyan bir yazarın yazdığı romanı hatırlattı. Resmen o romandan alınmış sanki. İsmini hatırlayamadım ama o romana baya bir benziyor. Şu anda pek bir şey anlayamadım ama sanırım bir taklit daha izletmeye çalışıyorlar galiba. Böyle bir köy türk köyü olamaz. Ah şu romanın adını bir hatırlasam hemen yazıcam....Herkese saygılar...

jüpiter
14-09-05, 10:55
corolli'nin mandolini olabilirmi ben okumadım ama filmi vardı onu izlemiştim sanırım ondan alıntı bazı kısımları kızım babasını doktor olması kızın babasının kitablarını okuması nişanlısının karakteri falan sadece o film savaş ortamında geçiyodu o kadar ...

sisley
14-09-05, 10:58
evet bende izlemiştim o filmi ama sadece babanın doktor olması ve rüzgarın onun kitaplarını okuma sahnesi benziyor

jüpiter
14-09-05, 11:03
yo sadece onlar değil yaratılan ortam kızın diğerine aşık olması ki öyle gözüküyo bu dizide danslar nişan olayı bence baya bi esinlenme var

pinkzone
14-09-05, 12:20
Dün Tekrarını İzledim.. Güzeldi.. Ama ilerki bölümlerde neler Olur Bilmiyorum..

döndü
14-09-05, 13:24
arkadaşlar dizi çok güzel hem senaryosuyla hemde mekan olarak diğer dizilerden farklı 1. bölümü izledim benbeğendim ama selçuk yöntem ve yiğit özşener çok güzel oyunculukları var selçuk yöntem kurtlar vadisindeki aslan bey karakterini üzerinden atmış neyse inşallah hayırlı olur. ;)

sisley
14-09-05, 13:40
yo sadece onlar değil yaratılan ortam kızın diğerine aşık olması ki öyle gözüküyo bu dizide danslar nişan olayı bence baya bi esinlenme var

nişan olayı nasıl benziyo filmde nişanla ilgili birşey yoktu diye hatırlıyorum ben.

goynuklu
14-09-05, 13:45
İlçemiz Göynükte cekimleri yapılan rüzgarlı bahçe dizisi oyuncuları yönetmeni ve tüm calışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
İlçemizin cubuk köyünü dizi cekimleri için kullanma fikri bence cok güzel

goynuklu
14-09-05, 13:54
öncelikle yorumun için teşekkür ederim.
Ama beni inciden bişi var bu dizide biz göynüklüler kendimize has kültürümüz osmanlı gelenek ve görenekleri ile büyüdük bu nişanda bizim geleneklerimizegöre olmalıyıdı bence.
Nasılki aynalar dizisinde Göynük oyun havaları ve kaşık oyunları göynük çiftetellisi yer aldı ise bundada öyle olmalıydı.

sisley
14-09-05, 13:59
öncelikle yorumun için teşekkür ederim.
Ama beni inciden bişi var bu dizide biz göynüklüler kendimize has kültürümüz osmanlı gelenek ve görenekleri ile büyüdük bu nişanda bizim geleneklerimizegöre olmalıyıdı bence.
Nasılki aynalar dizisinde Göynük oyun havaları ve kaşık oyunları göynük çiftetellisi yer aldı ise bundada öyle olmalıydı.

ama bu dizide öyle olammaz çünkü dizi göynüğü anlatmıyor orda çekiliyor olması böyle zorunluluk getirmez bence bu dizi çok farklı herşeyi çok farklı dansları bile orjinal

goynuklu
14-09-05, 14:17
valla ister izle ister izleme ama dizi bence cok güzel gelecekte göynük kültürüne yer verilirse dahada güzel olur.
ne bilim belki ekim ayınmda göynük panayırındada bir bölümü cekilir

goynuklu
14-09-05, 14:19
ama gözünü seveyim öyle konuşma göynük köylerinde aynalar adlı dizinin başlaması sırasında nasıl millet kahvede konuşmayı kesip pür dikkat diziyi takip etti ise bundada öyle olur.

goynuklu
14-09-05, 14:22
merak etme gün gelecek o dizi bir numara olacak ama göynük kültürüde aynalardaki gibi ondada yer alması lazım. ama unutma gün gelecek bu yazdıklarını gülerek okuyacaksın

rüzgarlı bahce ve göynük hakkında bilgi

turkiye14.sitemynet.com

goynuklu
14-09-05, 14:26
merak etmen bu dizi inşallah tutacak ilçemiz ve dizi hakkında bilgi için
TURKİYE14.SİTEMYNET.COM(BAŞINDAWWW YOKTUR.

sisley
14-09-05, 14:27
merak etme gün gelecek o dizi bir numara olacak ama göynük kültürüde aynalardaki gibi ondada yer alması lazım. ama unutma gün gelecek bu yazdıklarını gülerek okuyacaksın

rüzgarlı bahce ve göynük hakkında bilgi

turkiye14.sitemynet.com

pardon arkadaşım ben ne yazmışım da gülerek okuyacağım anşamadım ayrıca ben bu diziyi severek izledim izleyeceğimde.....

mizrak_tutucu
14-09-05, 16:08
@kanin
Yoruma gore başarılı ya da başarısız bir masal denemesi oldugu ve masalsı bir anlatım tarzını seçtiği icin Rüzgarlı Bahçe dizisinin bir çizgi filme –üstelik de ilgisiz bir çizgi filme- benzetildigine şaşırmış durumdayım. Şirinler çizgi filmi, klasik masal tiplemelerine dayanan bir çizgi film olup, filmin kötü karakteri dışarıdan gelen Büyücü Gargamel’dir. Bu dizi ise öyküde çıkacak olan sorunların içsel gerilimler yüzünden olacagi izlenimini veriyor. Bir benzetme yapılacaksa, bir çizgi film yerine bir masal seçmek daha dogru olurdu diye dusunuyorum. Kanin arkadaşımız, benzetme yapamayacak kadar masallara uzak kalmış ise, dizinin masalsı bir anlatım ve içerik denemesi olması giderek daha dogru bir karar gibi gözükmeye başladı bana.

@Sihirli Sinema
Açıklamaların için teşekkürler sihirli sinema. Hissettigim ama teknik bilgim yetersiz olduğu için kelimelerle ifade edemediğim bir konuda beni aydınlattıgın ve neyi/nasıl ifade etmem gerektiğini gösterdiğin için çok teşekkürler. Doğal ışığın filtreyle kırılmasının biraz sisli ve puslu bir atmosfer yaratmada kullanabilecegini sayenizde öğrendim.

@Editör1
Rüzgarlı Bahçe dizisi, başka dizilere ve filmlere ve hatta kitaplara benziyebilir ve hatta bu eserlerden esinlenmiş olabilir ama bir bölümle nereden esinlendiğine karar vermenin zor oldugunu ve sanki fazla hızlı karar vermiş oldugunuzu düşündüm. Diziden “Rüzgarlı Bahç”e köyünün bir Türk köyü olmadıgı, bir masal köyü olduğu ve bu nedenle de herhangi bir Türk köyüne benzemesinin gerekmediği sonucu da çıkarılabilir pekala. Öte yandan köy herhangi bir İtalyan, Alman, Polonya, Rus veya İrlanda köyüne de benzemiyor. Her köy ile benzeşen noktaları var ama hiç birine özellikle benzemiyor. Zaten dizi muhtemelen bir masal denemesi oldugu icin herhangi bir köye de benzemesi de gerekmiyor. İtalyan yazarın romanını anımsadıgınız an, görüşlerimi memnuniyetle gözden geçirecegimi de belirtmeliyim.

@Jupiter
Hikaye Corelli’nin mandolinini anımsatmıyor. Romanda bir doktorun kızı ile düşman askeri arasındaki ilişki anlatılıyordu. Birinci bölümde bir doktor ve kızı olması ve köy halkının müzige meraklı olması dışında, romanı anımsatan bir hikaye örgüsü görmedik. Savaş, düşman ortamı vb söz konusu olmadıgı için dizinin Corelli’nin mandolinine benzediğini de düşünmüyorum dogrusu.

@Göynüklü
Diziyi seyrederken Göynük ve civarının çok güzel bir yer oldugunu gördüm. Ne mutlu size ki, bu kadar güzel bir yerde yaşıyorsunuz. Öte yandan dizinin Göynük’te geçmediğini ve bu nedenle de Göynük yöresinin dans ve geleneklerini yansıtmak gibi bir işlevi olmadığını düşünüyorum. Dizinin misyonu bu degil, olmasını beklemek de anlamsız. Bu yöndeki beklentilerinizi törpüler ve çekimlerin Göynük’ün güzelliklerini yansıttıgı gerçeği ile yetinirseniz, daha az incinirsiniz zanımca.

Sihirli Sinema’nın her hikayenin bir giriş, gelişme ve sonuç bölümü olduğu ve dizinin birinci bölümünün temelde ortamın ve ana karakterlerin seyirciye tanıştırılmasıyla geçtiğini düşünüyorum. Bu tanışma bölümü, dizinin bir öyküsü olmadıgı savını da çürüten ipuçları da sunuyor kanımca. Her öykünün temelinde bir çelişki, bir sorun, yeni bir durum vardır. Gündelik hayatı kendi sıradanlığı içinde anlatan (bir başka deyişle hiç bir şey hakkında olan) romanlar ve diziler de vardır ama bunların sayısı azdır. (Bkz: Seinfield, Ann Tyler’in romanları) Bu dizi de birinci bölümüyle, köyün huzurlu, sakin ve mutlu atmosferinin altında yatan gerilimleri, çelişkileri az buçuk ortaya sererek, gelecek bölümde gelişebilecek hikayelerin ipuçlarını verdi. Güz Yangını dizisinin birinci bölümü de, sonunda dramatik bir olay sergilemesine rağmen, karakterleri tanıtmaya ayrılmıştı. Seyircinin öykünün içine girebilmesi, karakterlerin yaşadıkları sorunları, bunalımları, dert ve sevinçleri benimseyebilmesi, onları içselleştirebilmesi için karakterleri tanıyıp, sevmesi gerekir. Karakterlerin tanıtılması, Sihirli Sinema’nın tabiriyle “serim” bölümünün gereği de bundan kaynaklanır. Ben sabırsız bir izleyici degilim ama reklamların hızlı temposuna alışan sabırsız seyircinin beş bölümden daha önce hikayenin içine sokulması gerektiğini düşünüyorum.

Hikayede esinlenme olup, olmadıgına gelince. Dizinin hikayesini daha bilmedigimiz için bu konuda ahkam kesmek için vaktin erken oldugunu dusunuyorum. Askerdeki kişinin mektubunu başka birinin yazması, Cyrano de Bergerac’ın temelini oluşturan temel hikaye örgüsüdür. Dizide böyle bir örüntünün olması, ila ki esinlenme oldugunu göstermez. Sonuçta bütün önemli öyküler temel insani durumları anlatır (Aşk, kıskançlık, nefret, üzüntü, korku gibi). Batı Yakasının Hikayesi, Romeo ve Juliet, Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı, Tristan ile Isolde hep kavuşamayan aşıkların öyküsünü anlatır. Toplumlar ve kültürler üstü olan bu “kavuşamayan aşıklar” hikayesi ila da bir esinleme oldugu anlamına gelmez. Batı Yakasının Hikayesi sonuçta bir Romeo ve Juliet uyarlamasıdır. Ama önemli olan temel öykü değil, onun nasıl anlatıldıgıdır. Gelmiş geçmiş bütün zamanların en önemli tiyatro yazarı kabul edilen Shakespeare aşağı yukarı bütün eserlerinde başkalarından esinlenmiştir ama ortaya çıkardıgı eser o kadar özgün ve farklıdır ki, kimse bu nedenle eserinin degerinin azaldıgını söyleyemez.

Yorumlardan çogu seyircinin dizinin müziklerini begendigi sonucunu çıkardım. Dizinin müzikleri fena degildi ama masalsı bir atmosfer sağlamak açısından başarılı oldugu söylenemezdi. Laterna ve akerdeon ve neyin sesinin, masalsı bir atmosfer yaratmakta daha etkili enstrümanlar oldugunu dusunuyorum. Dans koreografisi için de benzer şeyler düşündüm. İlginçti ama daha da özgün olabilirdi diye düşünüyorum.

Tekrar bölümünde dizinin sonunu yakaladım, ama önemli bir bilgiyi kaçırdım. Rüzgar’ın rahatsızlığına neden olan şey dilini arı sokmasımıydı?

tis498
15-09-05, 06:49
corelli nin mandolini de nerden çıktı???

mizrak_tutucu
15-09-05, 08:08
Bilmem valla bende anlamadım. Ama bu yönde yorumlar vardı. Kahramanı doktor olan diziler Corelli'nin Mandolinini anımsatıyor anlaşılan.

döndü
15-09-05, 09:21
izlemedn karar vermeyin lütfen güzel bir film bence o sizin yorumunuz...... :mad:

mizrak_tutucu
15-09-05, 09:25
Döndü arkadaşım,

Filmin kötü olduguna dair bir şey yazmadım ki! Filmin ve dizinin kötü oldugu konusunda tek bir satır bile yok yazılanlar arasında. Lutfen yazılanları okuyup, yanıt verin.

Soylenmeyen seylerin söylendigi zanıyla karar vermekle kalmayıp bir de yazılmamış taşlara yanıt vermek kötü bir alışkanlıktır, bir an önce bu alışkanlıktan kurtulmanız dilegiyle.

sisley
15-09-05, 10:08
döndü mızrak tutucu diziyle ilgili kötü birşey söylemmeiş gayet güzel ve uzun bir yorum yapmış
ayrıca mızrak tutucu arkadaçım soruna yanıt vereyim rüzgar da dizide böyle yazdı doktora söylemeye çalışırken konuşamıyordu ama nedenini anlamadım sadece doktorun defterine şöyle yazdı nereni soktu sorusun yanıt olarak :''belimi ve p..omu '' dedi :)

döndü
15-09-05, 11:14
arkadaşım benim sitemim mızrak tutucuya değildi birkaç arkadaş tutulmaz gibi birşeyler söylemişler birde izlemeden yorum yapmışlardı yanlış anlaşılmasın yazı çok güzel ellerine sağlık arkadaşım ;) ;)

mizrak_tutucu
15-09-05, 12:05
Ben de yanlış anladıgım ve işin dogrusunu anlamadan cevap yazdıgım icin sizden özür dilerim Döndü Arkadaş. Hasta hasta huysuzlugum üzerimde anlaşılan. :)

tis498
15-09-05, 14:45
yüksel aytuğ u pek sevmem ama haklı! linke tıklayıp bir bakın:

http://www.vatanim.com.tr/tv/detay.asp?id=2420

hepsi tamam da bir sorun var; o da corellinin mandoliniyle bağlantı kurmuş,ne alaka yahu???

editor1
15-09-05, 16:22
corolli'nin mandolini olabilirmi ben okumadım ama filmi vardı onu izlemiştim sanırım ondan alıntı bazı kısımları kızım babasını doktor olması kızın babasının kitablarını okuması nişanlısının karakteri falan sadece o film savaş ortamında geçiyodu o kadar ...Tesbitin doğrudur. Bende o filmden bahsediyordum. Romanla karıştırmış olabilirim. O filmi dikkatli izleyenler bunu daha iyi anlar....Herkese saygılar......

sisley
15-09-05, 18:45
bence yüksel aytuğ çok iyi izlememiş bu diziyi,bir de filme benzetmiş filmi izlemeyenler aynısı sanacak yaaa okuyucusunun yorumlarına güvenip yazmış bence zaten sevmem bu adamı ben

jüpiter
15-09-05, 22:06
mırak tutucu arkadaş dizinin bir masal olabileceğini yazmış ama bence masal olamazın olduğu yaşandığı hikayelerden oluşur bu dizinin ise bence hikaye gerçekle sıkı bağlantıları olan bir anlatımı olacak bence esinlenme yok dediği herşeyden esinlenilebir nitekim yapılmışda..

mizrak_tutucu
15-09-05, 23:07
@Jupiter

Degisik tür masal türleri vardır. Bazı masallarda dediginiz gibi dogaüstü unsurlar yogun bir biçimde kullanılır, bazılarında ise bir degisim/dönüşüm öyküsü anlatılır.

Örneğin Cinderella'nın (Külkedisi) bazı versiyonları dogaüstü unsurlar içermez. Keloglan öykülerinin bir bölümünde de "olmazı olan kılan" doğaüstü unsurlar yoktur.

Propp, yüzlerce degişik masal türü ve arketipi belirlemiştir. Bir öykünün masal olması için bu arketiplerden ve izleklerden bazılarının olması yeterlidir. Bu dizide de "masal" için gerekli bazı unsurlar var gibi gözüküyor. Propp'un çalışması (Vladimir Prop olarak da yazılıyor olabilir, adını kontrol etmem lazım. Yanlış yazıyor olabilirim) kültürlerüstü oldugu icin herhangi bir ülkenin masallarını degil, bütün kültürlerde geçerli olan masal türünü inceler. Pertev Naili Boratav'ın veya Eflatun Cem Güney'in Anadolu'dan derledikleri masalların bazılarında olaganüstü veya doga üstü izlekler olmadıgını görebilirsiniz.

editor1
16-09-05, 09:17
Son aldığım bir duyum, Corollinin Mandolini filminden esinlenerek yapılmış ve dizi film senaryosu haline getirilmiş. İsteyen Kanal D yi arasın ve sorsun. Bu tartışmalara da bir son olur umarım.

mizrak_tutucu
16-09-05, 09:25
Ben bir türlü Corelli'nin mandolinine benzetemiyorum. Bu tür bir uyarlama için masalsı atmosfere gerek yok. Neyse, dönüp kitabı bir kere daha okuyayım, daha sonra bu konuda daha ayrıntılı yazarım.

editor1
16-09-05, 09:29
Ben bir türlü Corelli'nin mandolinine benzetemiyorum. Bu tür bir uyarlama için masalsı atmosfere gerek yok. Neyse, dönüp kitabı bir kere daha okuyayım, daha sonra bu konuda daha ayrıntılı yazarım.
Benim aldığım sadece bir duyum. Gerçeklilik derecesi ve ıspatı Kanal D de dir. Bence konuyla ilgili detaylı bilgi ordadır. Bir şekilde temas kuran kişilere eminim ki cevap verilecektir.

sihirlisinema
16-09-05, 10:42
Ben de yanlış anladıgım ve işin dogrusunu anlamadan cevap yazdıgım icin sizden özür dilerim Döndü Arkadaş. Hasta hasta huysuzlugum üzerimde anlaşılan. :)

öncelikle geçmiş olsun... (ben de şifre problemi yaşadım bikaç gün, içerikli yorumlarına cevap veremedim. eline sağlık ve teşekkürler.. bu forumları (güzel istisnalar hariç) "geyik" mekanları olmaktan, "akademi" tarzı bir platforma dönüştürebilirsek; belki de özlediğimiz, "gerçek yayıncı, aydın tv yönetimlerine de" kavuşuruz ...)

her ne kadar birbirimiz için 'hayali' ve 'sanal' kimlikler de olsak, bu forum sayesinde bir tanışıklık oluştu... bu birikimler günün birinde (farklı organizasyonlar anlamında) yeni bir şeylere dönüşebilir ne dersin?
...........................

umarım rüzgar'ın 2. bölümünde, ilk bölümdeki aksaklıklar giderilir de sıradışı bir yönetmenden sıradışı bir hikaye seyrederiz.

döndü
16-09-05, 12:21
her dizini ilk bölümünde olan aksaklıklar bu dizidede yaşandı inşallah giderilir ikinci bölümü iple çekiyorum hadi hayırlısı.... ;)

tvrehberi
16-09-05, 19:22
ben de çok merak ediyorum ilerki bölümlerde neler olcağını.yeni bölümün fragmanı çıktı zaten.mektup olayı yüzünden rüzgar nişanı atıo.yaa umarım şu reyting problemi çözülür de bu dizi bolluğunda karambole gitmez bu güzel dizi...

sisley
16-09-05, 20:25
evet bende izledim fragmanı rüzgar nişanı atıyor doktorla vakit geçiriyo gib mercan de sinir oluyor buna zaen sevmedim mercanı ben ne o öyle yalanve başkasına yazdırılan mektuplar.

mizrak_tutucu
16-09-05, 23:13
@sihirli sinema

Geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler. Ortalıkta farkında olmadıgım bir grip salgını varmış megerse. Hep beraber çaba sarfettigimiz takdirde "geyik" forumlarının yerine/yanısıra daha ciddi tartışmaların da yapıldıgı forumlar oluşturulabilir diye dusunuyorum.

Sanal kimliklerin yazışanın kimligi konusunda bayagi bir fikir verdigini dusunuyorum. Seyirci manifestosu ve seyirci insiyatifi gibi farklı organizasyonlarda "sanal" veya "gerçek" kimliklerimizle birlikte bir şeyler yapabilecegimize inanıyorum.

__________________________________________________ ________________

Mercan yerine Ozan'ın mektupları yazması Cyrano de Bergerac'ı çağrıştırmıştı. Ama burada olay çok hızla açıga çıkıyor ve Rüzgarlı Bahçe'nin sakin havasını dagıtacak bir rüzgara donusecek gibi gözüküyor. İkinci bölümü ben de merakla bekliyorum dogrusu. :)

sihirlisinema
17-09-05, 10:49
@ mızrak tutucu

Ben de
"sanal" veya "gerçek" kimliklerimizle birlikte bir şeyler yapabilecegimize inanıyorum.

Yeterki "irtibatı koparmayalım."

tis498
17-09-05, 16:03
benim rüzgarlı bahçeden umudum var umarım izleyebilirim diğer bölümlerini de...iyi bir yapım ...

bu arada geçmiş olsun mızrak tutucu,kendine dikkat et sen bize lazımsın...;)

pinkzone
17-09-05, 17:02
Ben Dizi Saatini kafaya takdım.. Bu dizi bu sezonun iddalı yapımının tam karşısına geçiyor..

Beyaz Gelincik Karşısına... Beyaz Gelinciği İzlerim.. Bunun da tekrarını

sisley
17-09-05, 17:43
aa evet keşke öyle olmasaydı ben rüzgarlı bahçeyi izlerim ama rating açısından kaygım olur açıkcası zaten iyi başlamadı.

ozzde
19-09-05, 15:59
Tekrarını izledim bu akşam yeni bölüm var sanırım.Ben çok beğendim.Umarım reyting kurbanı olmaz,çünkü reyting sonuçlarını bilemiyorum.

pinkzone
19-09-05, 16:01
Bugün avrupada daha erken veriyorlar.. avrupaya haziran gecesini çarşamba günü göstercekler... yani.. 1 saat erkenden izlemiş olcam...

sisley
19-09-05, 18:57
bende bekliyorum rüzgarlı bahçeyi umarım bu hafta ratingler çok daha iyi olur.

bavarde
19-09-05, 22:24
Bugün gündüz ilk bölümünü,akşam da 2.bölümünü izleyebildim nihayet.Aynı gün ikisini izleyebilmem güzel oldu,sıcağı sıcağına.Dizi çok hoş bence.Kusursuz bir dinginlik var dizide,tuhaf bir havası var,izlerken dinlendirdi beni sanki.İçim huzur doldu.Sanırım bunda şiirsel konuşmaların ve çekilen yerin büyülü atmosferinin etkisi büyük.İçimde öyle bir yerde yaşayabilme arzusu oluştu,şehrin stresinden kalabalığından uzak,sımsıcak bir ortamdı.Diziyi masalsı yapan unsurlardan biri de bu sıcaklık zaten bence.Artık gerçek hayatta pek göremediğimiz sıcaklık.Benim bugün aynı saatte ekrana gelen diziler içerisinde tercihim Rüzgarlı Bahçe.Zaten pazartesi ve salı günleri,Güz Yangını ve Aliye sayesinde yeterince ağlayıp üzülmüş olduğumdan biraz da huzur gerek diye düşündüm.Şimdiden merakla beklemeye başladım gelecek bölümü :)

forgetmenot
19-09-05, 22:45
Dizinin tekrarını izleyebildim.Fragmanlardan,diziyi bir parça masalsı,özenti bulmuştum.Seyredince hiç te fena değilmiş diye düşündüm.Bir kere o fiziki mekanlar bizim ülkede var mı?(Doğa,göller vardır muhakkak da? nerde?)O değirmenler filan?Yoksa dizi için mi inşaa edilmiş?Hiç bilgisi olan var mı?yada bu konuda yazan?İkinci konu, kızın babası rolünde Selçuk Yöntem'i 'cool' bir kız babası olarak, saniyede sevip, benimsedim.Asıl masal olan, o tipteki bir babanın olabileceği bence!
Bu akşam kız konuşurken kalbini sağda mı gösterdi?ben mi öyle anladım?Konu incelikli işleniyor.Askerden dönen çocuğun annesine pek ısınamadım,rol mü samimi yazılmamış,canlandırmada mı sırıtan birşeyler var, o tipi sevemedim. Yiğit Özşener abartmıyor,onu beğendim.Sonuç; 3.bölümü izlerim!

sisley
19-09-05, 23:05
Dizinin tekrarını izleyebildim.Fragmanlardan,diziyi bir parça masalsı,özenti bulmuştum.Seyredince hiç te fena değilmiş diye düşündüm.Bir kere o fiziki mekanlar bizim ülkede var mı?(Doğa,göller vardır muhakkak da? nerde?)O değirmenler filan?Yoksa dizi için mi inşaa edilmiş?Hiç bilgisi olan var mı?yada bu konuda yazan?İkinci konu, kızın babası rolünde Selçuk Yöntem'i 'cool' bir kız babası olarak, saniyede sevip, benimsedim.Asıl masal olan, o tipteki bir babanın olabileceği bence!
Bu akşam kız konuşurken kalbini sağda mı gösterdi?ben mi öyle anladım?Konu incelikli işleniyor.Askerden dönen çocuğun annesine pek ısınamadım,rol mü samimi yazılmamış,canlandırmada mı sırıtan birşeyler var, o tipi sevemedim. Yiğit Özşener abartmıyor,onu beğendim.Sonuç; 3.bölümü izlerim!

forgetmenot dizi bolu nun göynük ilçesi çubuk gölü kenarında çekliyor ,çoğu yerler dizi için inşa edilmi buna değirmenler de dahil ayrıca göle bu dizi için 35bin aynalı sazan bırakılmş geçmiş sayfalara bakarsan daha detaylı bilgi eklemiştim ben.

gercek
19-09-05, 23:08
dizideki bütün değirmenler bu dizi için inşa edilmiş. Orası dizi çekilmeye başlamadan önce göl ve düz bir araziymiş, bu dizi için bir köy oluşturulduğunu önceden gazetelerden okumuştum. Ama müthiş bir mekan ve dizi de öyle güzel bir mekana yakışacak kadar harika. Oyuncular da bir o kadar başarılı ve uyumlu diye düşünüyorum. Pazartesi günlerimin favorisi. Seyrederken ben de huzur duyuyorum. Abuk sabuk bir sürü diziden sonra haftaya böyle huzur dolu ve güzel başlamak muhteşem. Umarım bu hafta reytingleri iyi olur ve yaz tatiline kadar haftaya huzurla başlamaya devam ederiz. Ozan ve Rüzgar aşkı çoooooook güzel olucak

sisley
19-09-05, 23:10
bu bölümle ilgili yorumlarıma gelince diziyi daha çok sevmeye başladım bu bölümde çok güzeldi sanırım rüzgarda yavaş yavaş ozandan etkileniyo zaten ozanın bariz bir ilgisi var,
müzikler ve görüntülerde süperdi

ayrıca dizinin müziğii ARIA yapıyor arkadaşlar sözlü şarkıyı da oya boranın borası söylüyo

aria yı sıcak saatler dizisnden hatırlarsınız zaten yönetmeni metin günayda sıcak saatleri bir süre yönetmişti

3.bölüm heyecanla beklenmektedir.

sisley
19-09-05, 23:13
kesinlike yorumlarınıza katılıyorum ayrıca çok da huzur veriyor bu dizi dingin ,yavaş akan bir dizi yormuyor insanı görüntülerde de hafif bir sis fluluk var amao da güzel yani herşey çok güzel :)

döndü
20-09-05, 07:15
arkadaşlar rüzgarlı bahçenin yeni bölümüne bakan varsa anlatabilirlermi oradaki karakterleri biliyorum ona göre anlatabilirmisiniz.

forgetmenot
20-09-05, 07:19
Dizi beni o kadar heyecanlandırdı ki geçmiş sayfalara bakmadan yazmaya sarıldım.Bilgi verenlere teşekkür ederim.Dizinin atmosferi, sanki bu dünyaya ait değil gibi!!Harika görüntüler!!

*lalezar*
20-09-05, 07:34
dün biraz bakabilidm diziye ama güzel biseye benziyor
rüzgar la ozan aşkı iyi olur yakısıyorlar birbirlerine zaten ozan rüzgardan hoşlanıyor sanırım kızın da kafası iyice karısık ama böyle bi aşk dogarsa o köyü terk etmeleri gerekir
ayrıca mercanın giydigi gömleklerin omuzları neden o kadar tuhaf acaba???
acaba neler olacak merakla bekliyorum

sozer
20-09-05, 07:55
Dün Ilk Kez Izledim.güzel Bir Dizi....seyredilmeye Değer..

pinkzone
20-09-05, 09:14
İzlediğim diziler arasına girdi. Güzel Bir dizi. Mekan çok güzel...

Mercanın neden hep aynı tipte gömleğe benzer şeyleri var niye herkesten tuhaf giyiniyor sanki 1800lerde delikanlı.. :)

pinkzone
20-09-05, 09:27
Geçen Hafta Vatan Gazetesi Yüksel Aytuğ Köşesii

http://img357.imageshack.us/img357/1884/image11kn.jpg

tis498
20-09-05, 11:45
beyaz gelincik i tercih ettim dün ama, aklım rüzgarlı bahçe de kalmadı değil hani...keşke yayın saatini değiştirse kanal d ya da gününü ne de olsa bu konuda üstüne yok!..

sihirlisinema
20-09-05, 11:45
A/B de 9. olmuş

totolde 24.

Demekki ortalama seyirci sıkılmış tempodan, zap yapmış ama AB grubu seyirci sabırla, emekle ve severek izlemiş...

diyaloglar uzundu ve henüz giriş bölümleri olduğu için biraz ağırdı... ama toparlayacak gibi..

tis498
20-09-05, 12:35
bu dizi için çok şey söylemek istiyorum aslında ama şu an hem zamanım hem de sabrım yok ama genel kanaatim olumlu...sevdim ve beğendim ben bu diziyi...

bu arada ilk bölümü tekrar izlediğimde farkettim ki; corelli nin mandolini saptamaları hiç de haksız değil.olayların kurgusu değil belki ama karakterler ve yaşam tarzları çok benziyor.yani esinlenme çok açık...

bu arada mercan ın gömleklerine ben de takılmış durumdayım...bir de yiğit özşener i beğenirdim ama artık hayranıyım sanırım ;) tabi diğer oyuncular da çok iyi..daha önce belirtmiştim ama miraç eronat ı çok beğendim ve fatih al ı .abi dediğin budur! ..

editor1
20-09-05, 12:44
Bu dizinin Haziran gecesi ve aşka sürgün gibi dizileri zorlaması çok zor. Bence reytinglerde bunu gösteriyor. 1. olmak bu dizi için olsa olsa dizinin kendisi gibi bir hayal olur....Herkese saygılar.........

tis498
20-09-05, 12:51
o dizilerle kıyaslama yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum çünkü ben o iki diziden de hiç haz etmiyorum ama kabul iyi reyting yapıyorlar, maalesef- bitseler de kurtulsam- bence rakibi yayın saatinden de anlaşılacağı gibi beyaz gelincik...

editor1
20-09-05, 13:07
o dizilerle kıyaslama yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum çünkü ben o iki diziden de hiç haz etmiyorum ama kabul iyi reyting yapıyorlar, maalesef- bitseler de kurtulsam- bence rakibi yayın saatinden de anlaşılacağı gibi beyaz gelincik...
Zaten senin dizilerden haz etmen gerekmez. Tamamiyle kendi görüşün. Ama dediğin gibi Beyaz gelincik dizisini ben unutmuşum. Onu da eklersek nefes bile alamaz diye düşünüyorum......

sisley
20-09-05, 13:12
a/b de 9.olması iyi total de 24. düşük ama ben kanal d nin sabırlı olmasını umuyorum yavaş yavaş yükselicek gibi gerçekten a/b seyircisi sabırla bekemiş diziyi evet bende biraz ağır buldum ilerleyişini ve dialogları ama daha da güzel olcaka eminim

sadece sabır kanal d de bunu gösterse keşke

tis498
20-09-05, 13:17
Zaten senin dizilerden haz etmen gerekmez. Tamamiyle kendi görüşün. Ama dediğin gibi Beyaz gelincik dizisini ben unutmuşum. Onu da eklersek nefes bile alamaz diye düşünüyorum......

umarım yanılırsın...
çünkü beyaz gelincik bir yana diğer iki yapımın da bu kadar reytingi hakettiğini düşünmüyorum..zaten onlar da birbirlerinin rakibi...

editor1
20-09-05, 13:24
umarım yanılırsın...
çünkü beyaz gelincik bir yana diğer iki yapımın da bu kadar reytingi hakettiğini düşünmüyorum..zaten onlar da birbirlerinin rakibi...
İnşallah yanılırım. Yoksa şahsen bende üzülürüm. O kadar emek ve para hiç boşa gitsin istermiyim. Ben sadece dizinin karşısında güçlü rakipler olduğunu söylüyorum. Reytingleri bu dizilerin üstüne geçemez diye düşünüyorum. Senaryosu tamamen alıntı. Bilmiyorum buna hiç dikkat ettinizmi. O kadar güzel türk köyleri varki, gidip onları kendilerine konu almazlar, corellinin mandaloni gibi yabancı filmleri alıp kişileri ve adları değiştirip önümüze koyarlar. Ben buna çok sıkılıyorum. Yaratıcılık bu mudur. Bu kadar mı konusuz veya konu üretemeyecek bir toplumuz. Ben bunlara hiç bir anlam veremiyorum...Herkese saygılar....

tis498
20-09-05, 13:29
İnşallah yanılırım. Yoksa şahsen bende üzülürüm. O kadar emek ve para hiç boşa gitsin istermiyim. Ben sadece dizinin karşısında güçlü rakipler olduğunu söylüyorum. Reytingleri bu dizilerin üstüne geçemez diye düşünüyorum. Senaryosu tamamen alıntı. Bilmiyorum buna hiç dikkat ettinizmi. O kadar güzel türk köyleri varki, gidip onları kendilerine konu almazlar, corellinin mandaloni gibi yabancı filmleri alıp kişileri ve adları değiştirip önümüze koyarlar. Ben buna çok sıkılıyorum.

kasabanın 'türk'lükten oluşuna ben de kızıyorum;isimler, danslar hak getire zaten... corellinin mandolini meselesine gelince bu konuda yorum yapmıştım...ama olay örgüsünün filmle alakası yok.karakterler ve ortamdan kaynaklanan esinlenme var...

Aysegül
20-09-05, 13:30
ruzgarli bahcenin ilk bölumu guzeldi :) bence ama ikinci bölumunu kacirdim cunku asla unutmadan beraber anyi saate oynuyorlar insalllah tekrari vardir ona bakarim:)

sisley
20-09-05, 17:47
ya bence böyle olması çok daha iyi köyün illaki türk köyü olması mı gerekti böyle daha farklı ve orjinal yeni bir köy,tarz hatta dans bile yaratılmış çok özenlmiş bu diziye hak etiği yere gelir inş

editor1
22-09-05, 11:28
ya bence böyle olması çok daha iyi köyün illaki türk köyü olması mı gerekti böyle daha farklı ve orjinal yeni bir köy,tarz hatta dans bile yaratılmış çok özenlmiş bu diziye hak etiği yere gelir inş
Sadece senin fikrin. Biraz geniş düşünürsek, Türk halkının ne aradığını düşünürsek, bu tarz dizileri aramadığını düşünürüz. Böyle diziler bizim ülkemizde iş yapmaz. Keşke yapsa. Yazık, şahsen verilen emeklere üzülüyorum......

tvrehberi
22-09-05, 12:30
ikinci bölümüne baktım ve yine çok beğendim.corellinin mandolini filmini izlemedim o yüzden ne kadar alıntı yapıldığını bilemiycem ama bi yerlerden bayağ bi esinlenildiği çok açık.umarım kanal d diziyi sahiplenir de bırakmaz.çünkü yayınlandığı gün ve saat reyting açısından zor...bu arada mercan karakterine ve gömleklerine ben de takmış durumdayım.korsan gömleği gibi.

döndü
22-09-05, 12:35
sizce ozan ve rüzgarın aşkının olmasına imkan varmı mercan izin vermez bence

bavarde
22-09-05, 12:59
Ben Esma ve Selim örneğinden sonra Ozan ile Rüzgar arasında da aşk olabileceğine inanıyorum,ama mutlaka ki zorluklar yaşayacaklardır.

döndü
22-09-05, 13:10
aslında mantıklı geldi bana selim esmada imkansızı başardı ve kavuştular inşallah bunlarda öyle olur ama onlar gibide çok çekmesinler ya ;)

bavarde
22-09-05, 13:15
Tabii gönül istiyor ki dizilerde sevdiğimiz,beraber olmasını izlediğimiz karakterler hemen kavuşsun :) Ancak hemen kavuştukları takdirde çok sevdiğimiz dizilerimiz de çok uzun ömürlü olamazlar sanıyorum :) Sabredip bekleyeceğiz maalesef bir yakışan çiftimizin daha kavuşması için.
Bu arada bence iki insan birbirine aşık olduktan sonra imkansız diye bir şey yoktur,sadece ortada yeterli cesaret olup olmadığı önemli.Umarım Ozan ve Rüzgar'da bu cesareti gösterip,birbirlerine duygularını açıklayabilirler en kısa zamanda.

tractus
22-09-05, 13:19
bence çok yakın bir zamanda rüzgar da ozana aşık olacak mekan ve oyuncular çok iyi ama ama kanal d her zaman en kaliteli dizilerini harcamıştır umraım bunu yayından kaldırmazlar bence çok güzel

forgetmenot
22-09-05, 15:47
Zaten son sahnede, bence Rüzgar,Ozan'ı başka bir gözle görmeye başladı.Rüzgar, o mektuplarda yazılanlardan etkilenip,adını bilmediği o kişiye çoktan aşık olmuştu,bunu kendisine bile açıklamaktan korktuğu için,mektupları Ozan'a iade etmeye gitti.Rüzgar diğer yarısını bulmuş gibi olacak bence çok tutkulu bir aşk yaşanacak,en azından ben öyle diliyorum.Bu kadar çok dizi arasında,inşallah bir kazaya uğramaz ve devam ederse!!

sisley
22-09-05, 15:49
ozan zaten aşık gibi çok belli etmiyor ama,rüzgarda yavaş yavaş etkilenmeye başladı biraz dikbaşlı görünnüyo rüzgar zor biri gibi 2.böl de o inat sahneleri çok hoştu

sihirlisinema
22-09-05, 15:52
bu dizi kalkmaz

çubuk gölü kenarında öyle büyük yatırım yaptılar ki set için,
bir garantisi olmasa masalevi'nin bu işe girişmezdi...

bu dizi ilk 20 de de devam etse yayından kalkmayacak.

bavarde
22-09-05, 16:18
İnşallah kalkmaz yayından zaten.Ben eş-dost çevresinde gereken tavsiye ve reklamı yapıyorum dizi hakkında :) Umarım bir nebze de olsa reytinglerini arttırabilirim,çünkü bunu haketmiş.

MasalTeam
22-09-05, 16:37
bu dizi kalkmaz

çubuk gölü kenarında öyle büyük yatırım yaptılar ki set için,
bir garantisi olmasa masalevi'nin bu işe girişmezdi...

bu dizi ilk 20 de de devam etse yayından kalkmayacak.

Zaten Kanald ile 13 Bölüm icin sözlesmeleri var.Ama yinede bu dizinin devam edecegi garantisini vermiyo ne yazik ki.Kanal D sözlesmeyi tek tarafli olarakta iptal edebilir , ama bunun icin yapimci firmaya büyük bir tazminat ödemesi gerekiyo :;) Ama yinede dedigim gibi , daha öncede cok Sözlesme iptal edildi.
Her an yayindan kalkabilir.Böyle giderse zor devam eder

editor1
22-09-05, 16:56
Kanal istediği zaman öyle bir kaldırırki diziyi, hiç kimse hak iddia edemez. Bu adamlar işini bilir. Bence devam etsinler 13 bölüm. Sanki kaldırsalar yerine hemen bir dizimi koyacaklar. Büyük ihtimalle yerine sinema felan koyarlar. Belli mi olur birde bakmışsın ki zirveye çıkar. Biraz zor ama, hiç bir şey imkansız değil. Bizim kanallarda zaten sabır denen bir şey yok. Bir sabretmeyi öğrenseler, çöpe atılan dizilerin içinden eminim kurtulanlar olur. Ama ne yaparsın işte, özel kanal, bu işi para için yapıyor. Onlarda kendilerince haklılar. Ekmeeeek paraaaaaassssı.........Herkese saygılar......

MasalTeam
22-09-05, 17:17
Kanal istediği zaman öyle bir kaldırırki diziyi, hiç kimse hak iddia edemez. Bu adamlar işini bilir. Bence devam etsinler 13 bölüm. Sanki kaldırsalar yerine hemen bir dizimi koyacaklar. Büyük ihtimalle yerine sinema felan koyarlar. Belli mi olur birde bakmışsın ki zirveye çıkar. Biraz zor ama, hiç bir şey imkansız değil. Bizim kanallarda zaten sabır denen bir şey yok. Bir sabretmeyi öğrenseler, çöpe atılan dizilerin içinden eminim kurtulanlar olur. Ama ne yaparsın işte, özel kanal, bu işi para için yapıyor. Onlarda kendilerince haklılar. Ekmeeeek paraaaaaassssı.........Herkese saygılar......

Bende bunu demeye calistim zaten :)

ozzde
22-09-05, 21:58
Reyting sıralamasında pek iyi değil.Çünkü yayın günü yanlış(bence)
Ama çok hoş bir dizi.Eğer kalkarsa yayından yazık olur.Umarım olmaz :(

michelle
23-09-05, 14:33
http://img208.imageshack.us/img208/6616/img04398it.jpg

http://img208.imageshack.us/img208/8742/img01825ka.jpg

http://img208.imageshack.us/img208/7152/img01710zd.jpg

michelle
23-09-05, 14:35
Ozan gitmekte kararlı

Ozan gitmekte karalıdır. Eşyalarını toplamaya başlar. Füreyya ve Çınar fırına giderken Gülfem’le karşılaşırlar. Bu karşılaşma Füreyya’yı huzursuz eder. Bunun üzerine Gülfem’i ziyaret eder. İbrahim, Derviş’le; Menekşe ile aralarında ne geçtiğini konuşur. Menekşe huzursuz olur. Rüzgar olanlar karşısında düşüncelidir. Mercan, Rüzgar’la konuşmak ister ve Çınar’a gider. Mercan, Ozan’ı gitme kararından vazgeçirmeye çalışır. Rüzgar, Ozan’a karşı tepkili ve soğuktur. Mercan, Rüzgar’la yaşadıklarından dolayı çok üzüntülüdür. Barışmak için tek bir yol olduğunu düşünür. Ve bunu yapmaya karalıdır.

Dizinin yayın günü değişti.Pazartesi gününden pazar gününe alındı...

gercek
23-09-05, 15:11
Dizinin yayın saatinin değiştiğinden emin misiniz? Kanal D'nin internet sayfasında böyle bir yok. Bir de saat Pazar günü saat kaçta?

bavarde
23-09-05, 15:36
Ben eminim,az önce fragmanı gördüm Kanal D'de,Pazar 21:45.

sisley
23-09-05, 15:37
bence iyi oldu gününün değişmesi daha reklamını görmedim ama umarım ratingler yükselir.

gercek
23-09-05, 15:56
Gününün değişmesi inşallah hayırlı olur dizi için. Kanal D bu diziyi harcarsa çok üzülürüm. Çünkü bu diziyi gerçekten ne seyretmek istediğini bilen ve aynılıklardan sıkılmış bir kitle izliyor. Gerçek ve kaliteli oyuncuların oynadığı bu dizinin rüzgarı herkesi sarmalı ve saracak diye düşünüyorum. Ağalardan, zenginlik içinde bunalım geciren aileler, güçlü ve zengin olmak için her gün başka adamla birlikte olan kadınların bulunduğu dizilerdensonra masal tadında, harika görüntüler içinde bir dizi izlemekten ben ve çevremdeki bir sürü kişi çok ama çok keyifliyiz. Umarım keyfimiz kursağımızda kalmaz.

pinkzone
23-09-05, 15:58
Aman iyi oldu vallla.. Çünkü O gün Atv de görmeye bile dayanamadığım bendeniz aysel var allahtan rüzgarlı bahçe var.. Yoksa Halimiz Harabtı

gercek
23-09-05, 16:12
Bildiğim kadarıyla bendeniz aysel zaten yayındankaldırıldı. Pazar akşamı aynı saatte Körfez Ateşi diye yeni birdizi gözüküyor. Ne olduğunu bilmiyorum

pinkzone
23-09-05, 16:15
Hayır kaldırılmadı yeniden ekranlarda bu tv izleyicisine eziyet diye düşünüyorum keşke kalksa... Kurban Kescem...

gercek
23-09-05, 16:22
ben dizinin sadece fragmanını biliyorum pinkzone ve eziyet çekmemek için de seyretmiyorum. Umarım yakın zamanda kurbanını kesersin (yani dileğin olur)

MasalTeam
23-09-05, 17:03
Arkadaslar ;

Yeni dizileri reyting siralamasinda bir bir dökülen Kanal D , " Rüzgarli Bahce " dizisine bu pazar " son bir sans " verdi.Eger dizi beklenen reytingi alamazsa yayindan kaldiriliyor.Simdiden gecmis olsun

sisley
23-09-05, 17:03
ay bende birden sadece 10. sayfayı okuyunca rüzgarlı bahçeden bahsediosunuz sandım meğersem bendeniz ayselmiş

MasalTeam
23-09-05, 17:05
ay bende birden sadece 10. sayfayı okuyunca rüzgarlı bahçeden bahsediosunuz sandım meğersem bendeniz ayselmiş

Ben Rüzgarli Bahce icin son sans yazdim zaten ;)

sisley
23-09-05, 17:09
Arkadaslar ;

Yeni dizileri reyting siralamasinda bir bir dökülen Kanal D , " Rüzgarli Bahce " dizisine bu pazar " son bir sans " verdi.Eger dizi beklenen reytingi alamazsa yayindan kaldiriliyor.Simdiden gecmis olsun

ya ama neden yaa zaten hepsi kötü rating aldı of o zaman hepsini kaldırsın bu pazar zaten bilinmio pazara alındığı herkes tarafından

MasalTeam
23-09-05, 17:14
Zaten yeni sezonda ATV haric hic bir kanal bekledigini bulamadi.Hele bu dizinin bu reytingle 3 bölüm sürmesi bile mucize.Bu bölümdede ilk 20 ye bile giremez tahminim :) Tabi 5.Bölüme kadar dizi cekilmis durumda.5.Bölüme kadar yayinlanacaktir

sisley
23-09-05, 17:20
bir beğendiğim dizide yayından kalkmasa şaşardım istanbul şahimdir de de böyle oldu,sonra aşk her yaşta şimdi de bu dizi offf kanal d kaldıracğına reklam yapsın bol bol ,o zaman hergün film yayınlar dizi kalmıcak elinde çünkü

gercek
23-09-05, 19:16
Kanal D Yayıncılık anlayışına yansın bence. ATV, dizilerini yayına sokmadan önce çarçaf çarşaf reklamını yapıyor gazetelerde. Peki kanal D ne yaptı bu dizi için. Onca emek, onca masraf. Bir de Kanal D'nin en iddialı dizisi denmişti. Öyle de aslında. Ama tanıtım nanay. Suyu çıkmış Haziran Gecesi'ne bile daha fazla zaman ayırıyo. Bu dizi kalkmamalı.

tractus
23-09-05, 23:17
Kanal D Yayıncılık anlayışına yansın bence. ATV, dizilerini yayına sokmadan önce çarçaf çarşaf reklamını yapıyor gazetelerde. Peki kanal D ne yaptı bu dizi için. Onca emek, onca masraf. Bir de Kanal D'nin en iddialı dizisi denmişti. Öyle de aslında. Ama tanıtım nanay. Suyu çıkmış Haziran Gecesi'ne bile daha fazla zaman ayırıyo. Bu dizi kalkmamalı.
tamamen hislerime tercuman olmuşsun çok sağol kanal d elindekini kıymetini asla bilmedi bundan sonra da bilmeyecek star bile dizilerini daha uzun yayınlıyor aşk oyununu kaptırdı atvye artık çarşambaları komple kapattı atv

tis498
24-09-05, 14:22
kesinlikle katılıyorum arkadaşlar...
kanal d nin diziler konusunda ciddi sıkıntıları var ne yapmaya çalıştıklarını anlayan beri gelsin zaten...öyle şeyler yapıyorlar ki 'izleme!' diyorlar resmen...o kadar emek,para,zaman harcanıyor ama kimin umrunda!!!

goynuklu
24-09-05, 15:56
bu dizi inşallah gösterimde kalır çünkü göynükün buna ihtiyacı var.,

goynuklu
24-09-05, 16:12
Hayır kaldırılmadı yeniden ekranlarda bu tv izleyicisine eziyet diye düşünüyorum keşke kalksa... Kurban Kescem...

;) bazıları ve siz neden bu dizi üzerinde hayırlı deilde abuk subuk yorumlar yapmaktasınız bu dizi kanal d tarafından kaldırılmayacak sizin gibilerle sözüm inşallah bir gün Göynük e yolunuz düşerde Misafirperverliğinden ve insanlığından bişiler kaparsınız.,
Bırakın bu dizi ile uğraşmayı yahu izleyen izler size noluyor ben onu anlamadım.
Bu arada bazıları göynükü tanımak istiyor diye duydum www.goynuk.gov.tr adresine bakabilirsiniz.Biz biraz ağır konuşuruz emme haklıyızda.Yahu bu dizi hiç deilse kürt dizilerinden eyi.
TÜM GÜZELLİKLER RÜZGARLI BAHÇE DİZİSİ VE GÖYNÜK HALKI İÇİN OLSUN ALLAH DİZNİN BAŞARISINI DAİM İZLEYİCİNİNDE MUTLULUĞUNU SÜREKLİ KILSIN.

AKŞEMSEDDİN DİYARI BOLU İLİ GÖYNÜK İLÇESİNDEN SEVGİ VE SAYGILARLA.

pinkzone
24-09-05, 17:12
;) bazıları ve siz neden bu dizi üzerinde hayırlı deilde abuk subuk yorumlar yapmaktasınız bu dizi kanal d tarafından kaldırılmayacak sizin gibilerle sözüm inşallah bir gün Göynük e yolunuz düşerde Misafirperverliğinden ve insanlığından bişiler kaparsınız.,
Bırakın bu dizi ile uğraşmayı yahu izleyen izler size noluyor ben onu anlamadım.
Bu arada bazıları göynükü tanımak istiyor diye duydum www.goynuk.gov.tr adresine bakabilirsiniz.Biz biraz ağır konuşuruz emme haklıyızda.Yahu bu dizi hiç deilse kürt dizilerinden eyi.
TÜM GÜZELLİKLER RÜZGARLI BAHÇE DİZİSİ VE GÖYNÜK HALKI İÇİN OLSUN ALLAH DİZNİN BAŞARISINI DAİM İZLEYİCİNİNDE MUTLULUĞUNU SÜREKLİ KILSIN.

AKŞEMSEDDİN DİYARI BOLU İLİ GÖYNÜK İLÇESİNDEN SEVGİ VE SAYGILARLA.

Sevgili Arkadaşım benim bu dizi ile hiç bir sorunum ben o sözleri zaten bendeniz aysele demişitm.. Lütfen eğer biri hakkında yorum yapacaksan geçen sayfalara bak..

Rüzgarlı bahçenin yayın saati değişmiş.. Onla aynı saate gelen bendeniz ayselle denk gelmesi ile ilgili bir konuşma idi bu..

Tabi benim bu forumda herkes ne izleyeceğimi biliyor rüzgarlı bahçe tabikide..

Herkes benim bendeniz aysele açtığım savaşı gördü.. Buna inanmıyorsan bendeniz aysel başlığına bak..

Buda İspatı...

Aman iyi oldu vallla.. Çünkü O gün Atv de görmeye bile dayanamadığım bendeniz aysel var allahtan rüzgarlı bahçe var.. Yoksa Halimiz Harabtı

Bildiğim kadarıyla bendeniz aysel zaten yayındankaldırıldı. Pazar akşamı aynı saatte Körfez Ateşi diye yeni birdizi gözüküyor. Ne olduğunu bilmiyorum

ben dizinin sadece fragmanını biliyorum pinkzone ve eziyet çekmemek için de seyretmiyorum. Umarım yakın zamanda kurbanını kesersin (yani dileğin olur)

gercek
24-09-05, 19:56
Göynüklü arkadaşım, Pazar akşamı 21.45'te umarım herkes kanal D izler. Umarım herkes Rüzgarlı Bahçe'nin rüzgarına kapılır. Ve umarım Kanal D aklını başına alır.

tvrehberi
24-09-05, 20:08
yaa kalkmasın bu dizi yaa.tam da olaylar kızışmaya başlıoken.karşısında bişey yok umarım yarın hak ettiği değeri izleyiciler tarafından görür.ben çok sevdim kaldırılmasın!!!

ÇAKIL85
24-09-05, 20:23
bencede bitmesin ya...
daha iki bölümden hangi dizinin kesinlikle kaldirilmasi gerektigi anlasilabilir ki???

gercek
25-09-05, 10:38
Bu ne biçim iş anlamadım. Televizyonda bangır bangır Rüzgarlı Bahçe bu akşam diyor ama gazetelere bir bakın hiçbirşey yok. 21.45'te Kurşun Geçirmez diye bir film olduğu yazıyor. Kanal D böyle mi reyting yarışına katılıyor. Bu akşam diziye başarılar diliyorum.

goynuklu
25-09-05, 16:05
bencede bitmesin ya...
daha iki bölümden hangi dizinin kesinlikle kaldirilmasi gerektigi anlasilabilir ki???

ÖNCELİKLE BİRİNDEN ÖZÜR DİLİYORUM KUSURA KALMA BEN DİZYİ ELEŞTİRİYO SANDIYDIM.
İkincisi dizinin bundan sonra pazar akşamları yayınlanması güzel bir fikir.

dizi hakkında ve göynük hakkında bilgi için.
turkiye14.sitemynet.com. :p :p

MasalTeam
25-09-05, 16:55
Arkadaslar ;

Bu dizi A/B grubunda ilk 20 ye giremiyorsa bir sorun var demektir.Eger cok kaliteli mükemmel bir proje olsaydi reytingler bu kadar dibe vurmazdi.Ama yinede umarim devam eder...

Ama bu aksamda yine iyi bir reyting beklemiyorum.Insallah yanilirim :)
Sonucta SELCUK YÖNTEM var isin icinde.

Ama yinede ben SIRINLER e cok benzettim diziyi :)

gercek
25-09-05, 21:29
Arkadaşlar bence dizi bu akşam çok güzeldi. Gittikçe heyecanlanacak gibi gözüküyor. Reyting sonuçlarına nerden bakıyorsunuz, ne zaman belli oluyor. Ayy inşallah çok iyi olur. Şimdi bir de özel bölüm yayınlanacak. Yiğit Özşener harikaydı. Selçuk Yöntem'e zaten söz yok. Bi de Menekşe'ye bayılıyorum.

sude9
26-09-05, 09:23
Diziyi ilk kez dün akşam izledim.İzleyecek bir şey yok diye bakmıştım ama birde baktım ki bölümün sonunu getirmişim .Sanırım bundan sonra da izlemeye devam edeceğim.Dizi her nerde çekiliyorsa orayı gerçekten görmek isterim.Muhteşem bir tabiat var izlemek bile huzur veriyor.Yanlız tuhafıma giden bir şey var.Kadınlar polonyalılar gibi üçgen bant örtüyor.Bu durum ilginç geldi.

döndü
26-09-05, 09:27
arkadaşlar akşam son reklamdan sonra bakamadım neler oldu bilen varmı

babyyy2
26-09-05, 09:35
bencede yayından kalkmamalı çok güzel bi dizi

gercek
26-09-05, 09:38
arkadaşlar akşam son reklamdan sonra bakamadım neler oldu bilen varmı

Ozan ıslak bir battaniyeye sarılıp yanan fırına Mercan'ı kurtarmaya daldı, orada bitti.

zugasibere
26-09-05, 09:53
bende dün ilk kez biraz izledim ve bayağı hoşuma gitti.selçuk yöntem,yiğit özşener,zeynep beşerler ve diğerleri iiydi,zaten mekan doğa harikası bi yer umarım kalkmaz ama kanal d gene yaptı yapacağını ve sessizce gününü değiştirdi....diziye yazık.....

döndü
26-09-05, 10:10
şu kanal d yaptığına bakın yeni bölüm ne zaman vereceği belli olmuyor ben akşam kanalları karıştırırken görmeseydim izleyemeyeceltim ya :(

editor1
26-09-05, 10:41
Bu iş de fazla gitmez arkadaşlar.

sihirlisinema
26-09-05, 10:59
geçmiş olsun... bence güzel ve çok cesur bir denemeydi...

üzülme metin hoca; bu ülkede, bu kanalllarda, bu zavallı medya yöneticileriyle, bu teknikle bu kadar... ;)

S.No PROGRAM ADI TİPOLOJİ KANAL TARİH SAAT BÖLÜM Rt-A/B Sh-A/B

1 KADIN ISTERSE [NET] Serials Turkish SHOW 25 Eylül 2005 Pazar 20:36 1 7.90 27.70
2 BELALI BALDIZ [NET] Serials Turkish ATV 25 Eylül 2005 Pazar 20:00 1 6.20 23.00
3 PAZAR KEYFI [NET] Weekly Magazines SHOW 25 Eylül 2005 Pazar 22:07 1 5.40 20.00
4 STADYUM [NET] Studio Programs TRT1 25 Eylül 2005 Pazar 22:33 1 5.20 19.40
5 STADYUM (OZEL) [NET] Studio Programs TRT1 25 Eylül 2005 Pazar 20:46 1 4.70 16.70
6 KADIN ISTERSE (GIRIS) [NET] Serials Turkish SHOW 25 Eylül 2005 Pazar 20:04 1 4.30 16.30
7 BENDENIZ AYSEL [NET] Serials Turkish ATV 25 Eylül 2005 Pazar 21:34 1 4.20 14.80
8 STAR ANA HABER BULTENI [NET] Newscast STAR 25 Eylül 2005 Pazar 18:54 1 3.70 18.90
9 IBO SHOW [NET] Music/Entertainm STAR 25 Eylül 2005 Pazar 21:37 1 3.20 11.20
10 JEAN D'ARC (Y.S) [NET] Film Foreign ATV 25 Eylül 2005 Pazar 23:17 1 2.90 20.20
11 ATV ANA HABER BULTENI [NET] Newscast ATV 25 Eylül 2005 Pazar 18:54 1 2.90 15.60
12 SPOR GUNDEMI Sport News KAND 25 Eylül 2005 Pazar 19:51 1 2.90 12.30
13 DELI DURAN [NET] Serials Turkish KAND 25 Eylül 2005 Pazar 20:04 1 2.90 10.50
14 IBO SHOW (OZEL) [NET] Music/Entertainm STAR 25 Eylül 2005 Pazar 20:21 1 2.50 8.90
15 HARIKA PAZAR [NET] Weekly Magazines ATV 25 Eylül 2005 Pazar 09:52 1 2.30 17.70
16 PAZAR KEYFI (OZEL) [NET] Weekly Magazines SHOW 25 Eylül 2005 Pazar 23:33 1 2.30 14.90
17 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] Newscast SHOW 25 Eylül 2005 Pazar 18:54 1 2.30 12.00
18 GEZELIM GORELIM [NET] Documentary TRT1 25 Eylül 2005 Pazar 20:00 1 2.30 9.00
19 RUZGARLI BAHCE [NET] Serials Turkish KAND 25 Eylül 2005 Pazar 21:48 1 2.30 8.60

S.No PROGRAM ADI TİPOLOJİ KANAL TARİH SAAT BÖLÜM Rt-TOTAL Sh-TOTAL

1 KADIN ISTERSE [NET] Serials Turkish SHOW 25 Eylül 2005 Pazar 20:36 1 6.90 19.40
2 BELALI BALDIZ [NET] Serials Turkish ATV 25 Eylül 2005 Pazar 20:00 1 6.00 17.70
3 IBO SHOW [NET] Music/Entertainm STAR 25 Eylül 2005 Pazar 21:37 1 5.50 16.40
4 STADYUM (OZEL) [NET] Studio Programs TRT1 25 Eylül 2005 Pazar 20:46 1 5.40 15.10
5 STAR ANA HABER BULTENI [NET] Newscast STAR 25 Eylül 2005 Pazar 18:54 1 5.00 19.70
6 KADIN ISTERSE (GIRIS) [NET] Serials Turkish SHOW 25 Eylül 2005 Pazar 20:04 1 5.00 15.60
7 STADYUM [NET] Studio Programs TRT1 25 Eylül 2005 Pazar 22:33 1 4.90 15.90
8 PAZAR KEYFI [NET] Weekly Magazines SHOW 25 Eylül 2005 Pazar 22:07 1 4.80 15.40
9 IBO SHOW (OZEL) [NET] Music/Entertainm STAR 25 Eylül 2005 Pazar 20:21 1 4.30 12.60
10 SPOR GUNDEMI Sport News KAND 25 Eylül 2005 Pazar 19:51 1 4.10 13.90
11 SURPRISE [NET] Humour TGRT 25 Eylül 2005 Pazar 21:04 1 3.80 12.30
12 BENDENIZ AYSEL [NET] Serials Turkish ATV 25 Eylül 2005 Pazar 21:34 1 3.70 11.10
13 DELI DURAN [NET] Serials Turkish KAND 25 Eylül 2005 Pazar 20:04 1 3.60 10.70
14 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] Newscast SHOW 25 Eylül 2005 Pazar 18:54 1 3.30 13.70
15 ATV ANA HABER BULTENI [NET] Newscast ATV 25 Eylül 2005 Pazar 18:54 1 2.90 12.10
16 MEMLEKET HIKAYELERI [NET] Serials Turkish KAN7 25 Eylül 2005 Pazar 20:10 1 2.80 8.10
17 JEAN D'ARC (Y.S) [NET] Film Foreign ATV 25 Eylül 2005 Pazar 23:17 1 2.70 19.10
18 FLASH HABER BULTENI Newscast FLAS 25 Eylül 2005 Pazar 19:59 1 2.70 8.30
19 NESET ERTAS BELGESELI Documentary STAR 25 Eylül 2005 Pazar 23:11 1 2.60 11.10
20 PAZAR KEYFI (OZEL) [NET] Weekly Magazines SHOW 25 Eylül 2005 Pazar 23:33 1 2.50 16.20
21 ATV SPOR HABERLERI Sport News ATV 25 Eylül 2005 Pazar 19:48 1 2.50 8.60
22 MACERACI (EKSTRA) Reality Show STV 25 Eylül 2005 Pazar 20:39 1 2.50 7.30
23 EN SON BABALAR DUYAR (TKR)-GUNDUZ [NET] Serials Turkish STAR 25 Eylül 2005 Pazar 17:12 1 2.40 15.50
24 RUZGARLI BAHCE [NET] Serials Turkish KAND 25 Eylül 2005 Pazar 21:48 1 2.40 7.50

tis498
26-09-05, 11:15
bu kadar kötüsünü haketmiyordu...bi de ibo show a bak ya...hey yarabbim!...
sanırım vedalaşma vaktimiz geldi bu diziyle...

zugasibere
26-09-05, 11:21
bencede haketmiyordu...ayrıca dünkü bölümde çok güzeldi....yazık...ama kanal d bunu bu sene hep yapıyo....

mevlana
26-09-05, 11:30
ya çok güzel bir dizi .şu çınarların evine de bayıldım

babyyy2
26-09-05, 11:36
dizi çok güzel rüzgar komutana aşık olucak galiba ama onların beraber olmaları biraz zor

MasalTeam
26-09-05, 11:38
Arkadaslar ;

Dizinin yayindan kaldirilmasi artik kesin , bu reytingle prime time da devam etmesi imkansiz.Belki 2 Bölüm daha yayinlanirdi.Ama artik cok zor

döndü
26-09-05, 11:41
arkadaşlar ben bu reytinglere inanamıyorum burada bir şike var ne oluyor ya herşey böyle basite alınmamalı yeter artık ne yapmaya çalışıyorlar kadın isterse gibi saçma bir dizi birinci oluyor özel hayatların deşifre edildiği pazar keyfi bile dereceye girmiş bu ne iş :mad:

tvrehberi
26-09-05, 11:55
yaa inanmıyorum nası bu kadar düşük reyting alabilir ki?bari seher vakti gibi yapıp bitirselerdi diziyi 5-6 bölümde.sanırım birisi ilk 5 bölümü çekmişler demişti.onları yayınlarlar umarım.off yaa

döndü
26-09-05, 12:15
bu dizi aslında insanlara moral veriyor olmalı çünkü dizinin çekildiği yer şeker gibi bir yer bahar havası çok iyi orman çiçekler kısaca kaçırılmayacak bir dizi evet doğruya silahların gölgesinde bir dizi olsayadı izlenirdi.. :mad:

sihirlisinema
26-09-05, 12:28
bu dizinin oldukça avangart (öncü), yani aynı zaman dilimindeki eserlerden çok farklı bir deneme olduğunu gördük...

lakin,
burası 2005 türkiyesi,
seyircinin profili belli,
yani,
burası avangartlar ülkesi değil...

tabii anlaşılmaz, zor ve acaip bulacak seyircinin çoğu...

o seyirci; melekler adası seyircisi, aliye seyircisi, kurt seyircisi...

ne bekliyordunuz?
__________________________________________________ _________

ama herşey biryana, ben metin günay'ın istediğini yapabildiğini düşünmüyorum...

yapımcı kendisi olsaydı herşey farklı olurdu...

prodüksüyon, teknik ekip, (seçimler doğru olduğu halde sanat yönetimi felaket bu arada), senaryo, hikaye akışı, karakter tahlilleri, kurgu, çekim sonrasında yönetmenin sihirli dokunuşu olan montaj, çok farklı olurdu...

metin günay gibi genç ve potansiyeli olan, çizgidışı bir yönetmenden kendi projelerini çekmesini bekliyoruz...

zugasibere
26-09-05, 12:31
d'li kanalın dizi politikasında tartışabiliriz......

editor1
26-09-05, 13:39
Yine ben haklıyım. Dost acı söyler derler ya, benim dediklerim bir bir oluyor. Artık bu dizi içinde Game Over diyebilirim. Yorumlarımı tamamen halk gibi düşünüp yazıyorum. Bazen tepki alıyorum ama, hep ben haklı çıkıyorum...Herkese saygılar.....

gercek
26-09-05, 14:41
Bu tamamen kanalın kendi hatası. Ne internetteki sitesinde ne de gazetelerde dizinin Pazar Akşamı yayınlanacağı yazmıyordu. İki gün öncesinden televizyonda verdiği fragmana mı güvendi Kanal D. Demek o kadar bie izlenmiyorsun Kanal D anla. Yazık etti demek istemiyorum. Ben bu dizinin devam etmesini istiyorum. En azından seyredenlere saygısı olsun.

sihirlisinema
26-09-05, 14:55
kanal d bir çok yerde çekmiyor

tatilde anadoluda ve bir çok yerde şahit oldum...

farklı şehirlerdeki akraba ve arkadaşlarım söyledi; kanal d birçok yerde izlenemiyor.

yayınında ve izlenmesinde problem olan bir kanal bu. fazla birşey beklemeyin.

gercek
26-09-05, 14:59
kanal d bir çok yerde çekmiyor

tatilde anadoluda ve bir çok yerde şahit oldum...

farklı şehirlerdeki akraba ve arkadaşlarım söyledi; kal d birçok yerde izlenemiyor.

yayınında ve izlenmesinde problem olan bir kanal bu.

Madem öyle hangi reyting sonucuna göre dizi kalkacak ki. 3-5 kişinin evine takılan aletle mi güzel dizi çirkin dizi oluyo. Hadi canım. Buna hiç inanmıyorum.

EL DESDİCADO
26-09-05, 15:00
Sihirli Sinema Tepkini Belirtirken Kirici Olmazsan Iyi Olur. Aliye Yada Kurtlar Vadisini Niye Kariştiriyorsun şimdi Bu Konuya.o Diziler çok Kaliteli Diziler.tarzim Değil Diyebilirsin. Ama Onlarinda Kaliteli Bir ürün Olduğunu Bilip Hakini Tespit Etmelisin.senin Izlediğin Diziler Mi Kaliteli Bir Tek.kapilari Açmak Ve Rüzgarli Bahçe. Başka Kaliteli Dizi Yok.çünkü Sihirli Sinema Onlari Izliyor.bu Dizinin Gayet Güzel Bir Dizi Olduğunu Bende Söylüyorum.ama Bunu Söylerken Insanlari Yargilamaya Hakkin Yok

dıary
26-09-05, 15:02
Ben Dün Izledim Cok Güzel Bir Diziydi

EL DESDİCADO
26-09-05, 15:05
Halktan Kopark,halka Yüksekten Bakarak Hiç Bir şey Yapamazsin.her şeyde Bu Geçerlidir.siyasette,sanatta.hele Ki Konumuz Dizi,tv.seyirci Tercihlerine Sonsuz Saygim Var.suçu Seyircide Arayarak Hiç Bir Yere Varamazsin.bu Dizi Ilk Kaldirilan Dizi Değil Sonda Değil.evet üzüldüm,hoş Bir çalişmaydi.en Azindan Bu Ratingi Haketmiyordu Kesinlikle.ama Olabilir.sonuçta Büyük Bir Rekabet Var Ver Arada Kaynayabilir.her Dizi Tutmuyor Işte.türk Halki Ikinci Verilişinde Ikinci Bahar Dizisini Ratingde 1. Yaparak Kaliteye Değer Verdiğini Göstermiştir.ama Arada Bir Hatada Yapmaya Hakki Vardir

gercek
26-09-05, 15:18
Sihirli Sinema Tepkini Belirtirken Kirici Olmazsan Iyi Olur. Aliye Yada Kurtlar Vadisini Niye Kariştiriyorsun şimdi Bu Konuya.o Diziler çok Kaliteli Diziler.tarzim Değil Diyebilirsin. Ama Onlarinda Kaliteli Bir ürün Olduğunu Bilip Hakini Tespit Etmelisin.senin Izlediğin Diziler Mi Kaliteli Bir Tek.kapilari Açmak Ve Rüzgarli Bahçe. Başka Kaliteli Dizi Yok.çünkü Sihirli Sinema Onlari Izliyor.bu Dizinin Gayet Güzel Bir Dizi Olduğunu Bende Söylüyorum.ama Bunu Söylerken Insanlari Yargilamaya Hakkin Yok
Aliye beki kaliteli olabilir. Gerçi Sanem Çelik'in mimikten yoksun tutuk oyunculuğunu katmazsak ama Melekler Adası kalitesizliğin temsilcisi durumunda, hem konu hem de karakterler olarak. Bence asıl sonlandırılması gereken dizi o. Toplumun ahlak selameti açısından. RTÜK'e duyurulur!!!

sihirlisinema
26-09-05, 15:25

bu platformlarda bu kadar alıngan olunmaması gerektiğini ben çoktan öğrendim.

kimseyi yargılamıyorum. özgür fikirlerim bunlar. gocunacak bişey yok!

aliye ve kurtlar zanaat açısından kaliteli ve doğru senaryolara sahip olabilirler ama seçtikleri ya da şu an geldikleri noktadaki ana temalarını, hikaye özlerini sevmiyorum..

sadece 2 diziyi değil birçok diziyi izliyorum. vaktim olsa diğerleriyle ilgili de yazarım.

(ayılıp bayıldığım değil, sadece seyrettiğim diziler aşağıdadır;)

maki.

ıhlamurlar altında.

yağmur zamanı.

avrupa yakası.

yabancı damat.

güz yangını.

beyaz gelincik.

düşler ve gerçekler.

emret komutanım.

alias.

house.

grey's anatomy.

csı:miami

lost.

felicity.

o.c.

desperate housewifes.

e.r.

nıp/tuck.

gilmore girls.

persona
26-09-05, 15:29
arkadaslarım,
rüzgarlı bahce adlı dizinin forum sayfasıdır bu..
diger dizilerle ilgili görüşlerinizi, o diziler için acılan foruma yazın

:)

bu arada alo rtük diye bisey var.
az biraz da olsa tepkinizi belli etmek istiyorsanız,arayın gitsin...

sevgiler,saygılar...

persona
26-09-05, 15:31
ben dizi de zeynep beşerler in performansını hiç begenmiyorum.
cok rol yapıyor.
dogal degil.
tamam alacakaranlık da bu o kadar göze batmıyordu. basrol degildi cünkü.
ama burda acayip gözüme batıyor.

oyunculuk egitimi alıyorsa,bence daha üzerinde durmalı ve tonlamalarına dikkat etmeli...

ve de sesli cekim olması tabiki daha güzel,bunu da eklemeden gecemicem. hem bu sayede kimin iyi olup olmadıgını daha rahat ayırt edebiliyoruz. kendi adıma bu böle...

:)

sisley
26-09-05, 15:35
evet yaa ratingler çok kötü of insanlar neden izlemez bu diziyi anlamıyorum yayından kalkacak gibi görünüyor çok üzülüyorum ama malesef öyle. son bölümde çok güzeldi ozan orda kalmaya karar vermişti daha neler olacaktı ama sanırım izleyemiyeceğiz ...

EL DESDİCADO
26-09-05, 16:13
Sihirli Sinema Ben Alinmadim Ama Alinan Arkadaşlar Olabilir Dedim.heyecanini Anliyorum.tabiki Kaliteli Dizilerin Kurban Gitmesini Istemeyiz.ama Bunu Dile Getirirken Dikkatli Olalim Demek Istedim Sadece.

ömer faruk
26-09-05, 19:25
henüz yenı bır dizi ben begendım heman yorum yapmaya baslıyım cunku dün yenı bölümü izledlm mercan yaptı en sonunda bi delilik ve yaktı fırını ne yapsın cocuk kızlar boyle iste cocuk yazamamıs ıste iyi duyguları ifade edemıyen bı cocuk komutanını aracı kullandı, hata yaptı ama rüzgarın böyle davranması yanlıs aldatmadı ya ne ıstıyor bu kız anlamıyorum,seviyor fakat nasıl sevdıgını bılmıyormus ya bu mercanda nıye getırdı komutanı koye anlamıyorum rüzgar yapman bu cocuk senı sevıyor deliler gibi bak bı delılık yaptı ıste dön ona

editor1
26-09-05, 19:28
Ben bu diziyi beni acaba nerden yakalayacak diye merak ettim. Abicim hiç bir yerden yakalamadı. Nedir bu ya. Madem ki Corellinin Mandolininden esinlendin O zaman dizinin ilk sahnesini asker de geçir. Komutanla- askeri arasında yaşanan olayları, bir nevi bir askerlik olaylarıyla başla. Hikayeye ordan girilseydi daha bir çekici olurdu. Suç yönetmende değil, senaristinde. Aslına bakarsanız, filmin orjinali de pek tutmadı. (Türkiyede) Ben hala düşünüyorum hangi köyde yel değirmeni var diye. Var tabi ki. Nerde biliyormusunuz? Polonyada. Hadi o yel değirmenlerini oraya koydunuz. Kardeşim birinizin bile aklına gelmiyormu şu değirmenleri döndürmek. Neyse fazla yazmaya gerek yok. Acemi ce yapılmış ve yanlış etüt edilmiş bir iş olarak görüyorum. Başlangıcı askerde geçseydi belki daha iyi olabilirdi. Bye bye.....

sihirlisinema
27-09-05, 09:27
Sihirli Sinema Ben Alinmadim Ama Alinan Arkadaşlar Olabilir Dedim.heyecanini Anliyorum.tabiki Kaliteli Dizilerin Kurban Gitmesini Istemeyiz.ama Bunu Dile Getirirken Dikkatli Olalim Demek Istedim Sadece.

anlayışın için sağol.

sisley
27-09-05, 09:30
ya anlamıyorum dizi bitiyor hala corellinin mandolini falan kaliteli bir yapımdı bence herşeyiyle ayrıca o filmle de alakası yoktu ama malesef kanal d yine yaptı yapacağını ve bitiriyor diziyi keşke devam etse ama...

gercek
27-09-05, 09:36
Arkadaşlar bir bitti bitiyor rüzgarı esip duruyor. Ama dizinin çekimleri hala devam ediyor bildiğim kadarıyla. Bence daha fazla kötü haber tellallığı yapmayalım. Beklemek lazım. Ve bence bu dizi bitmezzzzzzzz. Gönlümden geçen budur.
Sevgiler.

sisley
27-09-05, 09:40
gerçekten devam ediyor mu o zaman ben çok sevinirim daha önce masalteam arkadaş yazdı bitiyor diye o yüzden yani yoksa kötü haber tellallığı değil eğer kanal d bu ratinglerle devam ettirirse tebrik ederim onları.

sihirlisinema
27-09-05, 10:23
PROJE YANLIŞ

SENARYO KÖTÜ.

( Projenin genel konsepti belirsizlikler içeriyor, zaman, mekan, ülke kavramları yerine oturmadığı ve çelişkilerle dolu olduğu için çok başarısız... Masal bile olsa kendi içinde bir mantık silsilesi olmalı... Bu köyün geçmişi nedir? Yel değirmenlerinin ve motorlu taşıt olmamasının ama insanların bu kadar istanbullu olmasının nedeni, gerekçesi, mantığı nedir... Beni inandırın!

Senaryo temposuz... Duygu geçişleri inandırıcı değil... Karakter çatışmaları sağlam altyapılardan ve gerekçelerden yoksun... Montajı akıcı ve seyretmeyi kolaylaştıcı yapılmamış..)

Yayından kalkmadı... Çekimler sürüyor... Ekip hala sette... Kanal hala arkasında... Masalevi dimdik ayakta.

tvrehberi
27-09-05, 10:29
dizinin kaldırılmasını hiç istemiorum ama bu şartlarda zor olduğundan en azından seher vaktinde yaptıkları gibi mantıklı,dizinin kalitesine ve izleyicilerin beklentilerine uygun bi sonla bitirilmesi ii olur bence.yayından şu anda kaldırılması ve hikayenin yarım kalması hem bizi üzer hem de kanala olan güveni azaltır diye düşünüorum ki bende bu kanala pek güven kalmadı.

mizrak_tutucu
27-09-05, 11:04
Bu aralar uzun uzun yazacak zamanım yok ama Rüzgarlı Bahçenin dizi olarak kavramsal butunlugu yakalamadigi icin battigini dusunuyorum.

Mekan guzel, kiyafetler ozgun ama bunlarin hikayeyle baglantisi yok. Bu hikayeyi anlatmak icin boyle zamansız, lamekan bir mekana gerek yok. Masal olmayan bir oykuyu anlatmak icin masalsı bir atmosfere ihtiyac olmadigi icin, butun unsurlar sırıtıyor ve biraraya gelemiyor. Filmin temposu cok agir, karakterler bir turlu derinlik kazanmiyor. Bu aynen ananasli ayşe kadin fasulyeye benziyor. Kendi başina guzel olan ayse kadin fasulye ve ananas bir arada sorunlu olmus. Gorsellikle senaryo arasında bu kadar da kopukluk ve ne alaka turu bir iliskisizlik de olmaz ki.

zugasibere
27-09-05, 11:08
mızrak tutucunun yorumuna katılıyorum...çünkü senaryonun mekanla bi alaksı yok sanki...sanki bu senaryoyu basit bi köyde geçirseler daha ii oludu...

sihirlisinema
27-09-05, 11:18
Bu aralar uzun uzun yazacak zamanım yok ama Rüzgarlı Bahçenin dizi olarak kavramsal butunlugu yakalamadigi icin battigini dusunuyorum.

Mekan guzel, kiyafetler ozgun ama bunlarin hikayeyle baglantisi yok. Bu hikayeyi anlatmak icin boyle zamansız, lamekan bir mekana gerek yok. Masal olmayan bir oykuyu anlatmak icin masalsı bir atmosfere ihtiyac olmadigi icin, butun unsurlar sırıtıyor ve biraraya gelemiyor. Filmin temposu cok agir, karakterler bir turlu derinlik kazanmiyor. Bu aynen ananasli ayşe kadin fasulyeye benziyor. Kendi başina guzel olan ayse kadin fasulye ve ananas bir arada sorunlu olmus. Gorsellikle senaryo arasında bu kadar da kopukluk ve ne alaka turu bir iliskisizlik de olmaz ki.

senaryo-hikaye belirsizliği konusunda bugüne dek okuduğum en güzel benzetme ve yorum bu!

kalemine sağlık!

ananaslı ayşe kadın fasulye!

buyrun burdan yiyin!

yerse!

döndü
27-09-05, 11:30
arkadaşlar kıcık film senaryolarına sahip çıkıyorsunuzda niçin bu diziyi iki koldan ezmeye çalışıyorsunuz anlamış değilim birde kadın isterse filmindendemi kötü senaryosu saçma hülya avşar üzerine kurulu bir film nedir amacınız fasulye falan rüzgarlı bahçenin içerisinde bari kaliteli oyuncular var. selçuk yöntem yiğit özşener .... :D

zugasibere
27-09-05, 11:36
arkadaşlar kıcık film senaryolarına sahip çıkıyorsunuzda niçin bu diziyi iki koldan ezmeye çalışıyorsunuz anlamış değilim birde kadın isterse filmindendemi kötü senaryosu saçma hülya avşar üzerine kurulu bir film nedir amacınız fasulye falan rüzgarlı bahçenin içerisinde bari kaliteli oyuncular var. selçuk yöntem yiğit özşener .... :D

sevgili arkadaşım birincisi biz oyuncuları eleştirmiyoruz,zaten oyunculara benim lafım yok.bizim demek istediğimiz seneryo ve meknın kelalakalı olması...ayrıca kadın isterse dizisini sevmiyorum..o dizi hakkında konuşmaya bile gerek yok tamamen saçma bi dizi....

döndü
27-09-05, 11:38
arkadaşlar senaryosuda güzel bence ne varki şeker gibi bir dizi reytingleride iyiy değerlendirmiyorlar.....

zugasibere
27-09-05, 11:41
arkadaşlar senaryosuda güzel bence ne varki şeker gibi bir dizi reytingleride iyiy değerlendirmiyorlar.....

ne demek istediğimi gene anlamadın yani dizinin konusuyla meken uyuşmamış...yani o mekana uygun bi hikaye olabilirdi demek istedim.....

persona
27-09-05, 12:07
ben sevemedim gitti.
tamam oyuncular iyi.
ama yazmıstım sanırım.
zeynep beşerler iyi bir oyuncu değil.
ve daha iyi bir egitim, ki bu sadece egitimle de olmuyor, almadan bu dizi de basrolde oynaması için secilmesi cok cok sacma geldi!
neyse...
size iyi seyirler.
ben almıyayım mümkünse...

gercek
27-09-05, 14:53
ne demek istediğimi gene anlamadın yani dizinin konusuyla meken uyuşmamış...yani o mekana uygun bi hikaye olabilirdi demek istedim.....

Doğrusunu istersen ben de senin ne dediğini anlayamadım. Mekan ve senaryo uyuşmamış diyorsun. Öylesine doğa harikası bir yerde aşk da olur, kavga da olur, kıskançlık da olur, hatta öylesine huzur bir yerde herşey dört dörtlük bile olabilir. E bunların çoğu senaryoda var zaten. Daha nasıl bir senaryo olmalı o mekada anlamadım.
Ben yalnızca senaryonun desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hikaye tıkandı gibi bir görüntü veriyor. Ama iyi bir atraksiyonla aşılabilir. Beğenmeyenler izlemeyebilir tabii.

zugasibere
27-09-05, 15:01
benim demek istediğim mekan çok güzel tamam hani o mekana özgü bi hikaye yok.bu dediklerin aşk,kavga ve benzeri duygular için böyle bi mekana gerek yok....ya mekana özgü bi hikaye yazsalardı ya da hikayeye uygun daha sıradan bi mekan....

gercek
27-09-05, 15:50
benim demek istediğim mekan çok güzel tamam hani o mekana özgü bi hikaye yok.bu dediklerin aşk,kavga ve benzeri duygular için böyle bi mekana gerek yok....ya mekana özgü bi hikaye yazsalardı ya da hikayeye uygun daha sıradan bi mekan....

Benim öğrenmek istediğim yani nasıl bir hikaye olmalı o mekana uyan. Örnekleyebilirsen açıklayıcı olur. Göynüklülerin yaşam öyküsü gibi mi mesela ya da başka birşey

tis498
28-09-05, 08:20
Doğrusunu istersen ben de senin ne dediğini anlayamadım. Mekan ve senaryo uyuşmamış diyorsun. Öylesine doğa harikası bir yerde aşk da olur, kavga da olur, kıskançlık da olur, hatta öylesine huzur bir yerde herşey dört dörtlük bile olabilir. E bunların çoğu senaryoda var zaten. Daha nasıl bir senaryo olmalı o mekada anlamadım.
Ben yalnızca senaryonun desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hikaye tıkandı gibi bir görüntü veriyor. Ama iyi bir atraksiyonla aşılabilir. Beğenmeyenler izlemeyebilir tabii.

ben de mekan hikaye arasındaki ilişkiye bu kadar takmanızı anlamış değilim.bu konuda gercek, sana katılıyorum.çünkü hikayenin desteğe ihtiyacı var ve sanki bölüm bölüm yazılıyormuş gibi bir hisse kapıldım ben.yani ölümüne arkadaş olduklarını öğrenir öğrenmez bir hayat kurtarma sahnesi geliyor.daha uzun vadeli ipuçları verilebilir...tabi yayından kalkmaktan korkuyor da olabilirler...

ömer faruk
28-09-05, 13:14
reytınglerın az oldugunu söyleyenler var bu dizi için bence gayet güzel bir dizi izlemenizi öneririm

gercek
28-09-05, 15:01
Kanal D'nin web sitesindeki yayın akışında hiçbir gün bu hafta dizinin ismi yok. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Bu arada Ömer Faruk'a katılıyorum. İzleyin

sihirlisinema
28-09-05, 15:29
Kanal D'nin web sitesindeki yayın akışında hiçbir gün bu hafta dizinin ismi yok. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Bu arada Ömer Faruk'a katılıyorum. İzleyin

yapma yaa!

getti mi goç gibi dizi!?

zugasibere
28-09-05, 15:43
arkadaşlar ben kendimi ifade edmedim..neyse sağlık olsun....hepinizden özür dilerim eğer sizi kızdırdıysam.....bu arada vbende yayın akışında görememiştim ve D'li kanalın dizi politikasına bunu yazmıştım...gerçekten bende bu diziyi severek izliyordum..yazık oldu....

gercek
28-09-05, 18:36
Euro D'nin programında Pazar 20.40 Rüzgarlı Bahçe diyor. Bir de saat 3.50'de tekrar. Geçen haftaki değişikliği de kaydetmemişlerdi yayın akışına. Unutmuş olabilirler diye ümit ediyorum. Yoksa yalnızca uydusu olanlar mı izlesin diyecekler. Umarım unutmuşlardır.

gercek
28-09-05, 18:39
yapma yaa!

getti mi goç gibi dizi!?

umarım gitmemiştir sihirlisinema

gercek
28-09-05, 21:07
Dizinin yayın akışında olmamasının sebebi, Kanal D'nin bu konuya ilişkin cevabı "diziye kısa süre ara verilmiştir". Bilginize.

persona
29-09-05, 08:24
evet diziye ara verildi...

döndü
29-09-05, 08:41
gerçektenmi ara verildi ya bu ne nedir ya bunuda dolunay dizisi gibi yapacaklar..

persona
29-09-05, 09:01
evet wallahi de billahi de ben öle biliyorum...

:D

sihirlisinema
29-09-05, 09:44

tüüüüüh!

beğenmekte de eleştirmekte de haklıydık arkadaşlar;

bu kadar sıradışı, bu kadar farklı ve pırıltılı bir iş; (bir daha tekrarlıyorum:)

1. kötü hikaye anlatımı, senaryo sorunu

2. sanatsal inandırıcılık

3. temposuz, akıcı olamayan montaj

4. kanal D'nin, D'li politikası (politikasızlığı)

sonucu, har-can-mış-tır...

Metin Günay' ı izlemeye devam edeceğim....

MasalTeam
29-09-05, 10:05
yapma yaa!

getti mi goç gibi dizi!?

DIZI YAYINDAN KALDIRILDI !!! ARA FALAN YOK

Diziye ARA falan verilmedi !!! Kimse ilk 20 ye bile giremeyen SABAH Programlarindan düsük reyting alan bir dizinin devam etmesini beklemesin.Belki elde kalan ve cekimleri tamamlanan 4. ve 5. Bölüm ilerleyen zamanda yayinlanir

gercek
29-09-05, 10:28
DIZI YAYINDAN KALDIRILDI !!! ARA FALAN YOK

Diziye ARA falan verilmedi !!! Kimse ilk 20 ye bile giremeyen SABAH Programlarindan düsük reyting alan bir dizinin devam etmesini beklemesin.Belki elde kalan ve cekimleri tamamlanan 4. ve 5. Bölüm ilerleyen zamanda yayinlanir

Bundan nasıl bu kadar eminsin. Madem dizi yayından kaldırıldı neden ekip hala sette ve hala çekim yapıyorlar. Hem de son hızla.

sihirlisinema
29-09-05, 10:30
Bundan nasıl bu kadar eminsin. Madem dizi yayından kaldırıldı neden ekip hala sette ve hala çekim yapıyorlar. Hem de son hızla.

bilginin kaynağı?

MasalTeam
29-09-05, 10:44

iyi calismalar onlara o zaman :) Kendileri cekip , kendileri set olarak izlerler :)
Bu dizi bitti , bu devirde 15-16 Share alan diziler bile kalkiyor , Rüzgarli Bahceye 2,2 reyting , 8,9 Share = ( izlenme payi ) ile basarilar dilerim :)

100 % yayindan kaldirildi EMINIM , Sadece ilerleyen günlerde elde kalan 2 Bölüm BELKI yayinlanacak , o bile kesin degil ...

gercek
29-09-05, 10:49
bilginin kaynağı?

Kaynak oyunculardan biri. Hala oradalar.

MasalTeam
29-09-05, 10:51
Kaynak oyunculardan biri. Hala